Şimdi Ara

Rj11 Telefon kablosu, eve çekmek, kaç damar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle konum buradadır.
    https://forum.donanimhaber.com/superonline-dan-netspeed-e-testler-ve-deneyimler--131468582#131507072

    Acil olarak bir sorum var. Şimdi benim incelemem aşağıdaki gibi ama 100 varken neden 75 Mbps'de kalayım değil mi. Sonuçta hatta kaç kere 12MB/s download yapabiliriz ki. Her sene yarı yarıya hızları düşürüyor büyük ISS'ler.

    Bu yüzden eve yeni bir telefon kablosu çekme kararı aldık. Ama ne elektrikçiyiz ne de daha önce hat çektik. İnternette araştırmalarım sonucu yeterli bilgiyi bulamadım. Hattımın en kaliteli şekilde olmasını istiyorum. 100 lirayı geçmediği sürece malzemelere de yatırım yapabilirim(kablo vs).

    Bu 6 damarlı olanhttps://urun.n11.com/kablolar/6-damarli-telefon-kablosu-6-canli-kablo-100-metre-P206534751 bunu alırsam bağlantıyı yabilir miyim ? Nasıl yapmalıyım. Kablonun içinden çıkan hangi rengi takmalıyım ?

    Bu 2 damarlı olanhttps://urun.n11.com/diger/100-metre-ikili-telefon-kablosu-2-telli-telefon-koken-hat-kablosu-P139929641

    Hangisini almalı, ne şekilde takmalıyım. Teşekkürler.



  • Tek abonelik için kullanacaksanız, 1x2x0,50mm pdv telefon kablosu almanız yeterlidir.

    Örnek:https://goo.gl/NxYDL5

    Hangi kabloyu alırsanız alın renk önemli değil, kablo çok perliyse 2 adet tel çiftinden birini kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 24 Şubat 2018; 14:52:11 >
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Evet tek abonelik için kullanıcam inşallah. Bugün baktım nerelerden çekebilirim diye. Maksat kablonun kalitesi, daha fazla güç, daha fazla internet. En f/p oranında kalitelisi 1x2x0,50mm pdv telefon kablosu mudur ? Ayrıca bunu her yerde bulabilir miyim yoksa özellikle bu markanın ürününü mü kullanmalıyım ?

    Diğer detay için teşekkür ederim çok yararlı bilgiler bunlar.
  • selamdeep kullanıcısına yanıt
    PDV kablo bu işte teknik olarak kullanılması gereken standart kablodur. Kalite olayı değil, normali budur gibi düşünün. Bu marka iyidir ama başka markalarda kullanabilirsiniz tabi. PDV kablolar cat5-6 kablolardan daha ucuza gelecektir uzun metre alırsanız. Cat5-6 kabloda kullanabilirsiniz ama bu kabloların tam bakırını bulmanız gerek ve fiyatıda telefon kablosuna göre en az 2-3 katına kadar artar metre başına. Piyasada tam bakır olmayan çok fazla cat5-6 kablo var, ucuzluğuna aldanmayın kalitesizdirler. Hem pdv hemde cat5-6 kablo için elektrikçilere gitmeniz gerek.

    https://goo.gl/xQydhX
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hem bilgi hem link için. Normal ethernet yada fiber kablo deyince rahatlıkla anlayabiliyorum. Kendim de bilgisayara kadar olan kablom cat6 kablo ve çok memnunum. Anladım hocam, piyasada genel olarak bir kalite aralığı mevcut değil bu işin normali zaten bu kablolar. Hocam her konuda öyle değil mi zaten ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. O yüzden öğrenmeye çalışıyorum bu kabloların hangisi kaliteli hangisi değil. Çünkü bir kere çekicem bu kabloyu ve uzun yıllar inşallah vdsl kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum. Hem ucuz hem hızlı, yıllarca fiber kullandım ilk fiber kurulan yerlerden birindeyim. Hiç farkı yok diyebilirim. Tr'ye belki 300 Mbps hızları geçersek 2100 gelmeden o zaman geri geçerim fibere.

    Anladım hocam, peki tüm kabloları görebileceğim bir site önerebilir misiniz ? Yoksa en iyi site bu attığınız mı ?
  • selamdeep kullanıcısına yanıt
    Malesef site olarak fazla bir bilgim yok, daha önce başka bir kablo tipi için iletişime geçtiğimde alakalarından memnun kalmıştım, o yüzden linklerini paylaştım.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, ben araştırmalarıma devam ediyim öyleyse, bir kere çekicez ya en kalitelisi olsun derdi devam ediyor. Sizin önerdiğiniz site de çok kaliteli gözüküyor. Ürünler de çok kaliteli gözüküyor. Teşekkür ederim tekrardan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.