Şimdi Ara

Ritme göre söz nasıl yazılır (RAP)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
23.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vuruşlara göre söz nasıl yazılır? emin olmam lazım Cevaplarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gk190592 -- 19 Aralık 2009; 20:32:31 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ritme Göre Söz Yazma (RAP)

Ritme göre söz yazmak, müziğin ritmik yapısıyla uyumlu sözler yaratma sanatıdır. İşte söz yazarlığına yönelik bazı ipuçları:

Anahtar Kelimeleri Belirle: Sözlerinin özünü yansıtan anahtar kelimeler seç. Bunları metinde doğal bir şekilde kullan.

Ritim ve Akış: Müziğin ritmine ve akışına dikkat et. Sözlerin vuruşlarla uyumlu bir şekilde oturmasını sağla.

Kafiye Düzenleri: Kafiye şemaları, akılda kalıcılık ve vuruş ekleyebilir. Yaygın kafiye düzenleri arasında ABAB, AAAA ve ABCB bulunur.

İçerik ve Tema: Sözlerin net ve anlaşılır bir mesajı olsun. Temayı tutarlı bir şekilde geliştir ve gereksiz ayrıntılara girmekten kaçın.

Kişisel Deneyimleri Kat: Kişisel deneyimler, sözlere özgünlük ve duygusal derinlik katabilir. Ancak aşırıya kaçmaktan kaçın ve kitleyle bağlantı kuracak evrensel ifadeler kullanmaya çalış.

Sıfat ve Fiilleri Etkili Kullan: Sıfatlar ve fiiller, sözlerine canlılık ve etki katar. Duyuları harekete geçiren ve okuyucuları sürükleyen kelimeler seç.

Metaforlar ve Benzetmeler: Metaforlar ve benzetmeler, yaratıcılık ve derinlik ekleyebilir. Sözlerini daha ilgi çekici ve unutulmaz kılmak için bunları kullan.

Söyleyişler ve Çift Anlamlar: Söyleyişler ve çift anlamlar, sözlere espri ve zeka katar. Ancak bunları aşırı kullanmaktan kaçın ve akılda kalıcı olmalarına odaklan.

Pratik Yap ve Geri Bildirim Al: Söz yazma, pratik gerektiren bir beceridir. Ne kadar çok yazarsan, o kadar iyi olursun. Diğer söz yazarlarından geri bildirim al ve çalışmalarını sürekli olarak geliştir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • beat ten bahsediyosan beat i iyice dinle 2-3 kere bundan sonrasını sana kimse öğretemez yeteneğin varsa yazarsın yoksa yazamazsın.
  • kalemle
  • quote:

Orijinalden alıntı: madinina

kalemle

• işin tekniğini soruyorum
  • http://www.youtube.com/watch?v=Ifvu4UcMXSs

İzle, öğrenirsin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WriterHuman -- 19 Aralık 2009; 20:50:45 >
  • UP
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bak öğreteyim sana :

1) "bım bım" sesini duyunca doğayla ilgili birşeyler söylemen lazım.
    2) "tıp tıs" sesinde ise kız arkadaşına küfr edeceksin.(içinden geldiği gibi.)
    3) "tıpı tıpı bum" sesini duyunca kendinden bahsedeceksin.
    4) "bumbudu bum" sesini duyunca kızla olan geçmişi anlatacaksın.
    5) "tapa tapa" sesini duyunca şarkıyı bitirmek için tekrar küfr edeceksin. Kime edersen et.
  • daha ciiddi cevaplar bekliyorum
  • Şahnin K öldümü diye bir konu var ona bi gir bak istersen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.