Şimdi Ara

Resmi duyuru öncesi Apple 'iPhone 6S ve iPhone 6S Plus' (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
6
Favori
5.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mercedes çerez parası
  • ben de almayı düşünüyordum hatta para bile ayırmıştım ama şuanki kurlarla bi telefona 3binden fazla gömemem, en iyisi 6s çıkınca 6 ucuzlar ben de ondan alırım yazık günah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wake Me Up When I Care

    ben de almayı düşünüyordum hatta para bile ayırmıştım ama şuanki kurlarla bi telefona 3binden fazla gömemem, en iyisi 6s çıkınca 6 ucuzlar ben de ondan alırım yazık günah.

    Aradaki 200-300 lira için eski model almayın asıl o günah biriktirdiginiz zamana günah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oskis kullanıcısına yanıt
    Her sene telefon yenilemek gibi mantıksız ve savurgan bir olayı böyle mantıklıymış gibi açıklamak büyük başarı tebrik ederim.
  • Şu pil olayına ne zaman adam gibi çözüm getiricekler merak konusu. Yazılımı donanımına. Donanımı yazılımına göre ama neden pilide bunlara göre değil ?
  • Anna Dewitt kullanıcısına yanıt
    Buda basari ...
    İsin acikcasi biraz zewk ...apple fan olayi boyle birsey....
    Resmen gun sayiyoruz.... 28 inde ulkemizde cikarsa guzel olur tam bayram hediyesi gibi olur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oskis

    Buda basari ...
    İsin acikcasi biraz zewk ...apple fan olayi boyle birsey....
    Resmen gun sayiyoruz.... 28 inde ulkemizde cikarsa guzel olur tam bayram hediyesi gibi olur...


    Ben aslında laf sokmuştum . Her yıl Apple'a para bayılmaktan beyin.dll koşarak uzaklaşmış olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anna Dewitt -- 6 Eylül 2015; 14:26:50 >
  • şuan için gerçek fiyatları bilmediğim için böyle diyorum arada 3yüz liradan fazla fark olur diye düşünüyorum, nasil suan 5s 2250 iken 6 2700 ise yine aradaki fark 500lirayi bulur sanırım
  • Tanıtım Çarşamba günü saat kaçta? Belli oldu mu?
  • Haber okumaya geldik kendimizi siyasi tartışmanın ortasında bulduk.
  • Anna Dewitt kullanıcısına yanıt
    Hocam. Laf sokmak filan yakismaz ..herkesin keyfi istedigini alir
    Dedigim gibi 1000tl ye iphone almak gayet guzel birsey sonucta ..kotu birsey yok ortada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asdfzxcv12 kullanıcısına yanıt
    bizim akrabalar gibisin, almanyada yaşayıp türkiyeyi almanyadan daha kalkınmış, daha demokratik, vergileri çok daha az, yaşanabilecek en güzel ülke demişlerdi geçen geldiklerinde,değişelim evleri dedigimde susup kaldı, evet avrupada yaşayıp memnun olmayan varsa gelsin ülkesine dönsün, Alamanyada keyif çatıp goygoy yapan troller den bir farkın yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelsin bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NowOrN3wer kullanıcısına yanıt
    alsammı almasammı derken 3 çıkmıştı :))
  • forumun gariban ezikleri gene eksi yağmuruna tutmuşlar iş yok para yok ne olacak bütün gün pc
  • Yazık ya elin gavurunun kıçı kırık nesnesine hayranlık duyanlar var. Abi git al bitane normal ucuzundan akıllı telefon bu ne böyle canımsın 3500 4000 TL Bir telefona vermek nedir. Yapmayın abi çoluğunuzun çocuğunuzun rızkını vermeyin canım. Hadi iyi akşamlar.

  • Oskis kullanıcısına yanıt
    Güzelliği çirkinliği tartışılır fakat buna değmeyeceği aşikâr. Çünkü o iPhone'u ihtiyacın olmadığı hâlde alıyorsun. Çünkü elinde güncel bir cihaz varken ve her ihtiyacına yeterken onu almanı gerektirecek bir sebep yokken almak hele hele de böyle matah bir şeyi bir marifetmiş gibi söylemek üzgünüm ama görmemişlikten başka bir şey değildir. Hayatını nelere nelere endekslemişsin yazık acıyorum senin gibi insanlara. Bayram gibi görüyorsun bir de bunu Allah akıl fikir versin. Sen o gün Allah bilir sıraya da girersin. Yanlış anlama kimin ne aldığı beni ilgilendirmez ama yaptığın şeyin mantıklı bir tarafı yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TR_001


    quote:

    Orijinalden alıntı: ChangeOrBeCrushed

    quote:

    Orijinalden alıntı: umtcnkrt

    quote:

    Orijinalden alıntı: akrepyusuf

    pahalı diyenler neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum ip6s+ 899€ yani 3.30x899= 2966tl yapar yani cihaz yurtdışında bile 3000 lira ülkemizdede bu model 3500 civarı olacaktır.


    Asıl sen neyin kafasını yaşıyorsun? Avrupa ücretini bir anda TL'ye çevirip değer biçiyorsun telefona. Ülkesel değerler biçebilmen için önce her ülkenin asgari ücretini bilmen gerekir.

    Bir ürünün ülkesel bazda değeri biçilirken asgari ücret emin ol göz önüne alınarak bir ücret çıkartılır. Avro bölgesindeki asgari ücretler belli. Şimdi siz, örneğin Türkiye'nin asgari ücretini bir avroya çevirin daha sonra da Almanya'nınki ile bir kıyaslayın. Bence durum o zaman ortaya çıkmış oluyor.

    Vergi dediğiiniz olayda ise bizim devletimiz nasıl bir "kafa yaşıyor" orayı da ben anlamıyorum. Ürünün TR'ye girdikten sonra KDV eklenip, KDV eklenmiş haline ÖTV koyuluyor. Çok garip değil mi? Bir kalemi iki kez işletip iki kez vergi eklemek!

    *Almanya'da asgari ücretin 1400 ila 1500 avro arasında değiştiğini söylemek isterim. Taban fiyat olarak saatlik 8 veya 8,5 avro para veriyorlar işçilerine.

    Sonuç olarak bu ücretlerin pahalı olduğunu düşünüyorum. Apple nasıl ki ABD'ye daha uygun cihaz temin edebiliyor veya ülkesel olarak maliyet dengesi kurabiliyorsa aynı şekilde bizim ülkemiz için de böyle bir ayarlamaya gitmeleri gerekiyor diye düşünüyorum.

    Apple sahipleri sevinebilir belki. Aldıkları telefon şu an aldıklarından daha pahalı durumda ancak aradaki fark yine bizim ülkemizden yine bizim vatandaşlarımızdan yine bizlerden çıkıyor. Yanlış anlamayın maksadım muhalefet filan olmak değil ama benim fikirlerim bu yönde.

    Bu tarz firmaların artık TR için özel çalışmaları gerekiyor.

    Saygılar :)

    Almanya'da asgari ucret bu senenin basinda getirildi, daha once yoktu. Bazi cevrelerce endiseyle karsilandi hatta, cunku su anki asgari ucretten dusuk miktara calisan insan coktu. Meslek edindirme adi altinda ve asgari ucrete tabii olmayan insanlar da var 400-500 euro'ya calisan.

    1473 euro asgari ucret su anda. Ancak bu brut miktar. Vergileri, emeklilik sigortasini, saglik sigortasini, issizlik sigortasini, bakim sigortasini vs her seyi dusunce eline gecen net 900-1000 euro civari oluyor. Almanya sosyal bir devlettir, bu yuzden kesintiler cok olur. Ama Turkiye, o kadar vergi bindirmesine ragmen sosyal devlet olmaktan uzak.

    Doğru, buralarda ayda 450 euro ya çalışan var ama onlar da haftada yalnızca birkaç gün gidiyorlar işe.. Ayrıca saatlik net 8.5€ olmak zorunda ve aylık full time çalışan bir insan ortalama net 1500 alıyor, brüt değil..

    Asgari ucret olarak belirlenen 8.50 Euro/saat, net degil brut miktardir arkadasim. Buradan daha detayli okuyabilirsin:http://www.dgb.de/themen/++co++4ea17b70-ab01-11e4-b17d-52540023ef1a

    Asgari ucrete herkes tabii olmak zorunda degil, bazi sartlari var.

    Senin aylik ortalama 1500 net aliyor dedigin ise asgari ucret degil, asgari ucretten yuksek bir maas, asgari ucretle bir ilgisi yok ('ortalama' demissin zaten).
  • Türkiye'de ki satışı tahmini olarak ne zaman başlayacak acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bilmemde 6s 16 gb fiyatı 2699 tl ondan emin oldum artık , daha 6s çıkmadan 6 indirimleri başladı şuan kliksada 2380 tl puanla 2330 tlye getirilebilir. 1-2 haftaya 6s fiyatı belli olur ve apple store dada 2300 tl civarı bişey olur başka sitelerden puanla çekle 2100 tl ye sıfır alma imkanı doğar wuhhuu 10 gündür telefonsuz bekliyorum fiyatın düşmesini süper oldu. Tahminlerim yine doğru çıkarsa vatanda 5s şuan 2099 tl onun yerini bikaç haftaya 6 alıcak gibi.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.