Şimdi Ara

Ruby bilen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • File.open("text.txt").each { |line| puts line }

Aslında basit bir şey ama bu yukarıdaki kodda "text" dosyasının içindekileri "line" a atayıp sonra bunları yazdırıyor değilmi ? Fakat böyle yapıyosa ben oradaki "line" değişkeni ile ilgili bir işlem yapmak istediğimde neden hata veriyor(yapacağım işlem split metodu kullanmak mesela). Yardımcı olabilecek varsa ruby de daha çok soru sorucam

Orijinalden alıntı: seyfi84

o ifadenin bir adı var, her Ruby kitabında geçer.. mesajı yazmışsın, 9 saat sonra gelip surat mesajı göndermişsin, bu arada hiç mi açıp bir belgeye bakmadın?
    bir sürü bedava kitap, belge var, başlangıçhttp://www.ruby-lang.org/en/documentation/

senin gibi bir sürü insan gelip böyle sorular soruyor, niyetiniz nedir anlamıyorum... böyle hiçbir yere varamazsınız, okumanız şart!

Arkadaşım neyin kafasını yaşıyosun bilmiyorum ama elimde döküman var ama ingilizce yazıyor (İngilizce olarak elimdeki 2 dökümanda bu bölüm hakkında yeterli bi bilgi vermemiş) bütün dökümanlarda eğer çat pat bu dili biliyosan yani bilgin varsa türkçe bir kaynak daha yok bu dilde bende o yüzden bilen biri varsa yardımcı olsun diye yazdım 9 saat sonra up lama sebebim evde olmayışım yaptığın yorum için teşekkürler

• İşlemi sokmadan önce line'ı bir değişkene atayın "satir = line " gibi ondan sonra satir ile işlemeyi deneyin.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.