Şimdi Ara

Root ve Rom Yüklemeden anlayan arkadaşlar !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba herkese, yaklaşık 2 ay önce forumdan bir arkadaştan HTC Desire aldım. Telefon aldığımda Root edilmiş ve üzerine Oxygen Rom'u kurulmuştu. Ben de bu işlerden pek anlamam ama öğrenmeye de kararlıyım

Şimdi Oxygen rom gayet güzel, hızlı bir Rom. Ancak ben HTC sense tabanalı bir Rom denemeyi de istiyorum, bununla birlikte Oxygen romda gelen mesajlarda türkçe karakterleri göstermeme sorunu var.

Hangi Rom'u tavsiye edersiniz, nereyi okumalı ve nasıl yüklemeliyim. İnternette okuduğum şeyler çok karışık geliyor, yapmamı söylediği şeylerin bazıları zaten yapılmış durumda falan,0dan yapacak olsam yapardım ama bu durumda elim kolum bağlı; yardımcı olursanız sevinirim. Mesela telefonda Rom Manager hali hazırda var, ama Clockword Rec. Mode u nasıl kullanacağım hakkında falan en ufacık bir fikrim bile yok

Unutmadan telefon Froyo 2.2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frick! -- 19 Mart 2011; 20:56:38 >

• kardesim bu konuyu en iyi bir bicimde anlayacagin site x d a dir ama ingilizcen warsa
  • En kararlı HTC Sense'li Rom'lardan biri LeeDroid'dir.http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=768703 öncelikle bu adresten Rom'u indirin. Ardındanhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=687464 şu başlıktan Radio'yu indirin. "LATEST" yazanı indirmeniz her zaman için daha iyi olur. Bu ikisini SD karta atın. Ardından Rom Manager'dan Clockword Recovery'i kurduktan sonra "Reboot into recovery" gibisinden bir seçenek olacaktı, tam olarak hatırlamıyorum. Onu seçerek sistemi Clockword Recovery'de başlatın. "Wipe all user data" bölümünden tüm ayarlarınızı sildikten sonra "Install zip from SD card" bölümünden önce LeeDroid'i ardından Radio'yu kurun. Bu kadar, "Reboot system now" seçeneği ile sistemi yeniden başlatın. LeeDroid Rom'u açılacaktır. İlk açılış biraz uzun sürebilir, panik yapmayın.

Çankaya Üniversitesi

Bilgisayar Mühendisliği
    Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

• Dogukan yapılması gerekenleri oldukca guzel ozetlemis.

Cihazinuz rootlu oldugu icin yapmaniz gereken kullanacaginiz romu secmek, ona uygun radio secmek ve arkadaşın da yazdığı gibi wipe yapip kuruluma gecmek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoguK@N

En kararlı HTC Sense'li Rom'lardan biri LeeDroid'dir.http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=768703 öncelikle bu adresten Rom'u indirin. Ardındanhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=687464 şu başlıktan Radio'yu indirin. "LATEST" yazanı indirmeniz her zaman için daha iyi olur. Bu ikisini SD karta atın. Ardından Rom Manager'dan Clockword Recovery'i kurduktan sonra "Reboot into recovery" gibisinden bir seçenek olacaktı, tam olarak hatırlamıyorum. Onu seçerek sistemi Clockword Recovery'de başlatın. "Wipe all user data" bölümünden tüm ayarlarınızı sildikten sonra "Install zip from SD card" bölümünden önce LeeDroid'i ardından Radio'yu kurun. Bu kadar, "Reboot system now" seçeneği ile sistemi yeniden başlatın. LeeDroid Rom'u açılacaktır. İlk açılış biraz uzun sürebilir, panik yapmayın.

Çok teşekkür ederim LeeDrOiD V2.3d A2SD+ yazanı indiriyorum şu anda, hali hazırda SD kartım bölünmüş durumda Quick System Infodan baktığım zaman A2SD Storage 500 MB olarak gözüküyor, SD kartı herhangi bir işlemden geçirmeme gerek yok sanırım ?

• Leedroidi hiç sevmedim. Kişisel fikrim StarBrusttır. Daha hızlı daha stabil bana göre. Ona da bakmak istersenhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=916417 ayrıca iyi bir hafıza kartı alırsanız (class 6 gibi) A2SD+ kullanabilirsiniz. A2SD, hafıza kartının belirlediğiniz bir kısmını alarak "telefon hafızasına" katmanıza olanak sağlıyor. Onu yapmayacaksanız A2SD olanı indirmeyin.

Çankaya Üniversitesi

Bilgisayar Mühendisliği
    Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sizlerin ve "ercanekon" arkadaşımızın yardımıyla gece sorunsuzca Leedroidi kurdum, güzel bişeymiş sanki yeni telefon almışım gibi Bundan sonra canım sıkıldıkça değiştiririm zaten, starburst'u de denemek istiyorum en kısa zamanda.

• arkadaşlar konu hortlatıyorum ama yeni aldım telefondan 2.el modifiye rom kurulmuş sizin bahsettiğinz romlardan teki yardımcı olurmusunuz orijinale dönmek istiyorum ve hiç bir bilgim yok
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.