Şimdi Ara

RİCA ETSEM AYDINLATIR MISINIZ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar, sağlıklı günler dilerim arkadaşlar.
    Askerlik işlemlerinden hiç anlayan biri değilim. Bakaya, yoklama kaçağı farkını bile neredeyse bilmiyorum. O kadar cahil olduğum bir konudur maalesef.

    Soruma geliyorum, üniversiteden 2018 yılında mezun oldum. Mezun olduktan birkaç ay sonra e-devlet üzerinden askerliğimi tecil ettim. (sadece e devlet üzerinden tecil işlemi yaptım başka hiçbir yere gitmedim işlem yapmadım)

    Şuan e-devletten de bakınca 26.07.2020ye kadar askerlikle ilişiğim yok gözüküyor.

    Askerliği birkaç yıl sonra bedelli olarak yapmak istiyorum. Bugün bir arkadaşım 26.07.2020 tarihinden sonra bedelli için başvuramayacagimi söyledi.

    Doğru mudur? Bakaya veya yoklama kaçağı olduktan sonra bir daha bedelli için başvuramıyor muyum?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkuazımsı -- 3 Mayıs 2020; 23:39:46 >



  • Yoklama kaçağı olursan bedelliden yararlanamazsın. Yoklamaya katılıp çağırıldığında gitmezsen bakaya düşersin. Bedelliye başvuracaksan tecil bitmeden başvuracaksın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cadmium

    Yoklama kaçağı olursan bedelliden yararlanamazsın. Yoklamaya katılıp çağırıldığında gitmezsen bakaya düşersin. Bedelliye başvuracaksan tecil bitmeden başvuracaksın
    Tecilim 26.07.2020de bitiyor. Şuan bedelli yapamam. Birkaç yıl sonra için düşünüyordum. Bu 3 aylık süreçte basvurmazsam bir daha başvuramiyor muyum? Af falan çıkmıyor mu?
  • Turkuazımsı kullanıcısına yanıt
    Af bilemem tecil ettirirsen daha sonra bedelli yapabilirsin. Ben yoklama kaçağıydım bedelli yapamazsın dediler. Cezayı ödedim tarih bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cadmium

    Af bilemem tecil ettirirsen daha sonra bedelli yapabilirsin. Ben yoklama kaçağıydım bedelli yapamazsın dediler. Cezayı ödedim tarih bekliyorum.
    Başka tecil hakkım yok maalesef. Ceza derken? Onu ödeyince tekrar bedelli için başvurabiliyor muyuz?
  • Hayır başvuramazsın. Bi kere yoklama kaçağına düştün diyelim eğer okuyosan bunu belgeliyosun tecil ediyolar. Daha sonra bedelli yapabilirsin bu duruöda. Ama Eğer okumuyosan tecilinin bittiği tarihten yoklamaya katıldığın güne kadar kaç gün geçti ise 5 lira mı 10 lira mı ne ücretle çarpıyolar ceza çıkıyo sana. Yoklamaya katılıyosun askerliğe gidicem diyosun muayene cart curt hallediyosun cezanı ödüyosun ve celp tarihini bekliyosun. Bedelli yapamıyosun burda ki şart tecil bitmeden bedelliye başvurman
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.