Arkadaşlar merhaba, Bu başlığı açma sebebim, Rise Online isimli çevrim içi oyunun içerdiği sistemlerin artık bir video oyundan çok, bir dijital kumarhaneyi andırması. Oyunda gerçek para ile item alınıp satılabiliyor, "lootbox" benzeri kutular açılıyor, eşyalar şans faktörüne göre yükseltiliyor ve insanlar bu sistemlerde ciddi paralar kaybediyor ya da kazanıyor. Daha da önemlisi, oyun içi ekonomideki bu yapı sayesinde gerçek para oyuna aktarılabiliyor ve dolaylı yoldan oyundan para kazanmak da mümkün hale geliyor. Bu yapı; küçük yaşta oyuncuları kumara alıştırıyor, yetişkinleri ise maddi sömürüye açık hale getiriyor. Ben bu konuda CİMER’e şikayetimi yaptım. Aynı rahatsızlığı duyan herkesin de bunu yapmasını istiyorum. Aşağıya sizler için CİMER’e gönderebileceğiniz örnek bir metni bırakıyorum. İsterseniz düzenleyerek kullanabilirsiniz: CİMER Şikayet Metni: Konu: Rise Online adlı oyundaki kumar unsurları ve para transfer sistemine ilişkin şikayet
Bu tür unsurlar, özellikle genç oyuncular üzerinde olumsuz etkiler yaratmakta ve onları maddi kayıplara sürükleyebilmektedir. Aynı zamanda dolaylı yoldan kumara teşvik niteliği taşıdığı düşünülmektedir. Türkiye Cumhuriyeti yasaları kapsamında, kumar oynatılması ve teşvik edilmesi suçtur. |
Bildirim