Şimdi Ara

RTX 3060 satışa sunulmadan ikinci ele düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
10.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RTX 3060 satışa sunulmadan ikinci ele düştü



    GPU devinin orta segment RTX 3000 çözümüyle madencilere yaptığı son dakika sürprizi etkisini göstermeye başlamış olabilir.



     



    RTX 3060’ın yarın 329 dolarlık tavsiye edilen satış fiyatından raflardaki yerini alması bekleniyor. Buna karşın madenciler kartın stoklarını geçtiğimiz haftalarda çoktan tüketti bile.



    Satış tarihinden önce ikinci ele çıkan ilk ekran kartı: RTX 3060



    Geçtiğimiz hafta NVidia’dan gelen hamlenin ardından RTX 3060’lar ikinci ele düşmeye başladı. Belarus’ta çevrim içi ikinci el pazarlarında yayınlanan ilanda Gigabyte RTX 3060 12 GB Eagle’a yer verildi.



    İlanda yer alan görsellerde kartların seri numarasının görünmesi sayesinde kartları Nvidia'nın resmi satış tarihine yönelik kurallarını hiçe sayarak Gigabyte'a kadar kimin sattığının bulunabileceğini belirtelim.



    RTX 3060 satışa sunulmadan ikinci ele düştü



    Ayrıca Bkz.RX 6700 XT iki farklı varyantla gelebilir: RX 5700 XT’den %25 daha hızlı



    Satıcının 1080 dolar istediği kartın hangi fiyattan alındığı bilinmezken satıcı kartları deneme amaçlı açıp kutusuna geri yerleştirdiğini belirtmiş. Kazma performansı denendiği düşünülen kartların Nvidia’nın son kısıtlaması kaynaklı veya kartları toplu alıp oyuncular üzerinden kar elde etmek için satılıp satılmadığı bilinmiyor.

     




    Kaynak:https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-3060-graphics-cards-already-available-on-second-hand-market







  • Yaşadığım şehrin Vatan Bilgisayar mağaza müdüründen bana söylenen: "Hocam ister inan ister inanma, bizim mağazaya hangi kart gelmiş henüz ben bilmezken, kart depoya düşer düşmez müşteriler arıyor ve sizin mağazanızda şu kart var rica etsem satmayın yoldayım az sonra gelip alacağım" Müşterinin stok bilgisinin mağaza müdüründen fazla olduğu bir ortamda tüketici konumundaki masum oyuncular avuçlarını yalasın.

    Bot sayesinde ayda ortalama 5-10-20 hatta daha fazla kart çekenler var. Bu insanlar işsizliğin ve üretimsizliğin hakim olduğu ülkemizde para yaratmak için buldukları boşlukları iyi değerlendirdiler. Sistemin buna engel olacak bir çözümü yoksa bu yola insanlar üşüşür.

    Ancak beni tiksindiren nokta şu: Kart başına üreticiden daha fazla kar yapan bu arkadaşların gözü doymuyor. Özellikle yurtdışı Amazon mağazalarından çekilen kartlara şu sıralar UPS içinde gümrük danışmanlığı hizmeti veren ünvest isimli bir firma, gelene geçene yaklaşık 2500TL depolama masrafı veya ticari vergi kesiyormuş. Bu arkadaşlar da bu yüzden çok mağdur olmuşlar. Memurun, işçinin, esnafın, daha kazanmadan vergi ödediği bu ülkede kemiksiz parayı cebe indirirken çok akıllıyız ki lanetlemiyorum, tekrar belirtiyorum, kendilerini durduracak tedbir yoksa her insan para yaratmak ister, AL ve SAT yapmak için alınan bu kartlara ticari vergi kesilmesinden daha doğal ne olabilir? Yok ayda 5 tane, yok alırım kime ne? Geçiniz efendim. Cayır cayır para kazanıyorsunuz. Allah bereket versin daha çok kazanın ama işin dikeni ele deyince ağlamayın bir zahmet. İyice sevimsizleşiyorsunuz.

    Ünvest midir nedir? Onların yaptığı da masum değil bunu da biliyorum. Onlar da Türk kurnazı... Ancak öyle bir film seyrediyoruz ki içinde bir tane kahraman yok. Tüm oyuncular birbirinden sevimsiz.

    Muazzam bir elektrik, mikroçip, silikon tüketimi bir yandan, kartların alayı çöp oluyor. Bu iş için ayrı bir donanımı geliştirilecekse yapılsın artık. Lanet olsun ulan!
  • Sonra neden bu kadar asabisin, neden küfür ediyorsun...şimdi ben buna sövmiyimde kime söviyim
  • 330 dolardan al 1080 dolardan sat, 750 dolar ı cukkala. kazma işiyle uğraşmaya gerek yok.

  • ah be efsane kart geliyor 12 gb 329 dolara.ne dolar izin veriyor ne madenciler ne de nvidia.

  • umarım kartlar hepsinin bir yerinde patlar

  • gmyo31 G kullanıcısına yanıt
    Aklıma bir şarkı sözü geliyor;
    İşçisinin sen işçi kal, giy dedi tulumları.
  • SC0RPI0N kullanıcısına yanıt

    ne yapalım hocam 1 sene sonra belki mining patlar ikinci el bir tane alırız .üç beş sene kullanırız.RTX 3060 satışa sunulmadan ikinci ele düştü 

  • Günümüz insanından tiksiniyorum. 100 sene öncesine kadar altındı tek değer. Kağıt para dolar 100 sene gitti. Şimdi sanal para. Ama ne kadar saçma. İnsanlar bu saçmalığın peşinden niye bu kadar koşuyor. Devletler bu ekonomi tiyatrosuna neden seyirci kalıp çanak tutuyor. Anlamıyorum. Gelecelte yaşamak istemiyorum.

  • 4 yıl önce mining forumlarının birinde görmüştüm. Birisi çok bilinen bir mağazanın deposundan 350 tane rx580'almış forumda satıyordu.

  • Kazma cok, kazmayla niye ugrassinki.

  • Amd nin yerinde olsaydım madenciliğe özel tek tip kart yapar diğer kartları tamamen madenciliğe kapatırdım pc de ki kullanıcı ortalamasını yükseltse driveri hep geriden optimize etmek zorunda kalmaz oyun üreticiler zaten amd ye optimize eder kısa vadede zarar gibi görünebilir ama uzun vadede kessinlikle kâr..

  • Nvidia Geforce Now bir çözüm olur artık umarım. Yoksa bu pazarda oyuncunun yüzü gülmez.

  • Musty3535123 M kullanıcısına yanıt
    Türkiye'deki fiyatlardan ucuza geliyor karaborsa fiyatı.
    Ne desem bilemedim.

  • Bizlere hiç bir zaman 330 usd den satılmayacağı kesin
  • Kazabilse emin ol satmazdı, o cukkaladığı fiyatı 6 ayda tertemiz çıkartıe geri kalan ayları yine cukkalamaya devam ederdi 😉
  • Yanfo kullanıcısına yanıt
    Ülkemiz vergi cenneti usd den dolayı zaten 7 kat fazla ödüyoruz. Zenginiz vesselam
  • anilk91 kullanıcısına yanıt
    Bu kadar yüksek ve hızlı kazanmak varken neden uğraşsın nerden alıyorsa yine alır önce pazarın kaymağını yemek varken..
  • Bu kart üreticilerinin yatacak yeri yok. Kimse kusura bakmasın. Bu fiyat artışı tamamen kendilerinin istedikleri birşey. Yok madenciymiş yok btc imiş. Hikaye kardeşim. Piyasadaki tekel bunlar. Hazır paraya yok demezler. Sen mining yapıyormuşsun oyun oynuyormuşsun hiç farketmez. Böyle diyenlerede inanmayın. Hele birde yerel dağıtıcılar var mağazalar var onlar da kendi çiftliklerini kurmuşlar bir süre sonra oluşturduklar 2. el birimleriyle piyasaya satacaklardır pahalı fiyattan. Biz de burada boş boş tartışmalara girelim bir birimizi kıralım... Biraz geniş bakın kimse stok maliyetini aylarca çekmez.

  • zekibeyy Z kullanıcısına yanıt
    Emin ol işine yarasa satmazdı 😉 belli ki ticari zekası üst düzey bir arkadaş 🤣
  • Ben ciddi ciddi inanmıştım... ama 3060 da ölü dığucak. Bir nesil atlıyoruz ciddi ciddi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.