Şimdi Ara

Riva Tuner ile o/c yaparken soğutmanın önemi var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ekran kartına o/c yapmak için riva tuner kullanırken ünlemli bölgelere çıkamıyorum. Böyle yüksek bir değere ayarladıktan sonra "test" tuşuna bastıktan 1sn sonra "test failed" gibisinden bişey yazıyo. Heralde bu testi geçebilmek için ektan kartını ne kadar soğutursam soğutayım bişey değişmez, değil mi? Sonuçta heralde bu test 1sn içinde kartın ne kadar ısındığına göre yapılan bir test değil. Peki o tehlikeli değerlere çıkmanın yolu nedir o zaman? Bir yolu yoksa o değerler neden orda yazılı? Harbiden sinirlendim ya, aklım almadı olayı

Barbara Bush

• sogutmayla bi yere kadar alakali diger yandan kartin potansiyeline bakar.. mesela benim kartla ben o unlemli yerlere stok fanla cikiyorum sonucta kartla alakali bi durum..

Şu anda stok fanla stabil şekilde ulaşabildiğim değerlerin üzerine ne yaparsam yapayım çıkamayacam demek. Bunun bi yolu olsa gerek ya. ???

Barbara Bush
  • bu cikamayacaksin anlamina gelmez isidan da problem yapiyor olabilir.. daha iyi bi sogutmayla belki cikar belki cikmaz bu karta kalmis artik..

Bu program 1sn içinde nasıl bi test yapıyo ki kartın o frekanslarda çok ısınıp ısınmadığını kontrol ediyo? Bana o yaptığı testin sıcaklıkla bir ilgisi yokmuş gibi geldi. Ekran kartını max. yük sıcaklığına ulaştırmak için 1sn yeterli değildir heralde.

Eğer testin sıcaklıkla bir ilgisi yoksa, ne kadar soğutursak soğutalım boşaymış gibi görünüyo. Yanlış mı?

Barbara Bush
  • Desktop Sıcaklığı ile o anki Clock değerlerini oranlayıp, çıkardığın değere göre sıcaklığı hesaplama yapan basit bir mekanizması var gibime geliyor

Peki bütün ekran kartlarının sıcaklık sensörü olduğundan emin misin? Eğer olsaydı, Everest gibi ölçüm programlarına ekran kartı sıcaklığını da koyarlardı diye düşünüyorum. Ve eğer yoksa, ve riva tuner bütün ekran kartlarına bu testi uygulayabildiğine göre böyle bi ölçüm yapmıyo demektir.

Sadece fikir yürütüyorum, bişey bildiğimden değil.

Barbara Bush
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence o program sallama hareke ediyor ve test olayıda öyle bence mantık şu programı yazarken her karta belli bir ayar koymuşlar o ayarlar arasında oynayabiliyorsun çünkü bende 9550var ısı algılayıcı yok enfazla 300 lü rakamlara çıkarıyor gpuyu ben 400 den aşağı hiç kullanmadım oysa ısısını bilemediği kartın kaç yapacağını nerden biliyor?

• guru3d gibi büyük bi sitenin sürekli desteklediii ve yayınladıı prog a sallama demişsin ya tebrik ediorum!!!!!!!!!

orda görülen ünlemler kartın gpu ve mem hızlarına göre teorik alt ve üst stabil olacaıı deerlerdir burdan sora belirsiz anlamına gelmekte ancak riva nın max o deere oc edebileceii anlamını taşımaz
    poweruser bölümünde xpert kullanıcılar için sekmeleri deiştirme seçenekleri var..

progları daha iii inceleyin ve daha blinçli konuşun pls....
  • kartla alakalı bişey o birde bunu dene eğer daha çıkmıyorsa olmuyodur= sağ tuş analog görüntü birimi (eğer driverında yoksa özelliklerden gir) orada saat frekansları var performansı 3dye al ve auto detect de o kendi çıkacağı en iyi mhzi bulur eğer az gelirse uyarı gelene kadar çıkarsın kolay gelsin bu arada soğutmayı unutma
    Sis651-Geforce 2mx400-Geforce 4 mx440 -Fx5200- Radeon 9200-9250-9550-9600xt-Geforce 6200-6600- 6600GT-7100GS-7200GS-7300LE-7300GS-x600xt-x1800GTO-x1900GT-x1950pro-HD2600xt-HD3850-HD4830-HD4770-HD4850-HD4870-HD5870-HD7850-HD7870 EZ- R9 280- R9 280x- R9 290- R9 290x-RX 480-RX 5600xt-GTX1070-GTX 1070Ti-GTX 1080-GTX 1080Ti
  • Power user bölümünden overclocking global sekmesinde disable clock test ve max. clock limit seceneklerinden istediğin aralıgı ayarlayabilir ve test etmesini önleyebilirsin...

• Hah! Ne demek istediğim sonunda anlaşılmış.

@saddamx: Hocam, çok sağol. o/c yapmak için ekran kartının kendi sürücülerinden başka bişeye ihtiyacım yokmuş meğer Ben öyle arkada çalışan, kendini system tray'e atan programlara biraz kıl olurum da, o yüzden hoşuma gitti bu olay.
    @brabdybuck: Peki bu bahsettiğin "disable test" olayını ekran kartının analog ayarlarında yapmanın bir yolu var mı abi? Çünkü onun yaptığı test de kısa süreli bişey olduğu için sıcaklıkla ilgili bişey yaptığını düşünmüyorum. Ve su soğutma yaptığımda bile benim ekran kartımın sınırlarını zorlamamı engellerse gıcık olurum.
    @confusion: Yaw, niye kızdın abicim bu kadar? Sakin ol bea. Tamam riva tuner iyi bi program ama test kısmı gerçekten de sıcaklık üzerine bi test yapmıyo gibi görünüyo. Ne dedik yani şimdi?

Barbara Bush

• ABi benim bildiğim o test tuşuna bastığınız anda sıcaklık filan demeden sadece kartına o hızda çalışıp çalışmayacağına bakıyor.Yani bir hızı kabul etse dahi artifact yapabilir.

Ayrıca,mesela benim kart için mem hızını 415'den sonra tehlikeli demiş ama ben 505 yaptırdım nvidia sürücüsünden.

Ama bu bi hata bence. Çünkü ben ekran kartımı stok fanı ile riva tuner'ın izin verdiği en üst değerlerde kullanmama rağmen hiçbir problem çıkarmıyo. Eğer bu izin verilen değer su soğutma yapsam bile değişmeyecekse (ki değişmeyecek gibi görünüyo), soğutma için kasmanın alemi yok demektir. Ya da daha doğrusu, çıkılabilecek limit konusunda riva tuner'a güvenirsek hata etmiş oluruz.

Şimdi confusion "riva tuner'a güvenmeyip daha da zorlayın kartınızı da patlasın elinizde" diye bi çıkış yaparsa hiç şaşmam

Barbara Bush
  • Riva Tuner senin materyalini korumak üzere bu şekil bir önlem alıyor , adamlar zaten power user bölümü koymus , bu bölümden her detay ayarlanabiliyor.. Bence cok yerinde de olmus böyle yapmaları , riva kadar detaylı o/c ye izin veren baska bir program daya yoktur , sadece saat hızı arttırmak için tasarlanmıs bir program değil , anlamıyorsunuz , kartın pixel shader , vertex shader ünitelerini , mip map detail seviyesini driver ayarlarını , vertical sync , agp fast write vs.. ayarlamaya imkan tanıyor..

Ben saat hızı arttırmak dışındaki ayarlarından hiçbişey anlamadığım için oraları hiç kurcalamadım.

Herkese teşekkürler. Bu başlıktan baya bilgi edindim.

Barbara Bush
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

Doğru aslında. Power user kısmından istenilen ayarlar yapılabiliyo. Heralde "o/c yapmaya o kadar meraklıysan artık günah benden gitti. Manuel olarak istediğini yap ama sonra beni suçlama" diyo

Aynen öyle işte..
  • Testti geçememenin sebebinin soğutmayla bir ilgisi olmadığı sonucuna varmıştık ama sağol yine de...

Barbara Bush
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.