Şimdi Ara

Rent A Car Şirketinin Dolandırmaya Çalışması (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
19.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TembelÖğrenci2018 T kullanıcısına yanıt
    Ülkede sizin gibi saf insanlar olduğu (ben dahil) müddetçe bu olaylar bitmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TembelÖğrenci2018

    Konu düzenlenmiştir

    Edit 1 : Adamlar ile tekrar görüştük. Eğer karter bizde catladiysa sadece karterin parasını ödeyelim dedik. Onlarda, zaten karter parası da yaklaşık ödeyeceğiniz miktar ile aynı dediler ( ustanın soyledigi toplam masrafın 3 e bölündüğü para )

    Sonra usta ile görüştük. Sadece karter değişimi 3.000 TL dedi. Dedik nasıl olur 3.000 TL ? Ben karteri değiştirirken motoru falan yine sokecektim takımları falan sipariş ettim siz gelseydiniz bu arabanın sadece karterini değiştirmek isteseydiniz ben yine size 3.000 TL hesap cikaricaktim dedi.
    3000₺ karter degisimi mi ?

    https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/renault-dacia-1-5-dci-k9k-yag-karteri-8200381856-469448768?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=329305395794&utm_term=65353677359&ga_prodid=469448768&ga_merchantid=122814693&scxid=14489-145818-2357-0&sc_gcsp=gg&gclid=EAIaIQobChMIuuvKx7nY5AIVirTtCh1dMQUFEAQYAyABEgKfpfD_BwE&gclsrc=aw.ds


    Karter degisimini lokma takimiyla siz bile yaparsiniz en ala 500₺ iscilik yazsa ki bu bile soygun olur maximun 1000₺ verin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pavyona gitseniz daha kazançlı çıkardınız. Hiç değilse yediğiniz içtiğiniz size kalırdı.

    K.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sanırım usta da çakal çıktı. Karteri değiştirmek için motoru zaten cikaricam onun çok işçiliği var tutarı 3000 TL dedi. Arabadan anlamıyorum zaten 3000 i kabul etmeyeceğiz fatura yollayacaklarmis faturaya itiraz etme şansımız falan var mı ? Çünkü karter değişimi 3000 TL imkanı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen çok üzülüyorum.

    Konu sahibi arkadaşın başına gelenleri kastetmiyorum, Memlekette bir sürü dolandırıcı, hırsız, uğursuz korkmadan, çekinmeden, yüzleri bile kızarmadan sanatlarını! İcra ediyor. Taksicisi, hanutçusu, dolandırıcı esnafı, soyguncu eğlence mekanları, sokak köpekleri, 4 yıllık maaşın eden garantisiz arabaları, 50 dolarlık abs beynine 7 bin çeken servisleri, caddede atam bicaklayan tinercileri, dağdan inme hizmet sektörü mensupları... sanki kanuna nizama uyan, işinde gücünde ortalama bir erkek için hard modda simülasyon oynuyoruz gibi hissediyorum. Genç öğrencileri görüyorum, emeklerinin karşılığını alabilecekler mi? Kendilerine düzgün bir hayat kurabilecekler mi? çok zor işleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancar10 -- 18 Eylül 2019; 1:9:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Bir dahakine daha dikkatli olursunuz. Tecrübe bunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • captaingurkan kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Uzatabileceğimiz kadar uzatıcaz konuyu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birgarip2019

    Hocam, benım bu konuda eski mesajlarım çoktur.
    Kendim de sürekli kiralama yaptığım icin de, kurumsal, kurumsal deriz.

    Kurumsalın da, kurumsalı var.
    Her havalimanında ofis açan, yahut kredi kartı isteyen şirketler de bence kurumsal değil. Onlar bu yan kesici, merdiven altıyla kapışır. Ona da dikkat etmek lazım.
    Garenta,avis, budget bu 3 dışında almamak lazım.
    Km yüksek aracı almamak lazım. Kendim, ilk baktığım husus km olur. Genelde maksimum, 10-15 k km alırım. Bunların üstünde ki km aracı almam.

    Ancak kaçırdığımız nokta şu, bu arkadaslar daha genç. Kurumsal firmadan araç kiralamaları icin, önce yaş, sonra kredi kartı, sonra kredi puanı gerekli.
    Bunların yaş tutsa, kartları yok. Kartları olsa, öğrenci kartının, kredi puanına etkisi ne kadar olacak?

    Yapacakları iki şey var,
    1-Araba kiralama yapmayacaklar.
    2-Yakınlarından kredi kartı isteyip, onlarla beraber gidip, kendilerini yedek şöför mü, ek şöför mü adı var, olarak kayıt ettirip aracı alacaklar. Bunda ekstra ücret olur, kaza yaptıklarında eğer tutunakta araç kiralayın dışında biri olursa kasko etkisiz elaman olur.
    Bunlara da dikkat etmekte fayda var.
    Bahsettiğim firma Avis'ti benim. Adamların elemanı sanılmamak için vermemiştim direkt olarak.

    Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Avis ve Budget zaten Koç şirketi. Çoğu yerde ofisleri yan yana ve otoparkları ortak gibi. Aynı sayılırlar.
  • 04.12.2019
    Edit 2: Bugün icra dosyası açıldığını öğrendim. Daha kağıt gelmedi. Bu durumda ne yapacağım? İcra dairesine gidip itiraz mi edeceğim?


    Konu editlendi. Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TembelÖğrenci2018 T kullanıcısına yanıt
    Artık devletin bunları adam etmesi lazım. Dolandırıcılar devletin kurumlarını kullanarak vatandaşı resmen soymaya çalışıyor. Bana da benzer bir olay için icra takibi başlattı rent a car şirketi. Bu çakallar aslında para kazanma işini kiralamadan değil bu tarz şeylerle yapmaya çalışıyor. O kadar dikkatli olmak lazım ki araç kiralarken kuyumcu titizliğinde en en en kurumsal ve en korumalı paketle araba kiralamak lazım. Hatta bana kalırsa çok elzem değilse hiç kiralamamak lazım. Ben icra takibine itiraz ettim 2 defa. İkisi de durdu. Ancak ispat edemeyecekleri veya astarı yüzünden pahalıya gelecek şekle sokacak belgelere sahibim. Size bu konuda fikir veremem yalnız tebliğ tarihinden itibaren en geç 7. güne kadar itiraz etmezseniz takip kesinleşir. Çok geçmiş olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.