Şimdi Ara

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<< (85. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.836
Cevap
71
Favori
345.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Emniyet kemeri tamiri için koltuğu söktük
    Arkadaşlar, 216 coupe aracın emniyet kemeri kolları ön gergili, yani patlamalı. Üzerinde işlem yapmak çok tehlikeli. Bu işlerden pek anlamıyorsanız hiç bulaşmayın.
  • Sanırım artık Rover'ların son sahipleri de hakkın rahmetine kavuştu. Son 4-5 mesajı ben yazıp ben okuduğuma göre...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: relaxation

    Sanırım artık Rover'ların son sahipleri de hakkın rahmetine kavuştu. Son 4-5 mesajı ben yazıp ben okuduğuma göre...

    bu iş öyle maalesef. bi siz kaldınız, bir de ben eskilerden... ama normaldir, bu doğal bir süreç...
  • Öncelikle burada paylaşımda bulunan bütün herkese çok teşekkürler. İsmim Evren ve burdurda orman mühendisi olarak görev yapıyorum. Bugüne kadar 3 aracım oldu 1. si 99 model golf, 2. si 2010 model cruze ve sonuncusu kayınpedermin engelli raporu ile aldığımız sıfır sportage. şu an eşimle boşanma arefesindeyiz mahkeme davamız yeni açıldı o yüzden artık sportagem yok kullanmıyorum. bugüne kadar çok çeşitli arabalar kullandım ama hep eski bir model araba alıp baştan aşağı yenileme hevesim var içimde. Derken hiç bilmediğim bu rover sayfasına takıldım ve baştan sona 89 sayfayı okudum ve etkilenmedim desem yalan olur. Aya nickli üyenin adının Yavuz olduğunu ve ilk sayfalarda Trabzona aracıyla yılda bir iki kere gittiğini sözykemesi beni biraz cezbetti aslında çünkü aslen trabzonluyum :) şimdi yazılanlardan çıkardığım özet bu araçların düzgün kullanımında bakımları aksatılmaz ise sahibini pek üzmüyor. benim cruze aracım tüplü diye alüminyum olan sübaplarını eritti ve 2500 lira yoktan yere masraf yaptım.Muşta çalışırken işini bilmeyen bir usta müsvettesi yüzünden hazneye fazla yağ doldurunca yağ pompası ve bütün aksam bozuldu diye ona 700 lira harcadım. yani araç demek masraf demek.ve sadece rover a özgü bir durum değil bu. Şimdi gelelim asıl meselemize. Benim etrafımda bana akıl veren onlarca kişi var bugüne kadar çoğu isteğimi bu yüzden hep ertlediğim. Cruze alma demişlerdi satamazsın elinde kalır diye biraz uzun sürdü ama o aracı sattım.demekki her topal atın bir kör alıcısı oluyormuş. Ben artık tek kapılı spor bir araba almak istiyorum. Ağustos ta kardeşimin düğünü var hem eskişehirde hem trabzonda ve ben düğüne bu arabamla gitmek isterim eğer Rabbim nasip ederse. Burda siz kıymetli arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.Etrafında eli ayağı düzgün bakımlı bir araç duyan bilen olursa görüşüp anlaşmak isterim.Bugüne kadar sattığım araçlarda çok şükür bir sıkıntı yaşamadım ve allah korkusu olan bir insanım hamd olsun.Kul hakkkı yememek için çok çalışırım ve hep rabbime şükrederim verdiği nimetler için.Eğer nasipse böyle bir aracım olur değilse olmaz.Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden hepinize teşekkürler ve hayırlı günler dilerim...




  • sevgili hemşehrim;

    merakınız ve ilginize hayran olmamak mümkün değil... rover bir dönem gerçekten dönemine göre çok klas araçlardı. tabii aradan geçen zaman bizi bile yaşlandırırken araçların aynı kalması mümkün değil elbette.

    bu bağlamda günümüz şartlarında bakılınca ne yazık ki bu arabaların türk sanayi ve galeri ağzıyla söyleme gerekirse "ekmeğini yediler". artık piyasada kalan araçlar pek iç açıcı değiller. o nedenle bir döneme kadar soranlara "siz sağın solun konuştuklrına bakmayın, alıp keyfini sürün" derdim. bugün ise artık bu konuda belli bir altyapısı olan, sorunlu araçların sorunlarıyla uğraşmayı seven, dolayısıyla bu işlerden de anlayanlar haricinde, ilk arabası olacak olanlar, eli tornavida tutmayı bilmeyenlere uzak durmalarını söyler hale geldim.

    tabii, her şeyin istinai bir noktası olabiliyor. yani bu araçları yeterince hırpaladılar, temizi pek kalmadı diyoruz ama istisnai olarak gerçekten temiz olan ya da ufak tefek sorunları olup, alınıp uğraşılmaya değecek araçlar da var ancak onlar artık ne yazık ki bir elin parmağını geçmiyor.

    siz de "eski araba alıp derleyip toparlamak" istiyorum dediğiniz için size özel olarak bir 220turbo coupe öneririm. her şeye rağmen sorunsuz ya da ciddi sorunu olmayan bir araba bulabilirseniz ve alıp toparlarsanız inanılmaz keyif alacağınızı, hele trabzon'a düğüne gidince tüm gözlerin üstünüzde olacağını her türlü garanti ederim. bizim oralarda araba merakı üst düzeydedir bilirsiniz. her yerin birbirinin kopyası ruhsuz arabalarla dolduğu bir ortamda bir rover coupe'nin dikkatini çekmeyeceği bir trabzon'lu tanııyorum ben...

    ancak bu maceraya girecek olursanız ciddi zorluklar yaşayacağınız unutmayın. bir dönem bu iş çok olaydı. ebay üzerinden inanılmaz uygun fiyatlara sıfır gibi parçalar alıp kendi işimizi kendimiz görüyorduk. hatta fiyatlar o kadar uygundu ki, hiç ihtiyacım olmadığı halde "bir gün birisine lazım olur elbette" deyip kıyıya köşeye koyduğum bir sürü parçam oldu. halen sağı solu kurcalasam ordan burdan bir şeyler çıkar. ama artık ebay'da da parça azaldı, fiyatlar arttı ve daha da kötüsü, biliyorsunuzdur belki; ebay'ın ödeme sistemi diyebileceğimiz paypal'in türkiye faaliyetlerinin yasaklanması dolayısıyla şu aralar ebay'dan bir şey almak imkansız gibi bir şey. bu durum düzelir tabii ama biraz zamana ihtiyacı var sanıryorum. o nedenle eğer sabırsız birisiyseniz hiç bulaşmayın derim. fakat hakiki bir karadeniz'linin, coğrafyanın verdiği meşhur inatçılığı ile bu işi başaramaması imkansız.

    benim bildiğim gerçekten temiz, pırıl pırıl 1-2 araba var ama sahiplerinin satacağını hiç sanmıyorum. diğerlerinden de uygun bir aracın düşmesi için acele etmeyip sabırlı olmak gerek. herkes bu araçların satışı zor araçlar olduğunu söyler malum. tabii bu bizim ülkemiz için doğal bir durum sayılabilir. artık temizini bulmak, samanlıkta iğne aramak gibi olacağından, bugünlerde rover için artık sadece satması değil, alması da zor araç sıfatı bile eklenebilir. derleypi toparlarken sağlam paralar vermek durumunda olacağınızı da not etmek gerek bir kenara...

    yine de almaya, uğraşmaya kararlı olur ve uygun birini bulup alırsanız, sonrası için ben bildiklerimi elimden geldiğince paylaşmaya her zaman varım, bunu da bir yere gönül rahatlığıyla not alabilirsiniz.

    umarım her şey gönlündeki gibi olur...


    bu kadar söylemin üstüne insan geçmişi yaad etmeden de duramıyor...









  • Sevgili hemşerim Yavuz, cevabını okudum. İlgi ve alakam beni çok mutlu etti. Dediğin gibi bu iş masraflı ve zaman istiyor bunun farkındayım ve o yüzden sıkıntısı olmayan bir araç bulup onu almak istiyorum. Çünkü malumun üzerine Burdur da bir sanayi yok bu araçla ilgilenecek. Şanssızlığım herhalde daha önce görev yaptığım muş tada sanayi yoktu burda da yok :) yani anlayacağın Ağustos a kadar bekleyeceğim. Eğer nasip olursa ne o ala yok olmazsa yapacak birşey yok herşey Allah'tan. Sahibinden sitesinde şu araç var: 122278795 acaba biliyor musun bu aracı. Açıklaması bayağı uzun ve yapılan işlemler sizlerin geçmişte yaptığınız işlemlerin hemen hemen aynısı. Bu araç için düşüncen ne olur ve fiyat sence nasıl. Bir de Yüzün hiç yabancı gelmiyor bana. Acaba bir yerde karşılaştık mı daha önce. Ne iş yapıyorsun acaba sorması ayıp birde hangi okullarda okudun diye soracağım sana. Ben Trabzon lisesi ve KTÜ orman mühendisi mezunuyum. Lisede 96-99 yılları üniversite 2001-2008 acaba bir yerlerde bulunduk mu merak ettim. Fazla uzattım herhalde. Allah'a emanet ol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ormanci_61

    Sevgili hemşerim Yavuz, cevabını okudum. İlgi ve alakam beni çok mutlu etti. Dediğin gibi bu iş masraflı ve zaman istiyor bunun farkındayım ve o yüzden sıkıntısı olmayan bir araç bulup onu almak istiyorum. Çünkü malumun üzerine Burdur da bir sanayi yok bu araçla ilgilenecek. Şanssızlığım herhalde daha önce görev yaptığım muş tada sanayi yoktu burda da yok :) yani anlayacağın Ağustos a kadar bekleyeceğim. Eğer nasip olursa ne o ala yok olmazsa yapacak birşey yok herşey Allah'tan. Sahibinden sitesinde şu araç var: 122278795 acaba biliyor musun bu aracı. Açıklaması bayağı uzun ve yapılan işlemler sizlerin geçmişte yaptığınız işlemlerin hemen hemen aynısı. Bu araç için düşüncen ne olur ve fiyat sence nasıl. Bir de Yüzün hiç yabancı gelmiyor bana. Acaba bir yerde karşılaştık mı daha önce. Ne iş yapıyorsun acaba sorması ayıp birde hangi okullarda okudun diye soracağım sana. Ben Trabzon lisesi ve KTÜ orman mühendisi mezunuyum. Lisede 96-99 yılları üniversite 2001-2008 acaba bir yerlerde bulunduk mu merak ettim. Fazla uzattım herhalde. Allah'a emanet ol.

    sevgili hemşehrim;

    ilan nosunu attığın araç tanzer beyin aracı. tanzer bey, rover camiasının benden çok daha eski ve benden çok daha bilgili bir abisi. türkiye'de bir çok rover'cıya hem bilgi olarak hem parça olarak katkısı olmuş bir insandır. ben birebir tanışma şansı yakalayamadım ama rover markasına gönül vermiş hemen herkes tarafından bilinen referansları çok iyi bir abimizdir. ingiltere'deki bağlantılarıyla ordan birebir parça getirip satar da aynı zamanda. kendisinin de yanılmıyorsam bugün için 2 adet birden 220t coupesi olması lazım. dolayısıyla bu araç da kendisi tarafından derlenip toparlanmış ve aslında senin yapmak istediğini yapmış, sana hazır sunulan bir araç. bence türkiye'de gözü kapalı alınacak bir kaç araçtan birisi. eğer bütçen elveriyorsa, pazarlığını da yaparak 3 aşağı 5 yukarı anlaşırsan hiç öyle alıp restorasyonla vs. uğraşmadan direkt keyifle binebileceğin, böylece zaman, sabır ve en önemlisi para kaybı yaşamadan hedefe direkt ulaşabileceğin bir araba. tanzer bey'le bir görüş bence. anlaşamasan, aracı alamasan bile tanışmış ve iyi bir dost kazanmış olursun.


    ben trabzon'da uzun soluklu kalamadım maalesef. babamın işleri dolayısıyla trabzon benim için hep yaz tatili, köy, akraba ziyareti demekti, tıpkı tüm gurbetçi trabzonlular gibi...

    çok uzun yıllar erzurum'da kaldım. ilkokul trabzonda geçti ama ortaokul, lise erzurumdaydı. sonra ktü trabzon myo'da 2 yıl elektronik, ardından yine erzurum atatürk'de 2 yıl radyo-tv yayıncılığı okudum. şu an için de tv yayıncılığının kamera arkasında, teknik tarafındayım. yaş olarak da birbirimize yakınız ama ben 3-4 yıl senin önündeyim anlaşılan...

    yine de belki de bir yerlerde karşılaşmışızdır... akrabaların nerdeyse tamamının orda olması ve tabi anne-babanın da memlekete dönüşüyle yılda yine 2-3 defa trabzon yaparım kısa soluklu da olsa... belki denk gelir orda bir yemek yer, bir çay içeriz kısmet olursa...




  • Vallahi ne yalan söyleyeyim bende tanışıp arkadaş olmak isterim. Nasip kısmet bu işler. Tanzer beyi bir ararım yarın müsait bir zamanda . Ama sanki biraz fazla istiyor gibi :) Ama herşey Allah'tan nasipse oda olur. Hemşerim ben sana birşey diyeyim mi gurbetlik çok zor bir melanet. Rabbim gurbettekilerin, nöbetteki askerlerin, polislerin vve hasretlik çekenlerin şu mübarek Ramazan ayı yüzü suyu hürmetine dertlerine derman olsun inşallah. Sende kendine iyi bakasın hayırlı ramazanlar ve geceler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanzer bey ilanı kaldırmış ya sattı yada satmaktan vazgeçti. Sizin irtibatınız varsa sorabilir misiniz acaba sattı mı aracı. Şimdiden teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende tanzer beyin iletişim numarası yok maalesef. ama facebook'tan tanzer başar ismiyle bulup özel mesaj ile iletişime geçebilirsin. satış durumu olduğunu sanmıyorum, muhtemelen ilan süresi bitmiştir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 30 Mayıs 2017; 13:40:59 >
  • dediğin gibi face den bir mesaj attım Tanzer beye bakalım ne cevap verecek.Teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar



    Yeni bir Rover kullanıcısı olarak aranıza katılmaktayım. Bugün ilk arabamı aldım Rover 416 si 1997 model. Uzun zamandır bu markayı ve araçları sadece internetten takip edebiliyorum. Çünkü genel piyasada bu araçlarla ilgili bilgi sahibi pek kimse yok.



    Rover üst sınıf bir marka olmasına rağmen bizim otomobil piyasasında çok da rağbet gören bir marka değil. Sebebini eminim buradaki herkes benden iyi biliyordur ama ben buna gelenekçi kafaların ve araştırma eksikliğinin sebep olduğunu düşünüyorum.



    Neyse aranıza katılmaktan mutluyum kullanırken son derece keyif veren bir modele sahip olduğum için de. İzmir de ikamet eden biri olarak sizden ricam servis, usta ve yedek parça konusunda beni yönlendirir ve desteklerseniz sevinirim.



    Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galworn G kullanıcısına yanıt
    Ata sanayisin de di capri sezgin usta var sabah gazetesinin orada rod kar ahmet usta aracınız hayırlı olsun bu arada parca sorunu da olmaz
  • Tesekkur ederim hakan bey sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bende 98 model 620 si rover araca sahibim.Aracın kliması ile ilgili sorum olacak. Öğrendiğim kadarıyla klimanın yazlık ve kışlık olarak ayarı oluyormuş. Bu ayar aracın tam olarak neresinden yapılıyor acaba. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galworn G kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun aracın. ne kadara aldınız aracınızı sorması ayıp.birde resim eklerseniz seviniriz.
  • sahibinden sitesinde ki 447733577 nolu araç hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar. Eğer biliyorsanız durumu nedir. Sahibi Mustafa Efe Öztürk adında birisi. Motoru iyi durumda sadece gaz ayarı yapılacak diye yazmış. muayene yok kapı döşemeleri deforme bagaj kilidi arızalı ve boyası iyi durumda demiş. Sizin de fikrinizi sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ormanci_61

    sahibinden sitesinde ki 447733577 nolu araç hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar. Eğer biliyorsanız durumu nedir. Sahibi Mustafa Efe Öztürk adında birisi. Motoru iyi durumda sadece gaz ayarı yapılacak diye yazmış. muayene yok kapı döşemeleri deforme bagaj kilidi arızalı ve boyası iyi durumda demiş. Sizin de fikrinizi sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

    Evren bey bu kadar ucuz tom alınmaz ödediğinizin 2 katı harcama çıkarır arabada şunu gördüm bunu gördüm demiyorum size verdiğim face sayfasına arkadaşınız dan girerek bakın :)Tanzer beyin aracı ne oldu
  • ön tampon kendi orjinal tamponu değil...
  • Tanzer beyin ​aracı çok güzel ama fiyatı bütçemi aşıyor. Yoksa gözüm kapalı alırdım. Birde dikkatimi çekti şu aralar Rover araç fiyatları biraz arttı. Bir ay önce daha düşüktü piyasa. Ne oldu acaba bu 1 ayda :) neyse herşey nasip kardeşler. Bekleyip göreceğiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.