Şimdi Ara

ROKETSAN, el konulan ASSAN Group'u satın aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ROKETSAN, el konulan ASSAN Group'u satın aldı
    ROKETSAN, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından düzenlenen ihale sonucunda ASSAN Group'un savunma sanayisi varlıklarını 471 milyon dolar bedelle satın aldı. Satın almayla birlikte mühimmat, roket ve havan sistemleri üretiminde faaliyet gösteren tesisler ROKETSAN bünyesine katıldı.

Edinilen bilgilere göre ROKETSAN, satın alınan tesisleri tamamına sahip olacağı yeni bir şirket üzerinden işletecek. Şirket, mevcut üretim altyapısını geliştirmek amacıyla tesislere yeni yatırım yapacak. ROKETSAN’ın teknoloji ve altyapı transferi gerçekleştirerek üretim kapasitesini artırması bekleniyor.

Balistik füze ve mühimmatlar üretilecek

Satın alma kapsamında devralınan tesislerde Mk serisi uçak bombaları, 107 mm ve 122 mm roketler, GPS ve güdüm sistemleri, 155 mm güdümlü obüs mühimmatı ile kimyasal patlayıcı üretimi gerçekleştirilecek.

Bunun yanında ROKETSAN'ın geliştirdiği TAYFUN dahil tüm balistik füze harp başlıklarının üretimi de bu tesislerde sürdürülecek. Yapılması planlanan yatırımlarla mevcut üretim kabiliyetlerinin önemli ölçüde artırılması ve istihdama da ek katkı sağlanması amaçlanıyor.

Süreç 2025 yılındaki soruşturmayla başlamıştı

ROKETSAN, el konulan ASSAN Group'u satın aldı
    ASSAN Group'a yönelik süreç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2025 yılında yürüttüğü soruşturma kapsamında başladı. Soruşturma çerçevesinde şirketin sahibi Emin Öner gözaltına alınırken, grup bünyesindeki 10 şirkete TMSF kayyum olarak atandı.

Ayrıca Bkz.Çelik Kubbe'ye 24 milyar dolarlık ek bütçe: NATO hedefi 5 yıl önce yakalanacak

Soruşturmanın ilerleyen aşamasında Öner, askeri casusluk suçlamasıyla tutuklandı. Daha sonra şirketlerin yönetimi TMSF'ye devredildi ve ASSAN Group'un mal, hak ve varlıklarının satışına karar verildi. Şirketin Genel Müdürü Gürcan Okumuş ise ev hapsi tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Hazırlanan iddianamede Milli Savunma Bakanlığı, Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), TÜBİTAK Başkanlığı ve TMSF suçtan zarar gören kurumlar olarak yer aldı. Ayrıca 13 şirket malen sorumlu gösterilirken savcılık 3'ü tutuklu toplam 5 şüpheli hakkında 10 yıldan 36 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/roketsan-assan-groupun-savunma-sanayisi-varliklarini-satin-aldi/3991538

• Neden el konuldu, doğruydu yanlıştı bilmiyorum ama Araplara yada yabancı başka firmalara satılmamış olması çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 8 Temmuz 2026; 21:33:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sahiplerin hakları gasp edildi yani. Ne güzel devlet (!) Belli bir kısım insan başına gelmeden bunun ne olduğunu anlamayacak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Allah'tan en azından ROKETSAN gibi stratejik öneme sahip bir kurumun bünyesine geçti. Ancak bildiğim kadarıyla bu soruşturmaya ilişkin yargı süreci henüz kesin olarak sonuçlanmadı. Eğer durum buysa, şirketin satılması hukuki açıdan soru işaretleri doğuruyor.

Suçlamalar mahkeme kararıyla kesinleşmeden böyle bir satış yapılmasını doğru bulmuyorum. Sonradan haklı çıkılması ihtimalinde telafisi güç bir hak kaybı ve mülkiyet sorunu ortaya çıkabilir.

• NIGGLING N kullanıcısına yanıt

Varyaa varyaaa bunlar varyaaa !!!!!!!!!!!!!!!

85 milyon mernis.tar.gz ? enabiz? bunları torrent yapanlara ne olacak evladım. Bir ağız dolusu küfür ettim.

▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
    [2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Samsung 48" S90F | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ahahahahaa gurcu teyup ve avanesi, damat yeni arpalıklara çökmüş, bunları seçenlere az bile, hadi bakalım ver dombırayı arepeniğiiii...

• Devlet her imkanı sağlıyor yeter ki "Sen yap" diyor. Bunlarda Devletin bilgilerini şirketle paylaşıp kendilerine pay çıkartmaya çalışıyor. Asıl sen şirket bilgilerini paylaş ki devlet eksik olduğun yerde sana yardım etsin. Neyse ki elin gavuru almamış...

• En azından araplara veya yabancıya gitmedi

ROKETSAN ASSAN Group'un savunma sanayii varlıklarını satın aldı | DonanımHaber Forum

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Source kullanıcısına yanıt
    Her şeyin zamanı var köy görünmeye başlayıp da kılavuz istemediğinde Aselsan,Havelsan,Roketsan,TUSAŞ hepsi özelleştirilip gelen para ile esadın devlet hazinesiyle rusyaya kaçtığı gibi buda paralarla macera dolu amerikaya bizde arkasından anca şuan fetöye ne yapabiliyorsak aynısını yapabileceğiz yani sadece kınayabileceğiz.

• en azından yabancıya gitmemiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.