Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
56.059
Cevap
1.320
Favori
2.232.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • marto1 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Sizin adınıza çok sevindim, eminim çok memnun kalacaksınız.
    İyi günlerde kullanınız.
    Saygılarımla
  • hepinize selamlar ne alsam nerden alsam diye gezinirken amazon almanyada şöyle bir ürünle karşılaştım ve ceviri iyi olmadıgı için tam anlamadım ilife avrupa pazarında isimmi degiştiriyor zaco diye bir markadan bahsediliyor bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı acabahttps://www.amazon.de/dp/B07TWVWP7X?ref_=Oct_DLandingS_D_47d7dcbb_64&smid=A3JWKAKR8XB7XF

    birde şöyle bir yazı buldum google da ama https://china-gadgets.com/ilife-becomes-zaco/




  • ownka O kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Zaco, Almanya bazlı biri Türk (Oktay Bal), diğeri de Alman iki girişimcinin iLife firması ile anlaşarak biraz daha farklı konfigürasyonlarda ancak aynı kalıp ve teknolojide piyasaya sürdüğü bir üründür.

    Çok başarılı ve kaliteli ürünleri var, sonuçta iLife zaten.

    Bazı ürünleri iLife orijinallerinden biraz daha pahalı ancak ufak tefek konfigürasyon farkları var onlara özel yapılan.
    Ilife da aynı zamanda kendi ürünleri ile pazarda varlığını sürdürüyor tabii ki.

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 23 Kasım 2019; 0:12:10 >
  • cevabınız için çok teşekür ederim şu an türkiyeye şu an için gönderimleri yok gibi görünüyor ama gözardı edilmeyecek bir marka oldugu anlatıklarınızdan belli valla siz olmasanız napardık bilmiyorum tekrar çok teşekkür ederim
  • ownka O kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, her zaman bildiklerimi anlatıyorum.
    Oktay bey ile sık sık görüşüyoruz, oldukça büyük bir yatırıma giriştiler, ben de haberdar oluyorum neler yaptıklarından.
    Tabii ki sektörde olmaları bana da gurur veriyor.
    İyi geceler dilerim.
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,
    Bahsettiğiniz farkları biraz açar mısınız? Muhtemelen son kullanıcının hissetmeyeceği farklar olmalı ki ayrıntıya girmediniz fakat yapılandırmada farklar varsa bunun tercih ederken etkileri de olabilir.

    Bir de ilife a9s'nin üzeri bir modeli ne zaman sunar, bilgi/duyum var mı? Özellikle haritayı kullanıcıyla paylaşımı ve uygulaması verimli, kombo fırçalı bir model çıkarsa çok güzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ktdgvr kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Toz haznesi kapasiteleri, zeminden yükseklik ve yükseltilmiş vakum gücü var Zaco A9s'te mesela.
    Bildiğim kadarı ile iLife da bir kombo fırça geliştirdi - yani çok büyük bir iş değil zaten ama pazarlama konusu sanırım.
    A9s'in üstüne ne gelir şu an için bilemiyorum ama çok gelişmiş bir VSlam yazılımı üzerinde çalıştıklarını haber aldım. iLife aynı LG gibi yapay zeka üzerinde çalışıyor, obje tanıma vs.

    Saygılarımla
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba geçen aylarda sizden robot tavsiyesi almıştım. Ben sadece süpürme özelliği olan bir robot sormuştum siz de hava kanal sistemi iyi olduğu için mijia 1s i önermiştiniz ancak 1s in üzerine 150 TL civarı ekleyince mijia 2 yi yani silme özelliği olan ve 20 mm ye kadar yüksekliğe çıkabilen versiyonunu alabiliyorum. Acaba mijia 2 yi almalı mıyım sadece süpürmede kullanmak için 1s kadar iyi bir hava kanal sistemi var mı ? Cevabınız için şimdiden teşekkürler..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Günaydın,

    İki modelin arasındaki hava emişi ve kanal yapısı sizi çok etkilemeyecektir. Mijia'nın yeni modelinin CFM soruçları da gayet başarılı. Aradaki fiyat farkı da makul olduğuna göre tabii ki satın alabilirsiniz.
    İyi günlerde kullanınız.
  • Merhaba, konuyu takip ederek hem ihtiyaç hem merak duyarak bir robot süpürge almak istiyorum. Yorumları araştırdığımda her şeyde bir eksi yön çıkıyor insan ister istemez Roomba i7+ alınması gerekiyor gibi bir sonuç çıkartıyorum ona da bütçem şuan için müsait değil ne yazık ki. 160 m2 evimiz var. Eşimde bende çalışıyoruz bir de bebeğimiz var. Sormak istediğim biz dışarıdayken bir odadan başlatınca gezip bütün odaları temizleyip gelebilen, takılmayan, uzun vadede arızasız sorunsuz kullanabileceğimiz bir ürün bizim için öneriniz ne olur? Bu ay ki indirimlerden denk getirebilirsem bir tane almak istiyorum. Buradan yaptığınız bilgilendirmeler için teşekkür ederim, bu ürünler hakkında yorumlarınızı okuyarak baya bilgi sahibi oldum.
  • ilker484 kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Siz nasıl bilgilendirildiniz bilemiyorum ama BÜTÜN robotlar siz evde yokken kendi başlarına çalışıp tüm evi dolaşabiliyor ve şarjları azalınca yerlerine geri dönüyorlar.

    Artık çok önemli bir kısmı şarj olduktan sonra yeniden kaldıkları yerden temizliğe devam edebiliyor. Çok önemli bir kısmı takılmaya karşı anti-tangle tertibatlı zaten.

    Uzun süre arızasız idare edebilsin derken bu konudaki endüstri ortalaması, iRobot da dahil, %4 civarındadır - ki bu da çok çok makul.

    iRobot I7+ tamam güzel bir cihazdır ama piyasadaki diğer benzer ürünlere göre çok önemli eksiklikleri de var mesela silme yapamaması gibi, üstelik rakiplerinin iki katı fiyatında.

    Xiaomi Mijia STYJ02YM tek şarj ile 140m2 temizleyebiliyor, hem ıslak hem de kuru (ikisini birden de yapabiliyor), neredeyse yarı fiyatında.
    Ecovacs Ozmo 920/950 200m2ye kadar çok iyi temizlik yapabiliyor, üstelik halıyı ve sert zemini de ayırabiliyor - yine de i7+ dan daha ucuz.
    Xiaomi S50/55 benzer özelliklere sahip, 180m2ye kadar tek şarj ile temizlik yapabiliyor, yine yaklaşık yarı fiyatında.

    Eh, iki üç günde bir de toz haznesini siz boşaltıverin artık. Onu da yapmayayım diyorsanız, çok daha güçlü ve yarı fiyatında bir kendi kendini boşaltan ürün de var: SharkIon R101AE

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 23 Kasım 2019; 11:17:9 >




  • Hocam selam, evimde 4 tane kedim var ve cidden temizlik ciddi bir sorun benim için.

    Bu cihazlardan bir tanesini almak istiyorum ancak TR fiyatlarını görünce, kötü bir cihaz almak yerine yurt dışından getirtmeye karar verdim.

    İstediğim ülkeden(avrupa asya farketmez) arkadaşlarım ve bir app aracılığı ile getirtebiliyorum cihazları.

    Şimdi sorum şu:

    Evimde 140m2 civarı kullanım alanım var.Bu alanlardan özellikle koridor ve salon kısmının sürekli temizlenmesini istiyorum.Salonumda özel seçtiğim koyu renk bir laminat parke olduğu için kolay toz tutuyor.Bu sebeple mop da olmasını istiyorum alacağım cihazda.

    Çok fazla araştırma şansım olmadı ancak Xiaomi Roborock S50 veya S6 benim işimi görecek gibi.

    Bu cihazlardan S6 daha sessiz olması dışında çok farklı değil sanki?

    Ya da başka herhangi bir model de olabilir sizin önerebileceğiniz?
  • Jeasme kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Öncelikle o koyu renk laminat parke sıkıntılı. Çok koyu kahve, lacivert veya siyaha yakın bir ton ise robotunuz onun üzerinde çalışmayabilir.

    Orada bir sorun yok ise S50 ile S6 arasında sizin için çok ciddi bir fark olmayabilir. S6da sıvı salınımı elektronik kontrollü ve birden fazla haritayı aklında tutabiliyor. Bu avantaj eğer halınız varsa orayı moplamaması için ayrıca bir harita yaratabileceğiniz anlamına gelir.

    Eğer yurtdışından Ecovacs Ozmo 920/950 alırsanız bu özelliklerin hepsi onlarda da var, biraz daha kaliteli cihazlardır, ancak fiyatları da biraz daha yüksek tabii ki.

    Bu özelliklere haiz iLife/Zaco A9s veya AbirX8 de var.

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 23 Kasım 2019; 11:45:32 >
  • N11de mosh satıcısından s50 alan oldu mu? Garanti ve serviste sıkıntı yaşar mıyım sizce? 3350ye düşüyor fiyat alasım var ama 2 gün sonra bozulursa elimde patlamasın

    Ya da yurtdışından gümrüğüydü vs shark almak istesem bozulduğunda nasıl tamir ettiriyorsunuz? Forumda türkiyede satılmayan çok model öneriliyor ama nasıl alıyorsunuz ben bozulursa diye evofone harici bile almaya çekiniyorum :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackberry86 -- 23 Kasım 2019; 12:35:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hepsirobot

    Merhaba,

    Öncelikle o koyu renk laminat parke sıkıntılı. Çok koyu kahve, lacivert veya siyaha yakın bir ton ise robotunuz onun üzerinde çalışmayabilir.

    Orada bir sorun yok ise S50 ile S6 arasında sizin için çok ciddi bir fark olmayabilir. S6da sıvı salınımı elektronik kontrollü ve birden fazla haritayı aklında tutabiliyor. Bu avantaj eğer halınız varsa orayı moplamaması için ayrıca bir harita yaratabileceğiniz anlamına gelir.

    Eğer yurtdışından Ecovacs Ozmo 920/950 alırsanız bu özelliklerin hepsi onlarda da var, biraz daha kaliteli cihazlardır, ancak fiyatları da biraz daha yüksek tabii ki.

    Bu özelliklere haiz iLife/Zaco A9s veya AbirX8 de var.

    Saygılarımla
    Hocam parke baya koyu bir kahverengi.Nasıl bir sıkıntı çıkartabilir?

    Ecovacs ve Zaco 500€ civarında olduğu için bütçemin üzerinde bir cihaz.Yine de tavsiye için teşekkür ederim

    Ben 2000-2200TL bandında sonuçlandırmaya çalışacağım.Bütçem dahilinde Abir X8 uygun görünüyor(direk olarak çinden temin edildiği takdirde).

    Biraz inceleyip S6 ve Abir X8 arasında karar vereceğim gibi görünüyor.

    Edit:https://www.deviceranks.com/tr/cleaner/15427/ilife-a9s

    Burada çok farklı bir fiyatla karşılaştım.Çinde üretildiğinden dolayı mı bu kadar fiyat farkı oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeasme -- 23 Kasım 2019; 13:2:33 >




  • Robotların düşme sensörleri IR ılk ışınları ile çalışır. IR karanlığa hassastır yani derinlik ve uzaklık algılamasını da bu yolla yapar. Çok koyu zeminlerde derinlik algısını hatalı okuyarak düşüyormuş algısına kapılır ve robotu durdurur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tekrardan selamlar bu koyu renk yüzeyin robotlarda sıkıntı yarattığını bilmiyordum acıkcası üzüldüm bu duruma çünkü evimin çogu yeri koyu kahve tonlarında laminant kaplı model seçiminde yaşadıgım kararsızlıgın yanına birde zemin yüzünden sıkıntı yaşarmıyım korkusu geldi bu sıkıntı tüm modellerdemi var acaba. bilgisizligimi mazur görün benim kafamdaki çalışma prensibi şöyleydi hep xiaomi tayfası üst kısımdaki radar sayesinde yerle çok ilgilenmiyip etrafı tarıyarak calışır irobot altındaki sensörlerle calışır yani zeminin koyu olması en cok bunlarda sıkıntı yaratır ilife a9s filanda yine yerle iligilenmez tavana dogru belli bir acıyla kamera ile haritalama yapar gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hepsirobot

    Bunu alacağına Anker 11S al, hiç olmazsa garantisi var.
    Moplu olanlar da koku falan yapmıyor, evinizdeki saplı mop nasılsa, robotta da o.
    ben yurtdışında yaşıyorum. Burada garantisi vardır. Blackfriday indirimde gördüm bu cihazları. Bana tavsiyede bulunabilirmisiniz. Halıyı, evleri süpürsün takılmasın. mob istemem
  • ownka O kullanıcısına yanıt
    Aslında tam da dediğiniz gibi ama eksik.
    Robotlar gideceği yerleri görebilmek ve haritalayabilmek için lidar veya kamera kullanıyorlar ve bunlar ileriye ve tavana bakıyor ama önlerine çıkan ve 90mmden daha alçak olan cisimleri veya boşlukları algılamak için IR sensörlere ihtiyaçları var. BUnların en önemlilieri de zemine doğru bakanlar ki genelde 3 veya 5 adet olur robotun kalitesine göre.
    Bu markadan bağımsız bütün robotlar için aynıdır.
  • Halı yoğun bir evde sanırım mop özelliği kullanışsız kalıyor kombo cihazlar hem mop hem süpürge mopu halıya sürerse sıvıyı kesse bile o kiri halıya boca etmiş olacak.Bunun tek çaresi sanırım mobu içine çeken bir sistem oda şu an yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.