Şimdi Ara

RTE'YE SORU: KAZANSAYDINIZ İTİRAZ EDECEK MİYDİNİZ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Hehehe! Hala aynı terane...

    Almanya'da Hitler seçimle geldi, seçimle kaldı. Savaşa kadar seçimler devam etti. Kendisini "tek adam" yapan seçimi de kazandı. Halkı ona gayet yüksek oy verdi. Hatta enteresandır, bu seçim öncesi meşhur Reichstag (parlemento) yangını gerçekleşmiştir. Bina birden fazla yerden ateşe verilmiş, ama Hollandalı bir Komunist tutuklanmış ve eylemi tek başına gerçekleştirdiğini itiraf etmiştir. Hitler konuyu uluslararası komunizme bağlamış ve sonradan sosyal demokratları da içine alacak şekilde, aşama aşama sol kanadın tamamına savaş açmıştır. Tabi bundan önce seçimi de kazanmıştır.

    İtalya'da Mussolini 1922 yılında seçimle gelmiştir. Ve seçimler belli aralıklarla tekrar etmiştir. Mussolini savaşa kadar seçimle kalmış bir diktatördür.

    -----------------------------

    "Hitler ve Mussolini diktatör değildi" de, hep birlikte gülelim. Diktatörlüğü belirleyen faktör halkın çoğunluğunun oy vermesi değildir özetle.

    Demokrasiler seçim var mı, yok mu ile ölçülmez. Seçim Saddam Hüseyin diktasında bile vardı.

    1) İfade özgürlüğü
    2) Basın özgürlüğü
    3) Yargı bağımsızlığı - Yargıya güven
    4) Sosyal, ekonomik, hukuki baskı

    - Türkiye'de ifade özgürlüğü kısmen var.
    - Basın özgürlüğü yok. Basının çoğu satın alınmış. Direktifle çalışıyor.
    - Yargı bağımsızlığı olmadığı çok çok açık. Yargıya güven de %25 seviyelerine gerilemiş durumda.
    - Muhaliflere yönelik ekonomik, hukuki ve sosyal baskı da açıkça görünmekte.

    Özetle, Türkiye demokratik bir ülke değil. Zaten hiçbir zaman değildi de, şu anki durumu demokratlık açısından eskisinden de kötü. Bunu kabul edin. Fazla uzatmayın bu konuyu. "Tek adam rejimi eyidir eyi" gibi bir savla çıksanız daha mantıklı olur.

    --------------------------

    Daha sayayım:
    - Seçim kanunu, particilik kanunu ve %10 barajı sebebi ile, meclisimiz halkımızı temsil etmekten aciz. Normalde seçim bölgesindeki seçmen halkı temsil eden vekil, halkın vekili değil, PARTİ BAŞKANININ YALAĞI konumunda.

    - Halkın, desteklediği parti hangisi olursa olsun, partisinde söz hakkı son derece kısıtlı. Yönetimine karışamadığı gibi, yaşadığı bölgedeki taşra örgütlenmesini bile belirleyemiyor.

    - Yeni sistemle hükümet meclisin dışında. Hiçbir bakan temsili demokrasinin süzgecinden geçip göreve başlamak zorunda değil. Dolayısı ile bakanlarımız bizi dolaylı olarak bile olsa temsil etmiyor.

    Sonra da bazı cahiller çıkıp "yau demograsi işte %52" falan diyor. Yok abi demokrasi. Bir yalanın içindesiniz. Türkiye'de temsili bir temsili demokrasi var. Bunu ne kadar çabuk kabul ederseniz, eksikleri, sorunları, hataları o kadar hızlı telafi etmeye başlayabiliriz.

    --------------------------

    Dikkatini çekerim, RTE diktatördür demiyorum. Olmaya hevesli. Çok otokratik. Gücünü de geldiği günden beri arttırıyor. Buna da son derece hevesli. Ama bu güç hevesinin sonunu hızlandırdığını düşünmekteyim. Benim dediğim RTE diktatör mü değil mi konusu değil. Benim dediğim, Türkiye'deki demokrasi son derece tırt. Hızla güçlendirilebilir. Çünkü temeli sağlam. Ama Türkiye'de Demokrasinin D'si var. Siz de bunu bir şey sanıyorsunuz.
    Öğrenci uyanık biri olsaydı " efendim, ben soruma bir cevap alamadım.. Bana evey veya hayır gibi net ve kısa bir cevap verir misiniz lütfen" diye sorusunun peşinde koşan biri olsaydı, çok iyi olurdu..

    Olsun, en azından korkak ve satılmış gazetecilerin yapamadığını yapıp, kimsenin sormaya cesaret ettiği bir soruyu cevabını alamasa bile sormuş oldu...

    Önemli olan erdoğan, milletinin önünde rezil oldu, bakın bu nokta çok önemli
    Eyvallah. Bizler de anadolu insanıyız. Bu memleketin çocuklarıyız. Düşünce tarzı ne olursa olsun, insanlar aslında bu düşünceler arasında ayrışmıyorlar. Dini düşüncelerle de ayrışmıyorlar. Müslüman, Hristiyan, Musevi falan... Yok böyle ayrımlar. Dünyada iki insan var. İyi insan, kötü insan. Bizi birbirimize düşürenler kötü insanlar. Her düşünce kanadında iyi insanlar ve kötü insanlar var. Bizim tek yapmamız gereken kötüleri bit ayıklar gibi ayıklamak.

    Farklı düşüncelerdeki iyi insanlar olarak başbaşa kaldık mı, bambaşka dünyaların insanları olsak da gül gibi geçinip gideriz.

    Sadece biraz önce söylem olarak "%52'yi aldı adam, ne diktatörü?" diyordun. O kadar. Sonra biraz konuşunca zaten demokrat olmadığını anladım. "O zaman zaten %52 niye umurunda olsun ki?" gibi bir yere geldi muhabbet. Önemli de değil. Boşver.

    Sen senin cenahta kuzu postuna bürünmüş çakalları avla. Ben benim cenahtakileri avlayayım... Bir gün bir yerlerde buluşuruz? Olmaz mı?
    İşte şimdi daha dürüst oldun. Böyle delikanlı gibi dürüst ol, canımı ye yahu! Ama demokrasinin D'sini bilmediğin de ortada. Ya da bilmeyenler için biraz çarpıtıyorsun. %50+1 aldığında kalan 49'u kimse sallamıyor diyorsun ya, hah işte o gerçek demokrasilerde öyle işlemiyor. Demokrasi aslında o %49'un sesini ne kadar duyduğundur. Kazansan da, kaybetsen de, mümkün olduğunca diğer fikirleri de dinleyip, ortak bir paydada buluşarak ilerlemeye çalışmaktır bu iş. Her istediğini elde edemezsin. Onu verirsin, bunu alırsın. İnsanları ikna edersin falan... "Sandalyenin çoğunluğunu aldım, düdük bende" değildir yani bu iş. Bu tarz adamlar er ya da geç ya güç kaybeder, ya da sebep oldukları gerilim bir patlama yaratır, indirilirler.

    Tek adam devri, adını sen koydun, geride kaldı. Selçuklu'yu saydın, Osmanlı'yı saydın. Tarihin tozlu sayfalarına gömüldüler. Ve bu ülkeyi en ileri seviyeye taşıyabilecek şey bugün demokrasi. Tek adam rejimi değil. Sebebi basit:

    Eskiden bir milyon kişiden 3 kişi 5 kişi eğitimli idi. Dolayısı ile zaten strateji belirleme işi mikro bir zümrenin işi idi. Bugün ise bir ülkede milyonlarca eğitimli insan var. Sen bir adam ve onun çevresindeki 10-15 kişiye bu gücü verdiğin vakit, 15 beyin, 20 beyin, bilemedin 100 beyinle iş yürüyor. Elalemin demokratik memleketinde 300.000 beyin, 700.000 beyin, 5 milyon beyin ile bu iş yürüyor. Hali ile, akıl akıldan üstün olduğu için, seni beni ezip geçiyorlar.

    Sömürmediğin, sömüremediğin için,
    Demokrasin tırt olduğu için,
    Hukuğun zayıf olduğu için,
    Yozlaşman yüksek olduğu için,
    Cahil olduğun için

    eziliyorsun. Antiemperyalist temellere dayalı bir devlet olarak birincisini hiç yapmamalıyız. Kalanı ise yapmamız için bizi bekler.

    Anlayın artık şunu. Saltanat ve saltanat vari artizliğe dayalı karizmatik lider konseptleri tarih oldu. Dedemin dedesi padişahın "teba"sı idi. Bir yönetici aile, Osmanoğlu ailesinin kölesi idi özetle. Koca devlet bir ailenin mülkü idi. Neymiş? Raiya Cenabı Haktan yüce Sultana bir emanetmiş... Bak sen? Allah Koskoca milleti bir kişiye emanet etmiş. Edebiyata bak... Bunlar 16'ıncı yüzyıl edebiyatı. Tanıtayım, 21'inci yüzyıldayız. Üzerinden 500 yıl geçti... Bizim saltanat naipleri gene şanslı. 20'inci yüzyıl çoğunu çok fena harcadı. İbret almak isteyen Romanov'lara baksın. Kurşuna dizilmek de vardı, ucuz yırttılar.

    Neyse, dedemin dedesi teba idi belki, ama dedeme Cumhuriyet dedem köyünde iken ulaştı. Onu okuttu. Yüksek mühendis yaptı. Bu devlete ve bu ülkeye hizmet etmesini sağladı. Dedem gibi unutulmuş anadolu köylerinden çıkarıp da okuttuğu milyonlar vardı. Dedem "teba" değil, "vatandaş" oldu. Bu ülkeyi yöneten en üst mertebedeki adamdan, en zavallı adamın hukuk önünde eşit olması gerektiği bir düzenin neferi idi. Ben de onun torunuyum. 21'inci yüzyılda tekrar teba olmak isteyen, bir aileye veya bir bireye biat etmek isteyen miskinler buyursun etsin. Benim omurgam, dengim olan birinin önünde eğilmeme müsade etmiyor.
  • R.T.E: Biz cevabımızı 15 Temmuz'da verdik
  • Yeni neslin tabiri ile tamamiyle bos yapmak bu.
  • ben olsam şöyle cevap verirdim:
    Hayır itiraz etmezdim, çünkü kazanacağımızdan emindik, sonuç sürpriz olmazdı. Eğer bir usulsüzlük olmuş ve itiraz edilmemişse o muhalefetin suçudur, peşine düşmesi gereken onlardır. Biz gereken her türlü cevabı 15 Temmuz'da verdik zaten evelallah.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  RTE'YE SORU: KAZANSAYDINIZ İTİRAZ EDECEK MİYDİNİZ?
  • RTE:biz cevabımızı kandile cudiye suriyeye 15 temmuzda verdik eyyyyyyyyyyyyyyyyyy
  • Soruyu soran ne soruyor, cevabı veren ne cevap veriyor.

    Ne olmuş, kime olmuş, kim demiş, ne demiş, o mu demiş, kime demiş, bana mı demiş, ona mı demiş.

    RTE error veriyeaaa!
  • Kazanan neden itiraz etsin Mesela CHP kazandığı yerlerde itiraz etmiş mi seçimlere..
  • Öğrenci uyanık biri olsaydı " efendim, ben soruma bir cevap alamadım.. Bana evey veya hayır gibi net ve kısa bir cevap verir misiniz lütfen" diye sorusunun peşinde koşan biri olsaydı, çok iyi olurdu..

    Olsun, en azından korkak ve satılmış gazetecilerin yapamadığını yapıp, kimsenin sormaya cesaret ettiği bir soruyu cevabını alamasa bile sormuş oldu...

    Önemli olan erdoğan, milletinin önünde rezil oldu, bakın bu nokta çok önemli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apran

    Kazanan neden itiraz etsin Mesela CHP kazandığı yerlerde itiraz etmiş mi seçimlere..
    Akp kazansaydı chp itiraz etseydi seçimler yenilenecekti diyorsun yani, buna kendin inandın mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Ondan sonra çocuğun hayatı Silivri de gecerdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cenko17

    Ondan sonra çocuğun hayatı Silivri de gecerdi
    Böyle diye diye milleti korkuttular ve başarılı da oldular.. Ülke tarihindeki en ağır ekonomik krizi yaşıyoruz + Artist Suriyelileri besliyoruz, hiç kimse gıgını çıkarmıyor...
  • rte kazansaydı.

    İmamoğlu itiraz etseydi. Seçim yenilenmezdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi yine cevap verebilmiş. bakın burası çokomelli de diyebilirdi
  •  RTE'YE SORU: KAZANSAYDINIZ İTİRAZ EDECEK MİYDİNİZ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apran

    Kazanan neden itiraz etsin Mesela CHP kazandığı yerlerde itiraz etmiş mi seçimlere..
    Bütün ilçe ve meclis seçimleri yenilensin dedi mi chp? Kazandığı 13-14 ilçe vardı galiba. Demek ki kazandığı yerlerde iptal olsun yenilensin demiş oldu mu?
  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Böyle bi diktatörün karşısında o kadar derine giremez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ak seçmenler hala bu adamın peşine gidiyor bende gittim ama uyandım artık yemezler sayın C başkanım açıklamasını bile yapamadığınız sorular üzerinden iftira atmak ne kadar kolay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoktan seçmeli soruların dışına çıkılmış bu sefer.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.