Şimdi Ara

Resident Evil (8) Village | PS4/PS5 ANA KONU | 7 MAYIS 2021 (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
708
Cevap
15
Favori
31.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gaara34

    oyun bitti ama bir kaç soru işareti ile bitti. oyunu kıran ciddi bir bug ile karşılaşmıştım ancak yeni save ile baştan başlayarak geçebildim.


    genel olarak oyunu beğendim. RE7 üstüne konulan şeyler güzel. özellikle harita tasarımını aşırı sevdim. senaryo anlamında da RE markası altında oyun çıkardıkları için yapabileceklerinin en iyisini yapmışlar diye düşünüyorum. artık 8. oyun ve bu oyun senaryodan çok marka bilinirliği ve oyun deneyimi için satın alınıyor. senaryo çok iyi değil ama yerden yere vurulacak kadar da kötü değil. benim için oyunun eksisi Boss savaşlarıydı. aradığım epic anları bulamadım boss savaşlarında. hele sondan bir önceki boss savaşı tam bir komediydi. gelecek oyun ve bu oyundaki spoilerlı kısımlara değinecek olursam;



    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Ethen'ın 2017'de enfekte olduğunu ve artık insan değil bio silah gibi takıldığını gördük. Bu heriften doğan kızda normal olmuyor haliyle.
    Sonda Rose'a BSAA askeri neden Eveline dedi? Sadece Eveline gibi bir güçlü bio silah olduğu için kendince basit bir espri mi yaptı?
    Miranda'nın kızının isminin Eva olduğunu öğrendik. Eveline ismin kısaltması gibi duruyor ama bir bağlantı var mı yok mu emin olmadım. Miranda'nın kızının tam ismi hiç yazmıyor sadece Eva demişler.
    Birde BSAA alana destek değil bio silah insan yollamış, helikopterde BSAA formalı bir mutant gördük. BSAA'in amacı ne?Sonda görüldüğü gibi sanırım gelecek oyun BSAA olayları üzerinden geçecek (araya remake atmazlarsa) ve chris ile oynayacağız gibi duruyor.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.


    Arkadaşlar spoiler etiketinin içerisine koyuyorum yazıyı ama buna rağmen forumda ulu orta gözüküyor, o yüzden oyunu bitirmeyen yazdıklarımı okumasın.


    Eveline olayını tam anlamak için oyundaki bütün not dosyalarını okumak gerekiyor özellikle sonlara doğru olan.


    Miranda kızını İspanyol Gribi sırasında kaybedince intihar etmek için bir mağaraya giriyor, o mağarayı da sonlara doğru botla dereden aşağı inerek bulabiliyoruz, ağaç kökü gibi hareketli bir organizma. Her şeyin başladığı yer orası. Ama opsiyonel olduğu için herkes bulamamış olabilir.


    Mağaranın içinde 7. oyundan beri MOLD olarak bilinen organizmanın yukarıda bahsettiğim ana kaynağı var, Miranda tesadüfen bulup buna maruz kalıyor. Bu madde aynı zamanda bölgede ölmüş olan herkesin bilincini de saklıyor, Miranda bütün ölülerin bilinçlerine sahip oluyor, kızını getirme planını da orada yapıyor zaten. Herkesin bilinci bu maddenin içindeyse, o zaman bir insanı kullanarak kızının bilincini başka bir insanın beynine aktarıp, bir başka beden içerisinde kızını geri getirmek istiyor. 100 yıl boyunca bunu planlayıp buna çabalamış.


    Dimitercsu falan hep Miranda'nın kızına uygun bedeni aramasının ürünü zaten, hepsi normal insanken onlara Mold ile birleştirdiği bir parazit olan Cadou'yu enjekte etmiş, kimisi Lycan'a dönüşmüş, kimisi ölmüş, kimisi de bayan Dimitercsu yarması gibi mutant bir vampire dönüşmüş, ama hiçbirini beğenmemiş, kızı için uygun bulmamış. Bu yüzden zaten Ethan'ın çocuğuna takıyor kafayı.


    Eveline zaten Eva'nın DNA'sından yapılmış olan bir bio-silah. Eveline'i üreten şirkete gerekli olan malzemeyi Miranda'nın kendisi veriyor, bu malzeme Mold ile birlikte kendi kızı Eva'nın DNA'sı. Bu yüzden Eveline, aslında Eva'dan türemiş bir bio-silah. Miranda bunu bir ilerleme olarak görse de yine de Eveline'ı tam olarak kızının bilincini enjekte edebileceği bir taşıyıcı formunda görmüyor. Arayışa devam ediyor anlayacğaın.


    Eveline'ın yaydığı Mold'a hem Ethan hem de karısı 7. oyunda maruz kalmıştı zaten. İki tane Eveline'in enfekte ettiği anne ve babadan, bir tane dolaylı yoldan Eveline'in enfeksiyonuna maruz kalan çocuk doğuyor. Bunu öğrenen Miranda muhteşem karşımın bu olduğunu düşünüyor, bundan ötürü Ethan'ın kızını kaçırıyor. Aynı anda hem normal bir insan iken hem de dolaylı yoldan Eveline'ın gücüne maruz kalmış bir biyolojik karışım çünkü Rose, bu yüzden herkesin gözünde çok özel bir çocuk.


    İşte oyun sonunda BSAA ajanının Rose'a Eveline espirisi yapma sebebi bu, Rose'un gücü, Eveline'ın enfekte ettiği anne ve babadan geliyor, buradan da anlayabiliriz ki Rose, Eveline kadar güçlü özelliklere sahip, ama tabi görmüyoruz. Sonraki oyunda gösterirler neler yapabildiğini artık.


    Miranda zaten Umbrella Corporation'ın da sahibi olan Spencer'ın akıl hocası, Spencer'ı Miranda yetiştirmiş, Spencer'ın öğrendiği şeyler Miranda'dan geliyor, onun şirketinin dünyayı zombileştiren virüsünün kaynağı bu 100 sene önce Miranda'nın keşfettiği mikroorganizmanın eseri yani esasen.


    Bu sebeple zaten oyunun geçtiği köyde çeşitli düzeneklerin üzerinde Umbrella ifadesi var, kurucusu Miranda'nın öğrencisi ve umbrella logosu köydeki 4 büyük haneyi temsil ediyor.


    BSAA'nın mutant askerler göndermesi ise muamma, onun hakkında bir not olması zaten mümkün değil çünkü oyunun sonunda meydana gelen bir olay. Chris zaten BSAA Avrupa ile görüşme talep ediyor ne olduğunu anlamak için, devamını ise bize göstermiyorlar, ucu açık bir şey bu kısım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 12 Mayıs 2021; 22:17:21 >




  • Resident Evil 8'i oynamadım lakin bu şekilde olan RE 7'yi de oynamadım çünkü korku oyunlarını tam olarak beceremiyorum hepsini değil tabiki özellikle kovalamaca tarzı olanları.

    Neyse oyunu baştan sona kadar izledim ve oyun genel itibariyle güzel . Alman bira markası adlı karakterin yani Lycan'ların başındaki adam ile olan kapışmaya giderken ki bölümler ,özellikle resident evil 5'deki fabrikanın tasarımının kullanılması , balık bossunun olduğu mekânın resident evil 4'deki kayık üzerinde kapıştığımız boss mekanı olsun hatırlatıcı olarak kullanılması oyunda o yerlere gelindiği zaman benzer yerleri görmek güzel gerçekten .

    Melkor'da bahsetmiş zaten bu olaydan Heisenberg'e giderken oyun Call Of Resident olmuş ve resmen bu şekilde yaparken Evil Within'den kopyalamışlar sanki yaratıkları pervane kafalı boss olsun , matkap kollu olsun

    Zaten Heisenberg ile kapışması tam bir Titanfall boss kapışması gibi. Son bölümler cidden RE oyununa yakışmıyor diyebilirim.

    Bazen oyunları oynamak yerine izlemek dahi oynamaktan daha çok zevk veriyor. Arkadaş vereyim oyna dedi halbuki ama dediğim gibi bu tarz RE oyununu oynamak ya da ne bileyim korku oyunlarına tam hakim olamamak oynamaktan çok izlemesi daha keyifli.

    Ayrıca oyundaki item shop'a girerken RE 4'ün meşhur sesi kullanılmış ve çok güzel olmuş. Ve bir de o satıcının o kiloyla her here bizden önce varmasını anlamış değilim. 😁😁

    Oyun Heisenberg'a kadar cidden çok güzel kesinlikle oynanmalı.

    Belki spoiler içerisinde önemli bir yazı yok ama olsun yine de alalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 18 Mayıs 2021; 17:42:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >





  • O Moruk un ben taa....😁 ölmüyor ya 1 ton patlayıcı mermi sıkıyorum yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    After-Credits kısmında en son arabayı durduran birisi vardı çok uzaktaydı kimliği belli olmuş alt spoiler kısmında söyledim belki bilmek istemeyen vardır.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Ethan'mış. Aşağıdaki video detaylı anlatıyor bir bakın isterseniz.https://www.ign.com/videos/resident-evil-village-post-credits-mystery-solved




  • İlk iki bölüm kanalımda yayında.. Devamı seri üretim şeklinde yolda...İyi Seyirler






  • Oyunu kolayda oynasak oyuna nasıl etki ediyor düşmanlar dahamı kolay ölüyor
  • supressor kullanıcısına yanıt

    Hocam ben hardcore da başladım başlarda çıldırtsa da sonradan aman aman zorlanmadan şu anda son kısma kadar geldim zorlasa da daha çok zevk verdiği kesin bence hardcore başlayın etrafı didik didik ederseniz yeterince cephane ve crafting eşyası bulursunuz.

  • Resident Evil (8) Village | PS4/PS5 ANA KONU | 7 MAYIS 2021


    Heykeli dikilse yüreğine beton yetmez beton...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uncle Trevor -- 14 Mayıs 2021; 15:35:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hikayeyi de çok beğendim notlarda günlüklerde bütün herşey açıklandı, gerçekten dolu dolu oyun olmuş 3 kere bitirdim.

  • Selam beyler bayanlar,


    Bu akşam Steam cüzdan çekilişli yayınımız olacak. Ufak bir meblağ ile başlayıp tutarı sürekli arttıracağız. Yapmanız gereken kanalı takibe almak ve 22.30'da online olmak. Kanalı bir kaç yıl boyunca sadece sosyal projelere bağış toplamak için kullanacağım. Örneğin belli bir aralıkta 500 TL toplandı diyelim, ben de bir o kadar koyup sokak hayvanlarına mama, yuva vs alacağım. Ki bu projeler toplanan bağışa göre değişecek. Köy okullarındaki öğrencilere kıyafet almak gibi... Bu ufak çekişileri ise kanalın bilinirliği arttırmak için yapıyorum. Kanalı takibe alarak ve izleyerek destek olabilirsiniz.


    https://www.twitch.tv/cosuonjx


    İyi forumlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosuonjx -- 14 Mayıs 2021; 19:11:55 >





  • Re7 de aynısı olmuştu Ethan’ın bacağı kesildi yapıştırdı hiçbirşey olmamış gibi devam etti, bu oyunda da bu sefer aynısı eli için oldu. Yorumunuz nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: croftrustt


    Re7 de aynısı olmuştu Ethan’ın bacağı kesildi yapıştırdı hiçbirşey olmamış gibi devam etti, bu oyunda da bu sefer aynısı eli için oldu. Yorumunuz nedir?

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    oyunun sonuna doğru anlarsın
  • croftrustt kullanıcısına yanıt

    7'de açıklıyolardı o durumu zaten hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Kesinlikle yeni nesilde oynadığım en iyi oyun yani grafikler ışıklandırma bazı yerlerde öyle seviyedeki yere sağa sola bakmaktan ilerleyemiyorum hakikaten tebrik etmek lazım...

    Çok arkadaş Heisenberg bölümleri fabrika kısmını yani beğenmemiş Evet biraz büyük Labirent gibi ama aksiyona doyuyorsunuz Hakikaten ben orayı da çok beğendim biraz korku unsuru arka planda kalmış ama oyunun genel zevkini Baltalamıyor...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Ben hayatımda fetüsten korktuğum kadar hiçbir oyun karakterinden korkmamıştımResident Evil (8) Village | PS4/PS5 ANA KONU | 7 MAYIS 2021 



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nachtsicht93 -- 16 Mayıs 2021; 20:12:27 >
  • Oyunu standart zorluk ps5 de bitirdim ve bu zorluk seviyesi kolay geldi bana. Bölüm dizaynları bazıları hariç çok linear yapıda ve aksiyon baya var oyunda. Bazı bölümlerde abartmışlar hatta ve farklı bir oyuna dönüşüyor resmen. Şahsen uzun süredir oynamadığım re serisine village ile dönüş yaptım ve genel olarak başarılı buldum diyebilirim. Korku kısmı bence sadece demoda da birçok kişinin oynadığı castle bölümlerinde var. Bunun dışında bence korkudan eser yok oyunda, tamamen aksiyon adventure yapıda olmuş. Şahsen benim için bu dezavantaj olmadı çünkü re7 yi bu yüzden oynayamamıştım, 7 deki o mia, baker family, eveline fenaydı
  • Resident Evil (8) Village | PS4/PS5 ANA KONU | 7 MAYIS 2021


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok artık hocam tebrik ederim vallahi...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oynadım ve bitirdim, evet keyif aldım ama oyun neden bu kadar abartıldı anlayamadım. RE7, serinin yenilenmesiyle ilk oyun olarak, bence daha başarılı. Hem hikaye anlatımı/gizem unsuru, hem de gerilim/korku-aksiyon dengesini sağlamasıyla. Hele ki oyunun iki kısmında çok sıkıldım. Bir tanesi bildiğin yürüme simülatörü diğeri looter shooter. Güzel oyun ama abartıldığı kadar değil

  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.