Şimdi Ara

RTX 3080 çökme sorununa detaylı bakış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alkımm kullanıcısına yanıt

    Sizinkinde kapasitor tipini arastirdiniz mi? hangisinden kuillanilmis acaba

  • nvidia bir standart belirlemiyor mu kalitesiz kapasitör kullanmak nedir cidden

  • @northwood  


    Polimer kapasitörlerle MLCCS arasındaki farklar hakkında "detay isterim" diyenlere teknik döküman, her ne kadar içeriğini çok anlamasamda...

    https://www.newark.com/wcsstore/ExtendedSitesCatalogAssetStore/cms/asset/pdf/common/panasonic/PAN_18072_whitepaper_MLCCvsPolymer_web.pdf




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yoizhik -- 26 Eylül 2020; 21:36:43 >




  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam düzelttim teker teker.

  • BekirHan kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    "BekirHan"Aynı şeyi söylüyoruz hocam da alıntı yaptığın cümleyi niye değiştiriyorsun. Hoş bir davranış biçimi değil.


    .

    Alıntı

    metni:
    "H34RTL3SS"arkadaşım saçma sapan atara kalkmışsın ben senden alıntı yapmadım editörden yaptım

    .



    sizin yorumunuzu alıntılayıp değiştirmekle suçladınız şimdide başka birşey söyleyip hakarette depara kalkmışsınız bu seferde TUF kısmını gözden kaçırdınız diye düşünüp iyi niyetle bilgi vermek benim hatam kusura bakmayın

    sizinle tartışıp prim vermek bile ...

  • Epirus kullanıcısına yanıt

    öyle bile satıyor olsa garanti sözleşmesinde overclock işlemi yapılırsa garanti kapsamı dışında sayılıyor. sana nasıl sattığının bir önemi yok. 300km yapan bir araba ile 50 km hız sınırı olan bir yerde yüksek hız yaptığında cezayı 300km arabayı sana satan araç firması ödemez. firmalar çakaldır hangi firma olursa olsun. 1700mhz bir kart satıyor sana kağıt üstünde boostclock veya overclock ile bunu 1700 üzerinde kullanırsan sana sağladıkları pek çok haktan vazgeçmiş oluyorsun.

  • DISTURBED kullanıcısına yanıt

    Amd driver yapmasını öğrendimi ?

  • Eveeet,


    Asus TUF modeliyle fabrika çıkışı sorunlu kartları piyasaya sürerken, monitör üreticileri ucuz maliyete gitmek için şark kurnazlığı yapıp bellek kullanımına yüklenirken suçu AMD'de bulan arkadaşları konuya bekliyoruz, bakalım çok sevdikleri Nvidia'ya toz kondurabilecekler mi?


    Üstte "AMD driver yapmayı öğrendi mi?" yazan arkadaşa çok acıyorum. Nasıl yani, rakip firmanın zayıf olduğu bir konuyu yazınca Nvidia'nın hatalı kartlarını kurtarmış mı oldun şimdi? Yazık kafana.


    Bunlar para verip aldığınız ürünler. Hiçbir markanın fanı olmayın; objektif olun ve doğruları söyleyin. Yarın bir gün kullandığınız kartları servise gönderseniz yüzünüze bakmazlar, hayal kırıklığına uğrarsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VulonViing -- 29 Eylül 2020; 15:19:23 >
  • jem991 kullanıcısına yanıt

    Overclock ile boost u birbirinden ayiralim sende kurtul bizde kurtulalim. Overclockta manuel girdigin veriler ile yani yaptigin islemler sonucu performans kazanimi sagliyorsun. Fakat senin hatali oldugun kisim su; nvidia gpu boost 2.0 3.0 4.0 bunlar nvidianin size sattigi bu kartlarin bir fonksiyonu... gpu boost ta siz birsey yapmiyorsunuz bu sebeple garanti disi kalmasi gibi bir durum kesinlikle yok. Bu kartlar ile satin alinan bir özellik. misal kartiniz serin calisiyor, kendisi +50, +100mhz koyabilir. örnek vereyim benim ekrankartim gtx 1060 gaming x ve ben hic oc yapmadim suana kadar, üzerindeki macun 3 yillikti ve kart 75 derecelere cikiyordu 1dk icerisinde (tessmark) ve en önemlisi boost hizi 1900mhz ye kadar düsmüstü... suan tozunu aldim, macunu yeniledim 3dk tessmark ile 61derecede 1969mhz streee testinde calisiyor hadi yarim saat kalsin 65e ciksin. Sifir halinde ki stok macundan daha iyi degerlere ulastim. Stok macunla 2-3dk da yine 69 dereceye cikiyordu. ben burda yazilimsal anlamda ne voltaj degeri nede powerlimit yada herhangi baska bir faktörü ellemedim kurcalamadim. zaten garantisi bitmis bir ürünün termal macununu yeniledim. Ve aslinda en önemlisi msi bu karti bana satarken, boost: 1809mhz diye satmisti. ben 1969mhz stress testinde ve 1974mhz de oyunlarda calistigini görüyorum, bu hizlara benim müdehalem olmadan gpu boost ile cikiyor. Benim kartim garanti disi miydi yani bunca yildir? tabi ki hayir, kesinlikle garantiliydi.

    Birde su var tabi ki, bu firmalarin avukatlari vardir, sözlesmeleri vardir. büyük ihtimalle yükümlülükleri anlasmalari ve sözlesmeleri hep base clock yani standart hiz ile yapip kendilerini saglama almis olabilirler. Bilmiyorum onlarin bir de avukatlarina danismak lazim, onlara mail yazip sorabilirim. Eger geri dönüs alirsam paylasirim. Ben nvidia olsam en iyi avukat(lari) tutar kendimi her bakimdan garantiye alirdim. Hakim karsisinda sizin hakliliginizin her zaman bir degeri olmuyor malesef kimin sözlesmesi, kimi mükemmel koruyorsa o kazaniyor. Bu konuyu THH nin avukatlariylada konusmak lazim. Bizim burda yargi dagitabilecegimiz bir konu oldugunu düsünmüyorum. Ne yazik ki hukuksal anlamda bu konularda firmalarin isine yarayan bosluklar hala var. Mesela bakalim gigabyte rtx 3080 eagle oc 10g modeline, anasayfasina baktiginizda sunu görürsünüz "core clock: 1755mhz (reference card: 1710mhz)" bunun asli nedir; 1440mhz, boost: 1755mhz dir. Simdi gigabyte bunu böyle degilde direk 1755mhz olarak satiyor. eger bu hizi bize veremezse yahut bu hizda kapanmalar yasanirsa kim suclu olacak? Benim gigabyte dedigime bakmayin, baska yapan varmi bilmiyorum. Sözlesmelerde 1440mhz icin yükümlülük varsa farkli, 1755mhz icin yükümlülük varsa farkli.. asus mesela boost clock 1695mhz oyun ve oc mode 1725mhz diye yazmis, zotac ta yine boost diye yazmis, evga da ayni sekilde boost demis. Bir son kullanici olarak bana satilan boost hizi degerinin altinda kullanmak zorunda kalmak her ne kadar benim acimdan dolandirilmis hissetmeme neden olsa da isin hukuksal boyutu baglayici oluyor. Bekleyelim görelim ne oluyormus.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartın performansını kısarakmı çözüm bulacaklarmış, doğrumu anlıyorum :D

  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Senin ayırman benim ayırmam bir şeyi değiştirmez servis kendini haklı çıkarmak için overclock diyecek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Benim mesaj atmama gerek kalmamış.

    ***

    Aradan uzun yıllar geçince GPU'lar tabi ki yerinde durmamış, bi dolu yeni özellik kazanmışlar.

    Son 1-2 güne kadar bildiğim şu idi:

    GPU'nun belli bir taban hızı vardır, ihtiyaç halinde yine belli olan boost hızına çıkar. Standart boost işlevi.

    GPU Boost 2.0 vd. dediğiniz için ve bölümde dün açılan başka bir konudan dolayı biraz bakındım. Aslında olay standart durumun daha ötesinde imiş. Tıpkı anakartların işlemcileri ilaveten otomatik hız aşırtmaları gibi.

    9-10 yıldır grafik kartı almayan ve bu kartlarla ilgili gelişmeleri pek takip etmeyen biri olarak; kendime gülümseyeyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu sorunu üreticilerin çoğu bios güncellemesi ile çözecek çünkü en ucuz çözüm bu. Bazılarının düşündüğü gibi kusurlu ayıplı mal değiller. Ürün piyasaya sürüldüğünde "1710 Mhz boost clock" dediler, daha fazlasında stabilite garantisi zaten kimse vermedi.


    Ya bios güncellemesi ile ya da oluyorsa Nvidia driver güncellemesi ile her karta "downclock" yapar sorun da kalmaz.

  • Ucuz maliyetin sonuçları işte...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technical_Support

    Kartın performansını kısarakmı çözüm bulacaklarmış, doğrumu anlıyorum :D

    Hayır, eğer haberdeki çözüm yoluna gidilecek olursa kendi temel frekansının otomatikman üstüne çıktığında (GPU Boost), çıkabileceği en yüksek frekansı downclock ederek çözüme kavuşturacaklar.


    Ekran kartı vaadettiği temel performansından bir şey kaybetmeyecek böyle olursa.

  • Technical_Support kullanıcısına yanıt

    1455mhz lik base performanstan kayip olmayacak evet ama boost hizi yani 1700-1750mhz den 50-100 kisarak cözmeyi düsünüyorlar. Bu bir performans kaybi mi? evet, sana vaad ettileri boost hizindan geriye düsüyorsun. 50-100 hesabi mi yapalim simdi diyenler olabilir fakat satin alirken bu boost hizi bana vaad edildi mi, edilmedi mi? Üstelik gigabyte kendi sayfasinda boost clock yerine direk core clock 1755mhz diyor, gigabyte ta da bu sorun var mi bilmiyorum.

    edit: 1700-1750 demisim ama burda kartlar 2000mhz civarinda kararsizlasiyormus, bu hiz üzerinden düsürülerek cözüm bulunuyormus. yani sana vaad ettikleri boost hizini zaten veriyorlar, sadece extrasi düsürülüyor bi miktar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 27 Eylül 2020; 17:59:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ilk parti kartların kesinlikle alınmaması lazım zira bu şüpheli bileşenler zamanla daha ciddi sorunlara sebep olacaklardır.


    Asıl ciddi nokta ise Nvidia'nın bu sorunları bilmemesinin imkanı olamaz, bilerek piyasaya sürülmüş olmalılar, sonuçta kullanılan donanımları belirleyen kendisi ve herhalde testler sırasında benzer sorunları tespit etmişlerdir...

  • jem991 kullanıcısına yanıt

    Abd yasalarina gore sayilmiyor. Hatta icini acip macun degistirmek de garanti disi sayilmiyor. Firmalar istediklerini yapamazlar oyle

  • Epirus kullanıcısına yanıt

    öyle de hocam arkadas TS takimini tutuyor galiba, Teknik Servis overclock dermis(boost icin) :)) konu ile baglantisini tam olarak cözemedim aslinda.. suan sorun yasayanlara msi after burner overclock programi ile downclock yapilmasi öneriliyor. aslinda ikiside benzer islem yönü farkli sadece... Kaldi ki overclock bu program ile yapildigi zaman bunu servisin anlamasi cok zor, ne neden olur bilmesi gerekir ve üstelik kanit lazim, cünkü bios a yazmiyorsun hicbir veriyi, msi afterburner acik oldugu müddetce o hizda kullanabiliyorsun. bende bu programi kullaniyorum ama ekrankartinin fan stop özelligini deaktif edip manuel fan profili ile calismasini istedigim icin. fan stop(zerofrozr) özelligi belli bir sicakliga kadar fanlarin calismasini engelliyor, misal 55 dereceye kadar kart fan acmiyor. Benim ki tercih meselesi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.