Şimdi Ara

Rowenta RS-RH5650 Pil devre tamiri hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Rowenta RS-RH5650 batarya ile sorun yaşıyorum. Yardımcı olabilecek birisi çıkarsa çok sevineceğim zira bir ihtiyara yardım için kolları sıvadım :) 

Bataryanın pillerini değiştirdim ancak üzerinde bir diyot yanmış. 4 tane yan yana var ve üzerinde |||ZF E (yatay olarak) bir devre elemanı var. Altından geçen yolda kopukluk yok. Elemanı Karaköy'de bulamadım. 

ZFW diyerek yola çıktım ve https://www.markingcodes.com/ üzerinde arama yaptım,  SM5Z200A SGS-Thomson Microelectronics SOD-6  Zener diode 200V±2%, Izt=5mA, 5W bilgisine ulaştım. Muadil olarak SMD bulamadım ancak 1N5388B bulabildim (tabi iricene. 

Sorularıma gelecek olursak; 

1- SMD yerine 1N5388B'yi bağlarsam sorun yaşar mıyım? 

2- Anot ve katod uçları yine çizgilerle mi belirleniyor? 

3- Yanlış yoldayım diyerek ZFE araması yapıyorum BCV46,SmdCode:ZFE,Package:SOT-23 bilgisine ulaşıyorum ama o 3 bacaklı SOT-23.

Sonuç itibariyle yanlış yolda mıyım? Yardımcı olabileceklere şimdiden çok teşekkürler.

• erhanakt E kullanıcısına yanıt
    1 smd yerine muadil koyabilirsiniz
    2 çizgiler derken anlamadım devreye göre söktüğünüz yönde takın
    3 çok yanlış yolda değilsiniz ezbere tamir önermem ama yapacak bi şey yok

Kartın tamamını çekseydiniz daha iyi olurdu ancak görsel olarak devreleri ve almanız gereken değerleri söyleyebilirim uzaktan görerek bu kadar olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yandakini söküp ölçüverin.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

SMD ile başka kılıftaki çizgilendirmede anot/katot farkı oluyor mu onu merak etmiştim açıkçası (bulduğum dokümanlarda yok gibi)

SMD üzerinde yazan peki sizce ZF E midir yoksa ZF W midir? Akşama detaylı fotosunu koymaya çalışacağım (ah kafam ucuzken almadım şu mikroskoplardan)

Devrenin kalanında birşey olduğunu sanmıyorum (umuyorum :) ) Zira tam pili bağlarken o noktada bir kir görmüştüm sanırım o kısa devre yaptırdı.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanakt -- 18 Nisan 2025; 11:58:11 >
  • limbesh kullanıcısına yanıt

Board üzerinde ölçüm yapınca soldan sağa doğru 2 ve 3 aynı ama 4. sıradaki farklı değer veriyor. Değer okumak için devreden sökmem şart mı? Şart ise sökeceğim tabi. Bir de değer üzerinden diyot modeli bilgisi bulabilir miyim?

Teşekkürler.

Komponenti bulmak zor, ben öyle yapardım,

ölçüm değerleri üzerinden arardım mecburen

• ZF olarak okumam gerektiğinin aydınlanması neticesinde gerekli parçanın BZX284-C12 olduğunu buldum. Diode: Zener; 0.4W; 12V; SMD; tape; SOD110

Bu kılıfta ve özelliklerde diyot piyasada yok.

Bulabildiklerim içerisinde 12V 0.5W diyotlar var ya da 0.4W 16V diyotlar var.

Bunlardan herhangi birini kullanabilir miyim? Yoksa yurtdışından almak zorunda kalacağım.

Tavsiyelerinize açığım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    0.5w olması sorun yaratmaz. Kullanabilirsin. Önemli olan daha düşük olmaması. Ama voltaj önemli voltajı aynı olmalı. Wat az miktar yüksek olabilir hiç sorun değil. Kılıf farklı ise ölçüler yakınsa bir şekilde uydurabilirsin.

Sod110 ile sod323 ölçüleri birbirine çok yakındır. Birbirinin yerine uydurabilirsin. Sod123 kılıf bir diyotu ise bacaklarını gövdenin altına bükerek j-lead formuna getirip kullanabilirsin. Sot23 kılıf olanları da NC bacağı boşta olacak şekilde çapraz şekilde monte edebilirsiniz.

Ya da bacaklı diyot alıp bacaklarını bükerek eskisinin padlerine lehimleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 20 Nisan 2025; 10:27:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

buldum

Rowenta RS-RH5650 Pil devre tamiri hakkında yardım.www.n11.com
    Bzx284-c12,115 12v 0.4a Sod110 Zener Diyot 50 Adet Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/bzx284-c12115-12v-04a-sod110-zener-diyot-50-adet-58934605
  • Zener diyot değil de TVS Koruma diyotuymuş.

Parça numarası ise CESD5V0D5 ve Türkiye'de bulamadım. Aliexpress'ten mecbur 50 tane aldım :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.