Şimdi Ara

RTSS Scanline Sync/RTSS maximum FPS yükseltme/Düşük Geçikmeli V-Sync ON/Nvidia Ölçekleme Geçikmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
29
Favori
23.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle teşekkürler

    World of Tanks için deniyorum ama dalgalanmaları bir türlü yok edemedim. Oyuna özel bir ayar uygulayan var mı?


    Edit : Oyunun içinden vsync ayarını da aktif hale getirince sanki hem dalgalanmalar kayboldu hem de 60 fps altında oluşan stuttering gitti gibi, biraz böyle deneyeceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 6 Kasım 2018; 15:22:56 >
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Scanline Sync, G-Sync veya FreeSync'in yerine değilde G-Sync veya FreeSync gibi değişken yenilemeli monitörü olmayanların veya Nvidia ekran kartı olupta FreeSync monitörü olduğu için bu özelliği kullanamayanlar için güzel bir alternatif yani Scanline Sync, G-Sync veya FreeSync ile birlikte kullanılmamalıdır. Scanline Sync'ten de ekran kartınız ne kadar güçlü ise o kadar iyi verim alıyorsunuz tıpkı G-Sync ve FreeSync'te olduğu gibi. Ultra ağır grafikli yeni oyunlarda tabii ki G-Sync veya FreeSync önerilir. Scanline Sync'te mutlaka V-Sync OFF olmalı ama Scanline Sync X2 de FastSync ve Enhanced Sync açabilirsiniz.

    Monitörünüzün yenileme hızını ayarlamayı monitörün kendi üzerinden değilde Nvidia kontrol panelinden yapın. Mesela monitörünüz 144hz diyelim bunu 85hz'e ayarlamak istiyorsunuz bunu Nvidia kontrol paneli üzerinden yapın ve sonra https://www.testufo.com/refreshrate sitesi üzerinde ölçüm değeri sabitlenene kadar bekleyin ve sonra çıkan 3 basamaklı ondalıklı sayıdan 0.01 çıkarın ve bu buçuklu sonuçla RTSS de FPS'nizi limitleyin. Sonuçlardan memnun kalırsanız daha iyi bir oyun deneyimi için bir öneri olarak, FPS limitlemek için kullandığınız sayının ondalıklı kısmındaki değeri daha yukarı çekerek daha iyi input lag değerleri elde etmeye çalışın


    Daha ayrıntılı açıklamak gerekirse kekelemeleri önlemek için monitörün yenileme hızı (hz) ile fps arasındaki frekansın harmonik dalgaları arasında koruyucu bir tampon alan oluşturabilmek için monitörün yenileme hızından doğruluğu kesinleşmiş olan 0.01 çıkarılması öneriliyor yani pratik olarak Hz-0.01 ile elde ettiğimiz sayıyı RTSS de FPS limitini belirlemek için kullanıyoruz böylece en iyi lag değerini elde ederken kekelemeler minimuma iniyor veya tamamen yok oluyor. Bu durum monitörünüze bağlı olduğu kadar oyunlardaki optimizasyona, işletim sisteminin ve donanımın da stabil çalışmasına da bağlıdır. Bu saydıklarım çok iyi durumda ise örneğin monitörün maximum belirlenen hz değerinden 0.01 değilde kimilerinde 0.001 gibi daha hassas değerlerle ayarlamalar yapmaya imkan verirken kimilerinde daha kötü ise 0.1 gibi daha büyük değerlerle ayarlamaların düzgün olmasına imkan verir.

    Her ne kadar G-Sync veya FreeSync senkronizasyonundan en iyi verimi almak için sisteminizde yüksek hassasiyetli saatler kullanılması önerilse de özellikle Hpet'ten memnun kalmadığım için hem BIOS'ta hemde Windows'ta iptal ettim ve daha az stutter yaşadığımı farkettim. Hpet kontrol etmek için "Aygıt Yöneticisi"ni açın "Sistem aygıtları" bölümünün en altında "Yüksek duyarlıklı olay süreölçeri" aktif ise devre dışı bırakın.

    RTSS Scanline Sync/RTSS maximum FPS yükseltme/Düşük Geçikmeli V-Sync ON/Nvidia Ölçekleme Geçikmesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 6 Kasım 2018; 16:16:23 >




  • rezes kullanıcısına yanıt
    Estağfirullah eh işte!
  • BJK kullanıcısına yanıt
    Scanline Sync'ten faydalanmak için V-Sync'i kapatmanız gerekiyor. Monitörünüz kaç hz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9

    Scanline Sync'ten faydalanmak için V-Sync'i kapatmanız gerekiyor. Monitörünüz kaç hz?
    Laptop benim 60 HZ , şu an oyunun içindeki vysnc ayarı ve scanline sync birlikte açık, gayet iyi gözüküyor
  • Hocam sen muhteşemsin
    Foruma katkı sağlayan ellerin dert görmesin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben dediklerinizi yaptım ama tam istediğim sonucu alamadım.https://www.testufo.com/refreshrate bu linkte ekran yenileme hızım 60,027 çıkıyor 0,01 çıkarıp framerate limite yazıyorum ama hala kırılamalar yaşıyorum. Gtx 1060 ve İntel HD ekran kartı olan bir laptopa sahibim yapmam gereken extra bir şey var mı?'

    Not: Rainbow Six ve Battlefield 1 oyunlarında VSYNC açarsam fps 60 a, Overwatch' da ise 70 e kilitleniyor neden anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SelimmDD -- 6 Kasım 2018; 18:22:49 >
  • BJK kullanıcısına yanıt
    Sanırım Scanline Sync’i düzgün aktif edememiş olabilirsiniz. Nvidia kontrol panelden Düşey senkronu kapatın sonra bilgisayarınızı yeniden çalıştırın ve RTSS’ye eklediğiniz World of Tanks’ı seçtikten sonra Scanline Sync ‘i aktif etmek için 1 verin ( tearline hattı görünmesin diye-40 yada -50 versenizde olur) sonra oyuna girip deneyin. Hala yırtılmalar görüyorsanız GPU kullanımınızı kontrol edin %60-70’ın üstüne çıkıyorsa daha güçlü bir GPU’ya ihtiyacınız var demektir, grafik ayarlarınızı düşürerek deneyin veya Scanline Sync x/2’ yi deneyimleyin.
  • Monitörün yenileme hızından 0.01 çıkarma işlemini kekelemeyi önlemek ve input lagı daha da iyileştirmek için yapıyorduk eğer kekeleme devam ederse biraz daha ondalık kısımda değeri düşürürsünüz ama bu senaryoyu "düşük geçikmeli V-Sync ON" veya G-Sync ya da FreeSync'li monitörlerde yırtılmayı önlerken belirlediğimiz en alt FPS'yi tam sayı olarak girmek yerine daha fazla kazanım sağlamak için ondalıklı olarak girerek daha iyi input lag elde etmek için yapıyorduk. ( Hatta rekabetçi online oyunlarda G-Sync Off + V-Sync Off + RTSS FPS limitleme işleminde de kullanabiriz )

    Scanline Sync'te FPS limitleme için gereken işlemleri kendisi zaten yapıyor yani Framerate Limit için herhangi bir değer girmenize gerek yok ama öncesinde Nvidia kontrol panelde ve varsa oyun içindeki Düşey senkronu kapatıyoruz hatta bilgisayarınızı yeniden başlatın sonra Afterburnerı açın ve RTSS de ilgili oyunu seçip menüde Scanline Sync'i veya üstüne tıklayarak diğer Scanline Sync X2 ve Scanline Sync X/2 özelliklerinden hangisini istiyorsak seçimimizi yaptıktan sonra değer olarak 1 vermemiz aktif olmasına yetiyor. Oyunlarınızda uyguladığınız grafik ayarlarıyla monitörünüzün yenileme hızının üstünde FPS'ler alıyorsanız Scanline Sync X2 ile birlikte FastSync açıp öyle deneyin. Eğer ki yüksek veya ultra grafik ayarları ile yeni oyunları oynuyorsanız haliyle GPU'ya Scanline Sync için fazla yükleniyordur (%60-70 gibi) bu yüzden Scanline Sync görevini tam olarak yerine getiremiyor olabilir siz de isterseniz grafik ayarlarınızı düşürmeyi yada bunun yerine Scanline Sync x/2 kullanmayı da deneyebilirsiniz.




  • Teşekkürler hocam deneyeceğim.
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Size de çok teşekkür ederim, deneyim ve katkılarınızı şimdiden beklerim.
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Umarım faydası olmuştur. Monitörünüzü test etme şansı bulabildiniz mi? Esasen monitör alımı daha zorlu bir seçim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9

    Umarım faydası olmuştur. Monitörünüzü test etme şansı bulabildiniz mi? Esasen monitör alımı daha zorlu bir seçim.
    Gpu yok daha ne yazık ki 1070 ile hiç test etmedim yakında gpu alacağım indirim bekliyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 yapınca faydası oldu gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Çok mantıklı yılbaşına doğru indirimler olabilir...Hemde bu RTX serisinin akıbeti daha da belirginleşir...
  • Scanline Sync değerini 20 yaparsanız default olarak ekranın üst tarafında olan 1 tane tearline hattını bulunduğu yerden 20 piksel aşağı kaydırırsınız -40 verirseniz tam ekranın üst kenarına bitişik olması lazım -50 gibi bir değer onu görünmez yapar. Scanline Sync'in aktif olduğundan emin olmak için Afterburner ve oyunu kapatıp yeniden açın...( Nvidia düşey senkronu mutlaka kapatmayı unutmayın ve hatta bilgisayarı yeniden başlatın)
  • -50 değeri herkesde aynı sonucu mu veriyor? Ben de -200 ler kırılmalar kayboomaya başlıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9

    Scanline Sync değerini 20 yaparsanız default olarak ekranın üst tarafında olan 1 tane tearline hattını bulunduğu yerden 20 piksel aşağı kaydırırsınız -40 verirseniz tam ekranın üst kenarına bitişik olması lazım -50 gibi bir değer onu görünmez yapar. Scanline Sync'in aktif olduğundan emin olmak için Afterburner ve oyunu kapatıp yeniden açın...( Nvidia düşey senkronu mutlaka kapatmayı unutmayın ve hatta bilgisayarı yeniden başlatın)
    en iyi ayarı 20 ile buldum -50 yapınca görüntüde takılmalar meydana geliyor.
  • Scanline Sync adı üstünde zaten Tarama Hattı Senkronizasyonu RTSS bunu yaparken sadece yırtılmaları değil ayrıca stutter’ı önlemek içinde çalışmışa benziyor çünkü oyuna girmeden önce mutlaka Nvidia denetim masasında düşey senkronu (V-Sync) kapatmak gerekiyor sonra Scanline Sync'i aktif edip oyuna giriliyor ama monitörün maximum yenileme hızı olan 144fps’ye kilitliyor olmasını görmek beni şaşırtmıştı. Neden mi, çünkü G-Sync veya FreeSync’i aktif ettiğinizde FPS’yi kilitlemez, siz idealini bulup RTSS ile kilitlersiniz ve bu tam olarak monitörün maximum yenileme hızı değilde biraz daha altındadır. Mesela benim monitörüm G-Sync’li ve V-Sync’i de açmalıyım ki G-Sync işini daha düzgün yapabilsin ama V-Sync açmak FPS’yi monitörün maximum yenileme hızına sabitliyor bu benim için monitörüm 144hz olduğundan 144fps demek, fakat 144fps cıvarına oyunda yaklaştığımda G-Sync tutarsız davranıyor ve kendisinden beklenilen performansı veremiyor( yerini V-Sync’e bırakmaya başlıyor eğer V-Sync kapalı ise stutter ve yırtılmalar olabiliyor) oyunda bu durumu mesela 138fps den sonra yaşıyorsam, RTSS ile oyunu 138fps ye kilitlemem gerek ( ama ben en iyi giriş gecikmesini de ayarlamak için daha da ideal olan buçuklu değerleri deniyorum mesela 138,990 gibi). İşte bu zahmet yok Scanline Sync’te kendisi otomatik ayarlıyor ve muhtemelen stutterı önlemek için 144fps değilde 143.990 gibi bir değere sabitliyor olabilir ve bunda şöyle bir sıkıntı veya şüphe olabilir acaba bu değere yine biz mi müdahale etmeliyiz bu yeterli gelmiyor olabilir çünkü, benim size denemeniz için önerim ise Framerate Limit için de değer girin mesela monitörünüz 144hz ise 143 deneyin, olmadı ise mesela 142 yapın ve sıkıntı biterse bu seferde giriş geçikmesini en iyileştirmek için buçuklu değerlerle girerek yükseltin mesela 142.990 deneyin. (Monitörler görüntüyü oluşturmak için tarama işlemine ekranın üstünden başlayarak aşağıya doğru yapıyor bu yüzden tüm pikseller aynı anda değişmiyor ve değişerek yeni görüntüyü oluşturması için bir süre gerekiyor. Tam emin olmamakla beraber anladığımsa sanırım bu Scanline Sync senkronizasyonu monitörün görüntü oluşturmak için başladığı tarama hattını ekranın biraz daha aşağısında başlatıyor. Scanline Sync x2 de ise iki tane görüntü oluşturan tarama hattı oluşturmuşa benziyor.)



    Not: Scanline Sync için sorunlar yaşıyorsanız bir de aşağıdaki gibi Framerate limite monitörün yenileme hızının altında olacak şekilde farklı değerler vermeyi deneyin...(Aşağıdaki resimde 142.990 değilde 142.99 görünmesinin sebebi de Framerate Limit'e değer verirken oyunun cfg dosyası üzerinden değilde RTSS deki arayüzü üzerinden değeri girdim)

    RTSS Scanline Sync/RTSS maximum FPS yükseltme/Düşük Geçikmeli V-Sync ON/Nvidia Ölçekleme Geçikmesi


    Not: Yukarıdaki yönteme ek olarak Scanline Sync'in görevini tam olarak yerine getirmesini sağlamak için oynadığınız oyunun GPU'ya yüklenmesini azaltmaya çalışın ve gerek oyun içinden gerekse Nvidia denetim masasından grafik ayarlarınızı yavaş yavaş düşürün. Mesela örneğin Nvidia denetim masasında "3D Ayarların yönetilmesi" bölümünde "Doku Süzme-Kalite" ayarını "Yüksek performans" olarak ayarlamakla başlayabilirsiniz...




    Scanline Sync özelliğini başlatmak için RTSS'nin belirttiği default değer 1 ve bu değer verildiğinde monitör ekranının üst kısmında görünürdür ve bu görünen hat için burası başlangıç noktasıdır ve bu hattı monitörün üst kısmına yakınlaştırmak istersek eksili değer, bulunduğu yerden alta doğru kaydırmak istersek pozitif değer vermek gerekir. Scanline Sync’i veya Scanline Sync X2’yi aktif edince bu hatları belirlemek için mausunuzu hızlı bir şekilde sağa sola oynatın. Monitörüm 2460x1440p yani dikeyde 1440 pikselim var ve bu hattın mönitörümün alt kısmında çıkmasını istersem ya örneğin 1350 gibi bir değer vermeliyim ya da -200 gibi bir değer vermem gerekiyor ikiside altta gösteriyor ama dikkat edin -1350 verirsem de yine yukarda eski yerine yakın bir yerde çıkacaktır . Eğer -40 verirsem iyice monitörümün yine üst çerçevesine bu hat neredeyse yapışır ama -60 verirsemde bu sefer de iyice en alt çerçeveye yakınlaşır. 1920x1080p monitörde bu hat çerçevenin üstüne aynı piksel mesafesindeyse yine -40 değeri için iyice monitörün yine üst çerçevesine bu hat neredeyse yapışır -45 veya -50 de görünmez olur diye düşünüyorum ama -60 ta alt kenara yakın olur mu bilemiyorum ama mesela 980 gibi bir değer verilirse yine ekranın alt çerçevesine yakın olacaktır.



    Scanline Sync'i aktif etmek için 1 verilince oluşan çizgisinin ekranda göründüğü yerin temsili görünümü kırmızı çizgi ile belirtilmiştir

    RTSS Scanline Sync/RTSS maximum FPS yükseltme/Düşük Geçikmeli V-Sync ON/Nvidia Ölçekleme Geçikmesi




    Scanline Sync X2'yi aktif etmek için 1 verilince oluşan çizgilerinin ekranda göründüğü yerlerin temsili görünümü kırmızı çizgiler ile belirtilmiştir

    RTSS Scanline Sync/RTSS maximum FPS yükseltme/Düşük Geçikmeli V-Sync ON/Nvidia Ölçekleme Geçikmesi




    Scanline Sync X/2'i aktif etmek için 1 verilince oluşan çizgisinin ekranda göründüğü yerin temsili görünümü kırmızı çizgi ile belirtilmiştir

    RTSS Scanline Sync/RTSS maximum FPS yükseltme/Düşük Geçikmeli V-Sync ON/Nvidia Ölçekleme Geçikmesi



    Scanline Sync için -40 verilince üste görünen çizginin yeri iyice üst kenara yaklaşır (monitör 2460x1440p'dir)

    RTSS Scanline Sync/RTSS maximum FPS yükseltme/Düşük Geçikmeli V-Sync ON/Nvidia Ölçekleme Geçikmesi




    Scanline Sync için -200 verilince bu sefer altta görünen çizginin yeri (monitör 2460x1440p'dir)

    RTSS Scanline Sync/RTSS maximum FPS yükseltme/Düşük Geçikmeli V-Sync ON/Nvidia Ölçekleme Geçikmesi




    Scanline Sync için -60 verilince bu sefer altta görünen çizginin yeri iyice alt kenara yaklaşır (monitör 2460x1440p'dir)

    RTSS Scanline Sync/RTSS maximum FPS yükseltme/Düşük Geçikmeli V-Sync ON/Nvidia Ölçekleme Geçikmesi


    Bu hatların yerleri Scanline Sync’in performansını etkiliyor olabilir çünkü örneğin Scanline Sync x2 için üste beliren hattı ekranın alt kısmına almanın performansı teorik olarak daha iyi etkilediği söylenmiş, bu durum kişiye göre değişebilirde, bu senkronizasyon olayı en iyi performansını 1 değeri ile başladığı default ayarında veriyor olmalı diye düşünüyordum ama sizin de yazdıklarınızdan sonra oyundan oyuna değişiklik gösteriyor olabilir. Tabii Scanline Sync’in görevini tam olarak yerine getirebilmesi için GPU kullanım yüzdesinin de etkili olduğunu unutmayın(%60-70). Görünürlük açısındansa hattın altta olmasını üstte olmasından daha çok tercih ederim. Hatta bu hatların hiç görünmemesini kendi açımdan daha iyi buluyorum o yüzden Scanline Sync’te görünmez yapmayı ve Scanline Sync x2 den yararlanacaksam eğer bu seferde üstteki hattı alta aldıktan sonra bu hatları görünmez yapmak için FastSync açmayı daha uygun buluyorum.

    Özellikle FPS oyunlarında esasen performansı baltalayan olay yırtılmadan ziyade, kekeleme ( stutter) etkisidir şiddetli olursa oyunu bildiğiniz baltalar. Kekelemeler illa olacaksa bu en azından mikro düzeyde olmalıdır. Tabii bu durum başta oyunların optimizasyonuna bağlıdır sonra bizim işletim sistemi ve donanımın stabil olmasına. Donanım demişken örneğin güçlü bir ekran kartı, tıpkı G-Sync ve FreeSync’in performansında da olduğu gibi bu Scanline Sync açısından da önemlidir hatta daha da önemli. G-Sync, FreeSync veya Scanline Sync olsun bunların tek görevi yırtılmaları önlemek değil aynı şekilde kekelemeleride önlemektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 8 Kasım 2018; 5:54:2 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.