|
Selamlar herkese, En son 2019'da pc toplamıştım, süper kasım indirimleriyle aşağıdaki sistemi topladım. Msi x870 tomahawk anakart Ryzen 7 9800x3d Msi rtx5090 Gskill 16x2 ram cl28 6000mhz 2tb ssd 1250w psu 80+ thermaltake sıvı sogutucu nzxt h9 flow argb Driverları yükledim, oyunlarda max ayarları denedim (cyberpunk, hd, bf6) sorunla pek karşılaşmadım. Arada cok fps aldıgından dolayı rtx5090 kartları BF6'da patlıyormus, bende de oldu ama redditte gezinirken cozumu fps sınırlandırmakla çözdüm gibi (dx_error_hung sorunu) Tabi almadan önce sorunlar değil hep pozitif tarafları görüyorsunuz. Şimdi ise bir problem var, redditte baktım ama yaşadığım probleme tam net bir çözüm göremedim. Pc yük altında değilken, arkada program açık değilken arada mini takılmalar yaşıyorum. Mesela bunu müzik dinlerken hissediyorum, parçanın bir yerinde mini takılma yaşıyorum, 1sn'lik sanki arkada çok program var da takılıyormuş hissiyatı yaşanıyor, ama sonra düzeliyor (hem monitör hem kulaklıktan test ettim - sorun bunlarda mı diye), bi nevi hıçkırıyor sistem. Oyunlarda patlama var mı diye saatlerce oynayıp yük altındayken performansını kontrol edemedim, vaktim olmadı ama sanki sistem stabil değil gibi bir hissiyat alıyorum. Bazıları forumlarda Psu kaynaklı denmiş, zaten sistem ort 1000w cekebiliyor gibi duruyor max, 1250 varken sorun psu kaynaklı olmadığını düşünüyorum. Toplam 10 fan var ama, 3 sıvı sogutucudan 7 de kasanın kendisinden geliyor, onlarda çok w çekmez diye hesaplattım. ![]() Amd Ryzen uygulmasında bir de Ram için verdiği değerler dikkatimi çekti, cl28 -- cl40? 4800mhz de 2400mhz gözüküyor. Ramleri fabrika ayarlarına geri almak çözüm olur yazmışlar, ben de (xmp ile 4800--> 6000mhz) çıkarmıştım, onu geri aldım. Faydası olmadı. Bi stabilite sorunu olup olmadıgını nerden bilebilirim? Pc'yi kendim toplayınca, sanki bir şeyleri yanlış mı yaptık acaba hissiyatından çıkamıyorum. Hangi parçada problem var bilemedim ama ramlere de bakıyorum, durum görselini paylaşayım; normalde 4800mhz olmalı, cl28, bu değerler yüzünden mi kaynaklı? ![]() boşta sistem %40 cekmesi normal mi? Task managerda 4800mhz gösteriyor.. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. ![]() Eklemeyi unutmuşum, Nvidia son driverlar yüklü; 581.80 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sp250 -- 13 Kasım 2025; 12:18:3 > |
|
"Borsada başınıza gelebilecek en büyük felaket, ilk defa borsaya girdiğinizde para kazanmaktır. Daha büyük felaket ise ikinci hareketinizde de para kazanmaktır. Sizi ölüme bile götürebilecek felaket ise üçüncü hareketinizde de para kazanmaktır. Eğer Allah’ın sevgili kuluysanız, borsaya ilk defa girdiğinizde kaybedersiniz.”
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı