Şimdi Ara

rtx 3070 li laptop (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
4.511
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bir ürün aldım newgg den ürün 13. Bin TL idi yani 1400 Euro buna vergiler eklenince 2010 dolar çekildi kartımdan ama ürün ham parası 13.000 TL bu gümrükte kalirmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaveMartha

    Arkadaşlar ilk sayfada arkadaşın yaşadığı durum aynı şekilde DHL tarafından benim de başıma geldi.


    Canım ülkemdeki birtakım gerizekalının koyduğu tek seferde 1500 Euro bireysel satın alım sınırı nedeniyle gönderim gümrüğe takıldı. Bu sınır 1 kuruş bile aşılınca ne yazık ki ek vergiler ve saçma ücretler sıralanmaya başlanıyor. Amazon direkt olarak sisteme ürün ücretini olduğu gibi girdiğinden kargo firmalarının da elinden hiçbir şey gelmiyor. Gümrük bölge müdürlüğünden DHL' in yetkililerine kadar sayısız yetkili insan ile görüştüm ama yapılabilecek hiçbir şey yok.


    Size tavsiyem kendinize vize alıp yurtdışında gezip gözünüze ilişen bir laptop alın, bu ülkeye bir kuruş bile kazandırmayın mümkün olduğu sürece.


    Benim 2000 Dolar' a satın aldığım laptopa 5653 TL, yani 700 Dolar' a yakın bir ücret biçtiler. Sanıyorum ki badem bıyıklı ekip ASUS' a bu laptopun anakart tasarımında üstün elektrik elektronik bilgilerini kullanarak yardımcı oldular, aksi takdirde bu aptalca vergilerin hiçbir mantıklı yanı yok.


    Asıl anlayamadığım şey ben bir GERİZEKALI mıyım acaba ki 3 kere KDV ödüyorum bir ürünü satın alırken. Üzerine konuşulacak çokça şey var ama düşünüp sorgulamaktan aciz varlıklar yüzünden paramızla rezil olmaktan öteye gidemiyoruz ne yazık ki...

    Ürünün vergisiz tutarı ne kadardı?


    1500 euro ürünün vergisiz tutarı mıydı?





  • shockwave error kullanıcısına yanıt

    Ürünün vergisiz tutarı 1650 Euro idi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaveMartha

    Ürünün vergisiz tutarı 1650 Euro idi.

    anladığım kadarı ile vergisiz tutar üzerinden 1500 euro limitini geçmedikçe sorun yok. Siz bir yazıda şey demiştiniz, amazon direk tüm tutarı tek kalemde etiketin üzerine yazdığı için sorun oldu..

  • Amazon Almanya’dan 1699 Euro fiyatlı olup vergisiz fiyatı 1428 Euro olan laptop sorunsuz geçti gümrükten , riske atmayın 1500 Euro’yu geçmeyin satın alımlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shockwave error kullanıcısına yanıt

    Etikete değil de Amazon tüm bilgileri direkt sisteme işliyor ürünü göndermeden önce. Gümrükten birisi size yardımcı olmak istese dahi olamıyor zira her şey sisteme kayıtlı oluyor. (Örneğin normal bir Aliexpress satın alımında böyle bir durum yok, gümrükleme işlemleri sadece size ait oluyor.) O ürüne elini atan memurun da bu durumda işi yaş oluyor ne yazık ki. Sonuç olarak tek yol haraç kesicilere fazladan haksız kazanç sağlatmak ya da binbir güçlükle ürünü iade etmek. 2 haftadır ürün iadeye gitsin diye iletişime geçmediğim yer kalmadı. Siz siz olun 1500 Euro' yu 1 kuruş bile geçen bir ürün almayın.


    Konuyla pek bir alakası yok ama şunu fark ettim ki gerçekten bu ülkede vergi kaçakçılığı yok; vergiden kaçınma var. Bu denli adaletsiz bir ortamda kaçakçılık abartılı bir kavram, kaçınma ise tam yerinde bir tabir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 14 Nisan 2021; 22:50:36 >




  • Daha cebimize girmeden maaştan kesilen vergiden kaçmak imkansız,

    bu şekilde kdv, ötv, v.b gümrük vergilerinden kaçmakta çok zor evet


    beyana dayalı verginin etrafından dolanmak çok kolay. "bu kadar kazandım bu kadar beyan ediyorum" demek kadar saçma bir şey yok.

  • 2 haftalı karalıksız uğraşlarım sonucu sonunda ürün gümrüğün eline düşmeden iadeye gidiyor arkadaşlar. Benzeri bir durum yaşayanlar benimle iletişime geçebilirler.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.