Şimdi Ara

RTE : Z KUŞAĞI O DÖNEMİ BİLMEZ (cidden bıktık ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
4
Favori
32.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
623 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bırakınız Allah aşkına şu ayakları yeter vallahi ya
    Bize dediğiniz ne varsa kendinizde patladı
    Troll dediniz "gönüllü platformu" kurdunuz, Atmci dediniz Belediyede Kadrolu ATMcilerinizi gördük. Yok para alıyormuş şuymuş buymuş deyim olarak değil gerçekten kendinizden biliyorsunuz işi:)
    Bıraksak sabaha kadar uydurursunuz birşeyler de söylediğim gibi ardı yok. Benim de sizinle uğraşacak kadar vaktim yok. Elinizin altında internet var. Herşeyi tek tıkla araştırıp bulabilirsiniz
  • Ciddi soruyorum. Hangi partiye verilmeli oy ?
  • Bu arkadaşın danısmanlarına söyleyin z kuşagını karşısına almasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X kuşağı Ortaçağı bilmez. Neler çektik neler hey gidi hey. Hele hele taş devrini hiç bilmez. Çakmak kibrit yoktu o zamanlar. Sürtünme kuvvetiyle kuru çalı çırpıyla yakardık. O da yağmur filan bastırıp ateşi söndürmezse kuru dal bulabilirsek. Ateşi bulmuştuk hatta pardon, o zamanlar ateş de yoktu. Karanlık çağı hiç bilmezler. O zamanlar çok karanlıktı. Şimdiki X kuşağının yaşadığı da bişey mi breh breh breh breh!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kwanon

    Ciddi soruyorum. Hangi partiye verilmeli oy ?

    Deva.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • revilationer R kullanıcısına yanıt

    Ben muhalif değilim.

    Zamanında akp yi destekledik.Bayadır desteklemiyorum çünkü kayışı kopardı.

    Sadece tarafsız gözle bakıyorum olaya.2023 de hiçbir partiye oy vermem büyük ihtimal.Verirsemde babacana verirdim o da belki:

    Senin akp nin sosyal medya propagandası çalışanı olduğun körü körüne savunmandan ve ekonomik krizi yok demenden belli.Benim bir akrabada Kars’ta akp kollarına girdi adam önceden Hdp li idi.Şimdi koyu akp li oldu facebookta akp propangandası yapıp duruyor.Sende bizim akraba gibisin işte burdan belli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gördüğüm yanlışa tepki gösteriyorum hocam. Yoksa banane akparti kaç oy almış. Kadrolarına kattıkları pasif insanlar düşünsün onu da
  • Atamızın dediği gibi, BÜTÜN ÜMİDİM GENÇLİKTEDİR.
  • Ben biliyorum o dönemi o dönemde türkiye yontma taş devrindeydi 2000 yılında türkiye'de daha bireysel kredi kullanımı bile yoktu.


    Devletin ekonomide bir sürü arpalığa dönmüş şirketi vardı.


    90'larda banka kurup mevduat toplanıp sonra banka hortumlanıyordu.


    O günlerde de bugünler gibi akla hayale gelmeyecek şeyler oluyordu bir düşünün bakın 1999 yılında biri bu ülkede banka kurup halktan mevduat toplayıp bu bankayı kağıt üzerinde batırıp paraları iç ediyordu.


    Mesela 90'lardan bir gazete başlığı hiç unutmam.Aklım yerinde - Bülent Ecevit

    Böyle bir gazete başlığının çıktığı ülkede ekonomi falan beklemek bayya bir hayalcilik olur evet başbakanın aklı yerindeymiş şimdilik tam gaz yatırıma devam sonuçta adamın aklı yerinde başbakanın aklı yerindeyse bu ülke yürür gider biz de para kazanırız.


    Sadede gelelim her şeye rağmen o günler daha iyiydi istediğiniz her rakamla o günlerle bugünleri karşılaştırın dünyaya göre daha kötü durumdayız.O zamanlar türkiye 16-17.likte dolaşırdı gsmh'de bugün 20-21 bandına gidiyor bence bu süreç biterse,bittiğinde türkiye doğu avrupa bandına oturacak bugün hala belli kazanımlarıyla türkiye bir polonya değil ama tüm rakamlarla bir polonya olmuş durumda.Açın bakın kişi başı araç sayısı,kişi başı milli gelir ne ülkelerle yanyanayız.OECD Sıralamaları çok daha beter durumda onların etkileri çok daha sonra görülür bugünün ilkokulluların etkisini 20 yıl sonra göreceğiz.


    Sosyal olarak toplum çok daha sağlıklıydı yine taksici,usta dolandırıcıydı ama bugünkü gibi bir manyaklık yoktu .1 haftada işlenen suçları türkiye ile aynı seviyelerle ülkelerle karşılaştırırsanız bu toplumun çok ciddi alarm verdiğini anlarsınız.Bu ülkede 1 haftada işlenen suçlar bırakın almanya'yı belarusu falan ayağa kaldırır.


    Peki neden o günler iyiydi ?


    O zamanların sorunu bir akıl edememe ve kontrol,denetim sorunuydu devlet yine belli bir rasyonalitede hareket ediyordu.Pek çok doğruyu yapacak becerisi yoktu aklı yoktu ama bugünkü gibi yanlışa tapmıyordu.Asgari bir seviye vardı devlet markete ceza keserek patates fiyatını düşürmeye çalışmak gibi değişik değişik hareketlere girmiyordu.


    Bugün çok daha kötü durumdayız çünkü toptan rasyonalite kaybolmuş durumda tek bir mantıklı hareket yok.Türkiye'de her zaman akıllı bir insanın hafsalasının almayacağı işler oldu ama bugünkü manzara bir grubun ateşin etrafında dans ederek kendi yok oluşunu hazırlaması gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacek -- 27 Ocak 2021; 22:48:25 >




  • ilk seçimde siyasal islamcıların gidişi Z kuşağı sayesınde olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 27 Ocak 2021; 23:48:37 >
  • Geçen gün ucuz karnibahar, önceki hafta ise ucuz elma kuyruğu cehape döneminde yaşandı galiba. :)
  • Ya artık baydınız gerçekten yeter! SSK da SSK, SSK batırmak koca ülkeyi batırmaktan iyidir.

  • AÇtığım konuyu baltalamaya ve dagıtmaya çalışan , başka yönlere çekmeye çalışan arkadaşlar var.


    Konuda kalın dostlar.

  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Bunların hepsi 4-5 yılda yaşandı. Onu da hesaba katalım.
  • benim bildiğim kılıştaroğlu döneminde hastaları daha hastaneye girmeden uzaktan sniper ile vuruyolardı

  • Bu ülkenin uzun bir sure amerikan seçim sistemine gecmesi gerekmekte. Biz delege secicez, delegeler baskani seçecek. Eger bu eğitimsiz halk doğrudan başkan secerse bu ülke daha belini doğrulamaz. Ne zaman ülkenin eğitim durumu iyileşir, ondan sonra güçlendirilmiş ve tamamiyle kuvvetler ayrılığının esas oldugu bir anayasa ve parlamenter sistemle bu ülke 5 yılda kalkınir
  • Ben ne yapayım o dönemleri iyi tamam halletmişsin parti ismindeki gibi kalkındırmışsın ama hayrına yapmıyorsun ya bu milletten yetki alıp yapıyorsun. Geçmişte iyi veya kötü yönetip oyları almışsın ama şuan kötü yönettiğinin gerceğini değiştirmiyor. Kimse kusura bakmasın Z kuşağı beyni örümcekleşmiş anadolu zombisi gibi değil takım tutar gibi parti tutmuyoruz. Ülkenin daha yaşanılabilir hale gelmesini, alım gücünün yükselmesini, refahı yükseltecek ve hukukun üstünlüğünü kabul görecek hangi parti olursa oyumu veririm. Gaz, tüp kuyruklarını belki görmedik ama bu gözler 2-3 lira daha ucuza domates, patates almak için 50-60 yaşındaki teyzelerden, dedelerden oluşan yüzlerce metrelik kuyruklar gördü. Ülkede bugüne kadar olabilecek en büyük kutuplaşma da sizin döneminizde oldu
    Neyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fotinix -- 27 Ocak 2021; 23:47:49 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.