Şimdi Ara

RP ve PVP server arasında ne fark vardır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • rp serverda wow tarihinde olayların yaşandığı mekanlarda farklı sesler filan olduğunu söyledi bi arkadaşım bu doğrumudur rp serverda oynamakla diğer serverlarda oynamanın ne gibi bir farkı var

• Bariz sallamis.PVP'de sen fragini acmasan bile seni gank(oldurmek)liyebilirler.Ama RPde oyle degil oncelik PVE de dir.RP de daha cok elit kesim oynar daha az insan olur ama tamamıyle oyun hıkayesine yonelık serverlardır.Orn;Benım RPde bı roq var SW de iki kisi oturmus /s 'den konusuyolar ama bar taburesine oturmus.Biri otekine dioki Kael'Thas Netherstomu ele gecirmis vs.Otekide birinin ona dersini vermesi gerek dior.Yani seversen ve sıkılmazsan Rp'yi oneririm sana
  • quote:

Orjinalden alıntı: DragonClaw

Bariz sallamis.PVP'de sen fragini acmasan bile seni gank(oldurmek)liyebilirler.Ama RPde oyle degil oncelik PVE de dir.RP de daha cok elit kesim oynar daha az insan olur ama tamamıyle oyun hıkayesine yonelık serverlardır.Orn;Benım RPde bı roq var SW de iki kisi oturmus /s 'den konusuyolar ama bar taburesine oturmus.Biri otekine dioki Kael'Thas Netherstomu ele gecirmis vs.Otekide birinin ona dersini vermesi gerek dior.Yani seversen ve sıkılmazsan Rp'yi oneririm sana

anladım bende sırf arkadaş undercity de arthasın babasını öldürdüğü yerde sesler olduğunu söyledi için rp serverda oynuycaktım gerek kalmadı

• Böyle konularda ilgili forumlardan bilgi almak daha yararlı ve DOĞRU olur... Çünkü yanlış bilen kişiler mutlaka çıkar...
  • rp serverlarda kendi aralarında rp yapan guildler görebılırsın...'' kaç damage vuruyosun veya hangi itemi almalıyım'' gibi dertleri yoktur bu tarz oyuncuların..bu adamlar orayı sanki kendi yaşadıkları yermiş gibi takılırlar..mesela benim oynadıgım serverlardanbi tanesinde ...sw deki tavernalardan bi tanesine yerleşmiş guildın birisi...tavernaya girdiğimde cidden o havayı hissettim...barman...alkol alan müsteriler...dans eden müşteriler...garsonlar...hatta birbirine takılan kızlar ve erkekler..hoş bi görüntü...

aklınıza şu sorular gelebılır...o tavernaya o guild nasıl yerleşmiş...veya bizde içki almaya kalkarsak barmana paramı vereceğiz.ben adama 1 gümüşverdim ve bi içki aldım...sonrada o sırada tavernada kim varsa ortama takıldım..adamlar orayı mekan edinmişler...yani tabiki o taverna onların değil...sonra takılırken muhabbet flan derken...3-4 saat geçmiş tavernada..bu tarz şeyler var rp serverda..

benim başımdan geçen bi olayı anlatayım...rp serverdan bi hatun oyuncu ile tanıştım...iyi arkadaş olduk...sonra zaman için de oyunun icinde evlenelimmi diye bi teklifte bulundu...bende nasıl olacak dedim...meğer o benden daha tecrübeliymiş...heralde 5. kocası olacaktım ondan biliyor bu işleri :D ...sonra ben herşeyi organize edeceğim dedi..iyi dedim ben uyarım...sonra genel chattan ''server saatiyle 22:00 de kilisede evleniyoruz..herkes davetlidir '' dedi...şaşırdım ben okuyunca...ama üstelemedim..sonra akşam oldu zamanında gittim kiliseye...kendi kendime dedim facia olacak heralde...bi baktım bi ton adam gelmiş...herkes hizalı sıraya dizilmiş...nikahı kıyacak priest hazır...engineer gnomelar havai fişek gösterisine hazır...bi sürü eylencelik şeyler...kilisede toplananlar 2 yana açıldılar...nikah başladı..gelini ağar ağar getirdiler..adamlar konusma flan yaptı...vs vs...ben şaşkınlıktan durumu anlayamadım..hatta özel kıyafet flan giymiş millet...takım elbise....gelinlik flan..herşey dört dörtlük...hediyeler flan bile geldi bi sürü...

yani senin anlıcan..eylencelidir rp

• Kirpi ninde anlattığı gibi RP bir nevi PVE gibidir ama PVE den 1000 kat zevklidir ve geneli gerçek hayatı orda o hayatın kuralalrına göre yaşaman dır.
    RP de oynamak için bazı kurallar vardır bunlardan bir kaçı
    1: İngiliz server larından birinde RP yapıyorsan kesinlikle su gibi ingilizce konuşmayı başarmalısın
    2: Karakter ismin kusursuz olmalı ve class ına göre bir isim seçmelisin! öle absurt isimlerde ban yiyebilirsin yada romanlardan aldığın isimler yüzünden en fazla server dan atılıp pve de bulabilirsin kendini xD
    3: ingilizcen yok ise dilsiz ayağına yatıp hiç konuşmadan bütün oyunu el kol hareketleri sağlayan komutlarla götürebilirsin xD biraz kastırır unut gitsin bunu =)
    4: WoW Tarihini iyi bilmen gerekli gidip ulu orta yerde orta dünya muhabeti yapma derim ;P
    5: Meslek olarak, Beggar(Dilencilik), Bt..ch(Hayat kadınlığı) ve P*MP (anladınız siz onu xD) oda olmadı karaborsa mal ve işportacılık yapabilrsiniz nasıl olucak derseniz o iş tamamen sizin yaratıclığınıza ve hayalgücünüze kalmış bir şey o.
    Bir başka şey RP çoğunlukta geyiktir paso konuşursunuz. Benim ingilizcem 4 - 4lük olsa hiç düşünmem RP de oynarım ve cidden PVE olan Silvermoon da bazen şehirlerde veya bazı yerlerde RP tarzı takılıyorum. Takım elbise FTW

• arkadasların anllattıkalrının yanı sıra rp serverinde undead oldugun icin humanlara kin beslemeye bilirsin hatta /kiss / bow gibi isaretler ile kendini biraz da olsa ally tarafında bula bilirsin en azından arkadasların ola bilir
    ingilizce gerekli sayılır ama yeterince yok ise senın kisiligin soguk adam pek konusmayı sevmem gibi kelimeler ögren bunalrda senı durumdan kurtaracaktır ama diger insanların dedigini anlamayacaksın o baska :D
    sorna rp serverinde ırkcılık yapa bilirsin :D mesela ben bloodelf olarak diger bütün ırkları kücümserim bloodelf arkadasları falan edinirim :D guilde adım bloodelfs protecting falan diye anlıyorum :D
    sonra büyük şehirlerde Keal'thas icin dua falan ettigimiz olmustu
    degisik yanı eglenceli sırf bunun icin ingilizcen gelişe bilir hatta geliştire bilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Kirpi helal olsun ne güzel anlattın RP serverlerini. UO ya dönesim geldi senin yazıları okurken.. Özellikle Dunemaul gibi dandik bir serverde oynamamın etkileride var tabiki.

Benim önerim süper ingilizceniz varsa sakın RP serverleri kaçırmayın fakat harici durumlarda sakın RP serverlere girmeyin..

Gerçi RP servere gönülden bağlanırsanız 1 seneyi bulmaz ingilizce öğrenirsiniz buda çok güzel bir avantaj.. Misal benim arkadaşım diabloda ingilizce öğrendi şuan sirkecide ingiliz turistlere rehberlik yapan bir firmada çalışıyor:)
  • iyi ingilizce ve ben :) ben en iyisi pvp serverda takılıyım bu arada baya detaylı açıklık getirmişsiniz konuya teşekkürler
  • Bencede kardeşim ingilizce yoksa türk arkadaşlarla oynamayı seç.
  • yaw benım dedigim gibi ingilizcen yok ise konusmyı sevmeyen karakter imajı takına bilirsin diger kısılerinde ne dedigin anlamak icin bi ingilizce sözlük flan yükle pc ne hemen ordan ufak notlara bak mesela okey yes no falan biliyorsundur sana how are you falanda biliyorsundur :Dfaklı olan kelimeleri sözlükden bak ve kısa net cevapalr ver okey sure no gibi cvp lar versende birde uzun sohbetler hosuma gitmiyor diyeceksin tmm dır buda senın oyundakı rolun olur :D
  • RP yapmadıktan sonra RP serverda oynamanın anlamı nedir ki?. sure, no gibi cevaplar vererek RP olmaz. sırf ingilizce bilmediği için uzun sohbetler sevmeyen birini oynamak ne kadar doğru olur. Oyuna ayrılan zamanın bir kısmını ingilizce öğrenmek için ayırdığında gerçekten fazlasıyla ilerletiyorsun. Oyunun tadı da ozaman çıkıyor.

Günde sadece 1 saatinizi ayırın ingilizceye ve görün.
  • Rp ye başlamak isteyen varsa msnden görüşürüz. Rp serverde başlarız. xibuswow @ hotmail.com
  • Shat'ar dayım. Horde...Beklerim :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: P4P800

quote:

Orjinalden alıntı: DragonClaw

Bariz sallamis.PVP'de sen fragini acmasan bile seni gank(oldurmek)liyebilirler.Ama RPde oyle degil oncelik PVE de dir.RP de daha cok elit kesim oynar daha az insan olur ama tamamıyle oyun hıkayesine yonelık serverlardır.Orn;Benım RPde bı roq var SW de iki kisi oturmus /s 'den konusuyolar ama bar taburesine oturmus.Biri otekine dioki Kael'Thas Netherstomu ele gecirmis vs.Otekide birinin ona dersini vermesi gerek dior.Yani seversen ve sıkılmazsan Rp'yi oneririm sana

anladım bende sırf arkadaş undercity de arthasın babasını öldürdüğü yerde sesler olduğunu söyledi için rp serverda oynuycaktım gerek kalmadı

pvp serverinde de var aynı sesler. dikkatli dinlersen duyabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: icphedia

RP yapmadıktan sonra RP serverda oynamanın anlamı nedir ki?. sure, no gibi cevaplar vererek RP olmaz. sırf ingilizce bilmediği için uzun sohbetler sevmeyen birini oynamak ne kadar doğru olur. Oyuna ayrılan zamanın bir kısmını ingilizce öğrenmek için ayırdığında gerçekten fazlasıyla ilerletiyorsun. Oyunun tadı da ozaman çıkıyor.

Günde sadece 1 saatinizi ayırın ingilizceye ve görün.

rp dedigin en oldugunu bnce bilmiyorsun rol yapmaktır rp her insan konuskan olacak diye bir kayde yok
  • rp açılımı roleplaying rol yapmak tahminimce.bu olayı bende kavrayamamıştım açıklayıcı oldu.teşekkürler.
  • Konuşkan olmayan, örneğin aksi bir dwarf rp`si yapmak ne kadar sürebilir acaba azıcık ingilizce ile ? Sonuçta içinde aksi bir kişilik olmayan insan eninde sonunda başkalarıyla iyi ilişkiler kurmak isteyecek ama ingilizcesi elvermezse buna ne kadar zevk alabilir ki ?

Böyle olunca da rp server ında Normal ya da PvP serverındaki davranışlar sergileniyor. Bugün hangi boss var, hangi item düştü falan filan...

Ben 3 sene Rp server`ında Warlock oynadım. Gerektiğinde gayet soğuk davranabiliyorum ama 3 yılda onlarca samimi arkadaş edindim ve mesela bir hunter arkadaşımla at sırtında haritada dolaşırken ingilizce konuşmam gerek ya da guild toplantısında şu bölgede undead aktivitesi artmış gidip bakalım mı dediklerinde " ben soğukum, cevap bile vermeye tenezzül etmem " mi diyeceğim.

İşin özü eğer Rp yapmak istiyorsanız çok iyi olmasa bile en azından söylenenleri yanlış anlamaya mahal vermeyecek derecede ingilizce bilmek gerek.

Zevk olayına gelirsek, bu oyunu 3 koca yılın ardından hala oynuyorsam bunun tek nedeni Role Play serverlarında aldığım inanılmaz zevk.

Yeni başlayanlara tavsiyem eski Rp serverlarında karakter açmayın ( Earthen Ring, Argent Dawn gibi ) onlar oyun Avrupa`da satışa başlandığında açılan serverlar ve artık kaşarlaşmış diyebilirim. Yeni açılan population`ı düşük bir Rp server`ı size çok daha zevk verecektir.

Not: Türk`ler ile Rp yapma çabasında olmayın, aralarında Türk`lerin de olduğu yabancı guildler bu iş için her zaman çok daha iyidir.

• Dün bu topiğin üzerine gaza geldim ve RP serverında bir Undead lock char açtım.

Hani RP yapıcaz ya sözümona, mezarlıkta doğduktan sonra biraz etrafıma bakındıktan sonra acı içinde bağırmaya başladım. Biraz zombi kestikten sonra bir grup çıkageldi, 2 Tauren 1 Bloodelf 1 Troll benimle konuşmaya başladılar. Nerde olduğumu ve neler olduğunu sordum. Arthas'ı sordum ve onun artık Lich King olduğunu öğrendim. Önce kabullenmek istemedim. Ama gerçek ortadaydı.

Neyse gelelim asıl konuya, ben bu kdr kendimi verip RP yapma çabasındayken (ki Prof. RP oyuncusu değilim sadece elimden geleni yapmaya çalışıyorum) general chat beni dumura uğrattı. yazılanlar PVP realmından farklı değildi. Ya bu insan oğlu neden böyle, onlarca realm var inatla hala gelip RP serverından RP dışı konuşuyor. hayal kırıklığı oldu açıkçası.

Shatterd dı galiba girdiğim realm. Hevesim kırılınca bende çıktım PVP serverındaki charıma geri döndüm.

• Benimde çok kısa bir denemem olmuştu RP server'da..
    Birgün Dwarf bi Pri açtım.Mob kesiyorum görev yapıyorum derken (ki ingilizcem iyi değil napacam diyorum kendi kendime) bir Warrior gördüm, baktım adam ölecek görev yaparken, bende ana işim olan Heali atıverdim Warrior'a.
    RP'nin ne demek olduğunu da o anda anladım.O warrior bana dönüp : "Thank you my Brother" dedi..
    Oyun bu işte dedim kendime ama ingilizceme güvenim olmadığı için yol yakınken bıraktım..(bide ingilizce kursuna para veremem o bakımdan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anteos -- 10 Nisan 2008; 9:00:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.