Şimdi Ara

Robotik mi baksak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Hazırlıkta şunu aylarca beceremeyip direkt bırakmıştım şimdi dönüp dolaşıp yine buraya geldim kurması da yarım günümü almadı bu sefer xd

Gömülü çalışıyorum ama yarışma ve bölümdeki bitirmelerde genelde hazır mikrodenetleyici kullanan robotik projeleri üzerine yoğunlaşıyorlar, belki C++ için güzel bir kullanım alanı olabilir ama tabi ki çok niş bir alan. İlgimi çeken kısmı simülasyon programları değil de doğrudan sensörlerle iletişim kuracak platformlarda kodlama yapmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 11 Eylül 2025; 21:19:27 >

Mobil de hoş da ömür geçmez sürekli mobil kodu yazarak ya ai yapacan ki o da çok soyut ya da gömülü Robotik mi baksak 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • songünorganik kullanıcısına yanıt

Doğrudan robotik isimli ilanlar görmedim ama robotiğin kendisi yapay zeka, yol bulma algoritmaları, robot işletim sistemleri ve gömülü yazılımı komple kapsadığı için her birine ayrı ilan açıyorlar, yani savunma sanayii için böyle gördüm, bazı ilanlar görüntü işlemeye odaklanıyor bazıları C++ ile gömülü yazılım bazıları ise direkt ee işi sinyal işleme ya da mimari ile ilgili iş ilanları açıyorlar

Bunun dışında belki beyaz eşya ve otomotivde de böyle işler vardır diye tahmin ediyorum

gömülüden git bence türkiye'de kalacaksan. robotik falan fantezi. itü kontrol (robotik) mezunları bile bölümünün tam karşılığı işleri yapmıyorlar.

İyi ama abd’deki meslektaşın 5-10 katını kazanacak.

Sen ceng okumuyor musun nabacan robotiği. donanımla ilgili işler havalı geliyor da endüstride pek de öyle değil. yazılımda ve cs'te çok güzel cutting egde iş yapabileceğin bir dünya alan var zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7F987C698 -- 12 Eylül 2025; 7:46:10 >

Bir de robotik isminde ama bu işin biraz daha görünen tarafı, yarışmalar hep bu konseptte olunca aicı adamın da biraz ros bilmesi gerekiyor ama sektörde çok daha detaylıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 12 Eylül 2025; 10:50:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

multidisipliner bi alan olduğunu biliyorum da Türkiye'de böyle şeyler yok. Mühendislik tatminini türkiye'de bulamazsın.

ben yerinde olsam teknofest ile yarışmalarla uğraşacağıma research bulmaya çalışırdım. research stajı olur, hoca ile çalışma olur. bunlar daha etkili bence.

Aday olmazsa research + güzel bir yarışma varsa o olur ama researchlerde de robotik isteyen oluyor bakalım nasıl olacak, zaten AI görmekten gına geldi arkadaş low level alanda bile görüntü işleme var ben istemiyorum ya model tahmin vs, yazdığım kodun arkasında ne dönüyor bilecem

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.