Şimdi Ara

RENKLİ PİLAV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 DK.
    PİŞME SÜRESİ: 20 DK.
    4 KİŞİLİK

    MALZEMELER
    3 bardak Pirinc
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 büyük havuç
    1 orta boy soğan
    ½ demet dereotu
    4 bardak tavuk suyu
    50 gr. yeşil fıstık
    Tuz

    HAZIRLANIŞI
    Amerikan pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat kadar bekletikten sonra suyunu süzün ve bol suda yıkayın süzülmeye bırakın. Pilavı pişireceğiniz tencerede yağı eritip ince kıyılmış soğanı ve rendelenmiş havucu ekleyin. Havuçlar yumuşayıncaya kadar sote edin. Pirinç tane tane olana kadar kavurduktan sonra üzerine tencerenin kapağını kapatın. Tavuk veya et suyunu dökün. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte sonra kısık ateşte pilavı pişirin. Ateşin altını kapattıktan sonra pilavı demlenmeye bırakın. Kavrulmuş ve soğumuş fıstıkları ve ince kıyılmış dereotunu servis yapmadan önce üzerine serpiştirin.



  • Tavuk suyuna pilav yaparken tavuğa attığım zerdeçaldan dolayı pilav da sarı olmuştu. Zerdeçalla sarı pilav yapılabilir.
  • en kısa zamanda deniyecem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.