Şimdi Ara

Riota Afk kalan oyuncu için mesaj attım gelen cevaba bakın..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AFK kalan oyunculara kalıcı uzaklaştırma/uzaklaştırma gibi işlemler uygulanmıyor. Ancak maç içerisinde base'de boş boş koşar ise vb. bu tür bir işlem ile karşılaşır. Aksi takdirde aciliyetten (hastane vb.) maçtan çıkmak zorunda kalan oyuncuları uzaklaştırmış olurduk ve bu hiç adil olmazdı. :/

    Bilet atan ellerin dert görmesin,

    Benoni
    Riot Games Oyuncu Destek

    bu işte olay. adam ben afk oynayın diyor oyundan çıkıyor. gelen cevap sadece bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • G.o

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuşma kayıtlarına bakmayınca böyle olmuştur, baksalardı böyle bir cevap vermezlerdi diye düşünüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nasıl bir cevap bekliyordun ki? Evet kişinin afk olmasi normal değil ama afk kalma sebebini kimse bilemez,zaten bunu sık sık yapiyorsa sira cezası alıyor 40 maçta 1 afk kalan adama ban atmak haksızlık olurdu.O zaman herkesi tek flame ve kufurunde direk banlayalim?Bunun yanında riot aşırı ırkçılık dışında tek maçtan hiç bir zaman ban atmıyor.Ve bunlari da ss le değil.Report sistemiyle iletmeniz lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun dışında da bir hayatın olsun ki insanların hayatında sadece oyun olmadığını fark et.

    Ben oyuna girmişsem, annem veya babam, arkadaşlarım veya sevgilim benden bir ricada bulunursa, veya ufak tefek sürprizler yaparlarsa, oyunu bırakabilirim. Umurumda olmaz mı? Olur. Eğer bekleyebilecek bir şey ise bekletirim, ama bekletilmeyecek bir şeyi oyun için kaçırmam. Kaldı ki ben çok geniş bakıyorum, insanların acil işleri çıkabiliyor. Eğer her 100 maçından 1 tanesinde afk kalan bir oyuncu ceza alacak olsaydı, LoL biterdi. Ciddi anlamda biterdi. Leave oranı %1 in altında olan oyuncu sayısı on binleri bulmuyordur eminim(şimdi gelip ben hiç liv atmadım diyecek arkadaşları tenzih ederim).

    Bunu keyfi olarak devamlı yapan karaktersizler var bir de. Bu karaktersizler ceza alıyor, merak etme.
  • Ben çok afk kalıyorum , takıma 4 tane 5 iq ape gelince bana gerek yok siz kazanırsınız diyip çıkıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ok siz oynayin Ben afk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-225FEBD6D -- 21 Haziran 2018; 16:2:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyuna girince yarısında afk kalan çıkan insan için banlanmak haksızlık ama zar zor serilere gelen tüm dikkatini oyuna toplayan ve maçı kazanırsa bir üst lige çıkacak adam için haksızlık değil. :) Arkadaşlar çıkacaksanız işiniz çıkacaksa haber bekliyorsanız, uçuşunuz varsa oyuna GİRMEYECEKSİNİZ. Hastalık olur acil bir iş olur çıkman gerekir haber gelir vs. e zaten bu durumda da hala daha tüh ya bir afk kalmadan hesap banlandı diye düşünecek biri de yoktur sanırım. O hengame arasında bir de hesabın banını düşünüyorsanız zaten işiniz acil değildir. 75 kişilik uçakta günde tek sefer giden bir uçuşta biri geç kaldı diye onu bekleyip 74 kişiyi mağdur mu edeceğiz yoksa onun geç kalmasını umursamayıp yola devam mı edeceğiz. Tabiki yola devam edeceğiz. 4 kişinin 2 haftalık emekle zar zor geldiği bir seri maçında neden birinin çıkmasını cezalandırmayayım. Uçuşa yetişemeyene kimse neden geç kaldın neden acil olan işine gittin, neden hasta oldun vs. demez normaldir olabilir. AMA GEÇ KALDIĞI İÇİN UÇAĞI KAÇIRMIŞ OLUR BU DA NORMALDİR. Siz de afk kaldığınız için ban yersiniz sorun çözülür kimse de size off neden hasta oldun neden elektrikler gitti neden internetin koptu demez.




  • Melanie Thierry kullanıcısına yanıt
    Oyundan çıkan şahıs banlanınca "zar zor serilere gelen bütün dikkatini oyuna toplayan ve maçı kazanırsa bir üst lige çıkacak adam yine puan kaybetmiş oluyor.

    Uçağı kaçıran kişi, planladığı yere gidemediği için zaten kendi çapında bir ceza çekiyor.
    Aynı şekilde, oyundan çıkan kişi, her türlü puanını kaybedecek.
    Senin yaptığın benzetmede, uçağı kaçırsan kişinin para cezası falan ödemesi gerekiyor. Kendi verdiğin örnek ile ana fikrin bile uyuşmuyor.

    Burdaki oluşacak suistimal, oyuncunun keyfi olarak oyundan çıkmasıdır. Onun için de leaverbuster + rapor sistemi var.
    Tartışmaya açık tek konu, bu leaverbuster + rapor sisteminin ne denli düzgün ve sık işlediği olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cruella -- 21 Haziran 2018; 21:14:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Melanie Thierry

    Oyuna girince yarısında afk kalan çıkan insan için banlanmak haksızlık ama zar zor serilere gelen tüm dikkatini oyuna toplayan ve maçı kazanırsa bir üst lige çıkacak adam için haksızlık değil. :) Arkadaşlar çıkacaksanız işiniz çıkacaksa haber bekliyorsanız, uçuşunuz varsa oyuna GİRMEYECEKSİNİZ. Hastalık olur acil bir iş olur çıkman gerekir haber gelir vs. e zaten bu durumda da hala daha tüh ya bir afk kalmadan hesap banlandı diye düşünecek biri de yoktur sanırım. O hengame arasında bir de hesabın banını düşünüyorsanız zaten işiniz acil değildir. 75 kişilik uçakta günde tek sefer giden bir uçuşta biri geç kaldı diye onu bekleyip 74 kişiyi mağdur mu edeceğiz yoksa onun geç kalmasını umursamayıp yola devam mı edeceğiz. Tabiki yola devam edeceğiz. 4 kişinin 2 haftalık emekle zar zor geldiği bir seri maçında neden birinin çıkmasını cezalandırmayayım. Uçuşa yetişemeyene kimse neden geç kaldın neden acil olan işine gittin, neden hasta oldun vs. demez normaldir olabilir. AMA GEÇ KALDIĞI İÇİN UÇAĞI KAÇIRMIŞ OLUR BU DA NORMALDİR. Siz de afk kaldığınız için ban yersiniz sorun çözülür kimse de size off neden hasta oldun neden elektrikler gitti neden internetin koptu demez.
    O zaman tek küfürden ban,tek afktan ban,tek flameden ban,tek kötü oynamadan ban atalım.Bunun yanında sen seriye çıktığın zaman pozitif kda bitirmeyen oyuncuyada ban atalım nede olsa onun yüzünden lose alıyorsun?




  • Rutzelq kullanıcısına yanıt
    Zaten tek seferde atabiliyorlar. Klasik her yere attığım fotoğrafım vardı ekleyeyim...
    Değişiklik: fotoğraf

    Riota Afk kalan oyuncu için mesaj attım gelen cevaba bakın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eutropius Irmengard -- 21 Haziran 2018; 21:37:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bahsettiğin şey sadece nefret söylemi için geçerli sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cruella -- 21 Haziran 2018; 21:56:49 >
  • Cruella kullanıcısına yanıt
    Benim fikir örnekle süper uyuşuyor da sanırım sen tam anlayamadın.
    Uçağa binen 74 yolcu = 4vs5 oynamak zorunda kalan 4 kişi olsun.

    Uçağı kaçıran kişinin bileti yandı mı? EVET. Parası boşa gitti mi? EVET. Yani para kaybetmiş oldu.
    AFK kalan kişinin puanı düştü mü? EVET. Boşuna lose aldı mı? EVET. Belki de seri maçıydı ve lig düştü.
    Şimdi uçağı kaçıran kişi yüzünden uçaktaki insanların bir kaybı var mı? HAYIR
    Afk kalan kişi yüzünden 4vs5 oynayanların bir kaybı var mı? EVET. Oyun boyunca 4 kişi oynamak zorunda kaldılar. Belki adc afk kaldı karşı tanka hasar veren kimse olmadığı için ne kadar iyi oynasalar da kaybettiler.

    Demekki oyundan çıkan kişinin puan kaybetmesi senin verdiğin örnekte ve benim yukarıda yazdığım örnekte bir çözüm değil. Zaten bu durumu uçağı kaçıran da yaşıyor. Ama uçaktaki insanlara etkisi olmadığı için ekstra PARA CEZASI ödemesi gerekmiyor. Ama afk kalan diğer takım arkadaşlarını zor durumda bıraktığı için ekstra bir ceza ödemesi gerekiyor. Buna da ban diyoruz.




  • Rutzelq kullanıcısına yanıt
    Tek küfürden ban atmana gerek yok çözümü var= MUTE
    Tek flameden ban atamana gerek yok çözümü var=MUTE
    Ama afk kalan birinin yerine başka bir oyuncu gelmediğinden oyun boyunca çözümü yok.
    Kötü oynama için de şunu söyleyebilirim. Örneğin bir maçta 2 adc rolündeki playerlardan biri 45k hasar vermiş olsun diğeri 7k. Şimdi bu 7k hasar verenin oyuna takıma bir faydası var mı? Yok. demekki ban yemesi problem değil. Siz nedense küfürü flamei ban sebebi olarak değerlendiriyorsunuz. Bence ban yemesine gerek bile yok. Benim karşımda küfür edenler olunca susturuyorum. Sorun çözülüyor oyun boyunca rahatım bana ve takıma bir etkisi olmuyor gördüğün gibi.
    Afk kalma kısmında ise maçın 2. dakikasında çıkıp hiç gelmiyorsa direk perma yemeli. Ama interneti gider elektrik gider geç gelir belki bu durumlarda 10 dakikalık bir süre tanınabilir.

    Ben serideyken pozitif kda bitirmeyene ban atmayacaksın tıpkı 10 dakika geç gelmiş veya oyun arasında oyunda olamamış oyuncuya atmadığımız gibi.
    Ben serideyken 1/21 giden 45 dakikada 23 minyon alıp 4k hasar verene ban atacaksın tıpkı oyun boyunca afk kalana atacağın gibi.




  • Melanie Thierry kullanıcısına yanıt
    1. si: Uçakta 1 kişi bile eksik olsa beklemek durumunda kalıyorsun.
    Pass yolcular, biletli yolcuları eşek gibi beklemek durumunda kalıyor. Kaç eksik varsa, ona göre pass biletli yolcular alınıyor vesaire.
    Nihayetinde uçağa gelmeyen 1 kişi için bile minimum 10-15 dakika bekleyebiliyorsun, ki bu da 1 kişi yüzünden geri kalan 200 kişi uçakta bekliyor.
    Uçağı kaçıran kişi yüzünden insanların bir kaybı var mı? Evet.

    2. si: Ban sistemi niye var?
    * Yapılan hataların tekrarlanmaması adına var.
    * Oyundaki topluluk düzenini sağlamak adına var.
    Script kullanan birini banlarsın, bir daha kullanmaması adına. Oyundan sürekli çıkan birini cezalandırırsın, bu davranışı tekrar sergilememek için. Sürekli küfreden birine de yaptırım uygularsın, diğer oyuncuların keyfini bozmaması için.
    Elektriği/interneti elinde olmayan bir oyuncuya neden ban atasın? Ban atınca ne fark edecek yani, neyin düzenini sağlayacak? Yersiz bir tatmin duygusu verir kendi takımındakilere o kadar.
    Atıyorum interneti habire gidip geldiğini bile bile sürekli oyuna girip düşüyorsa, bu yine oyuncunun sorumluluğu altındadır ve cezalandırılabilir.


    Neden bu kadar ban meraklısınız onu da anlamıyorum, şu kitlenin %80i kendi banlanınca ortalığı yakıyor resmen. zorunlu nedenlerden dolayı çıkmışsa canı sağolsun, başka bir oyunda da karşı takımdan afk kalan oluyor, 3 aşağı 5 yukarı dengeleniyor.
    Yahu senin takımından biri düşüyorsa, yarın öbür gün karşıdan da acil durumdan afk kalan olacak elbet. Bu maçları kazanınca "bileğimin hakkıyla, alın terimle buralara kadar çıktım" oluyor. Tuhaf.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cruella -- 21 Haziran 2018; 23:48:9 >




  • Cruella kullanıcısına yanıt
    Sanırım benim örneği tutarlı buldun, uçakla alakalı kendince bilgi vermişsin de konumuz uçakta neler olduğu değil. Örneği otobüs yapabilirsin. Sinema salonuna geç kalma olabilir mesela 1.si diye açıkladığın kısma başka bir şey yazmaya gerek bile duymuyorum.
    Ban sistemi cezalandırma ve gereksiz veya yararsız oyuncuları oyundan uzaklaştırmak için var. 1/21 gidenleri afk kalanları, hile yapanları, takımın huzurunu bozanları vs. Birinin keyfi olarak mı yoksa internet kesildiği için mi oyundan çıktığını bilemeyeceğine göre bir karar vermen gerekiyor. İnterneti kesilenin iyiniyetine mi şans tanıyacağız yoksa onun yüzünden 35 dakika eziyet gibi oyun oynayan kişilerin hakkına mı sahip çıkacağız.

    Bu kişiler ban yediğinde benim elime bir şey geçmiyor. Ama ban yemeyince ne oyun gelişiyor ne oyunculuk ne oyuncular. Demekki faydası yok. O zaman neden onun bir daha girip afk kalmasını bekleyeyim ki. Oyunu eziyete dönen 4 kişinin hakkını savunmak zorundayım. Ortalığı yakanlar sonuna kadar haklı. Chatten küfür yazınca kimin oyununa bir etki ediyor? Kimsenin. 10 saniyelik bir işlemle küfür sorunun halledebiliyorsun. Buna bile ban atılmasını isteyenlerin afk kalanlara şans tanınmasını istemesini anlayamıyorum.

    Ayrıca karşıda afk kalanlar olunca tabiki de alın terimle çıkmış olacağım. Çünkü aynıları daha önce de bana geldi ama onlara rağmen çıkmayı başarmışım.




  • Melanie Thierry kullanıcısına yanıt
    Evet o kadar tutarlıydı ki açıklama gereği duydum
    Kısacası verdiğin örneğin hiç bir anlamı yok, aynı örnekt 2. defa ısrar edince açıklama gereği duydum malesef ki.

    Şu 2 sini ayırt edelim önce:
    1 - Keyfi nedenlerden oyundan çıkanlar
    2 - Olağanüstü durumlardan dolayı oyundan çıkanlar.

    Hepimiz 1. nedene karşıyız. Şu 2. durumdaki olayın gerçekleşme şansı %0.1~ civarındadır. Bu kadar düşük bir olasılık için, EMEK VERDİM EMEKLERİMİ ALAMIYOOĞM diye durumu ajite etmeye gerek yok. Kaldı ki karşıya da geliyor, ve son cümlenle de bunu da söylüyorsun
    2. kısımdakilere istersen idam cezası getir, yine de olacak. Buna ban getirmenin HİÇ BİR ANLAMI YOK.

    Daha da basite indirgeyerek anlatamam heralde. Cevabı hak edilen bir fikir paylaşılırsa cevap veririm. zira aynı şeyleri anlatmak saçma geliyor bana.

    tl;dr

    2. tip olarak nitelendirdiğim oyuncuları Banlamak, HİÇ BİR ŞEYİ çözmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cruella -- 22 Haziran 2018; 2:0:39 >




  • Melanie Thierry kullanıcısına yanıt
    Edit: Aynı mesajı 2 kere yollamışım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cruella -- 22 Haziran 2018; 2:0:20 >
  • Onun mümkün olduğunu üstteki mesajda söyledim zaten,ırkçılık vs durumlarda tek maçtan ban atabiliyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rutzelq -- 22 Haziran 2018; 1:42:18 >
  • Cruella kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen kendi yazdiklarini okumuyorsun. benim ornekler hem tutarli hem de konuyla uyumlu. sen bunlara verecek cevap bulamayinca hemen tartisilacak konu değil zaten uyumsuz cevap verilcek bir fikir yok falan diye kendince savunmaya geçiyorsun sanirim. başka konularda da aynisi yaptigina sahit oldugum icin senin yazilarina cevap vermeyecegim bir daha. benim demek istedigim şu: keyfi cikanlarin oyun umrunda değil demekki ban yemek de umurlarinda degil. neden banlamayip ayni seyi 10kere yapmalarini bekleyelim bir amaci var mi? hayir. dikkat edersen bunlar benim fikirlerim de değil senin soylediklerini yazarak kendinle celistigini aciklamaya calisiyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melanie Thierry -- 22 Haziran 2018; 2:44:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.