Şimdi Ara

Renault Symbol 2012 1.5 65

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba aracı yeni aldım 2. el 83 bin kilometrede. Arabaya ilk aldığımda 220 tl yakıt attım araç dizel yalnız 1 hafta bile olmadan benzin çubuğu ortaya dan 1-2 çubuk aşağı indi. Yeni öğrenmeme bağlayaraktan çok dur kalk yaptığım ve devir sıkıntısı olduğu için o kadar hızlı azaldığını var sayıyorum. 2 gün öncede 50 tl tekrar yakıt attırdım çubuk tekrar ortaya geldi 2 gündür geziyorum. İlk 220 tl lik yakıtta
     Renault Symbol 2012 1.5 65

ortanın 2 altında yaptığım kilometre 540 filandı. 2. yakıt attırmamda ortaya geldi 50 attırdım 90 tl lik yakıt filan olur herhalde içinde tekrar kilometreyi sıfırlayıp bugun baktım 92 kilometre yapmışım ve çubuk bu sefer orta alttan 3. sırada bu kadar hızlı bitmesi normal gelmedi bana sizce normal mi bunu sormak istemiştim. Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FulexSoft -- 23 Eylül 2013; 14:58:01 >

• Benzin göstergeleri lineer değildir bazı araçlarda (deponun şekline bağlı) örnek olarak deponuzu fullediniz yarım depoya kadar çok yavaş iner ancak depo yarımdan aşağı düştü mü ibre fulden yarıma indiği süreden daha hızlı iner. bu yüzden yakıti hesaplarken kuruş veya lt hesabı en doğru sonucu verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."

M.Kemal ATATÜRK
  • O zaman şu şekilde söyleyim 270 tl lik yakıt ile şuanda 632 kilo metre yaptım bitmesini bekleyim bakalım daha ne kadar yapıcak.

Orijinalden alıntı: FulexSoft

O zaman şu şekilde söyleyim 270 tl lik yakıt ile şuanda 632 kilo metre yaptım bitmesini bekleyim bakalım daha ne kadar yapıcak.

Hocam ışık yanana kadar sürün sonra kaç km yaptığınızı yazın buraya kolay gelsin .

Orijinalden alıntı: R34Lw0rd

quote:

O zaman şu şekilde söyleyim 270 tl lik yakıt ile şuanda 632 kilo metre yaptım bitmesini bekleyim bakalım daha ne kadar yapıcak.

Hocam ışık yanana kadar sürün sonra kaç km yaptığınızı yazın buraya kolay gelsin .

Tamam hocam bitene kadar şansımı deneyim.

Chevrolet Yeni Aveo Sedan 1.3 Lt Dizel Saten Gri 2012,5 Model
  • quote:

Hocam o araç dizel değil mi? Bu işte bir yanlışlık var. Bir depo benzinle 500 600 km yapan araçlar bunlar. Kaldı ki dizeli bir depoyla 1000 kmye yaklaşır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2 yıl önce açıldı
    Clio 4 1.5 DCI vs Fiesta 1.5 TDCI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam 1 depo benzinle 600 yapardı attırdığım zaman daha bitmemişti ama 600 de az bence yine diyorum belki acemiydim dur kalkta çok yedim diyelim 50 tl yakıtla 92 km yapmışım. Yakıt tüketimi şehir içi.

Tekrar merhaba bugun çanakkaleye gittik 227 tl depoyu fulleyip 850 kilometre yol yaptı normalmi bu ?

hocam dizel symbol sehir içi 800-850 km civarı yapar sehir dışı 1000-1100 km civarı yakar.
    bi anormalik var . arabadamı var kullanımdamı bunu araştırmak lazım.
  • 2011 model, sıfır olarak teslim aldığım 1.5dci 65 bg şirket aracını olarak 2 yıldır kullanıyorum.Şuan 120.000 km, ve arkadaşlar şehir içi şehir dışı %25 -75 kullanım ağırlığına bakarak ,sakin kullanım da 90-100 km hızda bir depo ortalama, 48 litre civarında Shell nitro yakıt ile 850-930 km yol yapmaktadır. Seri kullanım, 110-130 km hızlar arasında 700-750 km yol yapabilir.Işık yandığı zaman ,size 75 km yol yaptırmakta ayrıca depo 50 litre olarak gözükse de 5 litre yedek depoda yakıt bulunmakta.Bu yaz bir depo ile yaz tatilinde 975 km ile 51 litre yakıt alımı yaparak kendi rekorumu kırdım sayılır.
    Arsen Lüpen (Arsène Lupin), Fransız roman karakteridir. Yazarı Maurice Leblanc, bu karakteri oluştururken ünlü Fransız anarşist ve akıllı bir hırsız olan Marius Jacob'dan esinlenmiştir. Onun için, hırsızların piri denilebilinir. Her zaman esprili ve kibardır. Kandan nefret eder, olabildiğince silah kullanmaz, Jiu Jitsu bilir, iyi rol yapar, iyi nişancıdır. Her zaman istediğini elde eder. Kadınları kendine âşık etmekte üzerine yoktur fakat her zaman onları bir şekilde kaybeder.
  • leon hocam dediğiniz doğru olabilir şehir dışı kullanım gerçekleştirdim ben ama ben toplam 1 aydır araç kullanmaktayım ondan önce bir şöförlük deneyimim yok ani hız yükselişleri yapabiliyorum kullanım hakkında bir kaç öneride bulunursanız sevinirim.
    Teşekkürler.

leon hocam dediğiniz doğru olabilir şehir dışı kullanım gerçekleştirdim ben ama ben toplam 1 aydır araç kullanmaktayım ondan önce bir şöförlük deneyimim yok ani hız yükselişleri yapabiliyorum kullanım hakkında bir kaç öneride bulunursanız sevinirim.
    Teşekkürler.

dizeli 1750-2000 devir arası kullncaksın, 2000 devir üstü fazla yakıt tüketimi demek.
    anlık yolbilgisayarını kullanarak azda olsa ekonomide yapabilirsin.. benzinli araba gibi 3000 binde kullanırsan çok yakman gayet normal..

yeni şöför olduğundandır, şöförlüğünü atlatınca , elin ayağın kolun gözün hep arabada olcaktır, arabanın tepkisini senini bildikten sonra zaten ekonomiye geçeceksin : )

acemiliğimi attım diyene kadar aracı bildiğin gibi kullan ama 2000 deviri geçme. attıktan sonra clio symbol formudan yardım istersin öğrenmek istediğin konular olursa.

meselaben 1100 km yapar dedim ama çok çok ekonomik kullanılırsa görülür bu değer.

güle güle iyi günlerde kullan.

• Teşekkürler hocam dikkat edicem bunlara yardımlarınız için sağolun :)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.