Şimdi Ara

Retro Konsol Rom Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Kısa bir süre önce AliExpress'ten Y5 model bir retro ev konsolu aldım. Konsol PS1, PSP, N64, FBA, Mame gibi konsolların oyunlarını destekliyor.

    İlk açtığımda içinde çok az PSP ve PS1 oyunu vardı. Bunun sebebinin PSP ve PS1 oyunlarının fazla yer kaplaması olduğunu düşündüm.

    Ve oyunların çoğu dövüş oyunuydu. Bunun da sebebi büyük ihtimal Çinlilerin dövüş oyunlarına olan sevgisidir.

    Neyse velhasıl kelam ben konsola ROM yüklemek için işe koyuldum. Kitapçıkta yazdığı gibi bol bol PSP ROM'u yükledim ardından sıra PS1'e geldi.


    Kitapçıkta 'PS1 ROM'ları çok farklı formatlarda olabilir. Ancak şu anda sadece. İmg formatındaki oyunları destekler' yazıyordu.

    Tabi bunu 5-10 tane ROM'u yükleyip çalıştırmaya çalıştıktan sonra fark ettim. Ardından o ROM'lar çalışmayınca. İmg ROM'lar aramaya başladım. Ancak 10-15 tane site gezmeme rağmen bulamadım. Sonra dönüştürmeyi 3 farklı programdan denedim. Yine de olmadı. Yabancı forumlarda dahil hiçbir yerde bulamadım.

    Bilen varsa yardım istiyorum.








  • bu cin mali cihazlar kalite olarak dip fiyat olarak ucuk olmasina ragmen insanlar ne bekliyorsa mucizeyi ariyorlar ve tiklayip aliyorlar..ortada bu romlari mukemmel oynatan retro cihazlar psp wii xbox gibi olmasina ragmen kimse bunlari gormuyor ama cin mali ucuz plastikler bas ustune konuluyor ama sonunda o cihaz kendini tanitiveriyor.
    once calistirdigi romlari incelemek lazim romlari buna gore uydurup ya da bu romlari bulup denenmeli yani aramaya denemeye devam...bir ihtimal de cinlilerin bazen basit romlari ekleyip actigi uc bes oyunla bunlari satmasi her oyunu oynatmaz diye kutuya yazmazlar.


    Retro Konsol Rom Sorunu

    insanlar 40 senelik oyunlari 4k oynayabileceklerini saniyorlar...cinli uyaniklar boyle zengin oluyorlar ..eski oyunlar cozunurluk yukseldikce daha kotu gorunurler daha iyi gorunmezler bu cin mali cop cihazlara bir ps3 parasi odeyen var..super mario bros 4k olsa ne olacak bizim mario 16x16 piksel.degismez bu oyun 4k olsa calilarin arasinda sirinleri gormeyecegiz.
    emulasyon canavari wii xbox classic cop olmus 200 deyince millet kufuru basiyor ama ayni insanlar 600 lirayi cin mali ucuz plastikten cihazlara dokuyor...koca turkiyenin xbox classicten haberi yok.maryonun kasetini ariyor her yerde..bu cin mali cihazlarin icini acip bakin ve sasirin 600 liranizi gorebilecekmisiniz icinde.ps1 romlarini oynatabilse bile parasini hak etmez.kisaca her yolda kaziklandiniz..cinliler yine 5 tl ye mal ettigini 500 tl ye satti ve bayramini yapti.yani icindeki dovus oyunlari sevgilerinden degil az yer kapladiklari icin orada olabilir onlar paranizi severler
    retro oyunlarda hd hdmi 4k 8k hikayedir.


    Retro Konsol Rom Sorunu


    Retro Konsol Rom Sorunu

    iyi bir retro oyuncu satin almadan bu cihazlarin ucuz plastik kasasini ve kalitesiz uc bes elektronik parcasini gorur ve almaz.cinliler bu yolla dunyayi soyarlar ustelik iclerine koyduklari hic bir oyun cin mali degildir.artik ucuz maliyetli cipler her yerdedir gercek retro konsollari kesfedin iyi bir retrocu gercek bir ps1 i 50 tl ye satin alabilecegini bilen adamdir.
    en azindan bir raspberry i kullanip kendini kurtarir.

    ingilizce de yazalim.

    dont buy this chinese trashes



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 13 Şubat 2021; 23:59:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pspsexer kullanıcısına yanıt

    Senin xbox olayını anlatmış modern vintage gamer.Daha bugün yayınlandı video.Gerçekten efsane konsolmuş snes emulatörünü %100 çalıştırmak her hardware'nin harcı değilken bu konsol yapıyor.Bunu softmodlayıp snes genesis nes olarak çalıştırınca dünya boyu masraftan kurtulur insan.Bu arada 2-3 hafta içinde bu siyah cihazı birine hediye edecek hemde dünyanın her yerine gönderecek.Makina 110 volt adapterinin değişmesi gerekiyor kazanırsanız Retro Konsol Rom Sorunu Bu kanalı takibe alın, cihazlar ile ne denli homebrew emulatörler vs çalışıyor gayet güzel videoları var.





  • pspsexer kullanıcısına yanıt

    benim konsol ve oyun bilgim seninkinden daha fazladır muhtemelen. gelmişsin bana burda laf atıyorsun. kendini bişey zannediyorsun herhalde. benim açtığım konudan sanane, benim aldığım konsoldan sanane, kazıklanmışsam sanane, insan gibi soru sordum eğer insan gibi cevap vermeyeceksen git kendin konu aç çinlileri kime gömüyorsan göm. benim bilgisayarım tüm romları açacak kadar güçlü. isteseydim hiç almazdım. hem ayrıca ben gidipte 20 senelik konsola para vermem. retro oyuncuyum diyorsun boş boş konuşuyorsun iyi retro oyuncu dediğin hangi konsolda oyununu oynadığına bakmaz oyuna bakar. bu konuda sana review bro'u örnek göstereyim adam çakma konsol aldı. hiçte şikayet etmedi keza mösyo pixelansta öyle. şimdi git biraz araştırma yap akşam akşam sinirimi bozma benim

  • ben onlari sana degil genele yazdim yani herkese ....senin bu isten anlamadigin yedigin calimdan belli zatencalistirsa ne olacak ince plastik 2 hadoken uc shoryuken cihaz cit cat pat gitti.o 20 senelik konsolu at bakalım üçüncü kattan tık diyor mu belki biraz yamulur ama yine çalışır evet tam 20 yıldır bende burası retro konsollar bölümü çakma konsollar bölümü yok sonuç.. .mazi..haklisin bende kac yuz tl yi cin mali cakma bir cihaza odeyip alla alla neden calsmiyo bu yaa deseydim ki boyle hata yapmam cihazin gucu de zaten ustundeki gostermelik fan izgarasindan da belli ve biri bana sebebini soyleseydi bilmem kac yuz tl verdigim cihaza laf ettirmezdim gurur meselesi..ama xbox bize yetiyor sen madem biliyorsun mesaj sayın iki su romlari tek tek dene belki calisan cikar.bak ustteki arkadas anlamis..video izlemeye bro ya pro ya gerek yok mösyöler prolar o cihazı youtube tan gelen avantayla bedavaya alıyor parayla degil o da bilir alınmayacagını neden ses etsin baskasına hayran olmayalım biz bize yeterizpiyango beklemeye de gerek yok ikinci el sitelerinde xbox dolu almayani dovuyorlar.tabii ustteki elestiri de herkese bu cihazlari tonla para odeyip alan ve memnun olmayinca let go ya super cihaz ailenizle hosca vakit gecireceksiniz unutulmaz anlar yasayacaksiniz yazip satmaya calisanlara bu da genel.kisisel degil bu bolumu herkes okuyor tek soruda takilmayalim..

    ve iso dan x image programi ile x formatina gore cevirmelisin ki o cihaz bunu tanisin...x leri yazmadim zaten belki benden bilgin fazlaymis ya nasilsa bulursun..tahmini kolay ama.basarilar.

    iyi aklima geldi gecen ay hurdacidan 50 liraya buldugum ekranli ps one a hidrojen peroksit sureyim bari pamuk gibi oldu az isi var tatli alet tavsiye ederim.ps1 isolarini da hemen taniyor regionlara dikkat sart tabii bilirsin.mi.
    keske sans olsa da 600 tl ye kac tane bulsam...50x12=600 hmm demek 12 ekranli ps one yapar bunu da boler seeek 12 kol 12 tv kablosu 12 ekran 12 ps one....bu hesap uzar uyku vakti saat iki.bu saatte gozlerimizi kapatip koyun saysak uyuruz....zzz..neyse.calistirinca mutlaka yaz.tuslara hafif bas nazikler.kolay gelsin.


    Retro Konsol Rom Sorunu
    Retro Konsol Rom Sorunu

    al yaptık..insan bu oyunu beceremedim diye video yapar mı...filmi olana sarkısı tutana hayran olma vakti geçti o eskidendi..echocrome un orjinali bende mevcut ben becerdim bu oyunu örneğin...şimdi ne olacak.

    bizim cengizle süleyman bunları yerturkiye turkiye.
    biz video yapsak oscar ı kapar ama gerek yok.varsın hayranımız olmasın biz gercekleri yazarız dogru soyleyenin dostu olmasa da...


    Retro Konsol Rom Sorunu

    gerçek cevherler gizlidir her yerde görünmezler


    Retro Konsol Rom Sorunu

    öyle yaparsan yanar tabii konsol çakmanın dibi



    arabian fight ı orjinal arcade cihazında defalarca oynadım.


    Retro Konsol Rom Sorunu



    örneğin

    insan gördüğüne hayran olur doğruları söyleyene değil..bu arada bu arkadasların çabalarına destek veriyoruz sadece cevaben yazılmıştır ama bu iş çok tecrube ister..bu arkadaslara sorarsan sorunun cevabını muhtemelen bileceklerdir.ben örnek almayayım bunları bilmeyen alsın.yani yeni baslayanlar.ömrünü verenler değil google daki bilgileri youtube taki videolarla birleştirmek değildir bilgi hepsini bizzat yaşayıp bilmektir


    Retro Konsol Rom Sorunu

    pişmanlık pişmanlıktır ha 600 liralık ha 90 liralık bilmek o oyunun kapağını açmadan iyi mi kötü mü bilmektir..

    olay bu

    BURASI DÜNYA..MALIN İYİSİ VE İNSANIN İYİSİ ÇÖPTE..MALIN ÇAKMASI VE İNSANIN GÖZ ÖNÜNDE DURANI GÖKTEDİR.


    Retro Konsol Rom Sorunu


    pspsexer.



    bilgi dediğin böyle boşalır bilenden...sen sorana değil bilene bak.

    ve son soru....ps one ın ekranı titriyorsa bozukmudur...


    Retro Konsol Rom Sorunu

    bu cihazı da bugun bir başkası satın aldı...bilen bir başkası.. iki ilanda taze..xbox a bakma yarısından azına pazarlıkla gider...

    bu bilgilerin tümünü sorunca başkasından duymuyorsan onları bana değil beni başkalarına örnek göster.

    şimdi yazsan ne fayda yazmasan ne.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 16 Şubat 2021; 5:7:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • seni başkalarına örnek gösterebilmem için öncelikle insan gibi sorulan soruya insan gibi cevap verip (örneğin o konsollar pek randımanlı çalışmıyor onun yerine 2. el eski konsol alsaymışsın keşke gibi bir cevap verebilirdin) kibirli davranmaman gerekiyor tamam sen biliyorsun en kral retro oyuncusun ama önce insan olman gerekiyor insan olmadıktan sonra senin bilgin umrumda değil

  • sorun senin karsidaki insani tanimadan ben senden daha bilgiliyim demen...karsidaki insani anlamadan tanimadan on yargiyla yorum yapilinca genelde konuyu acarim...bu piyasadaki en buyuk kolleksiyoncularin hepsi mutevazidir japonya da oyun sirketlerinde calisanda var evinde binlerce konsol ve oyunu olanda onlarında cogu nun dh profilleri bir kac yildizdan ibarettir gorsen yeni uye dersin ama hic birisi on yargiyla ben senden bilgiliyim demez ancak evlerine girdin mi nintendo muzesine tas cikarirlar...ve sayilarida coktur...onlarca yillarini video oyunlari ile gecirmislerdir elleri tornavida izleri terleri konsollarin icindedir gorunusleri siradandir cogunun youtube videosu yoktur ortalarda gorunmezler ama ben senden bilgiliyim diyen olursa estafrullah derler bilgi google daki ansiklopedik bilgileri ezberleyip filtreli videolara yapistirmak degildir en degerli bilgi bir kac konsolu parcalayip oyle edinilen bilgidir cunku o bilgiyle pek cogunu kurtarirsin...burada yazdigim cin mallarina elestiriler bir cok magdur insan yarattigi icindir bir cok insan bu kalitesiz urunler yuzunden maddi kayba ugramaktadir ...omur boyu kibirli insanlara bir seyler anlattik bunu yuzlerine de soyledik kibir ben senden daha bilgiliyim derken ortaya cikar tecrube bilgiden degerlidir..isini bilen bu kadar yazinin icinden bilgiden daha degerli olan tecrubeden pay alip kendine tecrube edinendir.ve tecrube uzun yillar icinde edinilir degeri de gururu da buradan gelir.
    insan olmanin onundeki en buyuk engelse ön yargıdır.ustte anlatılanların tersi de vardır bunlar da çoktur örnegin buralarda kendi kolleksiyonunun en buyuk kolleksiyon oldugunu düşünen bir iş adamı vardı yıllarca öyle düşünmüştü..adama dedim ki seni üç yıkık dökük eve götürecegim gururuna yedirebilirsen gel...üçüne de nasılsa tenezzül edip girdi ve gezdikten sonra şunu gördü ki henüz işe yeni başlamıştı ve o evlerden tek bir parça bile satın alamadı satmadılar..anlamadım dedi ben japonyaya bile gidiyorum bu parcaları yıllarca aradım bulamadım bu sıradan insanlar nasıl buldu...cevaben şöyle dedim......çünkü sende hurdalıklarda gezecek göz yok sıradan düşünen sensin.....bu olayında üstü şudur....bunca malı bir yerde tutmanın bu fani dünyadaki anlamsızlığı.
    kibir ve ön yargı birbirine benzer kişi kendisinde olsalarda onları başkalarında var sanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 17 Şubat 2021; 20:43:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pspsexer kullanıcısına yanıt

    insan aldığı malın kalitesiz çıkmasını hazmedemiyorum sanırım, dediğin gibi ben gerçek bir retro oyuncu değilim. aynı zamanda çokta agresif bir insanım. cevabını okuduktan sonra o sinirle cevap verdim. ama sonra araştırdıktan sonra baktımki gerçekten haklısın. ben 400 tlye bir xbox classic ve yanına 250 tlye bir ps2 alsam bundan çok daha karlı çıkıyorum. kusura bakma durduk yere saçma sapan bir konu açtığım için özür diliyorum.

  • tecrube bilgiden kıymetlidir.her video çeken bilgili olmaz tecrubeli hiç olmaz alır eline game boy u evet arkadaslar diye baslar onu seyredenler demek video su var der bilgili olduguna yemin eder hayranı bile olur gençlik...ama bu dunya öyle bir dünya ki zaman gelir cahil sanılan alim alim sanılan cahil kalır.gençken yavaş geçen zaman yaş ilerledikçe hızlanır önceden güzel gelen her şey anlamını yitirir.bilgi ezberlenir ama tecrube ye en zorlu yollardan geçerek ulaşılır.bu yuzden çocukken gurur yapıp anne baba sözü dinlemediğimiz zamanları hatırlar pişman olduğumuzda geç olduğunu fark ederiz kimse kimseden üstün değildir her insanın bir özelliği diğerinden üstündür lakin para ve gözümüzdeki perde bize iyi olmayanları bile doğru gösterir.internet buna müsait tecrube şu anda yapılanı vaktinde yüzlerce defa yapıp doğru olanı görmüş olmaktır.

    şunu da eklersek...



    bir hayatın gerçekleri vardır bir de onun sahte yüzleri...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 5 Mart 2021; 2:5:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.