Şimdi Ara

Rolls-Royce, sanal gerçeklik sistemiyle yönetilen insansız kargo gemileri üzerinde çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj







  • Rolls-Royce, sanal gerçeklik sistemiyle yönetilen insansız kargo gemileri üzerinde çalışıyor



     

    Son dönemde en çok konuşulan teknolojilerin başında insansız hava araçları ile insan kontrolünde otonom şekilde çalışabilen otomobil modelleri geliyor. Bu konuyu denizlere taşımayı hedefleyen Rolls-Royce, sanal gerçeklik sistemiyle yönetilen insansız kargo gemileri üzerinde çalışıyor.

     

    Uçak ile taşınamayacak boyutta tonlarca yükün dünyanın farklı yerlerine götürülmesi için aktif olarak kullanılmaya devam eden kargo gemileri, belirtildiği kadarıyla küresel kargo ticaretinin (Yaklaşık 375 milyar dolar) %90'lık kısmını karşılıyorlar. Bu sistemin maliyetini düşürmek için yola çıkan Rolls-Royce Blue Ocean geliştirme ekibi ise, Norveç merkezli olarak özel bir ofis prototipi hazırlıyorlar. Bu ofis alanı "sanal gerçeklik" temelinde kaptana 360 derece görüntü sağlayabiliyor ve böylece insansız kargo gemilerinin karadan kontrol edilmesi / yönetilmesi kolaylaşıyor. Benzer ofisler ile yüzlerce kargo gemisinin karadan yönetilebileceği belirten firma, bu sayede çok daha güvenli ve daha az kirlilik üreten gemilerin sağlanabileceği ve özellikle günlük 3,299$'a yaklaşan mürettebat maliyetinin (Büyük konteyner gemilerinin toplam işletme giderlerinin % 44 oluşturmakta) ortadan kalkacağını belirtiyor. Gemilerin ayrıca bilgisayar temelli sensörler ve kameralar ile donatılarak insan gözünden çok daha doğru kararlar verebileceğini söyleyen Rolls-Royce, olası sorunlara karşı kendini sürekli olarak optimize edebilen bir geminin sefer maliyeti açısından da büyük bir tasarruf sağlayacağına inanıyor.

     

    Şimdilik araştırma geliştirme süreci devam eden sistemin, önümüzdeki 10 yıl içerisinde Baltık Denizi'nde konuşlanabileceği söylenirken, güvenlik açısından bazı soru işaretleri olduğu için insansız kargo gemisine karşı çıkan kesimlerin olduğu da açıklanan bilgiler arasında yer alıyor.

     



     Rolls-Royce, sanal gerçeklik sistemiyle yönetilen insansız kargo gemileri üzerinde çalışıyor

     




    Kaynak:http://www.bloomberg.com/news/2014-02-25/rolls-royce-drone-ships-challenge-375-billion-industry-freight.html







  • hackleyip liman şehirlerine kafalamasına girerler artık

  • quote:

    Orijinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

    hackleyip liman şehirlerine kafalamasına girerler artık

    Hacklemek bir yana, içinde insan olmayınca korsanların işi daha kolay olur :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lockheed -- 26 Şubat 2014; 14:32:59 >
  • mantıklı gelmiyor. geminin kontrolünün başkası tarafından ele geçirilmesi mümkün ,bağlantı kopması mümkün. bu durumlarda zarar edilecek toplam tasarruftan fazla olur gibime geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 26 Şubat 2014; 14:40:37 >
  • Bu gün için mantıklı gelmeyebilir ama geleceğin teknolojisi budur. İnsansız arabalar, uçaklar, gemiler... Şu an için aşılması gereken birçok sorun var ama illaki çözüleceklerdir.

  • İnsansız teknolojiden robota gidiyoruz.. Hayırlısı...

  • Gemi kaptanıyım.Bir vardiya zabitinin yada gemi kaptanının görevi sadece navigasyon degildir.Karadan kontrolle gemiyi bir yerden bir yere goturdun tamam, geri kalan işleri kim yapacak.Bunun yuklemesi, tahliyesi var, liman evrakları var guverte işlerini kim organize edecek.İnsan olmadan limana nasıl yanaşacak.Çok zor...

  • Gemicikleri olan daha da zenginlesecek, hakkiyla calisan isci de issiz kalacak.. bu mudur teknolojinin yarari ?

  • İşsiz kalan gemici denizciler ne olacak?

  • Geminin tamamen insansiz olacagini dusunmuyorum. Olusabilecek herhangi bir arızada(motor v.s) disaridan yardimin gelmesini beklemek hem zaman kaybi,hem riskli, hemde daha masrafli olacaktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marduk -- 26 Şubat 2014; 17:51:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robot lobisi?

  • o geminin sanal gerceklik sistemini bile calarlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mansurmarsak

    Bu gün için mantıklı gelmeyebilir ama geleceğin teknolojisi budur. İnsansız arabalar, uçaklar, gemiler... Şu an için aşılması gereken birçok sorun var ama illaki çözüleceklerdir.

    Evde popo büyütmek gibisi yok zaten.
  • İnsansız değilde kaptansız olabilir

  • şimdilik pek mantıklı gelmedı
  • Gemisini terk eden kaptan.

  • İnsanı değersizleştiren teknolojiler... Daha çok kazanma hırsı...

  • Bu tip sistemlere açıkcası ön yargı ile bakıyorum uçaklar arabalar fabrikalar gemiler insansız, peki işçiler çalışanlar nasıl para kazanacak diyorum. Öbür taraftan kaçılmaz bir durum olduğu istesekte istemesekte bir gerçek hatta olmadı da diyorum.
    Hani dedim ya insanlar nasıl para kazancak bana kalırsa insanlar ilerde işçi diye bir şey kalmayacak. Mühendis, tıp çalışanları bilişmle uğraşan insan grupları olacak hatırlamıyorum ama bir kitapdan esinleniyor olabilirim.

  • Aklıma traktöre isyan eden ırgatlar geldi. Napalım, yapacak bişey yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.