Şimdi Ara

Rtük Başkanından TEHDİT: 'Böyle giderse haber bültenlerine yorum yasağı getiririz.'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
10.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
223 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:



    VİDEO:https://www.dailymotion.com/video/x7ty2kq#tab_embed

    RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, şimdiye kadar aldıkları kararlarda kimseden emir gelmediğini belirtirken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı olması durumunda ne yapacaklarını “Talimat ve telkinlerini emir telakki eder, başımızın üstüne deriz” diyerek açıkladı. Şahin haber bülteni sunucularını ise, “Eğer böyle devam ederse, kanunda yeri var, bu konuda yeni bir karar alırız. Haber bültenleri yorum yapmadan, haber bülteni şeklinde sunabilirler. Bunu yapmamamız için lütfen taraflı davranmayın” diye uyardı.

    RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, şimdiye kadar talimatla karar almadığını söyleyerek, “RTÜK’ün aldığı kararlarla ilgili adresler gösteriliyorsa inanmayın. Ben geldiğim günden beri bana kimse talimat vermedi. Kendi aldığım eğitim, dünya görüşüm ve sorumluluğum çerçevesinde ne yapmam gerektiğini bilen bir insanım. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından talimat ve telkin olmadı ama olursa devletimizin başıdır, onun talimatları ve telkinleri devletin bütün organlarını ilgilendirir. Talimat ve telkinlerini emir telakki eder, başımızın üstüne deriz” diye konuştu.

    "Yorumsuz haber bülteni sunabilirler"

    Şahin, katıldığı, “Salgınla Mücadele Sürecinde RTÜK” konulu video konferansta, televizyon kanallarının haber bültenlerini sunan medya mensuplarına şu uyarıda bulundu:

    “Buradan uyarıyorum, normalde kanuna göre yorum yapması mümkün değildi. Gerçekten bu işi iyi yapan arkadaşlarımızın yorumlarını engellemeyelim diye biz de diğerlerininkini engelleme adına karar almıyoruz. Eğer böyle devam ederse, kanunda yeri var, bu konuda yeni bir karar alırız. Haber bültenleri yorum yapmadan, haber bülteni şeklinde sunabilirler.”


    T24

    "Akp döneminde artık herşey özgürce ifade ediliyor" diyen akpli arkadaşlar; bunu da açıklayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YananGülYoldaşlığı -- 16 Mayıs 2020; 16:51:34 >







  • Ne sanıyor bu kendini , bu ne tahammülsüzlük.
    Ülkede biraz güç elde eden hemen kontrolü kaybediyor.
  • Böyle "yüksek reyting almaya" devam ederse demek istemiş, bir şey de yapamaz, anayasa suçu işler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğü eğü ülkemizde herkes kendini özgürce ifade edebilir moruq eğü eğü












  • Adama bak...devletin tamamı sanıyor kendini.
    Yargılıyor yorumluyor ceza kesiyor ve uyguluyor
    kafasına göre.
    bu adalet değil
    görevi kötüye kullanma ve suç.
  • Rtük Başkanından TEHDİT: "Böyle giderse haber bültenlerine yorum yasağı getiririz."

    Dr. Paul Joseph Goebbels (d. 29 Ekim 1897, Rheydt (Mönchengladbach) - ö. 1 Mayıs 1945, Berlin), 1933 ilâ 1945 yılları arasında Halkı Aydınlatma ve Propaganda Bakanlığı yapmış Alman politikacı, Nazi Almanyası'nın ikinci şansölyesi. Adolf Hitler'in en yakın arkadaşlarından biri ve en sadık yandaşıydı. Kendisi coşkulu ve enerjik hitabet yeteneği, sert anti-semitik görüşleri ve kitlesel propagandanın Büyük Yalan olarak bilinen tekniğini kullanmadaki ustalığıyla bilinirdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • bide dıyordu ben kımseden emir almıyorum diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agtr

    Böyle "yüksek reyting almaya" devam ederse demek istemiş, bir şey de yapamaz, anayasa suçu işler
    Sanki hiç işlemiyorlar.

    Gayet yaparlar. Ama bu işin sonuçları git gide kendileri için daha kötü oluyor. Tarih hiçbirini unutmaz.
  • 50 kişiyi götürürüz deyince alkışla, eleştiri gelince 9 köyden kov . Padişahım çok yaşa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avarel abi kullanıcısına yanıt
    İşte Tayyip'in ifade özgürlüğü anlayışı.
  • akp iktidara gelirken zulme uğradığı tezini savunarak halktan oy istedi ve halk ezilenin yanında olur hep. şimdi 2020 Türkiyesinde zulmü yapan,ezen taraf akp iktidarı.
    yapılacak ilk genel seçimde halk ezilenin yanında saf tutacaktır. akp hiç oy alamayacak demiyorum. elbette alacak ama fanatik %34 lük kesimin oyunu alabilecek sadece.
  • noldu la, ifade özgürlüğü var diyen akbitler neredesiniz
  • AKP'li olmayanların konuşması yasak, yorum yapması yasak, düşünmesi yasak..

    AKP'nin RTÜK'ü iyice zıvanadan çıktı.

    AKP Ajansı AA'nın başındaki zat da geçen yıl bu zamanlarda böyle nöbetler geçiriyordu, ondan sonra millet bunun gazını alınca sesi kesildi.

    Şunun şurasında sayılı gününüz var, yaşınız genç, sonradan hakim karşısında açıklayamayacağınız şeyleri söylemeyin derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 16 Mayıs 2020; 21:52:42 >
  • Anlaşılan oylar ciddi oranda eridi.Son zamanlarda herkese saldırıyorlar.Böylesine saldırıları ve milleti bölecek-düşmanlaştıracak açıklamaları geçen yıl yerel seçimlerin hemen öncesinde çokça görmüştük.Kısacası yaptırdıkları seçim anketleri anlaşılan bunların rüyalarına girmeye başlamış.İktidarı kaybetme korkusu iliklerine kadar işlemiş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    Anlaşılan oylar ciddi oranda eridi.Son zamanlarda herkese saldırıyorlar.Böylesine saldırıları ve milleti bölecek-düşmanlaştıracak açıklamaları geçen yıl yerel seçimlerin hemen öncesinde çokça görmüştük.Kısacası yaptırdıkları seçim anketleri anlaşılan bunların rüyalarına girmeye başlamış.İktidarı kaybetme korkusu iliklerine kadar işlemiş...
    Biliyorlar ki iktidar giderse çok büyük yargılanacaklar, yedikleri hurmalar çok büyük tırmalayacak. İktidar giderse özellikle de kendi getirdikleri tek adam rejimi onların en büyük felaketi olacak, çırpındıkça da batıyorlar geçen seneki gibi hahaha

    Keyifle çırpınışlarını izlemeye devam edelim






  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Ben ilk defa bunların bu kadar telaşlandığını görüyorum.Geçen yıl yerel seçimler vardı bir yerde seçimlerden dolayı telaşlılar diyordum lakin şimdi ufukta seçim yok.En yakın seçim 2023'te fakat anlaşılan yaptırdıkları seçim anketleri eridiklerini gösteriyor.Bu nedenle şimdiden çirkefleşmeye ve milleti bölecek/düşmanlaştıracak açıklamalar yapmaya başladılar.

    Ne yazık ki yıllardır izlenen 'hazırı yeme' anlayışı ile ekonomimiz bitme noktasına gelmiş durumda.Özellikle bu salgın bitmiş ekonomimize son darbeyi vurdu.Bu salgın yüzünden yüz binlerce insan işsiz kaldı.Bu işsiz insanların ailelerini de dikkate alırsak milyonlarca insan şuan geçim sıkıntısı içinde.Küçük esnaf ve şirketler ise batmış durumda.Kredi kartı ve kredi borçları ödenemez hale geldi.İnsanlar ev,dükkan ve ofis kiralarını bile ödeyemez durumda.Dolar ise olmuş 7 lira..Her gün her şeye zam üstüne zam geliyor.Eskiden ucuz olan Bim ve A101 gibi mağazalarda bile satılan ürünlerde büyük fiyat artışları var.Durum buyken millet bunlardan yardım beklerken böyle abuk sabuk açıklamalar yapıyorlar.İstedikleri kadar sansür getirsinler,milleti konuşturmasınlar geçim derdi çeken milyonlarca insanın çokta umurundaydı.Yok iş bankası hisseleri,yok darbe söylentileri,yok Atatürk polemikleri vs milletin gerçek gündemi olan 'geçim gündemini' değiştirmeye yetmiyor.

    Rahmetli Süleyman Demirel'in bir sözü vardır.Adam yılların tecrübesi ile zamanında 'Türkiye'de boş tencerenin götüremeyeceği yönetim yoktur' demişti.Durum budur.Millet açken,işsizken,geçim sıkıntısı tavan yapmışken birileri israfı en üst seviyede yaşıyorsa,kendi lükslerinden ve keyiflerinden gram fedakarlık yapmıyorsa ve millete yardım eli uzatmıyorsa dahası yardım diye millete düşük faizlerle borç veriyorsa bunun bedeli sandıkta çıkar.Zaten geçen yılda İstanbul ve Ankara'nın malum kişinim tüm nüfuzuna rağmen kaybedilmesinin nedeni buydu.Millet aç kardeşim aç bunlar hala daha abuk sabuk konular peşindeler.Zamanında CHP'ye söyledikleri 'Laf var icraat yok' sözleri kendileri için geçerli olmaya başladı..

    Millet bunları görüyor.İstedikleri kadar algı yapsınlar...Algılarının artık tutmadığı İstanbul seçimlerinde açıkça ortaya çıktı.




  • Efem algı yaratmayınız .Ülkenin en üst kurumlarından biri emir almaz.Zaten ben yetkili ,bilen bir kişiyim.Ama cumhurbaşkanımız bir talimat verirse emir sayarız hemen yerine getiririz ..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 16 Mayıs 2020; 22:51:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rtük Başkanından TEHDİT: "Böyle giderse haber bültenlerine yorum yasağı getiririz."
  • Yaşasın demokrasi
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    bence düzeltemeyeceklerini gördüler, bahane arıyorlar
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.