Şimdi Ara

Resident Evil 7 (İstek)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
9.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar oyun hikayesi ile de beğeni topluyormuş; acaba herhangi bir grup türkçe çevirisini yapmayı planlıyor mu ? Planlamıyor ise çevirici arkadaşlara sesleniyorum bir türkçe yama mümkün mü :) ?



  • Öncelikle teşekkür ederim cevap için. Sanatçı kesim alıngandır, anlarım. Ama çeviri işine girdiğinizde başınıza ne geleceğini bilmeniz lazımdı. Translate çeviri yapan denyolar sataşır en çok da. Sizin işinize bakıp yola devam etmeniz lazım gelir. En çok eleştiren bir baltaya sap olamayan insanlardır.

    İkincisi 1.3 için yamayı korsan versiyona uygun hale getireceğinizi belirtirken "istediğiniz şeyde çalışacak, anlayın işte" demişsiniz. Nerden korsan aldığım kanısına vardınız merak ettim. Bir oyunu ilk çıktığında alan biri değilim. Parası mantıklı noktaya gelince alıyorum. RE7 de aynı şekilde geçen hafta fiyatını düşürünce satın aldım. 60-70 tl oyuna verip 10 tl türkçe yamaya veremeyecek saçma bir ruh halim yok. Yama iyiyse kesinlikle ücret öderim. Gocunmam da, aksine seve seve öderim.

    Parayla satmanızı eleştirmedim ben. "Yamada bizzat çalışıyorum, kesinlikle ücretsiz" dedikten sonra zorunlu bağış talep etmenizi eleştirdim. Ben bunun için söz verdim diyebilirdiniz. Halen de haklı olduğumu düşünüyorum. Kesinlikle şahsınıza söylediğim birşey yok.

    u-crew ile alakalı bir yorumum yok. Bilmediğim şey üzerinde konuşmak istemem. Her siteye üye olmak da istemiyorum.

    Kısacası bence yamalar ücretli olabilir. Bu büyütülmemeli. Ama bir milat koyulur, haber verilir. Ülkemizin en büyük sorunu "ben yaptım oldu" , "Beğenmeyen almaz" , "İşine gelirse" gibi şeylerdir. Söz verdiğimiz şeyin sorumluluğunu almak lazım.

    Kırdıysam affola.
    oyunceviri ekibi onlarca oyunu TÜRKÇE yaptı 5 kuruş para istemeden.. sizin olay bana doğru gelmedi kardeşim kusura bakma önce yazacaksın bağış sistemi vs. olmayacak ondan sonra yama çıkınca adı BAĞIŞ soyadı HARAÇ olan bu sistematik köşeyi dönme tripleri ile gelip üstüne birde burada millete yok haraket ettiler şöyle oldu millete kıl oldum tüy oldum ondan para ile yapıyorum vs. sen bence daha olgunlaşamamıssın.. oyun çeviri ekibi ile tanışmanı önerirrim senin ki siz daha bu işlerin ne olduğunu bilmezken o adamlar çeviri yapıp insanlardan sadece helallik istiyordu..

    BAĞIŞ ile ÜCRET li arasında ki farkıda GOOGLE dan bakarak daha net algılayıp bu şekilde forumunuzdaki BAĞIŞ yazısına kocaman ÜCRETLİ yazın, sonuçta kimse zorla bağış yapmıyor..
    sana bu oyunu TÜRKÇE yapta diyen yok. he sen diyeceksin madem ben yaptım kardeşim satın alan var sanane sen işine bak haklısın senin tipte adamlar olduğu sürece zaten milletin beli bükülüyor..
    adam 100 TL ye aldığı 1 şeyi 200 e satıyor memlekette ne yaptın la taş mı taşıdın da milletten para istiyorsun yaptığın tek şey çeviri yapmak birde yoğunum diyorsun komedi resmen ya

    biz yıllardır oyun yapıyoruz c++ || SQL ile yapıp test düzeyinde bıraktığım onlarca proje var; ki zaten sadece 1 voidi fonksiyonları ile birlikte test etmek için 1 saat belki 2 saat vakit harcıyoruz, binlerce döngünün arasında.. malum forumlarda paylaştığım dosyalar var sen tanımazsın bizi bilenler bilir.. sor millete bakayım zorunlu BAĞIŞ istemişmiyiz.. :)

    sakız para ile su para ile tuvalete gitmek para ile video izlemek para ile video atmak para ile nedir bu para sevdası kardeşim? ne zaman birileri toplum için elini taşın altına koymayı düşünüyor acaba TAŞ kesilmişiz kimsenin kimseye saygısı kalmamış..
    velhasıl kelam; yapacaksan millet için yap bu milletten gördüğün saygınlık yapılacak en büyük BAĞIŞTAN daha değerlidir.

    vesselam..
  • orijinal oyuna sahip değilim, orijinal oyuna sahip birinin güvenip teamviewer ile benimle steam hesabı paylaşması gerek ama maalesef kime sorsam bana göre değil deyip reddediyor :)

    şu anda indiriyorum, oyun dosya sistemine bakıp bir çözüm bulabilir miyim diye bakacağım. bulursam çevirmeyi planlıyorum ama dediğim gibi, orijinal oyun gerekli ki yamayı son güncel sürüme göre yapabileyim. yoksa maalesef.

    ve elbette çevirmek için toollar gerekli, o da bulunmamakta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 3 Şubat 2017; 21:56:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sergeant Duffin

    orijinal oyuna sahip değilim, orijinal oyuna sahip birinin güvenip teamviewer ile benimle steam hesabı paylaşması gerek ama maalesef kime sorsam bana göre değil deyip reddediyor :)

    şu anda indiriyorum, oyun dosya sistemine bakıp bir çözüm bulabilir miyim diye bakacağım. bulursam çevirmeyi planlıyorum ama dediğim gibi, orijinal oyun gerekli ki yamayı son güncel sürüme göre yapabileyim. yoksa maalesef.

    ve elbette çevirmek için toollar gerekli, o da bulunmamakta.

    Destekleyelim arkadaşı :) Mutlaka oyuna sahip birileri vardır.
  • Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt
    oyun illaki hallolur da tool daha zor :)
  • Resident Evil'ın ülkemizde de ciddi bir hayran kitlesi var dolayısı ile tool gibi bir takım teknik konular aşıldığında illa ki çeviri yapmak isteyenler de çıkacaktır. Yani bu türden bir oyun büyük ihtimalle çevirisiz kalmaz merak etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evilhuman -- 4 Şubat 2017; 17:18:49 >
  • evilhuman kullanıcısına yanıt
    batman'i çevirisiz bırakanlar bu oyun için de sağda solda tool arıyorlar, bilmem biliyor musunuz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sergeant Duffin

    batman'i çevirisiz bırakanlar bu oyun için de sağda solda tool arıyorlar, bilmem biliyor musunuz :)


    Batman Arkham Origins sanırım bahsettiğiniz oyun. Yıllardır o oyuna bir çeviri yapılamadı gitti. Kişi ya da gruplar çeviriye başlıyor sonra bırakıyorlar. Umarım bu türden durumlar başka oyunlara yönelik çeviri projelerinin başına gelmez. Bu oyuna çeviri yaparken bir müddet sonra devam etmek için para isteyen bir kişi vardı ondan sonra bu oyun hakkındaki gelişmeleri takip etmeyi bırakmıştım. =)
  • arkham origins'in çevirisi bitti arkadaşlar sadece bilmediğim bir nedenden ötürü murat abi paylaşmıyor yamayı vermiyor anlamadım gitti.
    Re7'ye gelince bana bırakmayında çevirin oynayalım :) Birde gogle çeviri kullanan arkardaşlara tavsiyem cümleyi toparlayın arkadaşlar olduğu gibi yapıştırmayın rise of the tomb raider yaması rezalet olmuş resmen hayal kırıklığına uğradım çok fazla devrik cümle var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türk Teknik -- 4 Şubat 2017; 20:10:57 >
  • Capcom oyunlarının aracı var, muhtemelen residentevilmodding buna da bir güncelleme yapmıştır ya da yapmak üzere çalışıyordur.
  • Beyler su Originsi hizlica cevirseniz ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlerleyen zamanlar da tool çıkarsa çevirmek isteyen arkadasların daha iyi ilerlemesi için youtube'den oyunun türkçe altyazılı videolarına bakarak altyazı kısımlarını port edebilirler.



    Geriye menü, gorevler vs kısımlar kalıyor.



    Dedigim gibi ilerleyen zamanlarda bu oyuna el atmak isteyen arkadaşlar çıkarsa, çeviride vakit kaybetmemek için youtube de türkçe altyazılı videolara bakıp yapabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum coktan dosyalarını inceledim bile RE6 taki toolları bile denedim.. Yanlız sifrelenme güvenligi farklı oldugu için hep düzensiz bir bicimde oldu.. Muhtemel yakın zamanda onla alakalı toolları güncelliceklerdir
  • Aynen, ilerleyen günlerde bu oyunun dil dosyalarını açan tool çìkaracaklarına eminim.



    Bu oyunu çevirmek isteyen arkadaşlar çıkarsa altyazıları kolayca yapmak icin youtube'den bakıp yapabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla arkadaşlar bu işlerin takibini yapmak yorucu ve zaman alıcı. dediğim gibi ben talibim fakat sabah akşam yabancı forumları turlayarak da peşinden koşamam :) kısacası cidden çok çevrilmesi isteyen biri varsa zamanını ayırıp yabancı forumlarda gezinsin ve bulup bana haber etsin, hemen başlarım :)
  • gelişme varmı
  • up
  • vallaha tools çıkarsa forewer''nin yazıları hazır zaten castellanos kardeşimin dediğigi gibi diğer aksamlarıda çevirmem toplamda tek başıma bile 1 ayımı almaz ama tools yok malesefki adamlar üşenmemiş 23gb tek dosya yapmış
  • Türk Teknik kullanıcısına yanıt
    Aynen abi, 'forever w ekibi' oyunu komple çevirmiş. İşte ek dlc'leri de çevirmişler. Dil dosyanın 23 gb'lık bir dosyada bulunması sıkıntı tabi. Ama oyun gerçekten mükemmel abi. Tools için zenhax ve xentax gibi sitelerde konu açanlar olmuş ama tools konusunda yardım eden çıkmamış. İnşallah bir sonuca ulaşırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castellanos -- 3 Haziran 2017; 12:37:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Castellanos

    Aynen abi, 'forever w ekibi' oyunu komple çevirmiş. İşte ek dlc'leri de çevirmişler. Dil dosyanın 23 gb'lık bir dosyada bulunması sıkıntı tabi. Ama oyun gerçekten mükemmel abi. Tools için zenhax ve xentax gibi sitelerde konu açanlar olmuş ama tools konusunda yardım eden çıkmamış. İnşallah bir sonuca ulaşırsınız.





    castellanos, uyuz olduğum ne biliyormusun alt yazı hazır ha uzunda sürmez yaz yaz at eksik yerleri dediğim 10-15 gündede tamamlarsın işte bizi ayazda bırakan tools,
    Ayrıca oyun dediğin gibi mükemmel ama resident evil 7 olarak değil ben oyunu sadece RE7 isimli bir oyun olarak oynadım yoksa resident evil 7 serisine gidecek bir oyun değil.
    Eskiye döndürcez eskiye döndürcez dediler çıka çıka amnesia ve outlast harmanı çıktı, bari kasaba halkında 3 5 basit zombi koyaydınız :)

    Zaten oyunun sonunda çikan karakter ben chris demese imkanı yok tanıyamazsınız alakası yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türk Teknik -- 4 Haziran 2017; 11:5:10 >




  • Türk Teknik kullanıcısına yanıt
    Aynen abi, ortada tools olsa yapılabilir. Dediğiniz gibi bu RE7 diğer serilerin önünden geçemez, çok güzel bir oyun ama bunun seri ile bir alakası yok, tamamen farklı bir oyun. Üstelik eski oyunlar da serbest kamera, sonraki oyunlarda TPS tarzıydı. Bu FPS oldu, Bu bence SILENT HILLS oyunundan da esinlenmiş. Kojima bu oyun üzerinde çalışıyordu, işte konami iptal etti. Ondan sonra buna benzer birçok oyun çıktı veya yapılmaya başlandı. Umarım bundan sonra çıkacak RE oyunu bunun gibi olmaz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.