Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
56.066
Cevap
1.321
Favori
2.233.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeniden merhaba,

    Sanal kule ve sanal duvar kavramlarımız biraz akıl karıştırmış, öncelikle onu düzelteyim.Sanal duvarın tek bir işlevi vardır, konulduğu çizgiden öteye robotumuzun geçişini engellemek. Sanal duvarlar ise adeta bir deniz feneri gibi yol gösterirler: 'burada başka bir mekan da var' veya 'devam et, ev üssü ileride' türünden iletişim yaparlar robotunuza.

    Optik göz, 700 serisinde mevcut olacak. Temel amacı robotumuzun temizleme mekanızmasının 'gözünden' kaçanları yakalamak olan optik gözler diğer firmaların robotları gibi odayı değil sadece zemini kontrol etmek amaçlı olacak. Optik göz, temizlik ünitesinin her ik itarafında yer almaktadır ve 3 boyutlu algılama yapar, dolayısı ile desen farkları vs. sorun değildir. Dünyada 7 milyondan fazla iRobot Roomba var ve bu ürünlerden alınan harika deneyimler sayesinde hemen her şey düşünülmüştür. En yakın rakibimizin sadece 370bin adet robot satabildiğini belirtmek isterim.

    Haritalama fonksiyonumunuz temel işlevi bir girdiği odaya tekrar girmemek değil, daha etkin dolaşma planı çizmek ve bir temizlediği her noktadan en az 3 defa geçerek bir elektrik süpürgesinin yaptığı temizliğin aynısını yapabilmektir.

    Yer temizlik robotlarının temel işlevi ev temizliğini sizden bağımsız kılmak ve evi her daim temiz tutmaktır. Tabii ki bir elektrik süpürgesinin gücüne eşit emiş yapmıyor görünebilir ancak normal elektrik süpürgelerindeki vakum motorunun emiş ağzına olan uzaklığı yüzünden yaşanan ciddi kayıp bizim robotlarımızdaki mesafe ile karşılaştırıldığında emme gücümüz hiç de azımsanacak boyutta değildir. Sadece Roomba yer temizlik robotlarında bulunan ters yönde çalışan çift fırça, bizim temizliğimizin ama unsurudur. bu boyuttaki bir vakum motorunun alabileceği parçaların boyutları bellidir ve ancak çok ciddi bir fırçalama teknolojisi ile desteklendiğinde çok güzel temizlik sonuçlarına ulaşılabilir.

    Bize gelen yansımalardan anladığımız kadarı ile, Roomba sahipleri elektrik süpürgelerini 15 günde bir, koltukların üzerini süpürmek için kullanıyorlar. Hem Roomba kullanıp, hem de sürekli elektrik süpürgesi kullanan müşterimiz yok, bildiğimiz kadarı ile. En titiz 'annelerimiz' bile, önceden burun kıvırsalar da, Roomba'nın rahatlığına ve tatmin edici temizliğiine alışıyorlar kısa sürede.

    Son olarak, meşhur fiyat konusu.. iRobot Roomba 700 serisinin fiyatlarının, aynı 500 ve 600 serisi gibi, ABD fiyatları ile aynı olması bizim elimizde olan bir konu değil. Hemen her üründe olduğu gibi, ABD firmaları kendi ülkelerinde çok ciddi bir korumacılık ile fiyatlarını ucuz tutuyor ve ihraç ettikleri ürünlerin fiyatlarını iki katı gibi bir marj ile belirliyorlar. Bunu kolaylıkla Apple ürünleri ile fiyat karşılaştırması yaparak da görebilirsiniz. Üzülerek belirtmeliyim ki, fiyatlarımız sadece Avrupa ile paralel olacaktır. iRobot ürünlerinin ABD menşeili diğer ürünlerden farkı, ülkemizde çalışabilmesi için batarya kontrol devrelerinde ve ana programında değişiklik yapılması zorunluluğudur.

    Yer yıkama robotumuz Scooba, 60-80 metrekare alanı haznesindeki su ve deterjan karışımı ile yıkayıp fırçalayarak temizler ve kurutur. bir aksilik olmaz ise önümüzdeki ay, en gelişmiş modeli olan 390 serisi ve sonraki aylarda da küçük 230 modeli piyasaya verilecektir.

    Ülkemizin satın alma alışkanlıkları son iki senede hep yüksek modellerden yöne olmuştur. Bunun temel sebebinin teknolojiye düşkünlük olduğunu düşünüyoruz. Aynı cep telefonlarında olduğu gibi, robotlarda da en gelişmiş teknolojiye yatırım yapmak daha akıllı bir yöntem olarak görünüyor.

    Saygılarımızla,




  • Sayın irobottr güzel özetlemiş, roombalarda bir noktadan birden fazla kez geçilmesi irobot firmasının yapılmasını gerekli gördüğü bir davranış şekli. bu sayede özellikle halılar vb farklı yönlerden fırçalanmış oluyor, biliyorsunuz halıların tüylerinde yatış yönü var, ters yönden de fırçalanmazsa tozlar tam olarak alınamaz düşüncesiyle.

    Öte yandan fiyat mevzusunda, yapacak birşey yok gibi, çünkü avrupa ile bir fiyatlandırılıyoruz, sanıyorum cihazların türkiye dist. tarafından alışı da EUR cinsinden ücretlendiriliyor. Umarım 780 serisi de en kısa zamanda ülkemize gelir, 625e yakın fiyatlandırılırsa alınabilecek bir robot, okuduğum bir yabancı forumda 780 modelinin 8 aydır her gün kullanıldığı ama en ufak bir sorun çıkarmadığı yazıyordu.

    Bir de firma yetkilisine bir sorum olacak, aerovac ve aerovac2 bin ler elinizde var mı? şu an satılan modellere uyuyor mu?

    Teşekkürler, saygılar.




  • @irobottr, bu açıklamalarınız şimdi taşları yerine oturttu. Ben alım işimi 6 ay kadar öteledim. Bu arada gelişmeleri sitenizden takip edeceğim.

    Elbette Amerika'daki fiyatlarla buradaki fiyatların bir olmasını beklemiyoruz. Tüketicinin 1 tane ürün getirtmesi € 75 euronun altındaysa sorunsuz oluyor ama ithalatçı firmanın ne masrafları var ben bilebiliyorum çünkü bende bir Amerikan Petrol arama firmasında Lojistik sorumlusuyum. Sürekli yurt dışından özellikle Amerika ve Çin'den malzeme ithalatı yapıyoruz. Bu nedenle sizin masraflarınızı ve işin zorluklarını bilebiliyorum. En basiti bir ordino ücreti 150.-TL'dir.

    Çin demişken söylemek istiyorum. Petrol sondaj malzemelerinde dahi Amerikalı firma kendi malı yerine Çin mallarını tercih etmeye başladı. Artık eskisi gibi dandik ürünler yapmıyorlar. daha doğrusu düzgün ürün siparişi verilirse adamlar çok iyi mal üretiyorlar. Siz ödediğiniz ücrete göre mal alabiiyorsunuz.

    Bu nedenle artık ben Çin malı kötüdür demiyorum. Sen ucuz olsun diye kötü mal sipariş vermiş oluyorsun. Yoksa 5.-TL'ye 12 dijitli masa üstü hesap makinesi olur mu?




  • merhaba,

    Bir süredir ben de 581 ürününü almayı planlıyorum. Ürün şu anda stoklarda görünmüyor. Stoklara ne zaman gelmesinin beklendiğini ve sözünü ettiğiniz mağazanın tahmini açılış zamanını belirtebilir misiniz?

    Bir de bir arkadaş 625 ürününü panorada gördüğünü belirtmiş ama bu ürün de internette stokda görünmüyor. İnternette görünmeyen ürünleri ofisinizden temin etmemiz mümkün müdür?

    Teşekkürler
  • Değerli üyeler,
    iRobot Roomba 581 ve 625, sevgililer günü haftasında tükendi.
    Gümrükleme işlemleri bu hafta içinde bitmediği için ve açığa satış yapmayı uygun görmediğimizden websitemizde kapalı duruma getirildi.
    Önümüzdeki hafta ürünlerimiz tekrar stoklarda olacaktır, fiyatlarımızda herhangi bir artış yoktur.
    Türkiye'nin ilk robot mağazası Mart ayının ortalarında Ankara Çayyolu DoraPark'ta açılacaktır.
    DonanımHaber forumunda açılış duyurumuzu yapacağız tabii ki.
    Saygılarımızla,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irobottr

    Değerli üyeler,
    iRobot Roomba 581 ve 625, sevgililer günü haftasında tükendi.
    Gümrükleme işlemleri bu hafta içinde bitmediği için ve açığa satış yapmayı uygun görmediğimizden websitemizde kapalı duruma getirildi.
    Önümüzdeki hafta ürünlerimiz tekrar stoklarda olacaktır, fiyatlarımızda herhangi bir artış yoktur.
    Türkiye'nin ilk robot mağazası Mart ayının ortalarında Ankara Çayyolu DoraPark'ta açılacaktır.
    DonanımHaber forumunda açılış duyurumuzu yapacağız tabii ki.
    Saygılarımızla,

    @irobottr,

    7xx seri modelleri ithal etmeyi planlıyor musunuz? Müşteri profilinizin bu seriyi almaya daha meğilli olacağını düşünüyorum...
    En azından müşterilerinize seçenek sunmuş olursunuz tabii eğer abartı bir fiyat olmazsa. Selamlar...

    Not: Açılış haberinizi bekliyor olacağım...




  • Merhaba,

    700 serisinin bazı modelleri önümüzdeki aylarda ülkemizde de piyasaya verilecektir.
    Şu aşamada fiyatlarda önemli bir değişiklik görünmemektedir.
    İlginize çok teşekkür ederiz.
    Saygılarımızla,

    Irobot Türkiye
  • Arkadaşlar bende aklıma Samsung SR-8845 Navibot koydum hem digerlerine göre ucuz hemde kullanışlı gibi görünüyor aranızda kullanan varsa özelliklerini yazarsa sevinirim bugün yarın alıcam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crab84

    Arkadaşlar bende aklıma Samsung SR-8845 Navibot koydum hem digerlerine göre ucuz hemde kullanışlı gibi görünüyor aranızda kullanan varsa özelliklerini yazarsa sevinirim bugün yarın alıcam


    Türkiyeden alacaksanız, Roomba tavsiye ederim tercihen 581. Fiyatı biraz daha yüksek ama sr8845 den beklediğiniz temizlik performansını bulamayabilirsiniz, 8895 ler fena değil ama onlar da henüz türkiyede yok.

    Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnTheWay

    quote:

    Orijinalden alıntı: crab84

    Arkadaşlar bende aklıma Samsung SR-8845 Navibot koydum hem digerlerine göre ucuz hemde kullanışlı gibi görünüyor aranızda kullanan varsa özelliklerini yazarsa sevinirim bugün yarın alıcam


    Türkiyeden alacaksanız, Roomba tavsiye ederim tercihen 581. Fiyatı biraz daha yüksek ama sr8845 den beklediğiniz temizlik performansını bulamayabilirsiniz, 8895 ler fena değil ama onlar da henüz türkiyede yok.

    Saygılar

    Dedigin gibi roomba daha güzel ama samsung ile arasındaki fiyat ucurumu ile 2 tane samsung alınır aradaki temizlik sorunuda çözülmüş olur :D 1saat biri 1 saat digeri Firma istese 500 ede 700 ede satar. Yeni modeller çıktıkca alt ürünlerin fiyatı düşer şimdiki 1.800 sattıkları süpürgeyi 1 yıl bilemedin en kötü 2 yıl sonra 800e teymin edebiliriz neden üst moden çıktıkca alt model ellerinde kalıcak korkusu ve fiyat düşümü işte Burası TÜRKİYE Kdv %18 onu geçtim türk insanını kandırmak daha kolay




  • Elbette samsunglar için çok kötü diyemeyiz ama yabancı yorumlardan görebildiğim kadarıyla özellikle halıda çok verimli değil. dolayısıyla 2 tane almak da çözüm değil adam gibi bir tane almak daha makul bence..
    Fiyatlar düşer mi? umarım ama pek mümkün görünmüyor, roomba fiyatları amerikada da büyük düşüşler göstermedi yıllardır takip ederim. yeniyi çıkarıp eskiyi ucuzlatmak yerine yeniyi çıkarıp eskiyi komple satıştan kaldırıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnTheWay


    Elbette samsunglar için çok kötü diyemeyiz ama yabancı yorumlardan görebildiğim kadarıyla özellikle halıda çok verimli değil. dolayısıyla 2 tane almak da çözüm değil adam gibi bir tane almak daha makul bence..
    Fiyatlar düşer mi? umarım ama pek mümkün görünmüyor, roomba fiyatları amerikada da büyük düşüşler göstermedi yıllardır takip ederim. yeniyi çıkarıp eskiyi ucuzlatmak yerine yeniyi çıkarıp eskiyi komple satıştan kaldırıyorlar.

    Dostum samsung kullandınmı sen ??? aslında evde fazla halıyok Ama dedigin gibi düzgün alıp 1 tane almak gerekir ama servirs benim kafamı karıştırıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crab84 -- 18 Şubat 2012; 16:34:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crab84

    Dostum samsung kullandınmı sen ??? aslında evde fazla halıyok Ama dedigin gibi düzgün alıp 1 tane almak gerekir ama servirs benim kafamı karıştırıyor


    http://www.robotreviews.com/chat/viewtopic.php?f=22&t=13492

    Buradaki mesajlara bir göz atarsanız, daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz. İleride tüm markalardan edinmeyi düşünüyorum yavaş yavaş, aralarında adamakıllı kantitatif bir karşılaştırma yapabilirim o zaman. Genelde internetteki karşılaştırma/incelemeler son derece yüzeysel ve bilimsellikten çok uzaklar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: irobottr

    Samsung firmasının 8845 modeli bizim 1000 ve 1150 TLlik modellerimizin özelliklerine benzerlik göstermektedir.


    Aynı fikirdeyim.
  • irobottr
    Dediklerinizi anlıyorum İrobot diger markalara göre kaliteli saglam ve iyi palı olmasını sebebi bu


    Orijinalden alıntı: irobottr
    Samsung firmasının 8845 modeli bizim 1000 ve 1150 TLlik modellerimizin özelliklerine benzerlik göstermektedir.


    bu sözünüzü tam anlamadım 2 markanın makineleri aynı özellikleri taşıyorsa aradaki fiyat ucurumu niye
  • Ömür, dayanıklılık, mekanda tam dolaşım ve çok farklı temizleme yeteneği , kenar takip etme ve temizleme (duvar kenarı), sadece bu ürüne adanmış servis desteği vb. gibi sebeplerden dolayı iki ürün arasındaki kalite gerçekten farklı.
    Tabii ki her şeyi üretne bir firmanın 'marka' gücü tartışılmaz. iRobot sadece robot üretmektedir.
    Anlatmaya çalıştığım gibi, bütün arabaların 4 tekerleği var.
    Saygılarımla,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irobottr

    Yorumsuz..

    http://reviews.cnet.co.uk/gadgets/samsung-navibot-review-49305714/

    Sizin içinde pek çok sitede Yorumlar var her marka için ayrı yorum mevcut Yorumlara degil Kullanıp kendimiz yorumlarsak daha mantıklı olur diye düşünüyorum

    İrobottr Bişey sorucam diyelim sizden süpürge aldık 1 Hafta kullandık begenmedik geri iyade hakkımız mevcutmu ??
  • Sayın Crab84,

    Her elektronik cihazda olduğu gibi, ayıplı veya arızalı değil ise, bataryası devreye alınmış olan ürünlerin iadesi olmamaktadır.
    Ancak arzu ederseniz, 625 ve 581 modellerimiz için evinizde tanıtım yapma imkanımız mevcuttur tabii ki.
    İlginize çok teşekkür ederiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crab84

    quote:

    Orijinalden alıntı: irobottr

    Yorumsuz..

    http://reviews.cnet.co.uk/gadgets/samsung-navibot-review-49305714/

    Sizin içinde pek çok sitede Yorumlar var her marka için ayrı yorum mevcut Yorumlara degil Kullanıp kendimiz yorumlarsak daha mantıklı olur diye düşünüyorum

    İrobottr Bişey sorucam diyelim sizden süpürge aldık 1 Hafta kullandık begenmedik geri iyade hakkımız mevcutmu ??

    Hocam aldınız, beğenmediniz ve iade ettiniz. Sizin iade ettiğiniz ürün ne olacak? Yeniden paketleyip başkasına mı satacaklar?




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.