arkadaşlar böyle bi makina var elimde yanlız açtım baktım pil koyma yeri yok bu arkadaşın cehalet başa bela varmı bu makinayı tanıyan kaç yıllıktır, nasıl çalışır vs
Selenyum pozometrelidir büyük ihtimal pil kullanmaz. Fotoğraf bilginiz sıfırsa hiö uğraşmayın bence.
quote:
Orijinalden alıntı: seboist64
Selenyum pozometrelidir büyük ihtimal pil kullanmaz. Fotoğraf bilginiz sıfırsa hiö uğraşmayın bence.
Selenyum pozometre? yani ortam ışığını algılar ve buna göre çekim yapar bu mudur? ve bilmemek değil öğrenmemek ayıptır kullanacağımdan sormuyorum bilgim olsun istiyorum sayın seboist64
Pozometrenin genel anlamı ortam ışığının şiddetini ölçmektir zaten, günümüzde bu dijital sistemlerle yapılır, fakat bu tip makinalarda selenyum fotosellerinin ışığın şiddetine verdiği tepkimeyle ölçülür. Ve nerden baksanız 15-20 yıllık aletler olduğu için bu pozometrenin pek doğru ölçtüğü söylenemez, büyük ihtimal işlevini yitirmiştir. Makinayı elinize aldığınızda sol tarafta yay şeklinde bir pencere görürsünüz, bu pencerenin içinde ince metal bir ibre gezinir (ışığın şiddetine göre) pozlama yapılmak istendiğinde bu metal ibrenin altına halka şeklindeki diğer halka sol taraftaki kadran çevrilerek alt alta getirilir. Böylece bu kadranın üzerindeki veriler size uygun pozlamanın hangi değerlerle yapılacağını gösterir. örneğin o kadrana göre denir ki eğer 2.8 diyafram kullanıyorsanız 1/125 enstantane kullanmanız gerek... Yani işin özü biraz bikgi ve pratiklik gerektiren birşey. Bu yüzden dedim uğraşmayın diye, kaldı ki güvenilmez artık o pozometreye. Kolay gelsin. Yine de sormak istediğiniz birşey olursa yanıtlayabiliriz...
teşekkürler sayın yarbayım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme