Merhaba eğer benzer konu açılmışsa yönlendiriverin dostlar o konudan devam edilsin, ben bulamadığım için bu konuyu açtım.
Adım adım Root'suz uygulama kaldırma-silme (2-3 gb civarı dahili alan açılır), mesajlar, telefon, tarayıcı, One ui arayüzü dahil herşeyi silebilirsiniz, (alternatiflerini önceden yüklemek kaydıyla)
Sistem dosyalarına ilişmediğiniz müddetçe verilerinizi yedeklemenize gerek yok ama deneme yapmak istiyorum merak saldım derseniz verilerinizi yedekleyiniz.
C:/ Dizinine rardan çıkarıp adb-shell-1.4.2 dosyasına çift tıklayıp y-enter, y-enter, y-enter tıklayalım, ardından "ileri", "son" tıklayalım.
Uygulama adreslerini almak için telefona "link2sd" uygulamasını yükleyelim. açalım, kaldırmak istediğimiz uygulamayı bulalım tıklayalım, üstte "com.sec.android" vs adresi
bir belge içerisine başına "pm uninstall -k --user 0" ekleyerek bu uygulama adreslerini ekleyelim. ("com.google.android.apps.photos")
Listemiz örnektir, taze oluşturdum, 10droid ile eklenenler var, siz arasından istediğinizi seçebilirsiniz, ama lütfen karşılaştırınız, lazım olabileceğini düşündüğünüz
uygulamayı listeden çıkartınız, sizin kontrol etmeniz 5 dakika sürmez, ama sistemden kaldırdığınız uygulamayı tekrar yüklemeniz zor olabilir, format atmak zorunda kalmamamız için iyi inceleyiniz.
Lİstemizi oluşturduktan sonra C:/ dizinindeki adb klasörüne girip "Shift" ile sağ tıklayıp "komut penceresini burada" açıyoruz. Telefonu kablo ile bağlayıp cmd'den "adb devices" komutunu girer girmez telefon ekranına usb hata ayıklama ile ilgili uyarı gelecek ona tik atıp tamam diyoruz.
Ardından cmd'ye "adb shell" komutunu girince telefonumuzun ismi çıkacak.
Hazırladığımız listenin hepsini cmd'ye farenin sağ tuşu ile yapıştırıyoruz.
Listede her bir işlem için sırasıyla Success yazacak ve uygulamalar birer birer silinecek, işlem yeterince hızlı ilerliyor bitince cmd'de tekrardan telefonun ismi yazacak.
Çok fazla sistem dosyası koymayın listeye veya en azından bilmediklerinizi koymayın, telefon internet ve pil kullanımına etkisi nedir ne değildir bilmiyorum ama istenmeyen uygulamaları bu yöntemle silebilirsiniz.
Silinen uygulamaların akıbetini merak ediyor olabilirsiniz, Odin ile yazılım atmadan geri gelecek şekilde ROM bellek dışındaki yerden siliniyor, format attığınız zaman geri geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 3 Mart 2021; 6:39:53 >