Şimdi Ara

RTE’nin yalanı: 'İbn-i Haldun’u Kemalistler yasakladı' (Gerçek: Abdülhamid)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İbn Haldun Üniversitesi'nin resmi açılışında konuştu. Erdoğan, "Bu millete en büyük zulmü bağrından çıktığı toplumun değerlerine düşman, yasakçı, baskıcı Jakobenler yapmıştır. En basitinden Auguste Comte gibi sorunlu şahısların fikirleri kabul görürken, İbn Haldun'u adeta mahkûm edilmiştir" dedi.


    Erdoğan'ın isim vermeden "jakobenler" diye işaret ettiği grubun Kemalistler olduğu açık.


    Oysa yıllardır Cumhuriyet döneminde İbni Haldun'un eserleri serbestçe yayımlanıyor ve kitapçılarda satılıyor.


    Peki İbn-i Haldun'u ve büyük eseri Mukaddime'yi kim yasaklamıştı?


    Cevap: Sultan II. Abdulhamid







    Konunu Auguste Comte ile ilgili bölümü de şurada konuşuluyor:https://forum.donanimhaber.com/simdi-de-auguste-comte-a-sardi--126379100



  • Bu kaçıncı ya,tarihi konular hakkında bilmem kaçıncı kez yanlış bilgi veriyor.Eh saçma sapan kişileri danışman,saçma sapan kişileri tarihiçi üstad diye dinlerse olacağı budur.
  • Tarihi bilgileri konunun uzmanları tespit etsin. Oda tv kimi kaynak almış daha bakmadım ama İlber Ortaylı falan konuşsun önce.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka gibiyiz artık diyorum

    Gülüyorum sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın fesli ne demiş. Konuyu ordan oraya çekip sorunun cevabının sona veriyor. Neymiş osmanlı ebedi devletmiş, ibni haldun ise tarih felsefesini benimsemiş. Yani devletler insanlar gibi büyür yaşar ve ölür demiş. Bu da osmanlı devlet anlayışına ters olduğu için yasaklanmış, şaka gibi 8.27 de verilen cevap




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk321 -- 20 Mayıs 2017; 22:31:11 >
  • Stratfor ajanını sözcü yapıp onun önüne okursunuz efendim diye verdiği metinleri okursa olacağı budur.

    Yine işsiz kalmış birileri Cumhuriyete,Atatürke falan laf atmaya kalkmışlar.

    Devam edin devam.Bölmeye ayırmaya devam.Onca rezilliğinize rağmen millet sizi Fetö avında destekledi.Ordudaki sizle uzaktan yakından alakası olmayan sizi sevmeyen birçok asker o gün ülkenin bekası diyip Fetö gibi bir illetten kurtulmak için vatanı ön plana koyup sizinle aynı amaç için çalıştı,darbeyi engelledi.Siz bunların kıymetini bilmeyip hala laf etmeye devam edin.İnsanları bıktırıp lanet olsun kim indiriyorsa indirsin şunu noktasına getirmeye devam edin güzel.Zerre birlik beraberlik amacı zerre bütünleştirme amacı yok.Bir insan 15 Temmuzdan sonra ilk demeçlerinden birini Topçu Kışlasını yeniden yapacağız diye yapıyorsa zaten ondan birlik beraberlik beklememek gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

    Bu kaçıncı ya,tarihi konular hakkında bilmem kaçıncı kez yanlış bilgi veriyor.Eh saçma sapan kişileri danışman,saçma sapan kişileri tarihiçi üstad diye dinlerse olacağı budur.

    İşin komiği tanzimat zamparası bu konuda ona katılmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalancııııııııııııııı :))
  • Bu ve bunun gibi yalanlar yanlislikla soyleniyor saniyorsunuz. Yaniliyorsunuz. Onemli olan kitlesinin inanmasi, yalan olmasi onemli degil. (Bu islerin fikir babasi Hitlerin propaganda bakani Goebbels dir)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

    Tarihi bilgileri konunun uzmanları tespit etsin. Oda tv kimi kaynak almış daha bakmadım ama İlber Ortaylı falan konuşsun önce.

    Ortada tespit edilecek bir sey yok ki. Bugune kadar bu boyle biliniyordu ve soyleniyordu zaten. Bir kere de yalan oldugunu kabul etseniz ne olurdu?
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Oysa ki haberi açsa, bu haberin alıntıyı Adnan Adıvar'ın İslam Ansiklopedi'sindeki İbn Haldun maddesinden yaptığını görecekti. Hatta İslam Ansiklopedisi 80'lerden sonra yenilense dahi, güncel Pirizade Mehmed Saib Efendi (Mukaddime'yi çevirmiştir kendisi) başlığında Adıvar'ın verdiği bu bilgiye atıf yapılmaktadır.

    Bu bilgiyi geçsek bile, bu söylenen yalandır, Cumhuriyet döneminde Mukaddime yasaklanmamıştır zaten.
  • Belki de Abdülhamidi eleştiriyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RTE en buyuk kemalist inkar etmeyin abdulhamit doneminin zihniyetine Jakoben demis iste.Toplum degerlerini degistirmek istemis ve latin alfabesine gecip cahil kalmamizi koklerine dusman olmamiz icin ugrasmis.Reis buna karsi cikmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.