Şimdi Ara

Resveratrol Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Resveratrol konusunda özellikle yerli sitelerde çok az bilgi var. Hatta yan etkileri üzerine hiçbir bilgi yok. Resveratrol hakkında Gazi Üniversitesinden bir yükseklisans tezi okudum. Onun dışında yerli ve yabancı kaynakları araştırdım. google akademikte biraz takıldım vs. Bildiklerimi bu başlığa özet olarak paylaşıcam. Kullananlar, kullanmayı düşünenler veya bırakanlar varsa bu başlık altında toplanırsak güzel bir döküman olur.

    ÇEŞİTLERİ
    Resveratrol 2 farklı molekül dizilimine sahip "trans" resveratrol ve "cis" resveratrol. "Trans" resveratrol, üretilmesi kolay olduğundan resveratrol üzerine yapılan çalışmaların çok büyük bir kısmında "trans" kullanılmıştır. "Cis"e oranla daha dayanıklı olduğu biliniyor. Etkileri arasında kayda değer bir fark gözlemlenmemiş.

    YARARLARI
    Kanser hastalarına özellikle resveratrol veriyorlar. Resveratrolun kanser hücrelerinin yayılma/bulaşma olasılığını azalttığı bilimsel çalışmalarda gösterilmiş. Onun dışında kalp krizini engellediği, pek çok kanser türünden koruduğu deneylerle ispat edilmiş bir madde. DNA onarıcı özelliği olması, beyinde kan akış hızını artırmada olumlu etkisi olması, alzheimer hastalığına karşı koruyucu etkileri vs gözlemlenmiş nette zaten bolca öve öve bitirilemeyen resveratrol yazılarından kolayca bulursunuz.

    YAN ETKİLERİ
    *(%50 extract) olan düşük kaliteli resveratrol ürünlerinde yüksek dozaj kullanan kişilerde ishal yaptığı rapor edilmiş.

    *Resveratrol kullanan kişilerde eklem ağrıları rapor edilmiş. (kalça, sırt, el, ayak) şahsen günde 500mg resveratrol kullanmaya başladığımdan bu yana özellikle ellerimde zaman zaman hafif eklem ağrıları meydana gelmeye başladı. Bu nedenle dozajı düşürmeyi planlıyorum. Yeni başladığım için vücudun alışma evresinde meydana gelen geçici bir semptom olma ihtimali var o yüzden bir müddet aynı dozajda kullanıp duruma göre değerlendirme yapıcam. Zaten yan etkinin geçici olup olmadığı belirtilmemiş.

    *Uyku bozukluğu ve anksiyete bozukluğu yaptığı rapor edilmiş. Ayrıca diğer ilaçlarla reaksiyon gösterme olasılığı olduğundan ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışmanız gerekiyor.

    Ben yurt dışından alıp kullanmaya başladım o yüzden eczanelerde satılan resveratrol ürünlerinin prospektüsünde neler yazıyor hiçbir fikrim yok. Prospektüsü var mı ona bile emin değilim. Sorularınız varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 30 Ocak 2012; 9:25:40 >







  • Konuyu hortlatalım :-)

    Kullanmaya devam ediyor musunuz acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.