Şimdi Ara

RESMİ OLARAK YENİ ÖTV ZAMLARI (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.083
Cevap
24
Favori
45.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Piyasaya çin malı araçlar dolacak.
  • ülke harika dünya bizi kıskanıyo...
  • Bence bu yeni kanuna göre otomotiv firmaları fiyatlarını 55 bin sınırına göre adapte etmelidir. Özellikle aynı aracın versiyonları bu sınırın altında veya üstünde olmalıdır. Örneğin Comfort 54.000 high 56.000 olamaz. Makas çok açılır high versiyonu kimse almaz. Bu nedenle Comfort 53 high 55 yapacaksın veya Comfortu yok edip high 55 yapacaksın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pink Floyd

    Bazen böyle sabır eşiğim öyle zirve yapıyor ki forumda olmasak yardırıcam şuraya, otomobil aşıkları için bu ülke cehennemin kendisidir.

    Bu ülkede bir şeyin aşığı olup da kolay yoldan temin edebilen birini gösterir misiniz?
  • Firmalar buna bir çözüm bulur bence. Aracı en boş hali ile satar ekstralar için servis ayrı fatura keser. Sanki servis hizmeti almış gibi olursunuz. Tabi her özellik için geçerli olmaz bu ama sonradan eklenebilen her özellik için bunu yaparlar bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Passenger


    quote:

    Orijinalden alıntı: pasa_

    Peki örnek golf ün midline donanımı ne olacak? Veya Astra nın enjoy donanımı?

    Liste fiyatı 95 ve üzerindekiler etkilenecek. Onlar etkilenmez...
    Elantra 1.6 CRDI 7DCT Elite de etkilenmez, neden? 85 bin TL fiyatı var.

    Peki canim qusqai 1.5 skypack dizel 105.000 civari mh ile görüştüm 100.000 dedi ne yapalim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan % 120,%168 falan nedir allah canınızı almasın

    Bu otomobil üreten devletler gerizekalı gerçekten.Adamlar arge sini yapıyor uğraşıyor didiniyor,bizim devlet ülkeye giren araçta üretenden daha fazla para kazanıyor,sonra vatandaşını güzelce



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 6 Kasım 2016; 20:01:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gray Fullbuster


    quote:

    Orijinalden alıntı: Pink Floyd

    Bazen böyle sabır eşiğim öyle zirve yapıyor ki forumda olmasak yardırıcam şuraya, otomobil aşıkları için bu ülke cehennemin kendisidir.

    Bu ülkede bir şeyin aşığı olup da kolay yoldan temin edebilen birini gösterir misiniz?

    Makarna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet keyfinden yapmıyor vergi artışını... satılan araçların çoğu ithal.. adam megane almıyor golf alıyor yada onun yerine a3 nasıl alırım 1 serisi nasıl alırım planını yapıyor... türk insani gösteriş meraklısı . asgari ücretli insan evkurdan 36 ay taksitle iphone alıyor.. bankadan 3-4 yıllık krediyle lüks araba alıyor,ıkına ıkına ödüyor..tamam al kimseyi ilgilendirmez ammaaaaaa devleti ilgilendirir ..dış ticarert açığı artıyor..devletde önlemini alır normal olarak... ülkede üretilen otomobillerin fiyatı nispeten düşük.. devletin amacıda o yerliyi teşvik edip ithalatı kısmak..lükse biniyosan onuda engellemek seni yerli yada ithalat fiyatı daha düşük modellere yönlendirmek.. .lüksün ithalatı daha fazla cari açığa neden oluyor sonuçta..

    .... bende golf 7 mi satıp daha lüks birşey düşünüyorum .ihtiyacım mı var yok..sırf keyfimden .tıpkı bir sürü lüks araca binen gibi...


    devlet az bile yapıyor.. dahada fazla artırsın vergileri .. bu millete müstehak..zira birçok insan ihtiyacından ve alım gücünden yüksek araçlara biniyor yada binmek istiyor...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wheatley

    Bu yazılanlar sahte. Böyle gelmeyeceğini herkes biliyor.

    okuman yazman varmi kardes?

    https://www.otopark.com/2016/11/2017-otv-duzenlemesi-onaylandi/
  • AYIPTIR ARTIK BU NE YA! !!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üreten bir ülke olmadığı için resmen fabrika geliri kadar vergilerden para alıyor devlet kolayına geliyor zaten böylede. Bir tane fabrika kalmadı bize ait olan ülkede
  • [size="2"]Saray'ın yıllık masrafı ne kadar

    Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın harcamaları ilk kez Sayıştay raporlarına yansıdı. Raporla Cumhurbaşkanlığı’nın kullandığı örtülü ödenek gideri de ilk kez ortaya çıktı.

    Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre Saray’ın bir yıllık harcamaları kalem kalem şöyle:

    Erdoğan’ın örtülüsü 150 milyon TL: Raporda “Cumhurbaşkanlığı’nın Gizli Hizmet Gideri” 150 milyon TL olarak belirlendi. Yani 27 Mart 2015’te yapılan yasal düzenleme ile gizlenen Cumuhrbaşkanlığı örtülü ödeneği için 150 milyon TL harcandı. Yasaya Mart 2015’te koyulan bir madde ile Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki ödeneklerin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile belirlenmesi ve uygulanması düzenlemesine gidildi. Bu da Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinin gizli kalması olarak yorumlandı.

    Şahsi ödeneği 43 bin TL: Erdoğan’ın kendisine 525 bin TL ödeme yapıldı. Cumhurbaşkanı ödeneği hanesine yazılan bu tutardan, Erdoğan’ın aylık maaşının 43 bin 750 TL olduğu anlaşıldı. Saray’ın personeline 2015 yılı içinde 67 milyon 255 bin 79 TL harcandı.

    Suya 3 milyon, deterjana 155 TL: Bir yıl içinde “kullanmaya yönelik su tüketimi aboneliği” için 3 milyon 2 bin 878 TL harcandı. Buna karşılık, “Sabun, deterjan ve temizlikte kullanılan kimyevi maddeler ile bu amaçlarla kullanılmak üzere diş macunu, diş fırçası, kova, força, paspas” alımına ile sadece 155 TL harcanması dikkat çekti.

    Aylık ısıtma 266 bin TL: Saray’ın ısıtılması için bir yılda toplam 3 milyon 200 bin 196 TL harcandı. Bu da Saray’ın aylık ısıtma giderinin 266 bin 666 TL olduğunu gösterdi. Saray’ın kullandığı taşıtların akaryakıt ve yağ alımları için ise 4 milyon 330 bin TL harcandı.

    Parıltıya aylık 806 bin TL: Sarayın bir yıllık elektrik tüketim bedelinin ise 9 milyon 672 bin 688 lira olduğu görüldü. Yani Saray’ın aylık elektrik faturası yaklaşık 806 bin TL.

    Organizasyonlara 30 milyon TL: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdiri ile temsil ve ağırlamanın gerektirdiği her türlü tören, fuar ve organizasyon giderleri için bir yılda 30 milyon 648 bin 492 TL harcandı.

    ‘UYDUDAN’ GÖRÜŞME

    Derneklere 4 milyon: Dernek, birlik, kurum, kuruluş, sandık gibi kurullara 4 milyon 150 bin TL para transfer edildi.

    Vatandaşa 3.5 milyon: Bir dönem çok tartışılan Saray yardımı da Sayıştay’ın raporunda yer aldı. Raporun “hane halkına yapılan transferler” kaleminde 3.5 milyon TL para transfer edildiği görüldü.

    İnternete 580 bin TL: Telefon abonelik ve kullanım ücretlerine 1 milyon 2014 bin 306 TL harcandı. Anadolu Ajansı aboneliği ile birlikte internet servis sağlayıcılara abonelik ve internet erişimi karşılığında ödenen ücretler için ise 580 bin 155 TL harcandı.

    Uydu telefonuna 2 bin TL: Saray’ın uydu haberleşmesine ilişkin abonelik ve kullanım ücretleri için ise 2 bin 946 TL kaydedildi.

    Ankara dışı görevlere 10 milyon TL: Erdoğan’ın yurtiçi gezilerinde geçici olarak görevlendirilen Cumhurbaşkanlığı personeli için 3 milyon 799 bin 644 TL harcandı. Yurtdışı geçici görevlendirmeler için ise yaklaşık 6 milyon TL harcandığı görüldü. Yani Cumhurbaşkanlığı’nın Ankara dışı masrafı yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere toplamda 10 milyon TL’ye yaklaştı.

    Kiralık araca 8 milyon TL: Cumhurbaşkanlığı 2015 yılı içinde 8 milyon 767 bin lira harcayarak taşıt kiraladı. Saray, 40 bin TL harcayarak da yüzer taşıt kiraladı.

    BASINA YAKIN TAKİP

    Gazete ve dergiye 204 bin TL: “Hizmetin gerektirdiği kalem, silgi, zımba teli, topluiğne, ataç, disket, CD, flash disk, toner, mürekkep, klasör, dosya, basılı kâğıt, defter kırtasiye alımlarına 1216 TL harcandı. Saray; “gazete, resmi gazete, dergi, bülten gibi belirli sürelerde basılan yayınlar” için ise 204 bin 953 TL ödeme yaptı.

    Hayvanlar için 2 bin 448 lira: Canlı havyan alım bakım ve diğer giderleri için 2 bin 448 TL harcandı. Bu gider için hizmette kullanılan hayvanlar dışında, her cins ve çeşit hayvan alımı, havyanların koruması, bakımı, kurtarması ve dağıtımı” tanımlaması yapılıyor.




  • Biz hiç mi insan yerine konmayacağız? Hep mi yolunacak kaz gibi mi gözükeceğiz birilerine? Hiç mi maaşımızın 3-4 katıyla eli ayağı düzgün arabalara sahip olamayacağız? Sözde tarım ülkesiyiz hiç et yiyemeyecek miyiz doyasıya? Hiç mi hobimiz olamaz bizim? Diğer insanların burun kıvırdığı şeylere sahip olabilmek için bir taraflarımızı yırtmamız mı gerekecek hep? Aslında hepsinin mümkün olduğu yerler var bende gideceğim en kısa zamanda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RESMİ OLARAK YENİ  ÖTV ZAMLARI
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shifisitert

    oldukca sacma kı zaten euro dolar artınca 3 ay ıcınde 55 ın altında otomobil kalmaz. su anda 55 olması gereken araclarda 60a satıyorken bir tek onlar 55e dusecek. Kısace tek amac yerli uretilen aracları aldırmak gibi gozukuyor.

    6-7 ay sonrasında dolar euro artarsa c sınıfı araç almak bile hayal olur. Ama tabıkı luks araba satışları etkılenmez. Onlar zaten gider gosterip alıyorlar yıne otv odememıs olacaklar. Şu gider gosterme olayını kaldırırlarsa luks arac satısının onune gecerler ancak.

    Engelliler otvyi indirimli alıyordu onların akıbeti nolacak?

    Gider gösterseler de ÖTV ödüyorlar sadece KDV'den muaf oluyorlar diye biliyorum.
  • Dentist1976 kullanıcısına yanıt
    Dentist bey, Golf 7 kullanıyorsunuz, iPad Air Mini ve iPad Air 2 kullanmışsınız ancak burada gelmiş "devlet az bile yapıyor" diyorsunuz.

    lüks için arabaya binen zam gelse bu lüksten vazgeçecek mi sanıyorsunuz? size göre golf 7 lüks mü mesela? daha lüks olması için ne olması lazım. satılan araçların %100'ü ithal. bazıları sadece türkiye'de montaj yapılıyor. Belki Egea'nın bir istisnası vardır, onun karı da Milano'ya gidiyor bakarsak.

    Kraldan çok kralcı olmayın bence.

    Otomobil lüks değildir. Türkiye'deki vergi sistemi zaten fazlasıyla çarpık değil mi? ÖTV'nin bile KDV'si ayrı alınıyorken "bu vergiler az demek" insanları ahmak yerine koymaktır.

    Devletimiz duble yollar yapmakla övünüyorsa, elbette insanlar araç alacaktır. Araç medeniyettir. Medeniyet düşmanlığımız devam ediyor demek ki. Hep böyle oldu bu.




  • met.nar kullanıcısına yanıt
    Kaynak **** ve ntv. Ben ntv sitesinde bulamadım. Tv den verdilerse bilemem.

    Bir de 1 Ocak 2017 denmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yanik033

    Araç bayiden çıplak düşük ötv alınır.Donanım bayi tarafından satış sonrası eklenir.Bu vergi sistemi bayileri bu sisteme yönlendirecektir.

    Olabilir ama belli donanımlar için..mesela jant, navigasyon, deri koltuk (zorlanırsa) sonradan takılabilir.. Ama bir adaptif hız sabitleyici, cam tavan vs için olmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaman06

    Kaynak **** ve ntv. Ben ntv sitesinde bulamadım. Tv den verdilerse bilemem.

    Bir de 1 Ocak 2017 denmiş.

    Ayni seyi yazacaktim bizde güvenip facede falan paylastik ya insallah rezil olmayiz ntv de bende bulamadim boyle bir haber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.