Şimdi Ara

RTX 2060SUPER VS AMD RADEON 5700XT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Önümüzdeki mart ayında 7500 7000 lira civarı bir kasa toplamayı planlıyorum. Kasamın bileşenlerini eklediğim fotolardan inceleyebilirsiniz. Fakat aklıma takılan bi soru var. Başlıkta belirttiğim 2 ekran kartı arasında seçim yapma konusunda büyük bir kararsızlık içindeyim.bi tarafta ray tracing ve nvidia güvencesi diğer tarafta daha 200 lira daha ucuz olmasına rağmen performansı 2070le kapışan amd . Sizden sebepleriyle birlikte önerilerinizi bekliyorum. İyi forumlar

    Edit: Sistemimle alakalı değerlendirmelerdr bulunursanız da çok mutlu olurum. Değişmedisini tavsiye ettiğiniz parça vs varsa.Özellikle daha kaliteli güvenli bi PSU öneriniz varsa çok mutlu olurum. RTX 2060SUPER VS AMD RADEON 5700XT RTX 2060SUPER VS AMD RADEON 5700XT RTX 2060SUPER VS AMD RADEON 5700XT



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edlerbest1907 -- 13 Kasım 2019; 7:13:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • 5700xt nitro+ anlatılan yazılan hiç bir hata almadım. Sen eğer voltajı,hızı,kasa içi ayarları işe oynarsan düşük psu kullanırsan kartım çalışmadı kartım ısınıyor kartım oyunda attı. Sana o voltajı bu arkadaş yese yaşamaya tövbe eder. Sağlam setup kurdum ama ekran kartım sıkıntı yaptı yazanı okumadım.
    Zamanında tabiri caizse gidip Nvidia sorunsuz yeaaa diyip gidip 1060 3gb almıştım Rx580 yerine.O zaman Rx580 8gb kart alabiliyorum o paraya, ne oldu? YouTube dan Rx580 vs 1060 2019 testlerine bakarak anlayabilirsiniz. Aldığım 1060 pubgde ilk başlarda 100-110 fps verirken satmadan önce 70-80 fpslere düşmüştü. Rx580 ise hala çatır çatır oyun oynatıyor. Nvidia performansı gittikçe düşerken amd kartların performansı artıyor git gide. Bu yüzden rx5700 aldım hem de referans model ve saat gibi çalışıyor çok şükür. Elektronik şans işi birazcık da aldığı intel işlemcisi bozuk çıkan arkadaşım da oldu, aldığı anakart daha kullanmadan yanan arkadaşım da. Rx5700 serilerinde şuan driver kaynaklı sorunlar var ancak zamanla düzelecek şeyler sonuçta yazılım. He benim param çok zaten diyorsanız 2080ti alın. Ama fiyat/performans açısından amd 1 numaradır tartışmasız.( 3 senelik rx570 yeni çıkan gtx1650den daha ucuz ve daha performanslı örneğin)
    bende asus rx5700xt var. asus diğer kartlardan daha pahalı ama sebebi artık daha net anlaşılıyor. referans kary olmasına rağmen sıfır sorun. ısınma oyunlarda 80 leri görüyor ama sorun teşkil etmiyor. bilerek aldım canımı 5dk bile sıkmadı. performans derseniz kartın hatırına 1080p den 2k çözünürlüğe geçtim monitörüm kargoda bana ulaşmak üzere.

    yılkardır amd kullandım. rx470 ler rx 580 ler ve hatta rx590 lar. hiçbir zaman problem yaşamadım.

    bu tip kartları alan kişilerin anakartları ve power supply leri sağlam olacak.
  • hocam basit açıklama şu şekilde olur 5700xt %9 daha performanslı 2060S’ten . bir ay önce sistem aldım bende 5700xt vardı çekmediğim çile kalmadı bu ekran kartı yüzünden üç tane model değişti ikisinde wattman hatası birinde ise direkt kart bozuktu . 2060S’e geçiş yaptım bilgisayar servisten dün geldi hiç bir sorun yok tertemiz akıyor . bu demek değil ki senin de başına gelecek fakat benim yaşadıklarım bu lar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lucky Blow

    hocam basit açıklama şu şekilde olur 5700xt %9 daha performanslı 2060S’ten . bir ay önce sistem aldım bende 5700xt vardı çekmediğim çile kalmadı bu ekran kartı yüzünden üç tane model değişti ikisinde wattman hatası birinde ise direkt kart bozuktu . 2060S’e geçiş yaptım bilgisayar servisten dün geldi hiç bir sorun yok tertemiz akıyor . bu demek değil ki senin de başına gelecek fakat benim yaşadıklarım bu lar .
    Geçmiş olsun , şanssızlık işte . ben de gtx 970 ile bir ton sıkıntı çektim başlarda sonrasında driver işlerini iyice öğrendiğimde düzelttim , stabil versiyon buldum 2017 den kalma onu kullanıyorum değiştirmedim hiç
  • hocam sorma 1 aydır bilgisayar servis servis dolaşıyor baya bunaltmıştı bu dönem beni , dediğiniz gibi nvidia kartlarda da olabilir fakat sürücülerde bir problem yada sorun olduğu belli gibi sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart MSI b450 tomahawk bakabilirsiniz Asus iyi bir izlenim bırakmamış bende forum yüzünden olabilir tabii

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lucky Blow

    hocam sorma 1 aydır bilgisayar servis servis dolaşıyor baya bunaltmıştı bu dönem beni , dediğiniz gibi nvidia kartlarda da olabilir fakat sürücülerde bir problem yada sorun olduğu belli gibi sanki
    Öyle hocam reddetmek imkansız , driver problemleri hat safhadaydı 2-3 aya ancak tamamen oturur gibime geliyor
  • Lucky Blow kullanıcısına yanıt
    Hangi model xt den hangi model 2060s ye geçtiniz acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • edlerbest1907 kullanıcısına yanıt
    msi modeli bozuk olan karttı , daha sonra asus tuf3 ve referans modelinde sıcaklık ve wattman hataları vardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni stoklara gelen Gigabytenin B450 Gaming anakartı vardı 570₺ civarı onu alırsan daha fp olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nvidia pahalıdır ama kafam rahat olsun diyorsan komforludur, zaten forumlara bakınca bolca Rx5700 sorununa karşın çok nadir rtx2000 aldım başım ağrıdı yorumu görüyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

    nvidia pahalıdır ama kafam rahat olsun diyorsan komforludur, zaten forumlara bakınca bolca Rx5700 sorununa karşın çok nadir rtx2000 aldım başım ağrıdı yorumu görüyoruz.
    Dostum haklılık payınız var ama biraz yanıltıcı olmuş..

    Rtx serisi ilk çıktığında ağır donanımsal sorunları vardı şuanda donanımsal sorunları az da olsa çıkabiliyor ama nispeten yok .. Başı ağrıyan insan çok oldu.

    Rx5700/5700xt de bazı hatalı soğutucu tasarımları(msi) hariç donanımsal sorun pek bulunmamakta.

    Sürücü problemleri çoktu her yeni mimaride rastladığımız durumlar lakin %80-90 oranında çözüldü.

    Yakında Adrenalin 2020 edition ile tamamına yakının giderilmesi bekleniyor.

    5700 xt rtx2060super'den çok daha perfomanslıdır.

    Mümkünse nitro model 5700xt alınmalı.

    5700xt ile Nvidia tarafında 2070super ile ancak mücadeleci perfomans alırsınız.. Frostbite oyunlarında ise bf5 gibi forza gibi Rtx 2080 ile eşdeğer performanstasınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 13 Kasım 2019; 5:57:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    edlerbest1907 kullanıcısına yanıt
    Nvidia nın sadece 2080Ti founders edt. modelinde yaşanan bir sıkıntı vardı fakat burdaki soru 2080Ti ile alakalı değil, günümüz için ve özel üretim kartlarla alakalı v.s.

    Ben genel olrk cevaplara bakınca, birçok kişi 5700XT çünkü performanslı gibisine bir cvp vermiş görüyorum.
    Ancak konu da'ki ilk mesajı okursanız farkedersiniz arada performans farkı olduğunun zaten farkında, anlaşılan neden olrk perfornans farkı denilip geçilmesini yeterli bulmuyor, bende nedeniyle cvp verdim.

    @edlerbest1907

    Bir daha veriyim ~ çünkü kafan rahat olur.
  • Dostum burdaki AMD fanboylarını sakın dinleme.

    1 hafta boyunca en iyi dedikleri Nitro + modeli ile uğraştım en sonunda kartı iade edip 2080 aldım ve Nvidia ile herşeyin ne kadar kolay olduğnu tekrar anladım.

    5700xt kağıt üstünde nerdeyse 2080 ile aynı sonuçları veren bir kart ama herşey maksimum FPS değil. Bilgisayarı açtığımda acaba bugün ne tarz sorunla karşılaşıcam diye beklemeye başlıyorsun. 180 Fps aldığın kart ile oyunu tedirgin oynuyorsun.

    Ben senin yerinde olsam 3-5 fps den vazgeçer Nvidia alırdım en azından tedirgin bilgisayar başına oturmazdım.

    Amd denilen o firma ne zaman adam gibi driver yaptıki şimdi yapsın Temmuz ayında kart çıkardı insanlar hala hergün driver sayfasına F5 yapıyor yeni driver geldimi diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bozmamak için kendimi çok zorladım ama rate racing ne allah peygamber aşkına. Ray tracing (ışın izleme) o. Bir de mart ayına kim öle kim kala bi dur 6 ay önceden sistem kararlaştırmak ne
  • Hahahahha düzeltiyorum :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya haklısın aslında ama işte şu bilgisayar toplama işi falan baya zevkli geldi ve ne kadar erken araştırırsam zar zor biriktirdiğim parayı o kadar etkili harcarım diye düşünüyorum. Nasıl olsa önümüzdeki 6 ay içinde çıkscak hiçbir ekran kartına param yetmeyeceği için şimdiden toplasam bir şey olmaz diye düşündüm 😀



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edlerbest1907 -- 13 Kasım 2019; 7:22:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • edlerbest1907 kullanıcısına yanıt
    Toplamanın verdiği zevki hesaba katmamıştım 6 ay canın sıkılmaz şimdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İkisinide denedim net 2060 super. 5700 xt fazla crash ıvır zıvır hatalar yüzünden iade edip 2060 super geçtim net daha iyi. Oynadığım oyunlarda da fps farkıda yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.