Şimdi Ara

RÖLANTİ DÜZENSİZLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aracım peugeot 208 2013 model 1.0 vti. İlk aracım ve aracı yaklaşık 1 sene önce aldım. Araçtan çok anladığımı söyleyemem. Ona rağmen almadan önce aracın rölantideki titreşimini fark edip almadan önce gösterdiğim ustalar 3 silindir araç titrer, normal dediler ve aracı almış bulundum.

Araçtaki titreme içerde sarsılmama sebep oluyordu ve bu rahatsız etmeye başladığında, aracı yaşadığım şehirdeki tanıdığımız bir ustaya götürdüm. Önce bujiler, bobinler değişti sorun düzelmedi. Daha sonra boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu yaptı. Aracın temizlenebilecek her şeyini (map sensörü, oksijen sensörü vs) temizlediğini söyledi.

Eskiden yaptığı rölantideki titreşimine göre neredeyse kesildi fakat hala devir saatinin kendi kendine çok minik düşüp topladığını görebiliyorum.Bu devir dalgalanmasını yaparken de motorun normal çalışması dışında bir titreşimi hissedebiliyorum.

Motor soğukken veya sıcakken hiç farketmiyor, arada bi yapıyordu rölantide titremeyi. Dün akşam yaklaşık bi 30-40 km hiç kesintisiz şehir içinde aracı kullandım ve eklediğim videodaki gibi durmadan rölantide düzensiz çalışmaya başladı.
    Ertesi gün kontak çevirdiğimde ise yine ara sıra yapmaya başladı onunda videosunu ekledim.

Bu arada arabada çekişden düşüş yok(zaten 1.0 68 beygir araç varsa da hissetmiyorum). Stop etme, düz yolda boşa alınca sarsma gibi problemler yok. Arabadan rölanti dışında çok memnunum.

Bana bu konuda yardımcı olabilecek, bu durumu anlayan bir usta, abi, kardeş varsa çok mutlu olurum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Normal çalışması :

Rölantide düzensiz çalışması :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mychildx -- 13 Eylül 2024; 3:12:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Güncel

• üst kapak contasında sorun olabilir. sıfırlama benzeri bir şey yapıyorlar.

Bir de boğaz kelebeği değişebilir.

TR deki ustalar sadece bakım yapmayı biliyorlar arıza sebebini bulmaktan yana sıfırlar.

• Valla haklısınız hocam. Bu süreçte bir kaç farklı usta gezdim tabii. Hatta aralarından bir tanesi aracın sadece başında durup hiçbir şeyini kontrol etmeden bu motor değişmesi lazım buna aynı sistem üzerine 1.2 motor takalım 150.000 tlye dedi. Güler misin ağlar mısın şaşırdım.
    Tavsiye için teşekkür ederim.

• Baya farkediyor bozuk çalışınca bu kadar beklemiyordum ben videoyu izlemeden önce. O durumdayken aracı bilgisayara bağlasanız hata kodu vs gösterir belki oradan yürürsünüz.

Ateşleme sıkıntısı var. Bence sorun sensörlerin birinde çıkacak ( hava akışmetre (maf sensörü) diye düşünüyorum özellikle )

Birde benim 35 yaşındaki aracım hava filtresi dolduğunda bu tarz bozuk çalışıyor. Hava filtresini değiştirince inanılmaz düzeliyor araç. Hava filtresi falan tıkalı olmasın hocam? Aklımıza hep en kötüleri geliyor ama sorun çok basit bir şey olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muthisbishi -- 17 Temmuz 2024; 16:39:20 >
  • muthisbishi kullanıcısına yanıt
    Valla hocam anlamadım gitti hala uğraşıyorum. O durumdayken aracı bilgisayara bağlama gibi bi şansım olmuyor ne zaman yapacağı belli değil bazen dakikalarca rölantide calısıyor sadece çok ufak rölanti dalgalanması oluyor. Bazen de kırmızı ışıkta durunca birden yapmaya başlıyor.

Hava filtresini değiştirdim ilk aldığımda aracı. Boğaz kelebeğinin adaptasyonu yapıldığında düzeliyor gibi oluyor. En azından bu kadar rölanti düşmesi yaşanmıyor çok ufak oluyor o da ben bildiğim için hissediyorum ama mevsim değişimlerinde tekrar eski haline dönüyor yavaş yavaş.

Sensörler temizlendi hep ama belki değişim çözer sorunu onu bilmiyorum ateşleme sistemi değişikliği yapıldı(bobin buji) ama sensör değişimi yapmadım hiç. Böyle rölanti düzensizliği yapacak gibi olunca ufak bi gaz veriyorum rölantide kendine geliyor hemen motor 😃 artık enerjim ve sabrım da kalmadı açıkcası denediğim herşeyde başarısız olunca. Arabayı severek kullanıyorum, bu olayı da yaşamasaydım uzun seneler binerdim galiba ama şimdi ilk fırsatta yenilemek hedefim.
    Yine de teşekkür ederim hocam.

• muthisbishi kullanıcısına yanıt
    Bu araçta maf sensörü yokmuş. Nasıl olabiliyor ki böyle bir durum acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.