Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (3169. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: gu_r_ay , Hicks , Cevdet141 , Cevdet141 , saddooo , burakizmr Daha Az
6 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 14 Misafir (3 Mobil) - 14 Masaüstü6 Mobil2 iOS
5 sn
63.390
Cevap
1.558
Favori
2.841.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
238 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
24. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 31663167316831693170
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben Roborock Qrevo Curv X robot süpürgeyi tavsiye ediyorum. Kendimde kullanıyorum ve çok memnunum :) Çalışmasını, temizliğini ve temizleme pratikliğini gördükten sonra anneme ve kayınvaldeye de aldık. Bu iş bize pahalıya patladı 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bence hala yazılımda Roborock önde ancak kuru ve ıslak temizlik performansında Ecovacs hakikaten önde. Defalarca yazdım çizdim, fiziksel olarak mantığını da anlattım emiş gücünün robotların temizlik performansı ile çok da ilgisi olmadığı yönünde. Her neyse, f/p olarak T30 pro ve X11 çok iyi makineler.
    Tabii ki Curv X de gayet başarılı - onu da iki hafta önce denedik - şansızlık eseri yan fırçasını bir yere takıp kırdı. Forumda Dreame fanı çok, yeniden yorum yazıp kimseyi kızdırmayayım. Onlar da güzel makineler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 13 Kasım 2025; 22:39:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu arada yurt dışında roborock global de Curv 2 Pro da çıktı. Türkiye gelme süreci, fiyatı, Kasım kampanyası ile uygun fiyata yakaladım için beklemek anlamsız geldi.

Curv 2 Pro Link:

roborock global official store
    Qrevo Curv 2 Pro - Power, Gracefully Delivered.
    https://global.roborock.com/pages/roborock-qrevo-curv-2-pro

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ecovacs X11 Pro Omni 47.318 TL
    www.vatanbilgisayar.com
    Ecovacs Deebot X11 Pro Omni Robot Süpürge fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/ecovacs-deebot-x11-pro-omni-robot-supurge.html

Dreame X50 Ultra (Temizlik makinesi hediyeli 56.086 TL
    www.vatanbilgisayar.com
    Dreame X50 Ultra Complt Beyaz Robot Süpürge fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/dreame-x50-ultra-cmlt-wht-beyaz-robot-supurge.html

Roborock CurvX 57.061 TL
    www.vatanbilgisayar.com
    Roborock Qrevo Curv X Robot Süpürge fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/roborock-qrevo-curv-x-robot-supurge-beyaz.html

36 bine X40 Ultra alıp geçeyim diyorum ama 10 bin artırınca X11 Pro aklımı kurcalıyor. 47ye çıkmışken de bir 10 bin daha çıkıp CurvX mi alsam diyorum. Bu işin sonu yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• NS_85 kullanıcısına yanıt

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Edit: Vatan’da 56.000 lira ve yanında bir de 7000 lira değerinde Dreame N10 taşınabilir halı ve koltuk yıkama makinası hediye ediliyormuş. 10.000 liralık orijinal sarf malzemesi + 7000 halı yıkama ile 39.000 lira maliyeti olur X50’nin. Bence mükemmel fırsat…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 14 Kasım 2025; 0:59:23 >
  • NS_85 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi bu işin sonu yok. 20 bin daha fazla verip en üst modeli alacaksınız spiral moplu cihazlar son dönemlerini yaşıyor. Roller moplu sıcak su ile paspas yapan cihazlar yolda. X40 alıp 4-5 sene sonra aradaki 20 bin lirayı da ekleyip sıcak su ile paspas yapan roller moplu bir cihaz almak da mantıklı olabilir. X40 o zamana kadar kesinlikle sizi idare edecektir.

Dreame X40 \ L40 18 parça aksesuar seti 518₺ (TEMU)

İçindekiler :
    - 1 x Ana Fırça(Kauçuk)
    - 4 x Yan Fırça
    - 3 x Toz Kutusu Filtresi
    - 4 x Toz torbası
    - 3 x çift paspas bezi(6 adet)

https://www.temu.com/kuiper/uk1.html?subj=goods-detail&_bg_fs=1&_p_mat2_type=a4002&_p_jump_id=1040&_x_vst_scene=adg&adg_ctx=a-394b56ba&goods_id=601102350290933&_p_rfs=1&_x_ads_channel=kol_affiliate&_x_campaign=affiliate&_x_cid=2036465605kol_affiliate&_x_ads_csite=search&g_lg=tr&g_ccy=TRY&g_site=174&g_region=203&_x_ns_adg_stid=d233e0f97f97447287dfc7ef0adaaa69
    Yeni üye kuponu ile ekstra %30 daha iniyormus (acu576035)

Dreame X40 \L40 13 parça aksesuar seti 2.500₺ (dreame TR online mağza)

İçindekiler :
    - 1 x Ana Fırça(Kauçuk)
    - 2 x Yan Fırça
    - 2 x Toz Kutusu Filtresi
    - 2 x Toz torbası
    - 3 x çift paspas bezi(6 adet)

dreame türkiye resmi sitesi
    Robot Süpürge Aksesuar Seti (13 Parça) | Dreame X40 Ultra Uyumlu
    https://dreametech.com.tr/products/dreame-aksesuar-seti-x40-ultra-l40-ultra-icin

• sabriaga81 S kullanıcısına yanıt

Spiral moplu cihazların son demlerini yaşadığı sonucuna nasıl vardınız?

Döner çift moplu mekanizmaları çok basit ve ayrıca çok da etkili temizlik yapıyorlar. Endüstriyel temizlik makinelerinde aynı mekanizma vazgeçilmez durumda. Mekanik olarak her yönden hem mühendisliği, hem uygulaması hem de verimleri daha yüksek. Yuvalarında bırakılabilme gibi ciddi bir kolaylıkları da var. Kaldı ki zemine basınç da uygulayabiliyorsunuz inatçı kirler için.

Ecovacs kendine bir farklılık yaratmak için roller mop sistemine geçti ama dışardan satın aldığı tüm yapılarda sonradan sorun çıktığını biliyoruz (bkz. iRobot'tan satın alınan T9 AIVI çift ana fırça sistemleri)

Ben mop sistemlerinin geleceğini çift dönerli yapılarda görüyorum.

Evet paspasta gerçekten rakipsiz, rulo fırça çok başarılı ancak beni tereddütte bırakan s10 gibi bunun da tepede lidar sensörünün bulunmaması, s10'da en çok delirten şey doğru düzgün haritalama yapamaması veya saçma sapan yerlere girmesi, burada da alanların yorumunda evin bazı bölümlerine girmediği haritayı düzgün çıkarmadığına denk geldim, sadece öndeki kamera ve yandaki sensörler ile haritalama yapıyor buda tereddüte düşürüyor açıkcası.

Çok teşekkürler detaylı açıklamalar için. Bende aynı modeller arasında gidip gidip geldim. Şu an hali hazırda roborock s6 max v kullanıyorum gayet memnunum. Yeni nesil çöp haznesi, lidar olayı, yan fırçalar, mop kurutma vs çok cezbediyor. Bir kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

1. Çöp haznesi ve su tankı temizleme durumu nasıl? Kaç metrekare temizleme sonrası gidiyor ortalama? Boşaltma süresi ne kadar? Deneyimle şansınız oldu mu?
    2. Mop kurutma performansı nasıl ve süresi ne kadar?
    3. Emiş gücünü en sonda denediniz mi? Ses desibeli ne kadar en sonun(Ölçme imkanınız varsa akıllı saat veya telefon ile en sonda yanında getirip ölçerseniz ciddi fikir verecektir.)
    4. Halılar üzerinden temizlik yaparken mop durumu nasıl? Sürtme veya temas etme nemli bırakma durumu oldu mu?
    5. Birde en son tüm ev temizlik süresi ve temizlediği alanı yazarsanız ve şarj ne kadar gittiğini fikir sahibi oluruz.

Bendeki s6max v ile karşılaştırmak için bu soruların cevabını merak ediyorum.

Hayırlı olsun cihazınız güzel günlerde kullanın.

• Beyler 5 yıldır roborock v5 max kullanıyorduk ve çok memnunduk ama değiştirme zamanı geldi artık, uzun süre sorunsuz kullanabileceğim parça ve sarf malzemesi temininde çok sıkıntı yaşamayacağım en mantıklı cihaz hangisi.Parasal olarak bir sınır yok ama verdiğin parayada cidden deyecek bir ürün almak isterim.Önemli kriterler mop ve süpürme işi en iyisi olsun, paspas temizleme işini kendi yapsın hijyen olayı iyi olsun,temizlik yaptıktan sonra uğraştırmasın tozuydu paspasın kiriydi.Cisimleri tanısın alsın yerini değiştirsin gibi özelliklere gerek yok diye düşünüyorum.Evde halı hiç kullanılmıyor.Bu konuda bilgili arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.Not: roborock v5 max alırkende burdan tavsiye almıştım çok memnun kaldım, yardımcı olan ve olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

2.5 yıldır 90 m2 evimde Xiaomi Mop 2 Pro kullanıyorum. Genel anlamda bir problemi yok ama tam anlamıyla temizlik hissini vermiyor bana bir türlü robot. Süpürgesi eh idare ediyor ama Mop özelliği bence facia. Titreşimli mop diye gaza gelip aldık zamanında ama bence hiç işlevsel değil. aldığımdan beri mop özelliğini 3 kez bile kullanamamışımdır.
    Dolayısıyla bu yeni mop yapan ve daha iyi süpüren makineler hep göz kırpıyor içimde uktesi var :)

Kararsız kaldım: 25-30 bin bütçe ile Ecovacs T30 gibi f/p bir ürün mü yoksa paraya kıyıp roborock qrevo curvX mi alsam diyorum.

Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
    Belki benim gibi durumda olan başka arkadaşlar da vardır.

Şimdiden değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FenderS -- 14 Kasım 2025; 13:31:1 >

Hocam hangi cihaz var sizde , uygulama ayarlarından gelişmiş tarama,akıllı engel görme, true dect tarzından bir ayar varsa onu kapatın,

Mop yaparken suya herhangi bir kimyasal katmayacak mıyız bu cihazlara beyaz sirke demiş hepsirobot sizler ne kullanıyorsunuz acil tavsiye lütfen

Hocam her üreticinin önerdiği katkılar var lakin temel kural köpürmeyen bir temizlik malzemesi olması yönünde. Ben 10r için Roborock katkısını alıp özel haznesine koydum. Lakin bu yüzey temizleyici değil gibi hissettim. Kirli su haznesinde yeni yaşam formları oluşmasını engellemek için olduğunu düşünüyorum. O yüzden temiz su haznesine bi çay bardağı beyaz sirke atıyorum her doldurduğumda, hem kireçlenmeyi geciktirme için de makul bence.

Bu arada s5 max su haznesine az pronto koyardım. Hiçbir sorun yaşamadım ama her temizlik sonrası haznesinde kalan suyu boşaltır hazneyi kurumaya bırakırdım. Tabi bunu 10r’a o kadar para verdiğim için yapmıyorum.

Çamaşır suyu önerilmez ama ben 7-8 kullanımın birinde çok az damlatıyorum. (1/100 oranında su ile karıştırmak dezenfekte etmek için yeterli, buram buram çamaşır suyu kokutmaya gerek yok). Tabi bu benim yaptığım, bunu öneri olarak almayın. YTD.

• 
Sayfa: önceki 31663167316831693170
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.