Şimdi Ara

! RETRO: MERCEDES-BENZ W 123 EFSANESİ ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
35.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu otomobillerin her modeli başka güzeldir...bende 83 model 230E var mesela en sevdiğim tarafı durduğu yerden kalkarken aracın burnunu havaya doğru dikmesi ve tabi yolda giderken o kocaman kaputun ucunda yıldızı görmek..çok büyük keyif.
    motor bakımlarını rutin olarak yaptırıp, yağını suyunu tabi bide yakıtını eksik etmedikten sonra bu otomobiller kolay kolay eskimezler.
    son olarak mercedes sahibi olmak isteyen arkadaşlara nacizane tavsiyemdir çok iyi araştırın.ben almadan önce 3 ay felan araştırmıştım.her kasasını ve her yönünü.
    Allah herkesin gönlüne göre versin.
  • PAylaşımlar için teşekkürler öncelikle.
    kimse 190 e ve d lerden bahsetmemiş. bunların bir kusuru mu var ?

    Benim aklımda var 190 e 1.8 motorludan. tabi mecburen lpg li

    sizin bahsettikleriniz falan bana çok buyuk gelir. biraz daha küçük, daha ekonomik olması lazım. sanırım bana göre olanı 190...
  • elbette 190 ların bir kusuru yok ve gayet şık ve güzel yıldızlar ancak topic w123 kasa üzerine açıldığı için 190 ların yani W201 kasaların bahsi geçmemiş olabilir. ama tabi mercedes ile ilgili her türlü soruyada elden geldiğince cevap vermeye çalışırız.
    benim sana tavsiyem 190 lpg li alman yerine 190 D almandır. yani 190 serisinin dizel motora sahip olanı.en azından fabrikasından üretildiğinden beri dizeldir.
    örneğin benim aracım 2300 cc ve 136 beygir gücünde bi motora sahip olmasına rağmen lpg taktırmadım.
    tabi şunu da söyleyeyim bunlar tamamen benim şahsi fikrimdir...
    umarım istedğin gibi bir araca sahip olursun..

    quote:

    Orjinalden alıntı: Bekir__

    PAylaşımlar için teşekkürler öncelikle.
    kimse 190 e ve d lerden bahsetmemiş. bunların bir kusuru mu var ?

    Benim aklımda var 190 e 1.8 motorludan. tabi mecburen lpg li

    sizin bahsettikleriniz falan bana çok buyuk gelir. biraz daha küçük, daha ekonomik olması lazım. sanırım bana göre olanı 190...




  • 190 lar kesinlikle w 123 lerin verdiği keyfi veremezler
  • 190e nin yola yapışını unutamam daha ehliyet yokken en heyecanlı deli dolu çağlarımızda yaptığımız riskli hareketleri unutamam ben hata yapsam bile araba resmen ben varım deyip duruma müdahele eder gibi üstün yol tutuşu sayesinde kaç kurtardığını ben bilirim.Kaza yapacam savrulacak duramayacak vuracaz dediğimiz gözümüzün bile kapandığı yerde işte o alman mühendislerinin üstün kalite otomotivlerinin kalitesi konuşuyordu.

    mercedes başka bir otomobil.
  • onu bosverinde dun su arabaya baktik adam 3500 € diyor gaz taktim falan filan
    ama dehset araba w 126 300sel

     ! RETRO: MERCEDES-BENZ W 123 EFSANESİ !
  • buna lpg atcaksın sıralı sistem babalar gibi binip gitceksin işte olay budur kocaman bagaj fıstık hem mercedes hem lpg
  • BUTUN ARABAARDA DANDIKTEN ARKA SISPANSIYONLAR KULLANILIRKEN ADAMLAR AÇILIR SISTEMLE ÇALISIYOLARDI
    YANI:arkaya yuk bındıkce ikiteker bırbırınden bağımsız olarak dışa açılıyordu bunu seyretmek bıle ayrı bı zevktı bır mersonun veya bmw nın arkasından gıderken.... kale gıbı arabalar bazılarında 2 benzın deposu var.
    Vedıkkat edın bu araçları kulananlar hep ıyı şeyler söyluyo buda fırmanın amacına ulastığını gösterır
  • Bence Şu an Türkiyedeki en temiz 123 kasa.

    Link : 1982 W123 200 (M102)


     ! RETRO: MERCEDES-BENZ W 123 EFSANESİ !
  • mercedesten konu açıldımı bir efsaneden söz ediliyor demektir.Kalite ve güven kelimelerini verebilen tek isimdi yıllarca.şimdi BMW ve audi de eklendi almanların ancak 70 , 80 lerin mercedesleri kalitenin göstergesidir.Bneim merak ettiğim yeni çıkanlarda bu güven hissi var mı arabaya? yani güven derken virajda savrulmamasından falan bahsetmiyorum, satın alanda uyandırdığı his açısından , 20 sene sonra araca aynı gözle bakmak açısından diyorum.Bunu en iyi eski mercedes kullanıcıları bilecektir sanıyorum
  • Bir akrabamızda 123 kasa Mercedes var. Adam 80 yaşlarında. Sıfır almış. Hala araba fabrikadan ilk çıktığı gibi. Km. de 150.000 civarında. Keşke satılsa da alsam.
  • 123 KASANIN HASTASI BİRİ OLARAK ŞUAN BÖYLE BİR ARABA ARIYORUM..

    tanıdığınızda bildiğinizde bu kasadan temiz bir araba varsa talibim..
    mercedes rakipsizdir... (kaç model olursa olsun)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi embasyy -- 23 Haziran 2007; 18:50:20 >
  • herkese selamlar...
    su an abd'de bulunuyorum, evde 77 w123 200 arabam var adı yosun ))). içi dışı yeşil adı da yosun... burda bile w123 görünce bakışlarımı alamıyorum.
    w123 kullanmak çok keyifli. bende sunroofsuz klimasız düz bi modeli var. şu an babama emanet ettim arabamı. dönünce gıcır gıcır boyatıcam, yaş itibariyle boya istiyor. bi de ortası altın sarısı renkli offsetli bbs cant alıcam yosunuma... oooh gel keyfim gel.
    merak edenler vardır yakıtı nasıl acaba diye. bişi diyeyim yakıtı (200 modeli için söylüyorum) çok az. arkadşımın şahinini kullanırdım bazen, şahine göre çok daha ekonomik(her ikisi de tüplü). bu arada 200 kadran var 4 vitesli araç, denemedim ama rahatlıkla 170 180 yapar sanırsam. (trafik canavarı olmayalım).
    bu aracı bu fiyatlara (piyasasını bilirsiniz) binmek bi ayrıcalık. paranın tam karşılığını veriyor. ve araç duygusal bir bağımlılık yaratıyor...
    bu araçlara meraklı arkadaşlar varsa sorularını yanıtlayabilirim.

    daha önce w115 230.4 vardı babamda, ben de o arabada öğrenmiştim araba sürmeyi. ama o arabamız çok özeldi. 2300cc 137 bg yazıyordu ruhsatında. babam 200 basmıştı araçla hiç unutmam )) yollar o arabanındı sanki...

    tekrar selamlar.




  • bir çok araba meraklısı genç gibi benim de aklımın bir köşesinde her daim yatar bu w123 ( bir de vosvos tabi:)
    bir gün kısmet olursa inşallah zevk için alacağım.
  • Mercedes kimin hayali değilki. Benimde Hayranı olduğum otomobil firmalarından. Gerçekten 10 yıl sonraki teknolojiyi adamlar bugünden sunuyor.
  • @milchschnitte
    Güzel konu tebrik ederim. Kendimi zaman yolculuğunda hissettim
  • arkadaşlar bu 230.4 nasıldır sizce?kesin bir sorunu var ama yazmamışlar fiyatı çok uygun
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-mercedes-acilll-satilik-123-kasa-mercedes-77-model-28591301/detay
  • Mercedes-Benz'in sev(e)mediğim tek E-Serisi modelinden biridir.Bir türlü o ağır görüntüyü araçta göremedim bu zamana kadar ve Mercedes-Benz olmayı da yakıştıramadığım tek araçtır.Neden bilmiyorum ama senelerdir ne zaman bu aracı görsem içimi karartır gibi birşey.Hiç güzel bir tasarımı yok bana göre.Mercedes-Benz'in W115 ve W124 arasında gel geçiştir yaptığı bir araç diye düşünürüm hep..
  • yahu harika bir kasa. kendi paramı kazanabilrsem bir gün mutlaka bir tane de bundan alıcam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bucakli

    Mercedes-Benz'in sev(e)mediğim tek E-Serisi modelinden biridir.Bir türlü o ağır görüntüyü araçta göremedim bu zamana kadar ve Mercedes-Benz olmayı da yakıştıramadığım tek araçtır.Neden bilmiyorum ama senelerdir ne zaman bu aracı görsem içimi karartır gibi birşey.Hiç güzel bir tasarımı yok bana göre.Mercedes-Benz'in W115 ve W124 arasında gel geçiştir yaptığı bir araç diye düşünürüm hep..


    Güzellik göreceli bir kavramdır, ama genel olarak güzel olarak kabul edilmiş W123'ü bu kadar kötülemeyin bence.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.