Şimdi Ara

RTS TÜRÜ ÖLDÜ MÜ? (TARTIŞMA) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
5.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hala c&c generals oynarim.Hic de sıkılmadan cok cok eglenceli oyundur keza age of serileri de oyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bence rts ölmedi ama gerçektende diğer arkadaşların söyledikleri gibi buna olan istek azaldı çünkü her yıl geçtikçe KONSOLA yani ps2 - ps3-xbox lara yatkınlık oldu.Haliyle kumandayla rts oynayamayacağımız için artık firmalar rts üreten firmalar yavaş yavaş para kaybediyor hatta başka oyun türleri yapmaya başlıyorlar bkz.Cavedog Entertainment bu firma 1996 da açıldı ilk oyunu rts idi fazla ilgi görmedi ve 2000 yılında kapandı.Mesela Activisiona bakın RTS ile FPS yi birleştirmeye çalıştı ve sonuçta Battle Zone II : Combat Commander diye bir oyun çıkardı.Bu oyun pek başarılı olmadı.Günümüzde rts oyunları konsol yatkınlığı yüzünden bence ilgi görmüyor.
  • RTS ölmedi Strateji oyunları ÖLDÜ her yıl adam gibi 1tane strateji oyunu çıkmıyor artık geçen yıl starcraft yada anno olmasa oyun yoktu doğru düzgün fakettiysende forumda eski strateji oyunları öneriliyor ha bide shogun total war cıkmıstı
  • Burada önemli olan bu oyunları yapan firmaların bu türde oyun geliştirmemesi. Yoksa benim gibi milyonlarca insan rts oynanışını çok seviyor.
  • Teknoloji iyice gelişip bilgisayarlar güçlenince haliyle oyunların grafikleri de gelişti. Oynanabilirlik kadar grafiklere de önem veriliyor. Şimdi gerçekçi grafikleriyle FPS ve aksiyon oyunları moda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çizgiye kadar yazdığım yer çok önemli değil okumaya bilirsiniz. içimi döktüm biraz:D
    -----------

    zamanında 2.5 D yada direk 2D oyunlar sayesinde rts nn tadı vardı. şimdiki gibi 3D stratejiler çok ilgimi çekmiyor açıkcası. ha Anno 1404 ( 150 saat oynamışımdır ve baya iyi biliyorum.) BFME II (buda 120 saat fln vardır single olsun multi olsun ama ona rağmen kazmayım:D) laf söylemek istemem ancak RTS dediğin 2D dir.

    zamanında Crusader de çok uzunzaman geçirdim. ve o zamanda kurulan arkadaşlıklar şuanki multiplayer arkadaşlıklarından 10 milyon kat daha kuvvetli. çünkü oyunu oynayan kişiler bu oyuna kendilerini adamış kişiler. yani şuanki gibi game ranger girip tak diye birini bulup sonra kaybetceğini anlayıp pat diye çıkıp giden tipler yada bfmeII de trollük yapan Aragornun mastreını açıp fortress dalan barbarianlarla ateş atan hayvanlar yoktu zamanında.

    forumlarda sitelerde dolanır bir strateji bir taktik bir bug için sayfalarca konuşurduk.
    sırf yenilere yardım olsun diye oturup bir gecede kaç sayfa resimli yazılı dökümanlar hazırlardım. şimdi içimden gelmiyor. strateji için değilse bile simulasyonda FSX için sorular soruyor insanlar. ki adam akıllı öğrenmek için rahat bir şekilde söylüyorum 100 lerce sayfa döküman okumak lazım. sırf bir uçakın manueli 200 sayfa oluyor. gerisini varın siz düşünün. bütün soruların cevaplarını biliyorum ama cevaplamıyorum. Allah var yukarda karşıdakinin hakkında yorum yapmam doğru değil ancak o eski samimiliği bulamıyorum kimsede. yardım edeceğim adamın 2 gün sonra sıkılıp gideceğinden emeklerimin boşa gideceğinden korkuyorum.
    bunlar kalmadı artık. devir hızlı oyun devri. önceki sayfada söylendiği gibi oyunlar artık beyinden çok göz kulak doyurmaya dayalı.

    Patrician III tam olarak RTS sayılmaz ancak hayvan gibi kağıtlara notlar düşüyordum bir yerde yanlış yapmıyım diye. keza ANNO 1404 dede aynısı. kaç sayfa çıktı aldım sırf düzenli yerleşeyim doğru malı alıyım doğru stratejiyle ilerliyeyim diye.

    age of mythology yapardık arkadaşlarla 3 vs 5 fln. yada 2 vs 3 yapıyorduk. bir samimiyet bi ortam vardı. hem sanalda hem gerçekte. bunlar kalmadı artık yada çok azaldı.
    ----------------------------------------------------------


    rts nin körelmesinde onun yerine tbs(sıra tabanlı strateji) gelmesinin en büyük sebeplerinden biri BENCE
    rts lerde taktikten çok klavye ustalığı hızlı reaksiyon verebilme yada savaşta birden çok birliği koordine sorunsuz hareket ettirebilme önemli. yani eli çalışan kazanır. Ageof lara bakın mesela oyun başlar başlamaz hızlıca gelişen kişi iyi strateji yaptığından değil hızlı bastığından işçileri oyun başalr başlamaz yolladığından hızlı çağ atlıyor.

    ama tbs lerde durum farklı benim gibi çok hızlı biri değil ancak stratejide iyiyim diyorsanız tam size göre. CIV V inanılmaz güzel ve severek saatlerce oynadığım oyunlar arasında yer alıyor. hem gerçekten strateji gerektiyor hemde arkanızdan atlı kovalamıyor. sakin sakin oynuyorsunuz.

    --
    yine söylendiği gibi strateji seven kesim çok çok az. şimdi DH ın OYUN forumunda kaç kişi Hearts of Iron yada Vıctoria gibi oyunları biliyor? hoi gerçekten zor ama inanılmaz eğlenceli bir oyun. ama oynayan sayısı bir elin parmağını geçmiyor. neden ÇÜNKÜ beyin gerektiriyor. şurdan şuraya git diye yolladığınız birliğin geçtiği yerdeki hava durumuna göre kondisyonunn değiştiği hızının buna göre belirlendiği, savaşta gece gündüzün inanılmaz kritik olduğu bir oyundan bahsediyoruz.






    ---------------


    özet. okumayın beyler. tekrar bi okudumda baya karman çorman konudan alakasız yazmışım. ama okucam diyen varsada okusun:D




  • rts nereye ölüyor? sadece insanlar online oynayabileceği çok köklü rts'lere yöneldiği için daha az ama köklü rts oyunları çıkıyor diyebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

    Teknoloji iyice gelişip bilgisayarlar güçlenince haliyle oyunların grafikleri de gelişti. Oynanabilirlik kadar grafiklere de önem veriliyor. Şimdi gerçekçi grafikleriyle FPS ve aksiyon oyunları moda.

    Aynen.
  • 10 yıl sonrasında yazıyorum, evet öldü :D

  • Lan daha birkaç ay önce Age Of Empires 4 çıktı. Daha dün Total War Warhammer 3 çıktı. Hakeza indie tarafında onlarca RTS türüne ait oyun var. Nasıl öldü RTS? Strateji türü ve strateji türüne ait olan hiçbir alt tür ölmez. Bilgisiz yorum yapmayın lütfen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 18 Şubat 2022; 8:55:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar oynanıyolar ki, Mobalar varken insanlar tercih etmiyor.

  • Bilgisiz fikir bu yaptığınız tamamen.


     RTS TÜRÜ ÖLDÜ MÜ? (TARTIŞMA)


    Total War Warhammer 3'ü şu an anlık 81 bin kişi oynuyor. 161 binleri görmüş. Altlarda sıra tabanlı bir strateji oyunu olan Civilization var. Strateji biter mi hocam?  RTS TÜRÜ ÖLDÜ MÜ? (TARTIŞMA) Alt taraflarda daha fazlası var. RTS olmayan ama deliler gibi oynanan Stellaris, Europa Universalis, Crusader Kings, Hearts Of Iron, Cities Skylines vs. gibi Paradox oyunlarını da unutmamak lazım. Warhammer 2, Civilization V falan dahi halen daha deliler gibi oynanıyor. Aksiyon-macera, RPG, spor, yarış, simulasyon ve strateji türü asla bitmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 18 Şubat 2022; 11:6:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Warhammer 3 yeni çıktığı için olmasın acaba :D, 2 hafta sonra tekrar bak istersen bu listeye. Eski Bir RTS oyuncusu olarak keşke dediklerine inanabilsem. Hani benim biraz beklediğim Smilasyona yakın stratejiler değil de C&C- AoE- SC- WC- gibi RTS oyunlarının oynanması. Yani bu oyunların yenileri gelse bile çok fazla oynanmaz diyorum,bence o yuzden Starcraft 3 veya Warcraft 4 çıkmayacak. İnsanların birbiriyle olan problemlerini RTS oyunu kapışarak çözdüğü günleri özledim yani :). O yüzden Öldü konusunda ısrarcıyım.

  • Hocam en büyük, en mükemmel oyunlar dahi birkaç hafta sonra azalan oynanma eğrisi göstermeye başlıyorlar bu çok normal bir şey. Eskiden de böyleydi. Artık sadece elimizde istatistik fırsatı var. Geçmişle tek fark bu aslında. Bir oyun çıkar, tüketilir ve bir kenara konur. Bu her oyun türünde böyle. (Çevrimiçi oyunlar hariç)RTS türü ile MOBA türü oyunların çok oynanıyor olmasının ne alakası var hocam? MOBA oyunlar çevrimiçi oyunlar olmaları, rekabet odaklı ve genelde free to play olarak sunulmaları ve düşük sistem istemeleri sebebiyle daha büyük bir kitleye ulaşıyorlar ve bu hep böyle olacak. RTS türünün çok sadık bir kitlesi var. (Buna sizde dahilsiniz.  RTS TÜRÜ ÖLDÜ MÜ? (TARTIŞMA) ) İlerde çok büyük ihtimalle bir Warcraft oyunu da çıkacak. Blizzard artık daha güzel ve emin ellerde. Warcraft gibi bir marka çöpe atılmaz. Müsterih olun. :) Çıktığı zaman deliler gibi oynanacağına emin olabilirsiniz. Warcraft Reforged'ın beklenti seviyesini hatırlamanızı tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rts sevenler oynamadıysanız stronghold crusader 2'yi mutlaka deneyin. hatta ilk oyun bile hala müthiş.


    ayrıca knights of honor'da denenebilir.

  • Gelmiş geçmiş en komplike rts wargame red dragon warno, serileridir. Generala oynayacam mantığı girenler hayal kırıklığına uğrar 500 kişi aktif kitke yıllardır oynar somradan girip tutunmak zordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devir hızlı ve kolayca tüketim devri, sadece oyunlar için değil her konuda öyle. Oyunucunun kafa yorması, ciddi strateji geliştirmesi, en kısa oyun için bile saatlerin ayrılması gereken strateji oyunları da bu gelişimden nasibini fazlasıyla aldı.

  • KristalTürk K kullanıcısına yanıt

    Onun için arkadaşlar ile oynayıp ilk 10 dk saldırmama vs tarzı kurallar ile derinlik katmaya çalışmak lazım. Yoksa dediğin gibi rts'nin bu tbs'ler kadar bir derinliği yok. Oyunun başında bina dikmek yerine deli gibi asker basıp düşmana rush atanın kazabildiği oyunlar çoğunlukla  RTS TÜRÜ ÖLDÜ MÜ? (TARTIŞMA) 

  • Red Alert 2 ne oynardım



  • Oynayan lezzetini bilir yeni c&c serileri de ölçeklendirme olarak bu oyunu örnek almalı. Tamam o zaman farklı bir oyun olacak seri ama bu gerçek bir savaş diğeri oyuncakları savaştırıyorsun hissine daha yakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.