Şimdi Ara

RGB Donanımlarım yanlış renk veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce kurmuş olduğum i7 7700k ve Gigabyte z270x Ultra gaming anakart üzerine kurmuş olduğum sistemimde 2 adet Aerocool P7-F12 RGB fan ve Akasa nın yine 2 adet RGB Led şeritini kullanıyorum. Yakın zaman da yaşadığım bir problemden dolayı sıvı soğutma sistemimi değiştirip Cooler Master Ml240l RGB model sıvı soğutma sistemine geçiş yaptım ve sorunum düzeldi. Fakat tekrar bir temiz kurulum yapıp bilgisayarımı çalıştırdığım da günlük kullanım da zevkime göre bir tema seçip kasa aydınlatmamı değiştirmeye çalıştığım da ne göreyim bazı renkler yanmıyor. Şöyle ki soğutucunun fanları da RGB fakat kutu içinden çıkan kontrolcü ile sadece manuel olarak efekt ve renk seçimi yapılabiliyor, ben yazılımdan yana olduğum için fanları Aerocool un P7-H1 kontrolcüsüne takmıştım. Sonuç olarak renkleri tek tek denediğim de sadece mavi ile kırmızı renk arasında ki skala da ki renkleri alabiliyorum. Acaba düzelir mi diye anakartın kendi üstünde ki RGB hub a bir çoklayıcı ile taktığım da bu sefer de yeşil ile mavi renk arasında ki renkleri alıp diğer renkleri alamadığımı gördüm. Sonuç olarak fanlar ve şeritler bütün renkleri veriyor fakat kontrolcüye göre renk seçiyorlar. Aşağıda ki resimler de fanlar, anakartın üzerine bağlı ve görüldüğü üzere RGB Fusion yazılımı üzerinden kalibrasyon yapmaya çalıştığım da kırmızı renk gösterirken sarı, mavi renk gösterirken ise açık mavi renk alıyorum ve yeşil de ise bir sıkıntı yok . Sebebi ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

RGB Donanımlarım yanlış renk veriyor RGB Donanımlarım yanlış renk veriyorRGB Donanımlarım yanlış renk veriyor

• ml 240 l malesef yapıyor onu ben bir ara duzeltir gibi oldu ama bazı renkıler aynen dediğin gibi ya yanmıyor yada farklı renk yanıyor
    AMD Ryzen 9 5900X işlemci ,MSI MAG CORELIQUID 360RH ARGB Cpu Coller, Msi X570 MEG ACE Anakart, 1 TB M2 CORSAİR MP 510 SSD CORSAİR (4X8) 32 gb 3600 mhz ram, GİGABYTE RTX 3080 GAMİNG OC Ekran Kartı, GİGABYTE G34WQC Gaming Monitor 144 Hz , CORSAİR AX860İ MODULER 860 watt powersuply. COLLER MASTER CM700P FULLTOWER KASA.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.