Şimdi Ara

Rock crawler&rock cruiser hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar

    Son zamanlarda rc hobisine merak sarmış durumdayım. Hızlı giden arabalardan ziyade 4 çeker arazi araçları hoşuma gidiyor. İnternet üzerinden yaptığım araştırmada, 1:10 ölçekli rock crawler olarak geçen bazı rcler var. Fiyatları 250-300 Lira arasında değişiyor. Ancak sanırım bunlar biraz çocuklara yönelik basit oyuncaklar. Üstlerine de keplerini monster truck tarzı göze çok da hitap etmeyen şeyler yapmışlar. Biraz daha araştırınca gerçek jeeplere benzeyen ayrıntılı kepleri olan ve mekaniği de kaliteli olan modellerin de fiyatlarının 2 bin lira civarı olduğunu gördüm. Bu arazi aracı olarak geçen 4x4lerin çoğu elektrikli. Sanırım genellikle hız üzerine olan rcler yakıtla çalışıyor. Sanırım ben de elektrikli bir tane alacağım. Biraz araştırınca Aliexpresste 600 Lira civarına rgt rock cruiser marka 1:10 bir model buldum ve hoşuma gitti. Bunun hakkında bilgisi olanlar alıp almamam konusunda tavsiye verebilirlerse sevinirim. Resimlerini ekliyorum.


    Rock crawler&rock cruiser hakkında


    Rock crawler&rock cruiser hakkında


    Rock crawler&rock cruiser hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 4 Temmuz 2021; 0:10:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • merhabalar hocam bende rc crawler hobisine yeni sardım.bi siteden axial wraith spawn aldım 2.el elektrikli.size tavsiyem ilk etapda yurtiçinden temiz 2.el alın enazından acemiliğinizi atarsınız.ilerleyen dönemlerde daha üst seviye araçlara geçebilir yada elinizdeki aracı upgrade edebilirsiniz.ama üstünkörü bi araştırma yaptım ve bu konuda ne güncel bi foruma nede türkçe detaylı anlatımlara denk gelebildim.yani herhangi bi sorunla karşılaşınca danışacak bi mecra bulamadım sosyal medyada :) belkide ben gözden kaçırdım ama gördüğüm kadarı ile rc crawler kullanıcısı pek çok değil ülkemizde.genelde nitrolu yada elektrikli driftciler çogunlukta :D
  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Aynen bahsettiğiniz gibi, ben de aktif bir forum veya site bulamadım. Araçlara gelirsek, Axial'ların 1:10 modellerinin sıfırlarının fiyatları 1500-2000 Lira arasında değişiyor. İkinci elde de çok fazla yok ve olanlar da hiç ucuz değil. Bir de Vaterra chevrolet blazer var o da çok hoşuma gitti ancak onu da sıfır olarak en ucuz 1900 Liraya, ikinci elde ise 1600e bulabildim. Yukarıda bahsettiğim rgt rock cruiseri bayağı bir inceledim. Youtubede de videoları var. Fiyatı da gerçekten güzel. Aliexpress te 600 Liranın altına dahi free shipping ile bulunabiliyor. Bir de satıcı açıklamada; vergi ve gümrüğe takılmaması için, düşük fiyat ve gift olarak gönderebileceğini belirtmiş..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekrar merhabalar,araştırmamı biraz derinletip sonunda Antalya Scale Crawler grubunu buldum.bi kaç kişi ile tanıştım ve baya yardım aldım ilk etapda.malum tek başına olmaz bu iş :)
    hangi ildesiniz bilmiyorum ama eğer istanbuldaysanız çok şanslısınız,orda baya crawler tutkunu var.aliexpresdeki aracı gördüm,biraz inceledim.öncelikle şunu belirtmek isterim offroad ve crawler da en iyi marka axial (araştırmalarım sonucunda bu sonuç çıktı) fiyatının pahalı olmasını buna bağlıyorum.he bide parça kalitesinide belirtmek isterim.benim aldıgım aracın servosu esc si alıcısı su geçirmez.şu linkden inceleyebilirsiniz aracı :http://www.axialracing.com/products/ax90045
    parça kalitesi çok önemli bu tür araçlarda.yani dediğiniz araçdaki esc nin özelliklerini pek yazmamış,1500mah pil ile kullanın demiş.1500mah ile 10-15dk anca oynanır,bide daha yüksek pil takmanıza olanak vermeyebilir esc bunuda dikkate alın.
    karar sizin hocam :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 18 Haziran 2017; 13:19:35 >




  • HoneyBadger82 kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Haklısınız, dediğiniz gibi en iyisi axial. Bir de vaterra ve tamiya gözüme çarptı. Axialden sonra iyi olarak bunlar var sanırım. Bunlar gibi iyi makinelerde fiyatlar genellikle aynı. Yani bu iş için en az bir 1500 Lira bütçe ayırmak gerekiyor sanırım. İkinci ele gelince, adamlar aletleri modlamışlar ve hemen hemen yenisinin fiyatına, bazıları yenisinden de pahalıya satıyorlar. Tabi bir de acemi olduğumuz için sorunlu bir aleti itelemeleri de sözkonusu olabilir. Hemen hemen aynı paraları vermişken bence sıfır alıp kendimiz modlasak, hem de yaparken öğrenmiş de oluruz, bu bana biraz daha mantıklı gibi geliyor.

    Bir de, ormana araziye gidince insan tüm gün sürmek ister. Piller dediğiniz gibi 15-20 dk gidiyor. yanınızda birkaç tane de yedek pil taşıyacaksınız ki eğlence yarıda kalmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 4 Temmuz 2021; 0:14:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vaterrayı duymadım ama tamiya kamyon alanında dünya lideri.bide traxax var ama oda crawlera pek girmemiş.drift içinse malum hpi.modlanmışları almak daha mantıklı aslında çünki modlama için biton para döküyorlar.ben ilk hatamı orda yaptım stok araç aldım.100-200daha katıp modlu araç almak daha mantıklı olcaktı.2.eller için 1500yeterli sıfırları için se 2000-2500 ayırman lazım.bnm aldıgım araç hepsiburada da 16500tl sıfırı ve yanında pil+şarj aleti verilmiyor.pil 200tl+şarj aleti 150tl gerisini siz hesaplayın :)

    benimde yakıtlı helikopter kullanan bi arkaşaşım var kesinlikle ilk etapta yakıtlıya bulaşma dedi.baya eski ve güvendiğim bi arkadaşım oldugu için onu dinledim.zaten mantıklı olanda o
    yakıtlı araçlar elektriklilere göre daha karmaşık.ben seçimimi eletrikliden yapa yaptım.malesef bu tür araçlarda tüm gün sürmek diye bişey söz konusu değil malum araç küçük parçalar küçük,normal araba gibi zorlamaya gelmez :) bnm aracı alırken arkadaş yanında nimh pil verdi.biraz araştırdım ve bu pillerin crawler için uygun olmadıgını söylediler.uygun değil derken nimh piller gücü azalınca araçta çekiş düşüyor o yüzden 2s yani 2 hücreli yüksek mah kapasiteli lipo pil aldım sahibinden den.dediğiniz gibi nimh pille 15-20dk sürebiliyorum ama lipo pil ile enaz 1 saat kullanırsın dediler.bakalım piller gelince görüp test edicez :)




  • bnm aracın şuanki hali(stok)

    Rock crawler&rock cruiser hakkında

    ilerleyen zamanlarda bi kaç parçasını değiştireceğim
  • İlk mesajda bahsettiğim rock cruiseri bir de ebayde inceledim, elektronik sisteminin su geçirmediğinden bahsetmiş satıcı ama bu ürün modlamaya ne kadar açıktır bilmiyorum.

    Şu an tamiya nın cc01 modellerini incelemeye aldım. Amortisör sistemi ayarlanarak rock crawler olarak da kullanılıyormuş ve bol yedek parçayla mod seçenekleri de mevcutmuş. Sıfırları 700-900 lira civarında üzerindeki kepe göre fiyatı değişiyor. Ama tabi sıfır ürünlere batarya, servo, şarj aleti falan dahil değilmiş. Sahibndende bir ilan gördüm, hoşuma gitti. Şu an satıcıyla pazarlık halindeyim. İlan no: 449007017 Bununla ilgili sizin de fikrinizi almak isterim. Bu ürünün kepi çok gerçekçi ve hoşuma gitti. Çıtırdan bir mod da yapılmış. Bir de öyle çok büyük tekerlekli monster truck tarzı çok hoşuma gitmiyor. Bakınca da gerçek arabaya benzesin oyuncak gibi durmasın istiyorum. Bunum lastikleri çok dişli değil, çamurda saplanabilir ancak daha dişli bir lastik de alınabilir belki sonrasında..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam yanlış anlamayın ama o ilandaki ürün baya kalitesiz.parçalardan belli zaten.mod derken biraz baktımda modlanmış hiç bişey göremedim,tam seçemedim ama aracın şase plastik sanırım,yada lastikler dolgu lastik.crawler için ya havalı yada süngerli lastik şarttır.hatta bunu yetersiz bulup içine metal koyanlarıda duydum(agırlık yapıp yol tutuşu daha iyi yapmak için).1600mh pil kullandığına göre esc küçük,ayrıca o pil 10-15dk belki dayanır.he düz yolda ileri geri yaparsanız 15dk bulur.öncedende dediğim gibi crawler diğer rc hobilerine göre biraz pahalı.tahminen nedeni bi çok farklı parçasının olması.misal ilk başta stok araç aldıgım için üzülüyordum ama şuan iyiki stok almışım diyorum.aliex den zevkime göre bi parça listesi yaptım ve belirli zamanlarda değişimleri kendi el emeğimle yapacagım.ilk olarak düşük hız ve yüksek torklu bi motor alıcam.sonra servo linklerini değiltircem,sonra şase linkleri değişcek fak ufak değiştircem yani :) size tavsiyem acele etmeyin,maddi durumu biraz daha toparlayıp düzgün bişey alın.anladığım kadarı ile sizin tarzınız full crawler,o yüzden d90 yada d110 alın.




  • Tekrardan selam. Hocam ben düşündüm taşındım ve 10 gün önce ilk başta bahsettiğim rgt rock cruiser için Aliexpress'ten 680 Liraya sipariş verdim bekliyorum. Youtubeye yazınca bayağı bir videosu çıkıyor. Axial kalitesinde olmasa da, kullanılan ve tercih edilen bir marka. En azından ne olduğu belli olmayan bir ürün değil. Su geçirmez elektronik aksamlı kullanışlı bir şeye benziyor. Gelsin bakalım göreceğiz. Bu arada Aliexpresste çok uygun fiyata çok güzel rock crawler aksesuarları var. (Vinçler, kancalar, tavan lambaları, tavan bagajları, vs) Araç geldikten sonra bunlardan da sipariş vermeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyarr

    Tekrardan selam. Hocam ben düşündüm taşındım ve 10 gün önce ilk başta bahsettiğim rgt rock cruiser için Aliexpress'ten 680 Liraya sipariş verdim bekliyorum. Youtubeye yazınca bayağı bir videosu çıkıyor. Axial kalitesinde olmasa da, kullanılan ve tercih edilen bir marka. En azından ne olduğu belli olmayan bir ürün değil. Su geçirmez elektronik aksamlı kullanışlı bir şeye benziyor. Gelsin bakalım göreceğiz. Bu arada Aliexpresste çok uygun fiyata çok güzel rock crawler aksesuarları var. (Vinçler, kancalar, tavan lambaları, tavan bagajları, vs) Araç geldikten sonra bunlardan da sipariş vermeyi düşünüyorum.

    hayırlı olsun ne diyim :) pişman olmayında.malum tr de bilinmeyen markalı araçlar pek tutulmuyo(satış olarak) yani beğenmeyip yada üst seviyeye geçmek için elinizden çıkarmak isteyince elinizde patlamasın onu demek istiyorum :)
    evet aliex de yedek parça ve aksesuar bol miktarda mevcut.ben aracı çoktan haşat ettim :) şanzıman dişlisini sıyırttım,sipariş verdim onu bekliyorum.ayrıca sispansiyon ve rot linklerinide metal yapmak için parçaları sipariş verdim.bakalım gelince aracı toplar foto atarım

    ekleme : bnm aracın aynısı sahibinden de bbiri satıyor 1000tl. baktım çok temiz.aklınızda olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 12 Temmuz 2017; 22:44:39 >




  • Evet o ilânı görmüştüm. Sizin attığınız fotodan aynı araç olduğunu anlamıştım ama araç benim tarzım değil. Benim hoşuma gidenler, birebir gerçekçi kepi olan ve tekerlekleri çamurlukların altında kalan kısa dingilli araçlar yani full crawler oluyor sanırım.

    Bu arada bahsettiğiniz metal yapacağınız aksamlar benim sipariş verdiğim arabada metal olarak geliyor zannedersem.

    Youtubeye rgt rock cruiser olarak yazıp videolara bir bakın, araç gerçekten çok marifetli. Piline de bakacağız artık. Eğer az gidiyorsa yedeği var zaten Aliex 'ten sipariş veririz gelir. Cebimizde yedek pille dolaşırız bitince değiştirir devam ederiz olur biter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyarr

    Evet o ilânı görmüştüm. Sizin attığınız fotodan aynı araç olduğunu anlamıştım ama araç benim tarzım değil. Benim hoşuma gidenler, birebir gerçekçi kepi olan ve tekerlekleri çamurlukların altında kalan kısa dingilli araçlar yani full crawler oluyor sanırım.

    Bu arada bahsettiğiniz metal yapacağınız aksamlar benim sipariş verdiğim arabada metal olarak geliyor zannedersem.

    Youtubeye rgt rock cruiser olarak yazıp videolara bir bakın, araç gerçekten çok marifetli. Piline de bakacağız artık. Eğer az gidiyorsa yedeği var zaten Aliex 'ten sipariş veririz gelir. Cebimizde yedek pille dolaşırız bitince değiştirir devam ederiz olur biter

    bbahsettiğim parçalar orj. de plastik ve öyle olması gerekiyor.sonuçta arac full crawler değil rock crawler.yani kaya tırmanıcısı.bu demek oluyorki baya bi darbe alacak araç o yüzden linkler plastik olur.herhangi bi sert çarpma sonucunda şaseye değil linklere zarar versin diye.şase 200dolar link 20dolar ben metal yapıyorum çünkü kaya tırmanıcısı olarak kullanmıcam aracı. kum ve toprak arazide kullanıcam genellikle.dediğiniz aracı biliyorum izlemiştim video ama bana hitap etmiyor pek tip olarak ve donanım olarak.e zaten fiyatıda ona göre.2. bi projem var şase scx10 aldım onu kendi zevkime göre toplıcam yavaş yavaş full crawler yapcam :)




  • Geçen hafta crawlerime kavuştum sonunda

    Gerçekten güzel bir makineymiş. Açıkçası bu kadar iyi bir makine beklemiyordum. Şasisi ve birçok aksamı metal. Kademe kademe uzayıp kısalabilen tamponlar, yağlı amortisörler falan çok başarılı. Memory foam lastikler ise ne çok yumuşak ne de çok sert tam olması gerektiği gibi. Ön ve arka tamponlarındaki ışık kitleri geceleri çok hoş durduğu gibi güzel de aydınlatıyor. Pil yuvası bile farklı boyutlardaki pillere göre ayarlanabilir olarak yapılmış. Pil deyince, üzerindeki 1500mah pil umduğumdan daha uzun, yani 35-40 dakika gidiyor ama bana yeterli gelmediğinden dolayı pil arayışına girdim. Esc 2s-3s lipo pil desteklediği halde, araç crawler olduğundan ben gerek görmedim açıkçası. Yaptığım araştırma neticesinde bir hobi dükkanında duratrax marka 5000mah nimh bataryayı buldum ve almak için gittim. Axial bayisi olan dükkandaki axialleri incelediğimde, benim aracımda metal olan pek çok aksamın axiallerde plastik olduğunu gördüm. Dükkandaki satıcı da aracımı incelediğinde çok beğendi ve iyi bir makine, yalnızca kepi biraz dandik olmuş, dedi. Axiallerin sert kepleri gerçekten çok daha hoş. Neyse pili aldım ama aracın soketleri mini tamiya olduğundan, soket uymadığı için birkaç çift de xt60 soket alıp evde güzel bir lehim işçiliği ile pillerin, arabanın ve şarj aletinin soketlerini değiştirdim. Resimlerdeki pil 5000lik olan, yuvasını ona göre ayarlayıp cırtlarla araca monte ettim. Sonuç ise harika. 2 saate yakın bir kullanım süresi ve artık tek dezavantaj olan pil sorununu da böylelikle halletmiş bulunuyorum. Bu arada yeni pil daha ağır olduğundan, aracın ağırlığı artarak çekişi de olumlu yönde etkiledi

    Rock crawler&rock cruiser hakkında

    Rock crawler&rock cruiser hakkında

    Rock crawler&rock cruiser hakkında

    Rock crawler&rock cruiser hakkında


    Rock crawler&rock cruiser hakkında


    Rock crawler&rock cruiser hakkında


    Rock crawler&rock cruiser hakkında


    Rock crawler&rock cruiser hakkında


    Rock crawler&rock cruiser hakkında


    Rock crawler&rock cruiser hakkında


    Rock crawler&rock cruiser hakkında


    Rock crawler&rock cruiser hakkında


    Rock crawler&rock cruiser hakkında


    Rock crawler&rock cruiser hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 31 Temmuz 2017; 22:25:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • öncelikle hayırlı olsun diyim :) cidden o paraya güzel ürün,daha iyisi alınamaz o paraya.hubların ve linklerin metal olması güzel.pil konusu karışık biraz.bu tarz araçlarda genellikle 2s 5000mah pil kullanıyolarmış ve pili ön tarafa alıyolarmış.bende yeni yeni bilgiler topluyorum crawler hakkında.buarada bende aracımı değiştiriyorum.traxxas trx4 almaya karar verdim.tr şatışı yok mecbur yurtdışından alcaz :) buarada siz ne kadar gümrük ödediniz?he bide bişey dikkatimi çekti amtortisörlerin birbirine yakın olması büyük dezavantaj.yani içten değilde keşke dıştan vidalanmış olsaydı ama diferansiyeller buna müsait değil.buarada rock crawlerlarda linklerin metal olmaması gerekiyomuş bunuda sonradan öğrendim :) yani kaya tırmanışlarda darbelerde esnemesi için plastik üretiyolarmış axial wraith de.metal yaptık bakalım dikkatli olcaz artık :D önceden dediğim gibi wraith i satarım yada kum toprak zeminde hız yapmak için kullanırım artık.kep olayı biraz sorunlu malesef.dingil mesafesine göre kep bulmak baya zor.biraz araştırma yaptım.tercih edilen kepleri çoğu 313mm yada 290mm dingil mesafesi (yani wheelbase olarak geçiyor) tutuluyor.sizinki 290mm ise land rover d90 yada çok güzel toyota kepleri takabilirsiniz.isterseniz facebooktan ekleyin beni daha kolay bilgi alışverişi yapabiliriz.özelden yazıyorum adresi.




  • Teşekkür ederim. Vergi ödemedim çünkü satıcı ürün bedelini kutu üzerine 35$ olarak yazdı kep olayı ise biraz sıkıntı. Aliex te çok güzel kepler buldum ama dingil mesafeleri 270 veya 275. Benim aracımda 240 olduğu için uymuyor. Ancak şasi, dingil mesafesini ayarlamaya izin veriyor. Şaftlar zaten uzayabiliyor ama linkleri daha uzunuyla değiştirmek lazım. Face kullanmıyorum bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyarr

    Teşekkür ederim. Vergi ödemedim çünkü satıcı ürün bedelini kutu üzerine 35$ olarak yazdı kep olayı ise biraz sıkıntı. Aliex te çok güzel kepler buldum ama dingil mesafeleri 270 veya 275. Benim aracımda 240 olduğu için uymuyor. Ancak şasi, dingil mesafesini ayarlamaya izin veriyor. Şaftlar zaten uzayabiliyor ama linkleri daha uzunuyla değiştirmek lazım. Face kullanmıyorum bu arada

    dingil mesafesi önemli.290mm için çok güzel kepler var ama aliex de kaliteli kep yok pek dikkat edin.lexan kepler ile şuan sizde olan kepin bi farkı yok.hard body kep bakın.buarada facebook kullanmanız iyi olurdu zira crawler tek başına hiç zevkli değil.facebook da baya aktif gruplar var.hafta sonları etkinlikler düzenliyolar.antalyada da var ama ist.daki daha aktif bi grup çok şanslısınız




  • Selamlar araçlar ve hobi merakınız devam ediyor mu :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.