Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (503. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
13 Misafir (4 Mobil) - 9 Masaüstü4 Mobil
5 sn
10.288
Cevap
103
Favori
2.354.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 501502503504505
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Holk

    Dostlar selam. 5. Ay bitti karaciğer alt seviyem 70 civarındaydı geçen ay ve kolesterolüm de 220 idi. Doktor her ay test yapacağız dedi 30 mg kullanıyordum arttırmadı dozajı ama bu ay teste gerek yok dedi 40 mg'a çıkarttı. Tabi ben okey dedim aldım ilacı şimdide tedirginlik başladı. Sizce ne yapmalıyım? Doktora danışmalı mıyım? Karaciğerime falan zarar gelirse diye korkuyorum. Bu arada kilom 95 doktor 30-40 mg çok az demişti kilona göre.
    Benim 10 aylık tedavi sürecim 8 gün önce bitti 10 ayda belkide 15 kez kan tahlili oldum bu son ayda değerlerim üst sınırdaydı hatta bazıları trigliserit mesela üst sınırınsa üstündeydi doktor kan tahlili sonuç kağıdını vermedi bana son ayın normalde enabızdan girer bakardım bu sefer çok geç girildi ne hikmetse,30mg kullanıyordum ben 68kg idim son ay bu değerlere rağmen 40mg isteyince vermişti tabi benim haberim yok beyefendi bilgisayarından bakıp uygundur değerlerin normal diyor bilseydim böyle olduğunu haddini bildirirdim dostum gidip söylemende fayda var akneden kurtulayım derken karaciğer hastalıklarıyla uğraşırsın sonra geçmiş olsun
  • Teşekkürler hocam. Geçen ay ALT seviyem 76, Total kolesterolüm 224 dü,test yapmadan ilacın dozunu yükseltince korktum içmiyorum 2-3 gündür doktora da gidemedim. Pazartesi gideceğim, şimdi ara verirsem sıkıntı olur mu? Birde değerlerim sence nasıl? Seninkiler nasıldı?
  • Holk kullanıcısına yanıt
    Değerlerin yüksek kolesterol o kadar yüksek olmasada enzimler önemli benim alt en fazla 65 olmuştu ara konusuna gelince 15 gün ara verdim maksimum sonra tekrar tedaviye devam ettim bi sorun oluşturmuyor ama 15 gün ilaç içmeyince yan etkiler özellikle dudak kuruluğu bayağı azalıyor ve o raddeden sonra tekrar ilaca başlaması zor oluyor aynı zamanda 15 günlük 11günlük aralarda gözlemlediğim bir durumdur bu ilaca diyelim ki yeni başladınız ilk başta yan etkiler çok ağır geliyor sonra vücut alışıyor ve yan etkiler azalıyor.Ama 15 gün ara verip tekrar başladınız diyelim ki sanki ilaca yeni başlamışsınız gibi oluyor mesela kuruluğa alışan gözler tekrar yanmaya başlıyor kemik ağrılarınız kuruluk seviyesi herşey tekrar artıyor o yüzden doktor tavsiyesi dışında ara vermenizi önermem özellikle keyfi olarak maximum 7 günü geçmeyin bence
  • arkadaslar buraya daha önce yazmıştım.geçen ay doktora gittim bana monodoks antibiyotik verdi,eğer geçmezse 1 ay sonra gel o zaman roaccutane tedavisine başlarız demişti.şimdi o doktora randevu bulamadım başka doktora randevu buldum yazarmı ilacı ?
    bir de bu gittiğiniz doktora ikinci defa nasıl randevu alıyorsunuz ? sitesinden almaya çalıştığımda bulamıyorum.alarm ver seçeneğine başvurduğum zaman da bir türlü alarm vermiyor.yani onu beklesem
    daha 2 3 ay doktora gidemem öyle diyeyim.
  • xmlife04 X kullanıcısına yanıt
    Bende randevu bulamıyordum 20-25 gün sonrasına randevu veriyordu.Randevu almadan sabahın köründe gidiyordum sıra alıyordum 2 saat beklemenin ardından doktorun yanına girip kan tahlili girişi yaptırıyordum.İki dakikalık iş için saatler gidiyor sonra kan tahlilinin açıklanması öğlen 2:30 u falan buluyor zaten sonra o sonuçlara göre reçete yazdırmak için gene sıra bekliyorum doktor tahliller uygunsa reçeteyi veriyor değilse duruma göre 7 ila 15 gün ara verdirip tekrar gel diyor en kötüsüde bu sıkıntılı bir süreç geçmiş olsun...
  • Roaccutane 4. ayimi bitirdim 40mg ile, sivilcelerim söndü ama kızarıklık olarak hemen hemen hepsi duruyor, ve ben bayramda 1 hafta bol güneşli bir yerde tatil yapacağim epey önceden planlamıştık. Şapka,gözlük ve güneş kremi dışında nasıl önlemler alabilirim mesela ilacı kullanmayı önümüzdeki hafta ve bayram haftası bıraksam nasıl olur ?
  • ensemde saç diplerimde yıllardır sivilce çıkıyordu.

    -saç kestirirken makasları falan kolonyalatıyordum. çözüm olmadı.

    -şampuan değiştirdim, çözüm olmadı.
    - yediğim içtiğim mi dokunuyor onu bilmiyorum.

    en sonunda malatyada doktora gittim. kan tahlilinin ardından zoretanin tedavisine başlatı. 6 ay düzenli kullanacaksın dedi. ama aşırı dudak kuruması olacak ve 1 ay sonra sivilcelerin daha da artacak dedi. 1 ay sonra da bulunduğun şehirde doktora git aynı tahlillerini yaptır dedi.

    dudak kuruluğu yaşadım evet. fakat benim sivilceler hiç azıtmadı
    azıtmadığı gibi şuan kafamda sivilce sayısı 0 :)

    doktora söyledim hiç kalmadı diye. tahlilde kolesterol ve trigliserin seviyem fazla çıktı. 15 gün daha ilaca devam edip tekrar tahlil yapacağız, eğer düşmezde ilacı kesecez dedi.

    bu da böyle bir anımdır :)
  • bcan402 kullanıcısına yanıt
    Malesef ilaci biraktiktan bir sure sonra yeniden cikma ihtimali var ins sende cikmaz 8 senedir ugrasiyorum ayni problemle yok olmuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bcan402

    ensemde saç diplerimde yıllardır sivilce çıkıyordu.

    -saç kestirirken makasları falan kolonyalatıyordum. çözüm olmadı.

    -şampuan değiştirdim, çözüm olmadı.
    - yediğim içtiğim mi dokunuyor onu bilmiyorum.

    en sonunda malatyada doktora gittim. kan tahlilinin ardından zoretanin tedavisine başlatı. 6 ay düzenli kullanacaksın dedi. ama aşırı dudak kuruması olacak ve 1 ay sonra sivilcelerin daha da artacak dedi. 1 ay sonra da bulunduğun şehirde doktora git aynı tahlillerini yaptır dedi.

    dudak kuruluğu yaşadım evet. fakat benim sivilceler hiç azıtmadı
    azıtmadığı gibi şuan kafamda sivilce sayısı 0 :)

    doktora söyledim hiç kalmadı diye. tahlilde kolesterol ve trigliserin seviyem fazla çıktı. 15 gün daha ilaca devam edip tekrar tahlil yapacağız, eğer düşmezde ilacı kesecez dedi.

    bu da böyle bir anımdır :)
    Kilonuza göre doz hesabi yapilir. Sivilceler bir sure sonra kesilse bile belirlenen doz altinda kalirsaniz bir sure sonra yeniden cikacaktir tecrübeyle sabit.

    Sivilce sorununuz sadece sac diplerindeyse egzama türevi bir şey olabilir ancak onu bilemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xKisaBoylu

    Roaccutane 4. ayimi bitirdim 40mg ile, sivilcelerim söndü ama kızarıklık olarak hemen hemen hepsi duruyor, ve ben bayramda 1 hafta bol güneşli bir yerde tatil yapacağim epey önceden planlamıştık. Şapka,gözlük ve güneş kremi dışında nasıl önlemler alabilirim mesela ilacı kullanmayı önümüzdeki hafta ve bayram haftası bıraksam nasıl olur ?
    Ben 3 yil once kullandim Agustosta basladim Subatta bitti.

    Ekim gibi hastalandigim icin 1 hafta bıraktım ilacı. Yeniden başladığımda sanki ilaca sıfırdan başlıyormuş gibi oldu burun kanamalari vs.

    Cok yüksek korumali güneş koruyucu kullanin 2 3 saatte bir yenileyin güneş goren her yerinize sürün. Geceleri nemlendiricisini falan ihmal etmeyin sıkıntı yaşamazsınız ancak güneşin altında direk kalmayin. Benim doktorum saat sabah 10 ve aksamustu 4 arasi havuza denize gitmeden tatil yapabilirsin demisti. 10 dan once ve 4 ten sonra güneş çok şiddetli olmadığı için güneş korumasıyla beraber sıkıntı olmuyor.

    Bol bol su için bir de
  • 1 ay önce 20 mg zoretanin tedavisine başladım.
    Seboreik Dermatit+akne şikayetim için doktor bunu uygun gördü.
    Fakat 3. haftada penis ucunda kızarıklık ve tahriş oluştu ve çamaşıra değdikçe acıma oluyor.Yolda yürürken şekilden şekile giriyorum.
    İlacım bitti ve doktora randevu bulamayınca tekrar gidemedim.
    Sanırım kullanmaya devam etmeyeceğim 😕
  • Merhaba, 5 ay bu ilaci kullandim, normalde üniversite okuduğum yerdeki bir hastaneden aliyordum. Şimdi tatil diye evimin şehrindeki bir hastaneye gittim ve doktor bana yine 40mg yazdı ama rakam ve harflerden oluşan 7 basamaklı reçete numarasi verdi bir kağıda yazıp. İlacim bugün bitti, nöbetçi bir eczaneye gidip ilacı almak istedim ama almak için onay formumun da olmasi gerektigini söyledi. Normalde de 5 ay boyunca onay formuyla aliyordum ama bu sefer doktor direkt reçete kağıdını verince güvenip bir şey dememiştim. Yarın da başka bir şehre tatile gideceğim. Bu 7 basamaklı reçeteyle ilacı almam mümkün değil midir napacağım ben ilaçsız kaldım şuan ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xKisaBoylu

    Merhaba, 5 ay bu ilaci kullandim, normalde üniversite okuduğum yerdeki bir hastaneden aliyordum. Şimdi tatil diye evimin şehrindeki bir hastaneye gittim ve doktor bana yine 40mg yazdı ama rakam ve harflerden oluşan 7 basamaklı reçete numarasi verdi bir kağıda yazıp. İlacim bugün bitti, nöbetçi bir eczaneye gidip ilacı almak istedim ama almak için onay formumun da olmasi gerektigini söyledi. Normalde de 5 ay boyunca onay formuyla aliyordum ama bu sefer doktor direkt reçete kağıdını verince güvenip bir şey dememiştim. Yarın da başka bir şehre tatile gideceğim. Bu 7 basamaklı reçeteyle ilacı almam mümkün değil midir napacağım ben ilaçsız kaldım şuan ?
    Doktorunuz hasta onay formu vermeyi unutmuştur.Benimde başıma gelmişti bikere eczacı vermeyecekti zar zor aldım tanıdık diye.Ama vermiyorlar bilginiz olsun.
  • Şimdi tatile gideceğim şehirdeki bir devlet hastanesindeki doktora gitsem tekrar yazabilir mi bana bu ilaçtan ? Çünkü reçetenin 4 günlük geçerlilik süresi oluyor da o yarın dolacak.
  • xKisaBoylu X kullanıcısına yanıt
    Net bişey söyleyemem ama durumu belirtirseniz yardımcı olabilir ama reçeteyi yazan doktorla hasta onay formunu çıkaran doktor farklı ya o sorun yaratabilir
  • Arkadaşlar benimde 1. ay bugün bitti pazartesi doktora gideceğim az önce kan testi sonuçlarımı aldım

    AST 48 Sınıra yaklaşmışım
    ALT değeri ise 72 çıktı sınır 50 ve baya üstüne çıkmış
    Kreatenin sonucunda sınıra yakın 1.16


    bu sonuçlara göre ilaca ara verecez galiba sizce tahminen ne olabilir

    şuanda toplam 30 mg kullanıyorum.
  • Arkadaşlar merhaba. 1 ay boyunca 30 mg kullandım, 2. ay 40 mg'a yükseldi. Şu an 3. aydayım toplamda 70 gün kullandım.

    Tecrübelerinize göre ortalama temizlenme dönemi ne zaman başlıyor?

    -Ufak sivilcelerim kesildi gibi ama izler duruyor. O izlerin altındaki dokununca hissedilen sert iltihap hala duruyor. Ayrıca yanağımda inanılmaz büyük ve kanlı bir yapı var. Onun içinde 2 kere kenacort iğnesi vurdu doktorum ama 1 hafta kadar söndü, sonra yeniden şişti. Sizin başınıza bu tarz bir olay geldi mi? Bunun için önerebileceğiniz bir müdahale var mıdır? Ciddi manada canımı sıkıyor o canavar.
  • Gerçekten çok etkili bir ilaç
  • WeHaveDrogba kullanıcısına yanıt
    Bu yan etki sonucunda ne yaşadınız ilacı kullanmaya devam ettiniz mi
  • Arkadaşlar merhaba. Komedon denilen genelde alın bölgesindeki deri yüzeyine çıkan ufak tümseklere karşı ne kullanıyorsunuz? Yağlı ciltlerin ve 40'lı yaşların devamında oluşan yaygın bir sorun. Daha alt yaşlarda da var bildiğim kadarıyla. Bir arkadaş Baticon önermişti ama bana pek alakalı gelmedi. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Ağustos 2019; 23:35:23 >
  • 
Sayfa: önceki 501502503504505
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.