Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (141. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (5 Mobil) - 6 Masaüstü5 Mobil
5 sn
10.288
Cevap
103
Favori
2.345.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bodom_

    merhaba hocam 3 ay sonra ılk defa tahlılımı yaptırdım sonucuda aldım bugun,, doktorumbashekım oldugu ıcın yorum yapamadı tam bana degerler normal geldı verılen aralıklara gore ama sormak ıstedım,,

    total kolesterol 133
    trıglıserıd 120
    AST 28
    ALT 39
    GGT 22
    boyle sonuclar hocam,,


    bıde bu daha onemlı ablamın karnında benek benek bısıler cıktı kahverengı ( ıgne ucu kadar ben gibi),, doktora gıttık tam anlayamadı tahlıl falan yaptı,, onemlı bıseyde olabılır hıcbıseyde olabılır dedı,, bayramdan sonraya kaldı ama merak ettık dogal olarak,, biopsi mi neyapcakmıs galıba,, acaba sıze tahlıl sonuclarını yazsam bı yorum yapabılırmısınız ??

    sadece verılen aralıklara gore dusuk gelen rakamları yazıcam,,

    NEU% 40.3
    MCH 27.1

    uygulanan testler altında

    hormon
    T1SH
    f4
    at3
    prolaktın falan yazıyo ,, sımdıden tesekkurler hocam,,

    sizin değerleriniz normal, ablanızın döküntüsü için bişey demek zor, bu tür şeyleri görmeden sadece tahlil sonuçlarına bakarak değerlendirmek çok yanlıştır, özellikle dermatolojide lezyonu görmek zaten teşhisin en önemli kısmıdır, neu ve mch değerlerinideki düşüklükler çok önemli değil çünkü çok fazla düşük değiller, hormonlarda normal olduğuna göre sanırım biyopsi gerekli tam teshis koymak için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Endimiyon

    hocam daha öncede yazmıştım buradan. Doktor ilacın dozunu günlük 40 mg'dan 50 mg çıkardı ama ilacın dozundamındır nedir gözlerimin beyaz olan kısmında kızıllıklar oluşmaya başladı bununla birlikte gözlerime sanki pus varmış gibi oluyor. acaba ilacın dozundan mıdır. çok fazla bilgisayar başında da durmam aslında. ne tavsiye edersiniz göz doktoruna mı gideyim yok ilacın dozunu mu düşüreyim.

    göz kuruluğu belirtileri bu anlattıklarınız ya göz doktoruna gidin yada kendiniz eczaneden bir suni göz yaşı alıp kullanı düzelmezse mutlaka göz doktoruna başvurun, doz her zaman azaltılabilir bir sorun olmaz
  • Arkadaşlar bayram tatili nedeniyle şu andan itibaren ayın 28 ine kadar yokum, hepinize iyi bayramlar diliyorum
  • cevap ıcın sagolun hocam,,, sizede iyi bayramlar..!!!!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kir-pi

    Arkadaşlar bayram tatili nedeniyle şu andan itibaren ayın 28 ine kadar yokum, hepinize iyi bayramlar diliyorum


    sağolun hocam sizin de bayramınız kutlu olsun... arkadaşlar sizlerin de tek tek bayramını kutluyorum:)))
  • uzman kontrolünde alınmadığı takdirde böbrek yetmezliğine kadar gider bu ilaçla.
  • Bende kutlayanlara teşekkür ediyorum, herkese hayırlı bayramlar..
  • hocam cevap için teşekkürler. Sevdiklerinizle birlikte iyi bir bayram geçirmeniz dileğiyle.
  • Herkese iyi bayramlar arkadaşlar.
  • Herkese iyi bayramlar.Sivilcelerinizin geçmesi dileğiyle...
  • herkesin bayramı mübarek olsun.

    hocamız yok tatilde arkadaşlar size soruyorum artık. (hocam siz de geldiğinizde cevaplarsanız sevinirim ) ya sizler hangi sabunu kullanıyorsunuz yüzünüz için ? ben sabun kullanmıyorum hep suyla duruluyorum ancak yüzümün kirlendiğini hissettim iyice. sabun kullanmamak iyi mi ya da kötümü nedersiniz ? hangi sabunu kullanmak gerekir bu zoretanin tedavisi sırasında ?

    şimdiden sağolun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zoyatan

    herkesin bayramı mübarek olsun.

    hocamız yok tatilde arkadaşlar size soruyorum artık. (hocam siz de geldiğinizde cevaplarsanız sevinirim ) ya sizler hangi sabunu kullanıyorsunuz yüzünüz için ? ben sabun kullanmıyorum hep suyla duruluyorum ancak yüzümün kirlendiğini hissettim iyice. sabun kullanmamak iyi mi ya da kötümü nedersiniz ? hangi sabunu kullanmak gerekir bu zoretanin tedavisi sırasında ?

    şimdiden sağolun.

    Bende ilacı kullanırken kuruluktan çok şikayetçiydim.Senin tam şikayetini anlamadım ama bana basiscreme veya ceradolne hydro losyon bu 2'sini önermişti su bazlı nemlendirici 2'side kuruluktan şikayetçiysen bunları kullanabilirsin sanırım.Yanlışda bişey söylemek istemiyorum en iyisi bir doktora yada eczaneye sorman tabiiki.
  • İyi akşamlar..
    Zoyatan, bende yanlış bilgi vermek istemem ama sabunsuzda olmaz gibi, ben sebamed sabun kullanıyorum yazın, kışında imex (sebamed daha kurutucu olduğu için doktorum yazın onu kullan demişti) dediğim gibi kurutuyorlar azda olsa ama bende çok bir kurutma olmadı, memnumum.
  • hocam ilacımın 3 ayının içindeyim yaraların çıkması tamamiyle durdu artık izler yavas yavas gitmeye başladı..
    yanlız kan tahlilimi yaptırdır değerlerimi soyleyim


    SGP(ALT) 40 U/L
    SGO(AST) 38 U/L
    Trigliserid 482 mg/dL
    T.Kolestrol 186 mg/dL
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reiss!!!

    hocam ilacımın 3 ayının içindeyim yaraların çıkması tamamiyle durdu artık izler yavas yavas gitmeye başladı..
    yanlız kan tahlilimi yaptırdır değerlerimi soyleyim


    SGP(ALT) 40 U/L
    SGO(AST) 38 U/L
    Trigliserid 482 mg/dL
    T.Kolestrol 186 mg/dL




    arkadasım trigliserid ucmus mu banamı yole gelıyo??
  • bence SAKIN KULLANMAYIN!!! arkadaşlar ben 3 sene önce bu lanet ilacı kullandım.evet gerçekten geçiriyor ama yan etkileri inanılmaz derece çok ve ben hepsini yaşadım.günde 50 mg kullandım.Herkesçe bilinen yan etkilerinin dışında depresyonu da fazlasıyla yaşadım.özellikle bıraktıktan sonra etkisi geçmedi devam etti.Kullandığım süre içinde inanılmaz sayıfladım.172 boyum 48 kiloyum hala toparlayamadım.havuza üşümekten,titremekten giremedim.Gözlerim bozuldu ve kurudu.En önemlisi bu ilaç başta Amerika ve Kanada olmak üzere çoğu ülkede yasak.Neden bu ülkeleri örnek verdim diye soracak olursanız takdir edersiniz ki insan sağlığını en çok düşünen ve tıp alanında en gelişmiş ülkeler bunlardır.Eğer bunlar yasakladıysa mutlaka vardır bir nedeni.Türkiye' de maalesef insanlar kobay olarak kullanılıyor.Neden kan veremiyorsunuz,bu ilacı almak için imza atıyorsunuz bir düşünün.
  • Herkese merhaba geçen hafta sırtımda ve alnımda çıkan silvilerden dolayı doktora gittim ve Zoretanin kullanmamı tavsiye etti.Doktorun söylediğine göre kişinin ağırlığına göre veriliyormuş ilaç 70 kg olduğumu söyledim ve günlük 70 mg ilaç kullanmamı sabah 2x20 mg akşam 1x20+1x10 mg olarak 4 ay kullanmamı söyledi.1.5 haftadır düzenli olarak kullanıyorum.Dudak kuruluğu soyulmalar haricinde çok memnunum alnımda hiç birşey kalmadı diğer şikayetlerimde gittikçe azalmakta..
    Kullanan arkadaşlar bu derideki soyulmalar ne kadar daha sürecek bir gün yanaklarım bir gün kulaklarım derken hergün deri atar oldum.Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Merhaba Hocam;

    Hocam Zoretanini biraktiktan sonra bende tekrar yağlanma basladi,Avene temizleme jelini kullaniyorum ama bir etkisini
    göremedim su ana kadar,Hocam ilk yağlanmaya basladigi zamanlarda,sadece alin kisminda asiri yağlanma var,diger yerlerde de az cok vardi ama bu kadar degildi.simdi alinda daha az var ama diger bölgelerde ensemde kulak arkamda,vucudumda sirtimda da var,Nizoral sampuanla yikiyorum,yarim saat bile gecmeden yağlanmaya basliyor,daha önce bu süre 5-6 saatten fazlaydi simdi yarim saatten bile az oldu,Zoretanin kullandiktan sonra.

    Ne yapmami önerirsiniz hocam?Zoretanin/Roaccutanin bende yan etkisi cok fazla oluyor,onu da pek kullanmak istemiyorum,
    Baska bir tedavisi yok mu bunun hocam?Lüften yardim edin hocam.

    Hocam asiri yağlanma icin Tetradoxun faydasi olur mu?veya bunu cözebilen tek ilac Roaccutan/Zoretanin gibi ilaclar mi?
    Hocam bir de,bir arkadasin basina da gelmis,gittigi dermatolog,Haftada 2-3 kez 10mg Roaccutan al demis,Böylede
    kullaniliyor mu?

    Lüften hocam bana bir akil verin,yardiminiza cok ihtiyacim var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: romantic707

    bence SAKIN KULLANMAYIN!!! arkadaşlar ben 3 sene önce bu lanet ilacı kullandım.evet gerçekten geçiriyor ama yan etkileri inanılmaz derece çok ve ben hepsini yaşadım.günde 50 mg kullandım.Herkesçe bilinen yan etkilerinin dışında depresyonu da fazlasıyla yaşadım.özellikle bıraktıktan sonra etkisi geçmedi devam etti.Kullandığım süre içinde inanılmaz sayıfladım.172 boyum 48 kiloyum hala toparlayamadım.havuza üşümekten,titremekten giremedim.Gözlerim bozuldu ve kurudu.En önemlisi bu ilaç başta Amerika ve Kanada olmak üzere çoğu ülkede yasak.Neden bu ülkeleri örnek verdim diye soracak olursanız takdir edersiniz ki insan sağlığını en çok düşünen ve tıp alanında en gelişmiş ülkeler bunlardır.Eğer bunlar yasakladıysa mutlaka vardır bir nedeni.Türkiye' de maalesef insanlar kobay olarak kullanılıyor.Neden kan veremiyorsunuz,bu ilacı almak için imza atıyorsunuz bir düşünün.


    içtiğimiz hangi ilaç zararlı değil ki?kan vermemiz yasak çünkü o kan hamile birine de gidebilir.gerçi ilacı savunmuyorum ben.dedikleriniz doğru olabilir.ama dediğim gibi çevremizdeki her şey zararlı.beyaz ekmek bile...
  • EmrahG. hocamız daha iyi bilir ama günde 2 den fazla yıkayıncada yüz fazla yağlanırmış
  • 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.