Şimdi Ara

Repeater tavsiyesi(06_EMRE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba komşumuzla ortak internet kullanıyoruz.Komşumuz 7.katta ben 2.kattayım.Öncelikle elimde tp-link 7200nd ve 8db omni anten var ama maalesef bu şekilde internet tek bir noktada çekiyor.Bende bu noktaya Access point kurarak gelen wifi sinyalini alıp,eve güçlü bir şekilde dağıtmak istiyorum.Bu konu için tp link wa701nd alıcaktım ama sadece wep şifreleme destekliyor muş.Bana WPA destekleyen Tılgın(router)ile sorunsuz şekilde çalışıcak sorunsuz bir repeater tavsiyesi istiyorum.
    Teşekkürler.
    Superonline TılgınHG1311 modeme bağlanacağım.

Cihaz wpa şifre ile sorunsuz çalışıyor. Gayet hızlı ve stabil. Hatta şunu söyleyebilirim hiçbir ap ile bu kadar stabil repeating yapamazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: utkanizmit

slm.
    Sorunun çözümü 1 adet tplink 740n yada elindeki 8 dbi anteni kullanıcaksan 741nd alıyorsun sinyalin iyi olduğu yere koyup wds ile kablosuz sinyali alıp hem kablolu hem kablosuz dağıtıyorsun.
    Cihaz wpa şifre ile sorunsuz çalışıyor. Gayet hızlı ve stabil. Hatta şunu söyleyebilirim hiçbir ap ile bu kadar stabil repeating yapamazsın.

Hocam repeat modda wpa şifre destekliyor diyorsun bana biraz daha detaylı anlatabilir misin.
    Birde hocam hangi elektronik markette bulabilirim.Netten alma şansım maalesef yok

slm.
    Sorunun çözümü 1 adet tplink 740n yada elindeki 8 dbi anteni kullanıcaksan 741nd alıyorsun sinyalin iyi olduğu yere koyup wds ile kablosuz sinyali alıp hem kablolu hem kablosuz dağıtıyorsun.

Tp-link Tl-wr740n 4p Router 150mbps
    bu ürün

730re yi boşver benim hoşuma gitmedi.
    Bimekste 741nd yada 740n var diye biliyorum ama net bişey diyemem.

Hocamhttp://www.gold.com.tr/U110922/Tp-link-Tl-wr740n-4p-Router-150mbps
    bu ürünü yarın alıyorum,anteni değiştirme imkanım var mı?
    Wpa-psk şifreleme de herhangi bir sorun çıkmaz demi(Çoğu mesela wa701nd sadece wep ile çalışıyor bu wpa ile de çalışabilir demi)
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1.1.1.1 -- 11 Eylül 2012; 18:19:37 >

740n in anteni değişmez sabit 5 dbi var üstünde.
    Anteni değişen model 741nd.
    Yok sıkıntı olmaz wpa wep şifresiz wpa2 her türlü çalışır.

Hocam pek farkı olmaz demi üstündeki 5db ile 8db taksam,
    hocam teşekkürler keşke 741 bulabilsem ama bulamadım.

ahım şahım bir fark olmaz.
    Bu arada sana ulaşan sinyal nasıl aranızda baya kat var sonuçta.

hocam 20megabitlik bağlantıda 10 megabit alabiliyorum camın kenarında 20ms filanda ping
    Hocam ben bu cihazı yarın alıyorum,eve geliyorum camın yanına koyuyorum,gelen wifi sinyalini güçlendirerek eve wpa-psk türünden yayıyorum.Hocam peki benim elimdeki 8db omni anteni ne yapmamı önerirsin?

tılgın ın anteni değişiyorsa ona tak.

Değişiyorda şuan üstünde 5db anten var komşu camın kenarınada çıkaracak hocam tılgın modemle sorun çıkarmaz demi
    bide hocam kurulum sırasında yardım alabileceğim kaynak vs varsa çok makbule geçer.

ayrıca kurulumu dert etme aşağıdaki adımları uygula.
    kolay gelsin.

1-) routeri ethernet kablosu ile sarı portlardan birisinden pc ye bağlayın.

2-) Pc nizde kablosuz ağları felan kapatın yani sadece ethernet bağlı ve açık olsun. İp config komutu ile varsayılan ağ geçidine bakın. Bu adres 740 n in arayüz adresidir.

3-) Web tarayıcınızı açın 740n in arayüzüne gir. Default kullanıcı adı ve şifre admin

4-) arayüzde ilk olarak qss menusunden qss i disable yap. (wps olarakda geçebilir)

5-) daha sonra network kısmına gel. Lan tıkla. İp adresi olarak 192.168.1.254 gir. Default gateway 192.168.1.1 yap. (kaynak modemin 192.168.1.1 ip de olduğunu varsayıyorum)

6-) Wireless tıklayın. İstediğiniz kablosuz ağ ismini ve şifreyi girin. Orda wds tıklayın. Survery tıklayıp açılan pencerede tekrarlamak istediğiniz kablosuz ağ yayınını seçin. bu yayının Şifre türünü ve şifresini girin.

7-) wireless den security settings tıklayın ve şifre türünü seçip şifreyi girin.

8-) Soldan dhcp menusune gelin. Enable yapın. Start ip 192.168.1.200 - end ip 192.168.1.230 default gateway 192.168.1.1 pri dns 4.2.2.3 sec dns 4.2.2.4 girin.
    Router i yeniden başlatın.

İşlem tamam.

• Hocam çok teşekkür ederim,primer ve seconder dnslere sein verdiğin dns yerine başka dns girebiliriz demi

olur tabi başka dns de.
    sen ne kullanıyorsun ?

Hocam merhaba kurulumu sorunsuz yaptım ama ethernet bağlandığım halde wireless dan bağlanamıyorum.Ağ kimlik doğrulamasında ne yazıcam ben

wireless bölümünden evinde yapılacak yayının ağ ismini ve security bölümünden şifreni girdinmi.?

Hocam sizden Allah razı olsun.
    Sorunumu hallettim hocam basit bir sorunmuş aynı sizin dediğiniz gibi adım adım yapınca işlemi sorun çözüldü.50tl'lik bir AC'den bunları beklemiyordum.Ben sırf 7200nd wifi alıcıya 50tl verdim,artı 27.90'da 8dbi alıcı kısaca 80 tl çöp oldu.Hocam ben bunları satmak istesem 2.elde ne kadar istemeliyim sizce
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.