Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (3168. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ebrarkenan , kenai Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 14 Misafir (3 Mobil) - 12 Masaüstü4 Mobil
5 sn
63.390
Cevap
1.558
Favori
2.841.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
238 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
73. Sırada  bugün en iyi #19
Sayfa: önceki 31663167316831693170
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dreame konusunda:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162483804

Valla ben de onu diyecektim bütün robotlar leş gibi ve binlerce metrekare çalışma alanı oluyor görüntülerde, aynı pisliği alsa o kadar çamur olmaz bütün robotlar tarladan çıkmış gibi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • Hicks kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim  

O başlığa bakacağım X40-50 kullanıcıları oradaymış  

Bu adam bence çöp torbalarından tekrar topluyor bahçesinden de çamur falan karıştırıp tekrar teste sokuyor  

Garanti uzatma bir X40 modelinde yüksek. Ülkemizde çok satıldığı için firma kurnazlıkmı peşinde yoksa parçalarımı özel sence?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 13 Kasım 2025; 0:56:18 >
    X40 normal, X50 hatalı, yeni ürünleri eklerken yanlış gitmişler L40s Pro Ultra paketi fiyatı o, X50 6499 lira olacak düzelince. Ben de yeni modeller gelince fiyatta indirim bekliyorum, sonra uzatacağım.

Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

S8 Pro Plus'tan daha mı iyi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5-6 yıl önce AliExpress üzerinden önce kendime sonra anneme aldığım Ecovacs T8 Aivi modeli anakart sorunu sebebiyle kullanım dışı kaldı. (O zamanki fiyatı 600 dolara yakındı) (Benimkinde sorun yok ve çok çok daha az kullanılan anneminkinde sorun çıktı) Ben de mop kısmında T8 kadar teferruata ihtiyaç olmadığından anneme Roborock S8 Max Pro aldım. Fiyat/performans konusunda başarılı olmasını umuyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ses seviyesi olarak evet

süpürme kabiliyeti olarak evet

önüne çıkan süpriz engelleri görüp çarpmadan işine devam etmesi evet

pil performansı evet

diğer üstünlükleri S8 Pro Plus üründe olmadığı için (kamera vs.) ile kıyaslayamam.

Hocam limit fark etmeden roborocktan alınacak en mantıklı cihaz hangisidir. Hani şuna bu para değmez dediğiniz cihazları cikarak

Roborock Qrevo Curv X Robot Süpürge

Yurt dışdaki forumlar, YouTube kullanıcı deneyimleri karşılaştırma siteleri 2 aydır araştırdığım mağzada incelemediğim robot süpürge kalmadı diyebilirim.

Roborock Saros 10R önceliğimdi fakat 65.000 TL fiyatın stoklarda kalmaması sebebi ile faiş fiyatlarla satıldığını görünce vazgeçtim.

Son olarak Dreame X50 + yanında halı yıkama makinesi 56.000 TL ve Roborock Qrevo Curv X 59.999 TL kampanlarını yakalayınca Roborock Qrevo Curv X robot süpürgeyi aldım. İnanılmaz hızlı haritalama ve kusursuz modellemeye sahip odanın net şekli, m2si eşyalarına kadar herşeyi çıkartıyor. Yeni nesil Lidar sensör ile yazılım birleşince buna şaşırmamak gerekiyor. Üst temas ve menzil bulucu sensörü içeriye girip çıkması her yere girip çıkmasını kolaylaştırıyor.

22.000 Pa HyperForce emiş gücü yüksek olmasına rağmen çok sessiz çalışıyor. Türkçe konuşarak bilgilendirmeleri sesli yapıyor. AI kullanarak tam temizlik yaptırdım. Halıların ucunda püskül olduğu halde onlarla savaşmadı :) Gayet güzel temizledi. Tilt olayını çok beğendim eşiklerden halılardan güzel geçiyor. %100 şarj ile bütün evi temizledi. Yerlerde iz dahi bırakmadı. Halılarıda yıpratmadan yüksek emiş gücüyle temizledi.

Geri kaçınmalarını çok beğendim. Yerden geçen kablonun, koltuk sandalye ayaklarının milimi milimine köşelerine kadar temizledi. Kesinlikle hiç bir yeri ıslak bırakmadı. İstasyonuna gidiyor mopunu yıkıyor kurutuyor, suyunu değiştiriyor, tozunu bırakıyor.

FlexiArm teknolojisi kavisli yan fırçası ve kenar paspaslama sayesinde kör ve köşe duvar kenarlarını dahi uzatarak temizledi.

AI teknolojisi, Lidar sensörler ve yazılım kalitesi ile hangi alanda neyi tespit ederse ne yapacağına hızlıca karar verip ona göre temizliğini yapıyor.

80 derecede paspaslarını yıkaması temizlik ve hijyen açısından güzel. 45 derecede kurutması güzel nem olmuyor.

Temizlik sonrası fırçasında saç dolanması görmedim. Püsküllü halı köşeleri dahi dolanmamıştı. Temizlik çok kolay. Zaten uygulamasıda temizlik frekansını ve neyi temizlemeniz gerektiğini söylüyor.

Cep telefonundaki uygulamasınıda beğendim.
    Kameralarından da uygulamadan bağlanıp evi izleyebiliyorsunuz.

Evcil hayvan içinde ayrı bir algoritma yapmışlar. Kediyi görünce sessizleşiyor korkmasın diye yan fırçayı döndürmüyor ilginç :)

Gece çalıştırıp karanlık ortamda da izledim. Işıkları ile açılı iyi aydınlatma sağlıyor. Şimdi karanlıkta çarpacak dediğim hiç bir yere çarpmadı. Sensör ve yazılım kalitesi sayesinde gündüz gibi temizledi.

Şimdilik tecrübelerim bu kadar. Biraz uzun oldu fakat benim gibi iyi bir tercih yapmak isteyenler için en azından paylaşım yol göstermiş olur.

• toprakyalin kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın hayırlı olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    İyi forumlar

Teşekkür ederim

Teşekkürler. Bende yukarıda yazdığım gibi Saros 10R ile Qrevo Curv X arasında sizin gibi çok iklemdeydim. Tercihinizi rahatlıkla Roborock Qrevo Curv X yana kullanabilirsiniz. İyi ki almışım diyeceksiniz.

Peki araştırırken hemen hemen aynı özelliklere sahip ecovacs x11 omni neden tercih sebebiniz olmadı merak ettim. Bende araştırmadayım ecovacs bana daha yakın geliyor görüşünüzü merak ettim

Ali bey merhaba; roomba 980-981 serisi için replacement batarya soracaktım.

iRobot R5XX, R7XX, R9XX, i7+, S9+ Neato Botvac 85, D5, D7 iLife A9s, Zaco W450, A10S, Ecovacs O950, O960, T8+ Samsung 7900 , Roborock S6MAXV, Narwal, Trifo Lucy, Neabot, Lydsto R1
  • axXxo kullanıcısına yanıt

Ecovacs geçmiş yıllarda yazılım olarak kullanıcısını üzdüğü için tüketici biraz uzak duruyor haklı olarak.

Aslında yeni serileri çok başarılı ama kendisini ispat ettirmesi gerekiyor.

Ecovacs X11 Omni çok güçlü bir rakip ama Curv X’in ultra ince gövdesi, 22.000 Pa emiş gücü, 80°C sıcak suyla paspas temizleyen istasyonu ve Matter desteği onu günlük kullanımda daha pratik ve uzun vadede daha uyumlu hale getiriyor.

Roborock Qrevo Curv X'in FlexArm teknolojisi, fırçayı ve paspası köşe ve kenarlara kadar uzatarak temizlikte en yüksek kapsama alanını sunuyor. Ecovacs Deebot X11 Omni de iyi bir kenar temizliğine sahip olsa da, Roborock'un bu mekanik uzantısı, özellikle duvar diplerinde ve mobilya ayaklarında daha iyi.

22.000 Pa emiş gücü ile Ecovacs X11 Omni'nin 19.500 Pa'sından daha güçlüdür. Bu, halılardaki ve sert zeminlerdeki derinlemesine kir ve tozu çekmede avantaj sağlar.

Genel kullanıcı geri bildirimlerinde, Roborock uygulaması (haritalama, engel tanıma, alan yönetimi) genellikle Ecovacs'a göre daha stabil, hızlı ve güvenilir olarak değerlendirilir.

Halı ve toz çekişinde Roborock önde; paspaslama ve lekelerde Ecovacs daha güçlü.

Roborock hijyen odaklı, Ecovacs paspas performansında daha yoğun.

Dar alanlı evlerde Roborock avantajlı.

Ecovacs X11 Omni de harika bir cihaz, ancak Roborock'un sahip olduğu yazılım olgunluğuna ve özellikle de yuvarlak fırçanın bakım kolaylığına sahip değil.

Kısacası, ben "en güçlüyü" değil, "en akıllı ve en sorunsuzu" seçtim.

Ecovacs X11 Omni bir kaç yurtdışındaki yorumu aşağıda sizinle paylaşıyorum:

İade süresi dolmadan önce X11'imi iade etmeden önce bir sürü sorunla karşılaştım:

Ara sıra artık paspas yapmamaya karar verirdi

Haritalama aşamasında hiçbir sorun yaşamamama rağmen, LVP'mden birinci kattaki misafir süitimdeki halıya "eşiği" geçmeyi rastgele reddediyordu

Fırça silindirleri için asılı kauçuk conta, LVP'min eğimine takılıyordu ve X11'in LVP'nin uzun kenarlarına her çarptığında vurmasına neden oluyordu

Çok uzundu. Mutfak dolaplarımın altına hiç sığmıyordu, bu yüzden sürekli kendini zorla altına sokup gövdeyi sıyırıyordu ve sonuçta pek bir şey temizleyemiyordu.

Yukarıda bahsedilen yükseklik sorunuyla birlikte, yan fırçanın uzatılamaması, dar alanlarda düzgün temizlik için büyük bir sorun teşkil ediyor. Yan süpürme fırçası uzatılsaydı, yükseklik daha az sorun olurdu.

Yazılım ve (daha da önemlisi) destek çok yetersizdi.

Tekrar denemek için gerçekten çok istekliydim çünkü baktığım her yerde yüksek puanlar alıyordu. Ama deneyimim hayal kırıklığıydı. Süpürmede harika bir iş çıkardı ve paspas çalıştığında zeminlerimin ne kadar temiz olduğuna hayran kaldım. Ancak paspaslama sırasındaki yetersiz destek, yan fırçanın uzatılamaması ve yüksekliğiyle birleşince LVP'de sorunlara neden olan koruyucu fırça silindiri contası, yazılım güncellemeleri ve donanım garantili değişimle düzeltilmesini ummak ve dua etmek için fazlaydı.

-----

X11'imi de iade ettim. Yan fırça her halıya dolanıp robotu engelliyordu. Halıya sıkışan fırça kıllarını kesmek için makas kullanmak zorunda kaldım. Elbette, "Halılarda yan fırçayı döndürme" özelliği eklemek kolay olurdu, ancak Ecovacs'tan bu konuda pek bir şey beklemiyordum. Gerçekten üzücü çünkü robot mükemmel bir iş çıkarıyordu, ancak bu yazılım hatası yüzünden kullanılamaz hale geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toprakyalin -- 13 Kasım 2025; 22:11:22 >

• Hepsirobot kullanıcısına yanıt

Valla hocam bende 360 s10 gibi bir facia atlattığım için inanın yoğurdu üfleyerek yiyorum. Koltuk altına girmesi için lidarı içine girebilen model bakıyorum onlarda belli tepe modellerde var sadece, curvx, saros(onu da siz tavsiye etmiyorsunuz) , dreame(servis ve yedek parça sorunu sebebiyle liste dışı) x11 Omni serisi kalıyor. Senelerdir hep ecovacs içimde kaan ukte , s10 alırken çift fırçalı ecovacs çıkmıştı tr de satışı yok diye alamamıştım :(

şimdi de dediğiniz gibi yazılımı dünya genelinde yankı uyandıracak kadar sorunluydu ancak büyük anlamda çözmüş gibiler. Sizin x11 serisini inceleme şansınız oldu mu yakından hiç.

Yapay zeka banada benzerlerini söyledi, ben farklı birşey var mı diye merak etmiştim aynılarını görmüşüz. Teşekkürler cevap için

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.