Şimdi Ara

ROVER alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
24.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GhOsT_RiDeR_

68 Aksaray
    ankarada parça çoktur zamanım param ben ugraşırım derseniz alın
  • quote:

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ilk-sahibinden-tr-de-tek-otomatik-157.000km-1998-mazda-323-klima-678938947/detay/https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-sahibinden-temiz...masrafsiz-673995259/detay/

Bu iki araç arasındayım. Mazda da 10 BİN TL ağır hasar kaydı var ama kaza resimleri mevcut. Ağır hasarlık bir kaza değil. Ön kaput çamurluklar ve sağ arka kapı boyalı. Rover Tavan hariç boyalı.. İkiside aynı fiyata veriyor aracı. Mazda da LPG yok(Bu hem iyi hem kötü. Ekstra 2000 TL LPG masrafı olacak)
    mazda ankarada ankara sana daha yakın rover sivasta

mazdanında ön arka tamponunu zor bulursun roverinde ikiside aynı

aksaraydaki sanayide japoncularda mazdanın parçaları vardı bir kısmını rahatca bulabilirsin ama sanayide bir yoklama yapman lazım japonculara girip modelin parça durumunu sorabilirsin...

kasa kalite konfor olarak rover önde....mazda parça konusunda daha avantajlı

ben mazda diyorum...ama tabi japoncularda çogu parçası bulunabilirligi göz önünde bulunduruyorum parça yoksa onunlada ugraşılmaz

bu arada 8 senelik rover kullanıcısıyım roverin 220t modelini kullanıyorum giderli motorun hatrına biniyorum yoksa ugraşmam normalde her eski model arabayla ugraşmak harbiden zor eski arabalarda elini nereye atsan parça elinde kalıyor eski arabalarla ugraşmak harbiden zor...mecburen ugraşıyoruz işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 2 Nisan 2019; 13:48:17 >

• deniz006 kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsanız gönlüm rover da. Çok klas duruyor araç. Sizinde dediğiniz gibi parça ve usta sıkıntısı olmasa foruma bile sormadan gidip alacam hemen.
    Mazda parça konusunda aksarayda zor bulunur ama internette bulabilirim diye düşünüyorum. Rover için internette bile çok az parça mevcut.
    Sizin aracınız da çok spor duruyor baktımda. Kaporta olarak far vs. sıkıntı yaşadınız mı hiç?
  • Tavsiyem iki aracıda kullan zaten roverla notere gidersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan_2120 kullanıcısına yanıt
    Bende öyle olacağını düşünüyorum

Sınıf farkı var zaten.
  • quote:

Aslına bakarsanız gönlüm rover da. Çok klas duruyor araç. Sizinde dediğiniz gibi parça ve usta sıkıntısı olmasa foruma bile sormadan gidip alacam hemen.
    Mazda parça konusunda aksarayda zor bulunur ama internette bulabilirim diye düşünüyorum. Rover için internette bile çok az parça mevcut.
    Sizin aracınız da çok spor duruyor baktımda. Kaporta olarak far vs. sıkıntı yaşadınız mı hiç?
    zaten çift far degişikligi yaptım far sinyal çok fazla ankara iskitlerde rover parçaçısı var birde ostim yıldızda hurdacı var onlar roverle ilgileniyorlar çok hurda rover var...birde recep usta var eski rover ustası işciligi güzeldir aynı zamanda parçada satıyor

ben hurdadan birtek yan kapı şeridi aldım 100 tl ye

dirteksiyon pompası arızasını zaten direksiyoncuların hepsi yapıyor ben direksiyoncuda yaptırdım

direksiyon powerini recep usta degiştirdi

ön tamponu bulamadım çok aradım bulamadım onuda istanbuldan getirttim onunda fiberini gönderdiler orjinalden kalıp almışlar 500 tl

ön panjuru recep ustadan aldım oda orjin degil plastik orjinleri demirdir orjinalini bulabilirsin

ön camı seneler önce camcıda degiştirdim seneler sonra cam yine çatladı camcı camcı gezdim ön camı bulamadım...öyle kaldı sonra recep usta cam bende var dedi camda bulundu ama ben alamadım...

parça çokda iş parada bitiyor ben hiç zorlanmadım çogu şeyide alamadım parça var ama para yok...

rover biraz ugraş...bizde doganda var parçası çok mahalledebile 2 tane parçacısı var

normalde türkiyede tofaşa bineceksin tofaşda eşşek gibi binilmiyor roverden tofaşa binmek tam bir işkence

ama parça konusunda kafa agrıtmayan tofaş oluyor tamirciside çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 2 Nisan 2019; 14:58:8 >

• bu arada ben motorda yaptırdım segman bitmiş yada kırılmıştı komple motor yaptırdım piston vs hepsi degişti ben hiç parça almadım recep ustada hepsi vardı...
    Benimde korktuğum durumlarda bunlar. Kaportada parça bulamama sorunu. On cam büyük sıkıntı. Muayenede de sorun olabilir.
    Rover Türkiye grubuna üye oldum bu arada. Maşallah ne kadar güzel araçlar var. Herkes parça satıyor..

• quote:

Benimde korktuğum durumlarda bunlar. Kaportada parça bulamama sorunu. On cam büyük sıkıntı. Muayenede de sorun olabilir.
    Rover Türkiye grubuna üye oldum bu arada. Maşallah ne kadar güzel araçlar var. Herkes parça satıyor..
    zaten motor honda motoru parçada sıkıntı yaşamazsın

kaportadada sıkıntı yaşamazsın far sinyal çok var tamponuda bir şekilde bulursun sıkıntı yaşamazsın facedede çıkma parçalar çok

dedigim gibi öncam sıkıntı ikinci el bulundugunda alıp kenara koymak lazım
    Aslında araç için satılan temiz parçaları alıp kenara koyacaksın. Belki lazım olur diye.
    Motor parçaları honda. Ama accord bile zor bulunur dedi sanayideki ustam. Şaşırdım açıkcası. Honda bile zor bulunuyorsa.
  • Kaç gündür bakıyorum. Rover 620si kadar hoşuma giden araç bulamadım malesef.

mazda 323 1.8
    Accent 1.5

Bunlar var bi de favorilerimde ama aynı paraya klas bir araca binmek varken bunlara para vermek içimden gelmiyor nedense.

deniz006 kardeşim sende azıcık korkutmasaydın beni roveri bugün almıştım. Ön cam gibi önemli bir parçayı bulamazsak yanarız.
  • Alma hocam range rover al

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BigMuffin kullanıcısına yanıt
    Range rover derken?
  • GhOsT_RiDeR_ kullanıcısına yanıt
    60 bin civarı rover alacağına freelander al hocam miss gibi

• BigMuffin kullanıcısına yanıt
    Hocam bütçem 60 bin değil yalnız sanırım yanlış anladınız.
    Bütçe 20-23 bin TL. Rover620 modeli için konu açtım
  • GhOsT_RiDeR_ kullanıcısına yanıt
    Malum sitede 60bin civarı olduğu için öyle sandım hocam kusuruma bakma :)

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz006

hangi şehirdesin büyükşehirlerde değilsen hiç ugraşma büyük şehirlerde parçası çoktur ustada çoktur...

rover kaliteli arabadır...

parça sıkıntısı çogu eski araba modellerinde var...mesela biz hyundaı accentin stopunu zor bulmuştuk...

civic civic diyorsunuzda civicin motoru indiginde ocagınıza incir ağacı diger

her araba markasının temizi bakımlısı makuldur...
    Civic hususunda biraz abartmışsınız sanırım. 94 model aracımda yarım rektefiye denilen işlemleri yaptırmıştım iki sene kadar önce, sübap-segman-conta değişimi yani. O zaman 1750 civarı tutmuştu ve makul bir meblağdı. Komple rektifiye de 3-4 bin civarı idi, ki bu da makul bir rakam.

Civic aksine parçası bol bulunan bir araçtır, çünkü ülkemizde yaygın kullanımı olan bir modeldir. Toyota hariç diğer Japonlar için aynı şeyi söyleyemeyiz. Nissan, Subaru, Mazda ve Mitsu nispeten daha az bulunduğu için bunların yan sanayi parçalarını da çıkma parçalarını da bulmak oldukça zordur.

• Bu arada yazmayı unuttum. Ben de aynı başlık sahibi gibi ilk arabamda rover modellerine niyetlenmiştim, az para/çok özellik ikilisi pek çok acemi gibi beni de cezbetmişti. Ama sağolsun sanayideki bir usta arkadaşımın ve onun usta arkadaşlarının yönlendirmesi ile civic'e yöneldim ve 8 senedir de severek kullanıyorum. Hiçbir zaman da parça sıkıntısı çekmedim, bir telefonla Ankara ve İstanbul'da ne lazımsa bulunur.
  • münzevii M kullanıcısına yanıt
    Bunun acemilikle alakası yok maddi durumla alakası var. Bu benim 26. aracım olacak inşallah. 20 bine haşatı çıkmış civic alacağıma derli toplu rover a binerim daha iyi. Şahsi düşüncem bu.
    Malesef 2000 kasa civicler bile alınabilir durumdakiler en az 27-28 bin tl den başlıyor.

• Uygun fiyata her araç alınır. Amaç ticaret yapmak ise zaten rover sormazdın bile. O kafanın istediği 10 liraya alayım iki temizleyip 20 bine satayım. Rover o açıdan da iyidir bak. Al satçının eline düşmez kolay kolay.

Parçasını da ustasını da bulursun merak etme. Yarın satmaya niyetlendiğinde de baktın zorlanıyorsun en kötü takasa verir geçersin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.