Şimdi Ara

Router , access point, modem vs bunlarin farki nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Kavram kargasasi yasadigim bazi terimler var. Aciklarsaniz sevinirim.

    1- ornegin bi magaza projesi var. Internet erisimi icin projesinde Data kablosu cekilmesi gereken ve WAP semboluyle gosterilmis yerler var. Wap'in anlami wireless access protocole ve wireless access point olarak iki farkli terim iceriyor internetten bakinca. Ikisi ayni sey mi? Benim baktigim projedeki WAP'dan kasit wireless access point midir? Yani cat6 kablosu cekilecek bu yerlere access point mi takilacak demektir? Bunlara wifi de diyebilir miyiz yani wifi ile access point ayni sey midir?

    2- Magazada kamera sistemi de var ve data kablosu ile calisiyor. istenilen noktalara data kablosu cekilecek ve kamera baglanacak ucuna. Simdi bunlar data ile calisiyorsa bunlara normal internetten(waplar icin olandan) ayri bir modem mi almak gerekir? Yani 1 adet waplar icin modem 1 adet kameralar icin ayri modem yani ayri internet mi gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • WAP - wireless access point , kablosuz erisim noktasi , kisaca AP , access point dedigimiz aletler. data kablosu bu cihazlara cekilen ethernet kablosu, artik ihtiyaca ve verilecek paraya gore cat 5e , cat 6 .

    wireless ile guvenlik kameralari ayni fiziksel agda olabilir. yani hepsini ayni switch uzerine baglayabilirsin. ancak guvenlik acisindan farkli switchler kullanilmasi veya ayni switchde farkli vlan tanimlayip birbirinden izole olmasinda fayda var.

    sizin isinizde temelde tum ekipmanlarin kurulu olacagi bir sistem odasi belirlenecek. magazadaki tum data kablolari bu noktaya cekilecek. bu sistem odasinda switch , modem varsa diger sunucu ekipmanlari olabilir (storage, domain kontrol vb) . her iki sistem de ayni internet baglantisini kullanabilir, eger bant genisligi yeterli ise.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.