Şimdi Ara

rent a car arabası ile kaza yaptım acill yardım lütfen!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
2
Favori
22.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar izmirde oturuyorum yalovadan arkadaşım gelicekti haftasonu için gittim araba kiraladım.
    arabayı kiralarken boş senet imzalattılar...
    kiralama sözleşmesi imzalatmadılar...
    arabanın rent a car kaskosu yok şahıs kaskosu var...
    neyse araba ile kaza yaptım kaldırıma çıktım ön aks koptu tampon gitti ön cam çatladı ön teker jant kapağı lastik demiri gitti...
    rent a car ı aradım adam bana arabanın kaskosunun olduğunu polise arabanın rent a car olduğunu söylemememi söylersem sorun çıkacağını söylediler...
    bende polise araba bi arkadaşımın dedim ruhsatta yazan ismi söyledim...
    polis tutanak tuttu çekici ile arabayı yolladık servise ...
    aradan 1 hafta geçti araba hala başlanmamıştı tamire...
    bende kasko şirketini aradım onlarda bana bilirkişi(eksper)nin numarasını verdiler onu aradım...
    oda arabanın rent a car arabası olduğunu tespit ettiklerini bu sebeple kaskonun hasarı karşılamayacağını söylediler...
    rent a car sahibi bana arabanın hasarının 5.700 tl olduğunu sigortanın yarısını karşıladığını benim yattı parası ile beraber toplam 4000 lira verirsem olayın kapanacağını söyledi...


    benim sorum şimdi benim 4000 lira verecek durumum yok bu saatten sonra bu işten alnımın akıyla çıkmak için ne yapabilirim?
    rent a car sahibinin yaptığı illegal imiş yeni farkettim bu durumla ilgili yasal bir işlem başlatırsam benim başım yanarmı?
    imzaladığım senet ile ne yapabilirler??senette fiyat yazmıyordu.
    boş senete fiyatı sonradann yazmak suç imiş bunuda yeni öğrendim...eğer ben dükkandan çıktıktan hemen sonra yazdılarsa rakamı bi şey elde edebilirlermi bu durumda??

    kısacası yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum sevgili dostlar hepinize teşekkür ederim....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogancan355 -- 4 Aralık 2011; 22:58:33 >







  • her konuda bas bas bağırılıyor boş senet imzalamayın diye daha hala ne diye imzalarsınız

    neyse yasadışı muhabbetini bilmiyorum ama senet imzalattıysa yapcak bisey yok. bi sekilde orta yolu bulmaya çalış

    adam senden 2000 tl de alsa razı olcaktır büyük ihtimalle.
  • yasal işlem yaparsan senin başın yanmaz ancak rent a car cı şahıs doğrudan sana zarar vermeye kalkar ondan yana sıkıntı olmaz sağlamım diyorsan yasal işlem başlat adam hapis cezası alır büyük bir ihtimalle
  • ben suç duyurusunda bulunsam bu adamın bütün arabaları rent a car kaskosuz sonuçta bi suç işliyo dükkanını kapatırlar ekmek parasından olurlar korkusu ile para almayıp seneti bana vermezlermi ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uvb007

    yasal işlem yaparsan senin başın yanmaz ancak rent a car cı şahıs doğrudan sana zarar vermeye kalkar ondan yana sıkıntı olmaz sağlamım diyorsan yasal işlem başlat adam hapis cezası alır büyük bir ihtimalle

    adam hapis cezası alır diyorsunuz bu kesinmi??
    birde ben sonuçta polise yanlış tutanak tutturdum arabanın rent a car olmadığını bir arkadaştan aldığımı söyledim bu durumda bende bir suç işlemedimmi?bana giren çıkan olurmu?
  • usta sen komple çamura batmışsın allah kolaylık versin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MacTavish®

    usta sen komple çamura batmışsın allah kolaylık versin.

    yokmu bu işin bir çıkar yolu ya lütfen bi çıkar yolu söyleyin
  • Adamla pazarlik yapip seneti elinden almaya bakin. Avukata danisma imkaniniz varsa dava acma durumunu da sorun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogancan355

    ben suç duyurusunda bulunsam bu adamın bütün arabaları rent a car kaskosuz sonuçta bi suç işliyo dükkanını kapatırlar ekmek parasından olurlar korkusu ile para almayıp seneti bana vermezlermi ??

    suç duyurusu yapınca savcılık kapında adam bekletmiyor, bu suç için onları içeri de almıyor. Gelip seni ve aileni taciz ederlerse karşı koyabilecek gücün var mı?

    Polis olay bitene kadar izler, sonra işlem yapar haberin olsun.
  • arkadaşım hiç bu durumla karşılaşmadım ama Allah yardımcın olsun zor bir durum bence gidip polisten yardım al durumu anlat veya önce bir avukata danış
  • Tamamen kasko eksperi ile anlasmalilar. zarari kaskoya karsilatip senden istedikleri 4.000 lirayi da arada kirisicaklar. Gecmis olsun zor bir durum.
  • Kaç kere diyecez ya 3-5 kuruş fazla verin ama sağlam,büyük firmalardan araba kiralayın diye...
  • Yanına görmüş geçirmiş bu işlerin içinden çıkabilicek orta yolu bulabilicek bir abi bi dayını al,ya da o rent'ciyi bir şekilde tanıyan olayı en ucuz yoldan kapatmaya çalışacaksın başka yolun çaren yok..

    İkinci olarak rentciyi şikayet ederim mederim gibi blöf yap,bana boş senede imza attıramazsınız vs vs çamura yat kendine güveniyorsan tabiki...daha az bi masrafla kurtarırsın
  • Sana yardımcı olacak kişi, başka bir araç kiralama şirketi. Bu konularda deneyimli başka bir kiralama şirketi, ki senin çıkarın doğrultusunda sana yol göstersin.
  • Şimdi gayet ciddi bir durumla karşı karşıyasınız. Burada herkes uzaktan iyi niyetle yardım etmeye çalışacaktır. Ama olayınız ciddi. Sizde sanırım sadece bu forumdan bilgi bekliyorsunuz şimdilik. Kusura bakmayın ama böyle bir durumda başvuracağım son yer bu forum olur. Buradakilerin kötü niyetinden değil de sizin durumunuza karşı bilgisizliklerinden. Büyük ihtimalle ucuz olduğu için gittiniz fason rent a car dan araç kiraladınız, başınıza bir şansızlık geldi, gidin bari bu konuda paraya kıyın da bir avukatla görüşün işiniz garanti olsun.

    Bizler ne kadar yardım etmeye çalışsak da gözümüzden kaçacak bir ayrıntı, unutulan bir şey sizin zararınıza olacaktır.
  • Adama Tek kuruş dahi vermiyeceğini söyle bence. Ayrıca o boş seneti geri vermezse hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyle.
  • Başka rent a car cı tanıdığın varsa onlarla konuş bu durumu en iyi onlar bilirler.Belki bir faydası olabilir senin için.
    Gerçekten senin durumun biraz zormuş be arkadaşım.
  • Baktin cok zor bir durum var. Eger hic bir sozlesme vs vs yapmadiysan adam da seni kolay bulamayacak gibiyse 3000 e anlas. Koy beline bir 14 lu ama yalniz git. Ver namluya mermiyi ilk once ayaga kaldir ustunu kontrol et sonra kalorifer borusuna kelepcele bu tur kan emiciler genelde senetleri kasa da saklar. Actir kasayi al senetleri kac. Eger kasayi actirirsan elinde silahla kasada ki silahla canindan olabilirsin dikkat. Bunlarin alayi serefsiz cunku
  • Bence işi bilen bir avukata danış.....
    Büyük geçmiş olsn....
  • Not yazdiklarim son care tabiki de
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.